Evo uskoro ce 6 godina od otvaranja sajta za narod...
(6 godina od registracije prodje letos)U pocetku bese malo teze , ali smo se brzo zaleteli... Dosta ljudi se preko "
www.Mojaladja.com" upoznalo, spojilo , posvadjalo, plovilo zajedno... e a to je veliki uspeh u ovoj zemlji , bas veliki .... Bilo je tu mnogo lepih, a i nesto ruznih trenutaka... Na srecu mnogo vise je onih lepih tako da smo svi u plusu, ovako gledajuci u nazad prilicno sam zadovoljan kako je sve krenulo i kako tece...
Mnogo ljudi je pitalo kako se sajt finansira i odakle novci za zastavice, servere, software , odrzavanje i slicno... "Ktitor" je moja firma, jer sam smatrao da je drustvena odgovornost bitna i da bi svako trebalo da uradi nesto za svoju zemlju i svoje okruzenje...
Ako pogledate statistiku imamo skoro 100.000 poruka, sa brisanjem starih tema blizu smo cifre od 150.000 poruka... Na tu kolicinu , koliko god nas kritikovali , tesko da nije receno nesto pametno : )
Po Google-ovoj statistici sajt dnevno nas poseti oko 2000 ljudi, a mesecno oko 30.000 korisnika dodje na sajt... Naravno nisu svi regostrovani, ali nas jako mnogo cita svakodnevno....
www.MojaLadja.com je pored okupljanja ljudi imala i par akcija vrednih pomena:
-Prvi postavili sajt gde svako moze da pita sta ga muci , i svako moze da priskoci u pomoc i pomogne bez bojazni od banovanja, brisanja i slicno
-Prvi smo organizovali regatu posle mnogo godina u Srbiji i pokrenuli niz drugih regata i okupljanja na nasim rekama
-Prvi krenuli da dozvoljavamo slobodno reklamiranje i besplatnu promociju svim trgovcima nauticke opreme
-Pokrenuli smo sa mrtve tacke "nauticki internet"u zemlji i bili iskra formiranja mnogih novih sajtova (Akin, Duletov, Gogin, Perin...) u zemlji
-Prvi organizovali besplatne male oglase za nautiku
-Prvi organizovali humanitarnu akciju i poklonili camac
-Prvi pokrenuli javni AIS sistem u Srbiji
-Prvi osnovali online nauticku Biblioteku na Balkanu a mozda i sire
...
Ima toga dosta... ali neka drugi pricaju ...
E zasto ja ovo sve pisem , zato sto sam posle 6 godina poceo da budem prezauzet i imam sve manje vremena koje bih posvetio sajtu ... Te bi bilo dobro da se iskristalise jos ljudi koji bi hteli , svojim idejama i zalaganjem, da doprinesu razvoju nautike , ekologije i izlasku na reke i druge akvatorijume u nasoj zemlji...
Eto ovo je neka vrsta konkursa (nisam rekao demokratskog) oko toga da li jos nekome drustvena odgovornost znaci nesto ...