E, ovako treba... > Elektrika

POMOC: taster za startovanje vanbroskog motora?

<< < (2/4) > >>

zoki novus:
Pa ko kupi i kad kupi motor sa elektro startom na komandama ce imati taster za startovanje!
Pa ako mu se vec nesvidja mesto neka ga prebaci na komandnu tablu 6589

mesechar:
tema je super!! Dvoje su se tako smuvali!!

srsa:

--- Citat: mesechar  02, 06, 2012, 01:50:00 pre podne ---tema je super!! Dvoje su se tako smuvali!!

--- Kraj citata ---

Троје.  roll4  roll4  roll4

bugi:
Nije tako
Iz trojke su se dvoje zavoleli  kgk

bugi:

--- Citat: zorter  01, 06, 2012, 23:18:50 posle podne ---Dušane, ni jedan taster neće dugo trajati ako ga koristiš da direktno preko njega uključuješ anlaser. Moraš da ubaciš automat anlasera (od bilo kog auta, samo da je zgodan za montažu) pa tek onda taster. Anlasaeri "povuku" od 70 do 100A u zavisnosti od veličine motora. Ne znam koliko "povuče" struje od T-10, ali budi siguran da ni to nije malo.
Ne znam da li ima rele (za svetla/farove na automobilu) sa kontaktima od 100A pa ti ne bih preporučio njih da koristiš. Automat za anlaser povuče oko 10 do 20A a to može da izdrži svaki taster. Ova kombinacija ti je dugotrajna, da ne kažem doživotna.
Za gašenje je već lako. Oni su u mirnom položaju uključeni a kad ga stisneš prekidaš struju pobude bobine i ona prekida varnicu pa se motor gasi. Tu nemaš veliku struju pa možeš koristiti i neki manji taster a oni su i onako radjeni za 10 ili 16 Ampera.

--- Kraj citata ---

Kolega kod mene je slucaj da sam morao sastaviti zice da bi se motor ugasio
Drugar mi rece da ima taster koji gasi motor i vise dve zice da upalis motor (crkla mu kontakt brava pa neko tako napravio)
Dobro sam se namucio da nadjem koje su koje zice posto se sve raspalo
Upalio sam bez problema ali omdah je nastala muka kako ga regularno gasiti
Tek kad sam nazvao elektricara kaze mi da probam sastavicti neke zice i ispase da su dve crne bile
Tako sam i dosao do resenja tj tako se motor gasi
A sad kako da resim problem gorenja tastera...pomagajte...pisite pa ce vidimo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju