@ ladjaVlajko
Cene u Lidlu ili cene u velikim supermarketima u Grckoj su kao kod nas ali je ogromna razlika u izboru i kvalitetu.
@kapetan
Kapetane ja sam 2001 bio u Turskoj, 2002 u Sharmu (Nama bay), Hotel Sheraton dreams a od 2003 pa do sada u Grckoj. Stvar je u tome ko sta voli. Cenovno nije neka velika razlika (doduse ja nisam nikada bio u all inclusive) ali kako mi je posao vezan za stalna putovanja (oko 150 radnih dana sam godisnje na putu) meni je hotela i hotelske hrane preko one stvari. Isto vazi i za avion (carteri leti obicno posteno kasne). Zbog toga je za mene odmor odlazak u Grcku gde ako nema guzve na granici stignem za 7 do 7,5 sati lagane voznje, Uzivam u kupovini hrane u Lidlu i ostalim supermarketima i ja spremam rucak za porodicu celo letovanje! Kako sam veliki ljubitelj kampovanja i Istre (da ne kazem Rovinja) mesto gde idemo, Lagomandra, me jako na to sve podseca i tamo uzivam za sve pare. Jedino sto mi je zivotna zelja da odnesem tamo moj camac i da plovim oko Sithonie minimum 3 nedelje! Saznao sam i cenu marine u Porto Carasu a to je 550 EUR za mesec dana i to nije tako strasno ali je transport do tamo jako skup kazu mi od 2500 do 3000 EUR, tamo i nazad!!!
Sto se lepota tice svaka od tih destinacija je lepa za sebe. Recimo jedan od najlepsih dana u zivotu mi je bio u Sharmu kada je nas 4 para iznajmilo jahtu (mislim da je bila oko 15m) i obilazilo korale, pecalo (upecao sam tunu od 8kg a inace nisam neki pecaros i neku crvenu ribu koju oni zovu Gruber) i to su nam i spremili za rucak na jahti. Inace za informaciju to je ukupno kostalo 240 USD sa ukljucenim picem (normalno bezalkoholno), pecanje i vodica za snorklng, sto po paru izadje 60 USD za ceo dan od 9.00 do 18.00.
Da ponovim: razlike u ceni nema stvar je ko sta voli a savet je da sve treba obici i videti!