Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun08092020

Last update06:30:53 PM

Beograd - Vinci - Srebrno jezero - potapanje Ake u 24h

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kako nam je ćerka bila u Vincima i želela je da se vrati, čamac još nismo isprobali na duže ture a najviše zato što nam se baš putovalo odlučili smo da po Ivonu odemo čamcem.
Krenuli smo 16 maja oko 13 h iz Beograda i brzo prošli Vinču...Ritopek..

 

 

 

 

i Grocu gde smo baš poskakivali na talasima koje je napravio ovaj čamac. Talasi putničkog broda u punoj brzini su ništa, verujte mi.Nismo se zaustavili ni kraj Smedereva
kao ni kod Kostolca.Dunav je bio miran i bez panjeva i granja. Jedino su mace sa topola prekrivale reku.

Ribarima (ili ribokradicama) to nije smetalo. Radili su svoj posao.Kao i brodari.

Ispred Rama je dunav kao i nebo bio plav i miran

Ovaj pejezaž je poznat mnogima od vas...Ispred Ade Čibuklije bager kao i uvek vadi pesak.
Naravno, Čibuklija je potopljena i odlično je mesto za pecanjeRam sa tvrdjavom... još uvek je nismo posetili  a stalno obećavam sebi da ću sledeći put stati i popeti se na te zidine. Valjda sa regatom...oko 15 i 30 smo stigli na odredište, i isprobali Vladinu rukotvorinu. Odlično funkcioniše. Čamac je bio u vodi za manje od pola minuta. Stvarno korisna stvar.Ivonu smo zatekli kako se igra i lovi leptire. Prija joj ovaj vazduh i borova šuma u Vincima.
Tu je stekla i prijatelje :)


Oko 19 smo napustili Vince i noć proveli u marini na Srebrnom jezeru. Večerali smo naravno "Kod Brke". Obilno i ukusno je opis hrane koju ovde spremaju. Jutro je bilo prelepo što za ovaj kraj i nije ništa čudno.
Oko ... da se ispravim jer on je ipak uniformisano lice, tačno u 8,30 po dogovoru došao je Scipper. Bez uniforme i čamca. Čamac mu je na farbanju. Porezgovarali smo o svemu i svačemu uz kaficu i sok, dao sam mu par zastavica i morao je nazad na farbanje. Obećao je da će doći na protest 24. ako ikako bude mogao.Jutro su nam ulepšali i konjanici koji su projahali nasipom

Kao i turistički brod Anaza kojim smo i mi isplovili.
 

Ulaz u male vode


i lagan prolaz kroz njih kako ne bi smetali ribolovcima. Tu smo primetili dve vrste čamaca.
One sa zastavom foruma ...
i one bez nje :)

 Oko 13h smo bili u Savi, imali susret sa Akom (svima poznat :) http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=888.0  ) i u trku na posao.
Bilo je to kratko putovanje vremenski, ne baš tako kratko ako se uzme u obzir kilometraža ali neizmerno kao zadovoljstvo ponovne plovidbe.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries