Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri11272015

Last update07:27:14 PM

Prvi koraci za održavanje plovnih puteva u Srbiji

Kroz Srbiju teče 2.000 kilometara plovnih puteva, a Dunav, Sava i Tisa nalaze se na međunarodnom režimu plovidbe. Kako bi iskoristila pun kapacitet tih puteva, Vlada Srbije usvojila je strategiju o održavanju plovnih puteva sa pratećim sadržajima i o izgradnji novih luka i pristaništa.

Read more: Prvi koraci za održavanje plovnih puteva u Srbiji

SA TISE NA DUNAV Meštani Mola poklonili skelu Krčedincima

Skelu koja je više od pola veka preko Tise prevozila meštane Mola sa bačke na banatsku stranu, a prestala je da radi kada je otvoren most između Ade i Padeja, žitelji Mola poklonili su Krčedincima kojima će koristiti za plovidbu do Krčedinske ade na Dunavu.

Read more: SA TISE NA DUNAV Meštani Mola poklonili skelu Krčedincima

Iz Drine izvađeno 14 granata

Ronioci Republičke uprave Civilne zaštite izvadili su 14 artiljerijskih iz korita reke Drine ispod mosta između Skelana i Bajine Bašte.

Read more: Iz Drine izvađeno 14 granata

Počelo čišćenje korita reke Kolubare nakon više od 50 godina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u četvrtak 19. novembra 2015. početak radova na čišćenju reke Kolubare u Obrenovcu, koje se obavlja prvi put posle više od 50 godina, a cilj je da se poveća protočnost reke i smanji rizik od poplava. Radovi će biti završeni do kraja godine, kada se očekuje da će biti izvađeno oko 80.000 kubika mulja, stabala i svega onoga što je onemogućavalo vodu da nesmetano teče, saopštio je Beoinfo.

Read more: Počelo čišćenje korita reke Kolubare nakon više od 50 godina

Milionska zaplena nafte na Dunavu

BEOGRAD -Carinici su na graničnom prelazu Veliko Gradište sprečili pokušaj krijumčarenja šest tona dizel goriva, prilikom kontrole nemačkog broda "Melk", a ukupna vrednost prekršaja iznosi više od milion dinara, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Read more: Milionska zaplena nafte na Dunavu

Joomla! Debug Console