Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon12222014

Last update09:35:23 PM

KAO U BAJCI: Svet se ponovo zaljubio u kućicu na Drini

Drvena kućica na izolovanoj steni u sred reke Drine postala je prava svetska atrakcija. Ova kuća kod Bajine bašte već 45 godina odoleva prirodi, a nakon časopisa "Nacionalna geografija" koja je joj je posvetila jedan broj, ovim magičnim delom ljudskih ruku se bavio i "Dejli mejl". Nedavno ju je spomenuo i "Biznisinsajder", koji ju je svrstao u top 16 najčudnijih kuća na svetu.

Read more: KAO U BAJCI: Svet se ponovo zaljubio u kućicu na Drini

JEDAN OD PUTNIKA SE SPASAO JER JE BIO PIJAN: I još 9 zanimljivosti o Titaniku koje niste znali!

Glavni pekar broda Čarls Džon Džougin preživio je plutanje u ledenoj vodi zahvaljujući većoj količini alkohola kojeg je pio tokom potonuća i koja ga je grejala do pojave spasilaca.

Read more: JEDAN OD PUTNIKA SE SPASAO JER JE BIO PIJAN: I još 9 zanimljivosti o Titaniku koje niste znali!

Preveslao Dunav unatraške

Božidar Boža Vatralj iz Štutgarta je jedini Srbin koji je preveslao Dunav u jednoj turi i to unatraške. Pramac mu je bio iza leđa, i to u čamcu sopstvene proizvodnje. Za dva i po meseca Boža je savladao Dunav, i hladan, i lep, i nemiran. Prešao je 2.516 km i to od nemačkog grada Ingolštata do delte Dunava u Crno more. A ideja je nastala na obalama Dunava kraj rodne Bačke dok je kao mališan posmatrao veslače dok pozdravljaju prolaznike na raznim jezicima.

Read more: Preveslao Dunav unatraške

RIBA MONSTRUM: Prva slika užasavajućeg čudovišta iz morskih dubina!

Ova riba je specifična po tome što ima "štap za pecanje" sa mamcem. Zapravo, radi se o svetlećoj izraslini na vrhu šiljka iz leđnog peraja kojom mami svoj plen

Read more: RIBA MONSTRUM: Prva slika užasavajućeg čudovišta iz morskih dubina!

U PRAVU JE MAMA Australijanac koji je surfovao na mrtvom kitu: "Mama misli da sam idiot"

Australijanac željan uzbuđenja snimljen je kako sa broda skače u more u blizini ostrva Rotnest i penje se na mrtvog kita, koji je plutao na površini, dok su proždrljivi morski psi kružili oko njih.

Read more: U PRAVU JE MAMA Australijanac koji je surfovao na mrtvom kitu: "Mama misli da sam idiot"