Gospodine Busa2 nemojte me krivo shvatiti, a niti ostali učesnici na forumu, Evropa nam neće ništa i nikada dati, a ako nam nešto da onda će to skupo naplatiti. Međutim Evropa nas prisiljava da poštujemo određene standarde kako bi za budućnost imali zemlju koju i buduće generacije mogu koristiti i uživati u njoj.
Tu se prvenstveno poklanja pažnja ekologiji i očuvanju vlastite okoline u čistom i zdravom stanju, o manipulaciji namirnicama sa što sigurnijim sistemom po zdravlje,sa....
Podosta nas ograničava u puno toga, ali kada sami nismo u stanju svoje donešeno smeće i ponijeti sa prekrasnih npr. Dunavskih plaža, kojima sam se divio, onda nam treba tutor sa debelom batinom, da nas uči redu radi nas samih. Tako je ja shvaćam, a to je tek djelić pozitivnosti koje nam donosi Evropa.
Možda bi vlade pojedinih zemalja trebale više educirati svoje stanovnike tko je Evropa i što donosi, ali bi time kompromitirale sebe i svoju nesposobnost (mito, korupciju...) da određene stvari dotjera u red, jer nekima to ne odgovara zbog, u zagredi pomenutih, razloga.
Izvinite na opširnosti, ali moje uvjerenje je da će nas Evropa prisiliti da budemo onakvi kakvi trebamo biti, nego što će nam štete nanijeti. I da završim, ništa nam neće dati, sve sami moramo zaraditi i odraditi i tu je čitava poanta, naučismo dobivati, a ne zarađivati.