E, ovako treba... > Brodski motori

Cudan pogonski sklop

(1/1)

poljo:
Sta je ovo . Nista ja ovo ne razumijem . Bio bi zahvalan za malo objasnjenja
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/60263/Brodovi-ce-uskoro-ici-bez-propelera-

LSI:
Meni liči na one turbinske motore.
A kad čovek pogleda skicu ne može da se ne upita da li je zaista sve što je izuzetno u isto vreme i toliko jednostavno?

Voleo bih da zemljak uspe da unovči patent i da postane bogat kao Bili Gejts - ali da to zaista uradi kod nas. Ostala bi i nama neka mrvica... Kako onima koji bi neposredno zaradjivali radeći na proizvodnji tako i nama koji bi postali kupci tako jednistvenog pogona.

Valjda ćemo uskoro dobiti malo više podataka i objašnjenja.

A sad odmah prebacite temu u kafanu jer ja prosto ne mogu da se suzdržim a da ne kažem: Eto, kakvi smo mi Srbi!
Ko može sa nama kad mi imamo Teslu, Pupina, Milankovića i sada i ovog zemljaka!

poljo:
Tebi stara meni taze nova ....znaci nista OK

LSI:

--- Citat: Dule  26, 05, 2012, 00:20:05 pre podne ---...
"A sad odmah prebacite temu u kafanu jer ja prosto ne mogu da se suzdržim a da ne kažem: Eto, kakvi smo mi Srbi!
Ko može sa nama kad mi imamo Teslu, Pupina, Milankovića i sada i ovog zemljaka!"

Lazo, ja nikako ne bih licne zasluge ljudi pripisivao naciji ili narodu. Nabrojani su vrsni strucnjaci, priznati naucnici ali to je njihov licni uspeh.

--- Kraj citata ---

Ne treba nikada ničije zasluge pripisivati bilo kome, pa ni zasluge ovog gospodina Ilića ali zato bi mi kao narod trebalo da se ponosimo dostignućima ljudi koji su deo našeg naroda. I bilo bi lepo kada bi svako od nas osećao sreću zbog njihovih ličnih uspeha.

Kada bi umesto zlobe i ljubomore u svima nama bilo malo više nacionalne svesti i osećaja poštovanja prema uspešnim pripadnicima sopstvenog naroda onda bi i drugi s više poštovanja gledali na nas.

I ne slažemm se s tim da nešto nije u redu s patentom čim se niko nije javio da ga otkupi u medjuvremenu.
Setite se samo kako je prošao Tesla s Vestinghausom... Setite se priča o pronalazaču automobilskog pogona na vodoničnu gorivu ćeliju o čemu je bilo pisano ovde na forumu.
Mnogo je pronalazača i pronalazaka koji su zatrpani raznim interesima.

Meni je lično žao što čovek za četiri godine nije uspeo više ali iz teksta se vidi da je i do ovog stepena stigao posle dosta godina rada. Uspeh retko dolazi preko noći i potrebno je mnogo raditi. Moguće je da je potrebnno rešiti neki ili nekoliko praktičnih problema i da to nije jednostavno.
Ja zato čoveku želim da istraje i nadam se da će uspeti svoju ideju da pretvori u patent koji će da zaživi.

maverick:
ja bih dodao, ako se nitko ne bi naljutio...zato nista i nije napravljeno bas zato sto i je srbin...ista situacija je i kod nas u hr....puno zanimljivih situacija nije sprovedeno u djelo...rekao bih, balkanski mentalitet.....naprave patent i cekaju 5 miliona dolara da ga netko oktkupi, umjesto da dignu kredit od 100 tisuca necega , malu halu i pokrenu proizvodnju....za deset godina bi mozda zaradili vise a mozda nista ali nemaju taj kockarski duh ...sve ziherasi....

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju