Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue08112020

Last update06:30:53 PM

Pirati iz Somalije oteli Srbina!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Somalski pirati oteli su u subotu u Adenskom zalivu 24 clana posade panamskog tankera "MV Polar", medju kojima je bio i jedan Srbin, saopstio je Medjunarodni komitet za bezbednost moreplovaca.

 

Tanker „MV Polar" napali su naoružani pirati rano ujutru, 1.000 kilometara od obale Somalije.

Evropska unija za borbu protiv pirata „EU Navfor", koja je vlasnik ovog teretnog broda, potvrdila je da su među članovima posade jedan Rumun, trojica Grka, trojica Crnogoraca, 16 Filipinaca i jedan Srbin. „EU Navfor" je, takođe, naveo da je „MV Polar" prevozio 72.825 tona tovara. Na sreću, u ovom napadu niko nije povređen.

Agencija Frans pres je navela da veliki broj brodova patrolira u blizini obale Somalije da bi se sprečili napadi pirata, međutim, ta patroliranja dosad nisu dala značajnije rezultate. Tako su, za samo mesec dana, pirati oteli jedan nemački teretni brod koji je plovio pod zastavom Singapura, kao i panamski teretnjak, jedan južnokorejski i jedan tajvanski ribarski brod.

Inače, Srbi, Hrvati i Crnogorci često rade na brodovima velikih kompanija, jer slove za stručan kadar, koji je pri tom najjeftiniji.

Prema poslednjim procenama, somalski pirati „drže" 29 teretnih brodova, jednu baržu i jednu jahtu. U njihovom zarobljeništvu je najmanje 519 ljudi, a među njima je i jedan britanski bračni par koji je na svojoj jahti plovio Crvenim morem.

 

Izvor: www.pressonline.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries