Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat11282015

Last update08:20:40 AM

Novog Sada nema u najavi filma o Dunavu

Novi Sad - Novog Sada nema u najavi filma "The Danube in Serbia: 588 Impressions", koji je Turistička organizacija Srbije postavila na svoju Fejsbuk stranicu.

Read more: Novog Sada nema u najavi filma o Dunavu

Grad najavljuje da će ukloniti nelegalna plovila

Gradska uprava je saopštila da su 26. novembra dobili presudu Upravnog suda koja je doneta po tužbi firme "Brodokomerc NS" iz Novog Sada na rešenje Grada da se ukloni plovilo ovog preduzeća sa obale Dunava.

Read more: Grad najavljuje da će ukloniti nelegalna plovila

SA TISE NA DUNAV Meštani Mola poklonili skelu Krčedincima

Skelu koja je više od pola veka preko Tise prevozila meštane Mola sa bačke na banatsku stranu, a prestala je da radi kada je otvoren most između Ade i Padeja, žitelji Mola poklonili su Krčedincima kojima će koristiti za plovidbu do Krčedinske ade na Dunavu.

Read more: SA TISE NA DUNAV Meštani Mola poklonili skelu Krčedincima

Prvi koraci za održavanje plovnih puteva u Srbiji

Kroz Srbiju teče 2.000 kilometara plovnih puteva, a Dunav, Sava i Tisa nalaze se na međunarodnom režimu plovidbe. Kako bi iskoristila pun kapacitet tih puteva, Vlada Srbije usvojila je strategiju o održavanju plovnih puteva sa pratećim sadržajima i o izgradnji novih luka i pristaništa.

Read more: Prvi koraci za održavanje plovnih puteva u Srbiji

Počelo čišćenje korita reke Kolubare nakon više od 50 godina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u četvrtak 19. novembra 2015. početak radova na čišćenju reke Kolubare u Obrenovcu, koje se obavlja prvi put posle više od 50 godina, a cilj je da se poveća protočnost reke i smanji rizik od poplava. Radovi će biti završeni do kraja godine, kada se očekuje da će biti izvađeno oko 80.000 kubika mulja, stabala i svega onoga što je onemogućavalo vodu da nesmetano teče, saopštio je Beoinfo.

Read more: Počelo čišćenje korita reke Kolubare nakon više od 50 godina

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries