Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu08132020

Last update06:30:53 PM

Najveci svetski brod za krstarenje krenuo put Floride

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Helsinki - Jedan od dva najveca svetska broda za krstarenje, velicine oko cetiri fudbalska igralista i sa sobama za 8.300 ljudi, isplovio je iz jugozapadnog finskog grada Turkua gde je napravljen, ka novom luckom domu na Floridi u SAD.

 

"Car mora" na putu do novog doma već će se u subotu suočiti sa prvim izazovom - pokušajem da prođe ispod jednog danskog mosta, koji je za samo 30 centimetara viši od broda, čak i kada se uvuku njegovi dimnjaci.
 
Izgradnja tog ogromnog plovila, brata blizanca "Oaze mora", koja je prošle godine otplovila ka karipskom arhipelagu, koštala je oko 1,5 milijardi dolara. Isto toliko je utrošeno i za izgradnju "Oaze mora".
 
"Car mora" raspolaže sa nekoliko desetina restorana, kafea i barova, ima ulicu sa buticima, kao i pravi park sa drvećem i brojnim biljnim vrstama. Na brodu se nalazi i 3-D bisokop sa 1.380 mesta, kao i plesna dvorana na dva nivoa. Novi lučki dom "Cara mora" biće Fort Loderdejl na Floridi, gde treba da pristane za nekoliko nedelja. Kao i njegov brat blizanac, "Car mora" će biti namenjen za krstarenja koja organizuje firma Rojal karibijen kruz lajns (Royal Caribbean Cruise Lines).

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries