Moja Ladja

E, ovako treba... => Kuće za odmor, vikendice ... => Temu započeo: Kapetan 19, 11, 2010, 20:27:15 posle podne

Naslov: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 19, 11, 2010, 20:27:15 posle podne
Gledajuci danasnju temu u vezi plovaka , posaljem ljudima mail i pozovem ih da se prikljuce :) I veceras kad sam proveravao postu eto ga odgovor  :good:


Postovani
zelim prvo da Vam se zahvalim na pozivu da se prikljucimo radu Vaseg foruma, kao i da se zahvalim na pozitivnim komentarima koje ste izneli za nase proizvode.
Drago mi je da na nasim prostorima postoji forum ove tematike i takvog otvorenog i pozitivnog moderatorskog odnosa.
Sa zadovoljstvom prihvatamo ucesce na Vasem forumu i nadamo se da cemo uspeti da odgovorimo na pitanja zainteresovanih forumasa, kao i da im damo poneki savet (vezan za oblast koja je osnovna delatnost firme PIMI vec 20 godina, tj. proizvodja visokokvalitetne masinske plastike, izmedju ostalog i pontona i ostalih plovnih objekti napravljeni na toj bazi).
Pored toga, obzirom da se reklamiranje ne naplacuje i sl., voljni smo da svim forumasima Mojeladje zainteresovanim za nase proizvode damo i odredjeni popust od 10% na nase proizvode, kao i da im omogucimo da nas posete i da se upoznaju sa nacinom izrade nasim plovnih objekata.

Jos jednom se zahvaljujem na pozivu i obecavam brzo registrovanje na Vas forum i druzenje na istom.

Stojim Vam na raspolaganju.

Srdacan pozdrav

Bekic Zarko
PIMI-Beograd
011/3564-160
011/3564-189

Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 19, 11, 2010, 20:28:06 posle podne
Znaci pitajte sta koga interesuje ,

za pocetak mene interesuju ploce za oblaganje splava (hodanje ) cena kvadrature i slicno :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: LSI 19, 11, 2010, 20:33:49 posle podne
Ja sam ih već kontaktirao samo da proverim brojeve i bili su vrlo ljubazni ali nisam stigao da odem do njih - mnogo su daleko od Batajnice.
Medjutim, razmišljao sam o tome da uzmem njihov pod (videli ste u jednoj temi kako to može lepo da izgleda) i uz to mi treba jedna ploča koja bi zamenila istrulelu krmenu ploču. To ću sve uzeti do proleća u toku preuredjenja mog čamca.

Pozdravljam njihov pristup i spremnost da članovima foruma odobre popust - to je ipak lep gest i znak poslovnosti.

Unapred im želim dobrodošlicu.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 19, 11, 2010, 20:42:50 posle podne
LSI,nisam u toku o kakvim je podovima rec? Ja treba na prolece da radim podove na mom brodu pa te molim ako imas neke informacije javi.
Hvala :drinks:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: LSI 19, 11, 2010, 20:47:39 posle podne
LSI,nisam u toku o kakvim je podovima rec? Ja treba na prolece da radim podove na mom brodu pa te molim ako imas neke informacije javi.
Hvala :drinks:

Jedan naš forumaš je prikazao rešetkasti pod od tvrde plastike koji je kupio kod njih. Moram da se setim ko je to bio i u kojoj temi, pa kad nadjem - javiću.
U medjuvremenu možda se javi i sam forumaš koji je to kupio i iskoristio na svom čamcu...
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Профа 19, 11, 2010, 20:50:40 posle podne
Видите, сви ми схватамо да је наутика скуп спорт. У прилог томе и  домаћи произвођачи потврђују тезу. Наиме приликом прегледа званичне интернет презентације ове фирме примјетио сам решеткасти под на њиховим сплавовима. Лијепо изгледа а пошто тако нешто већ и тражим одмах пошаљем mail. Људи врло брзо и љубазно одговоре на исти уз подробно објашњење истог.Са инфорамцијама о производу човјек мора бити задовољан па чак и да га није видио. Но оно што класичног српског купца у свему привлачи је цијена. Е тај сегмент српске производње је у складу са свјетским. Наиме квадрат решеткастог ПВЦ пода је 50 еврића и то без додатног дерања познатог у народу као ПДВ. Па сада када узмете у обзир да је сплав димензија 10 X 6 израчунајте и сами. Да се само подсјетимо цијене алуминијума која је врло слична истој а да не говоримо о осталим својствима. Поред низа других алтернативних материјала за изградњу истог, јефтиније би ме изашло да наручим контејнер пластике из Кине. О квалитету производа не могу рећи ништа но...Имају они сигурно и повољних ствари па их вјероватно вриједи посјетити...
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: LSI 19, 11, 2010, 20:55:44 posle podne
Ronac,

Evo, našao sam - bila je to poruka od našeg forumaša koji se potpisuje kao Goranče.
Poruka je od 14-08-2010, 13:32:01 , a evo i linka do poruke:

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4593.msg53780#msg53780 (http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4593.msg53780#msg53780)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 19, 11, 2010, 20:59:17 posle podne
profo ne znam da li mislimo na isto ja sam video kod njih nesto debelo 6-8 cmresetkasto (neko je ostavio slike) , to nikao nije za splav to je pre za industriju ....

pre neki dan sam stajao na daskama koje su mesavina PVC-a i pirincanih ljuspi, postavili kod mene na marini epxerimenatlno .. odakle su kazu kineske, al cena nije,  evropsko-americka :(

cene ce padati sa dve stvari traznjom i konkurencijom :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 19, 11, 2010, 22:48:37 posle podne
profo ne znam da li mislimo na isto ja sam video kod njih nesto debelo 6-8 cmresetkasto (neko je ostavio slike) , to nikao nije za splav to je pre za industriju ....

pre neki dan sam stajao na daskama koje su mesavina PVC-a i pirincanih ljuspi, postavili kod mene na marini epxerimenatlno .. odakle su kazu kineske, al cena nije,  evropsko-americka :(

cene ce padati sa dve stvari traznjom i konkurencijom :)

To su kompozitni podovi za malo da ih postavim ove god.,ali sam otisao do splava "crna maca" gde su ga postavili pre oko godinu dana i tesko se razocarao. Uprkos dodatnom srafljenju odozgo sve je izuvijano i ispucano,mislim da bi jelova daska bolje izgledala nakon godinu dana, :stop: :friends:

Lsi
hvala na kontaktu,mislio sam na nesto drugo,vestacka zamena za tikovinu (mrzim odrzavanje tikovine) :drinks:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: captjerry 22, 11, 2010, 09:10:35 pre podne
vec 4 god. plovim na njihovom brodu ( oni su ga celog sklapali) koji sadrzi sve i plovke i pod i njihove ograde...sto se iskstva sa njihovim materijlima tice imam ga na pretek pa slobodno pitajte za mislljenje sta vas interesuje...

sto se plovaka tice,  principu sam zadovoljan, desilo se da je jedan pstio vod posle tri godine od postavljanja ali je bio usamljen primer...

sami pontoni se savijaju na dzini od 13 metara, pod opterecenjem motora i nadgradja, pa je potrebna jaka konstrkcija da ih drzi a to im je slaba
tacka....tacnije, savili su se ka pramcu i krmi tako da sa strane deluju kao kifle...

pod je dobar i dosta izdrzljiv, jedina mu je mana sto se jako kliza i kad je suvo a cim padne kisa, veoma je rizicno hodati po njemu tako da smo ceo pod presvukli itisonom i to je ok

kada sam pravio onaj odbojnik za grane, saradjivao sam sa drugom firmom koja se takodje bavi proizvodnjom PE (i PP) ali ne za nautiku pa su verovatno zato i cene bile nize...medjutim oni ne rade cevi pa smo pravili cetvrtaste pontone koje su oni varili i odlicno su se pokazali (dok ih nisu letos ukrali) ali njihov pod me je odusevio, perforiran je kao rebrasti lim i prosto je nemogce okliznuti se...

nadam se da ovo nece da se shvati kao zlonamerna kritika, brodovi kojima ja plovim su medju prvima koji su izasli iz njihove radionice i bili su zamorcici pa pretpostavljam da su se stvari popravile
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 22, 11, 2010, 17:29:40 posle podne
Pozdrav svim forumasima
Evo na poziv Kapetana registrovao sam se na Moju ladju i drago mi je sto cu moci da
kao predstavnik Pimija odgovorim na neka Vasa pitanja, a istovremeno naucim nesto od
ljudi koji imaju dosta vise iskustva od mene kada je nautika u pitanju
Moram priznati da me je sam poziv moderatora foruma izuzetno prijatno iznenadio
(zaista izuzetno redak slucaj nekomercijalnog foruma, kome su clanovi i posetioci
ispred materijalne koristi) i da za to imam samo reci hvale.
Probacui da Vam predstavim neke od proizvoda i odgovorim na sva pitanja koja imate u
vezi njih, kao i da pomognem oko raznoraznih pitanja vezanih na plastiku ikompozitne
materijale u nautici (koliko bude u mojoj moci).

Pozdrav i za captjerry-a koji je kao sto vec kaze imao odredjena iskustva sa nasim
plovilima.
Naravno svaka kritika je dobrodosla, jer smo i sami svesni da je sve to jos uvek daleko od idealnog, ali da definitivno ima dosta prednosti u odnosu na neke druge materijale.
Kada su cene u pitanju trenutna situacija je takva i sigurno se u skorije vreme nece pomerati nanize
Cenu proizvoda diktira cena ulaznih materijala, u ovom slucaju to su: granulat polietilena visoke gustine, UV stabilizator, masterbac (boja za polietilen), stiropor i dr.
Ovo je posebno bitno jer se kompletan program nasih proizvoda namenjenih nautici proizvodi iskljucivo od "regularnog" originalnog materijala, odnosno nikakvi reciklirani (vec korisceni pa mleveni i sl.) regranulat ne dolazi u obzir.
Svojstva proizvoda uradjenog od originalnog materijala i onog od regranulata se drasticno razlikujua a posto se ipak radi o proizvodima sa cijim se karakteristikama ne smemo igrati, jer svaki ozbiljniji propust moze ugroziti zivote korisnika, odlucilo smo da se ne igramo sa tim nacinom ustede cene na ustrb ulaznog materijala.

Captjerry je u pravu sto se tice surcinskih brodova (ako se uopste mogu tako nazvati, jer realno daleko je ono od broda) i najiskrenije govoreci napravljeno je nekoliko propusta na njima, sto nasom krivicom, sto krivicom samog narucioca.
Prvo surcinsko plovilo je bilo pravljeno sa 3 plovka od 12m i bilo je planirano za prevoz 20ak ljudi.
Zatim su se zahtevi za planiraniom opremom i brojem putnika promenila, pa se nakon godinu dana kompletno plovilo prepravljalo kako bi se dodao cetvrti plovak.
I na ostala 2 velika plovila je bilo non stop nekih izmena i prapravljanja i promene planova i sl.
Kazem da smo i mi kao proizvodjac odogovorni za neke od tih propusta, ali istovremeno i sam narucilac koji jednostavno od pocetka nije znao tacno sta hoce, ali nekako smo zajednickim snagama uspeli da odredjene nedostatke ispravimo ili ublazimo.

Savijanje plovaka na tolikoj duzini je stvarno uocljivo i za to postoji vise razloga
Ajde da kazemo da smo za jedan razlog mi sami odgovorni i tehnicke je prirode, tj. bio je u to vreme kada su pravljena ta plovila, i vezan je za sitnu "nepravilnost" u proizvodnom procesu. Jednotavno minimalno odstupanje u "punjenju" poprecnog preseka cevi je na tolikoj duzini dalo za rezultat blagu zakrivljenost.
Drugi razlog je karakteristika samog materijala. Polietilen je poznat kao materijal izuzetnih mehanickih i hemijskih osobina, ali isto tako ima prilicno izrazenu dilataciju, koja plovke veliki duzine skracuje i produzuje u prilicnoj meri, kod kracih elemenata to je gotovo neprimetno, ali kod duzih bas i nije.
Sve ovo je poebno izrazeno jer su svi nasi proizvodi dobijeni postupkom ekstruzije nadpritiskom, a ne livenjem, presovanjem i sl.
Mehanicke osobine ekstrudiranog polietilena i livenog ili presovanog su neuporedive
Uostalom to je jos jedan od dokaza mehanickih osobina materijala, bukvalno ne postoji dovoljno jaka konstrukcija koja bi to sprecila i naterala plovak (ili plastiku u bilo kojem drugom obliku) da zadrzio zeljeni oblik.
Upravo to se i pokazalo na surcinskim brodovima.
Ali ponovo kazem da je greska bila i u samom proizvodnom procesu, tako da su se jednosatvno svi ti faktori nakupili i dali takav rezultat.

Na kraju samo da dodam da je osnovna delatnost firme proizvodnja plastike i time se bavimo 1990.god i oblast nautike je za nas prilicno nepoznata, tj. usli smo u nju bez imalo predznanja, uz savete par zaljubljenika u vodu, pokusavajuci da neka inostrana resenja prilagodimo nasim proizvodnim mogucnostima i potrbama ovog podneblja.
Najvece lekcije smo naucili upravo na svojim greskama na prvim plovnim objektima i realno gledano za ovih 6 godina (koliko se bavimo proizvodnjom objekata na vodi) smo ipak prilicno napredovali.
Heheh postavicu sliku prvog plovila koje je 2003.-2006. sluzilo kao test primerak i nekih skorije uradjenih plovila, pa cete i sami videti dasenije bas tapkalo u mestu, mada kao sto vec rekoh ima jos dosta mesta za poboljsanja.

Uh sad sam i ja bas udavio sa pricom, ali necu vise obecavam :P

Sve kritike, saveti i pitanja su dobrodosli


Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: deda 22, 11, 2010, 21:07:17 posle podne
Ajde za pocetak daj cenu bove! :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Pera GARMIN 22, 11, 2010, 21:34:57 posle podne
Siguran sam da će mnoge interesovati ovako nešto:

Tipski "plovci" za dokove napravljeni od "Thick-walled rotationally molded polyethylene shell that encapsulates expanded polystyrene" poput ovih: http://www.dockfloatsupply.com/Dockfloat.asp (http://www.dockfloatsupply.com/Dockfloat.asp)

Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 22, 11, 2010, 22:04:21 posle podne
ovo sto je pera postavio je opaka stvar, imate li nesto ovako u planu ?
to je idealno za sve vrste pristana i marina , gore samo ploca i gotov proizvod

doduse dimenzije su u fitima pa mi bas i ne ide proracun da ne ispadnu da su mali , ali kao ideja nije lose


e sad jedno pitanje za ponton 6 x 1,5 metara (recimo za marinu) koliko je potrebno cevi i kog precnika ?

ujedno koja vam je najeftinija varijanta za pod splava ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Профа 22, 11, 2010, 22:09:21 posle podne
Петре податак који ниси доставио у вези са доковима је мјесто производње -Carolina Waterworks Floating Dock & Enclosed Dock Float - MADA IN USA!
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: poljo 23, 11, 2010, 21:01:27 posle podne
Gledano uzivo ... izgleda kao veliki niz kanistera . Opaka stvar . Kal .222 kad ga probusi ostane da pluta . Necim punjeno a nije pur pijena.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: LSI 23, 11, 2010, 21:16:59 posle podne
Gledano uzivo ... izgleda kao veliki niz kanistera . Opaka stvar . Kal .222 kad ga probusi ostane da pluta . Necim punjeno a nije pur pijena.

U tehnici su bili poznati DIN, nekada JUS-sada SRB, EU, EN, ASTM, ISO i drugi standardi za ispitivanje materijala ali ovaj Kal.222 -  :nono:
Moram se raspitati u Institutu za standardizaciju Republike Srbije o čemu se radi. Čim saznam -  :telephone:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Профа 23, 11, 2010, 21:19:43 posle podne
ЛСИ, то су Пољини стандарди.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: LSI 23, 11, 2010, 21:24:38 posle podne
Olimpe, Profo, hvala na objašnjenju.
Ma, shvatio sam ja da se radi o kalibru ali sam hteo malo da se našalim.

Ljudi, silan mu je metod - opali iz puške i gleda da li splav pliva ili tone! Ma, ko zna - možda i udje u standardni postupak?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: captjerry 23, 11, 2010, 22:25:02 posle podne
@Zux-Pimi

Dobro dosao...prosto me je iznenadio odgovor i odlicno ste pokazali ostalim proizvodjacima kako se reaguje na kritike, svaka cast...

Vasim (Surcinskim) brodovima plovim od onog prvog "zelenog", sa tri manja plovka, do danasi i vrlo sam zainteresovan da se ukljucim , iskljucivo dobronamerno, u diskusiju kako bih ukazao na neke probleme na koje i danas nailazim...definitivno ima stvari koje je sam narucioc lose pozicionirao ili prevideo, na sta smo im g-din Manda, koji je takodje clan ovog foruma i njihov savetnik za nautiku, i ja sugerisali ali znate vec kako to ide...

nadam se da cemo ovim putem doci do novih resenja za buduce brodove i njihove vlasnike...

pozdrav
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: poljo 24, 11, 2010, 00:19:29 pre podne
Oprostite na malo neobicnom standardu , jbg, desi se to meni posto bas i nisam po Yusu pravljen. Tu vrstu probe sam naucio na ovom forumu od naseg prijatelja Gige jos onomad kad je provjeravao cvstinu cijevi. Znas kako , nema se sublera i nekih finih sprava a ni znanja da se upotrebe te neke specificne alatke pa se iskoristi prirucno srestvo . Kakav bi ja to srbin bio da nemam neku puscicu pri ruci , zar ne ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 24, 11, 2010, 10:09:47 pre podne
da se podsetimo giginog testa

Test Poliester VS lim 2,5mm (http://www.youtube.com/watch?v=6r3Wyk068sg#)


@Zux-Pimi
da ponovim jel imate neko resenje za patos splavova ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 12:01:54 posle podne
uh nikako da uhvatim malo slobodnog vremena pa da sednem za komp :D
pa da odgovorim:

@olimp
sto se tice izvoza za Hrvatsku, to ne bi trebalo da predstavlja problem
jedino bi trebalo da se konsultujete sa nadleznom institucijom za registraciju plovila, pa da dobijete informacije iz prve ruke
sto se tice papira koji se dobijaju od nas, to su kopija sertifikata priznatog proizvodjaca od Jugoregistra (mada za Hrvatsku to 99% nicemu ne sluzi), kopija ISO 9001 sertifikata, deklaracija proizvoda i tehnicki opis sa crtezima
cena pri izvozu je ista kao i za Srbiju, samo bez PDV-a
do sada nismo imali izvoz za Hrvatsku, ali priliko izvoza za Bosnu, Crnu Goru i Rusiju nije bilo nikakvih poteskoca

@deda
cena bove zavisi od velicine i ostalih zelja Kupca
recimo velika bova za kacenje, precnika fi 400 mm (punjena stiroporom), je cca 40EUR

(http://img10.imageshack.us/img10/7005/36035683.jpg) (http://img10.imageshack.us/i/36035683.jpg/)

(http://img137.imageshack.us/img137/3041/77468185.jpg) (http://img137.imageshack.us/i/77468185.jpg/)

(http://img213.imageshack.us/img213/276/87255844.jpg) (http://img213.imageshack.us/i/87255844.jpg/)

inace ovaj tip pontona koji je Pera Garmin postavio stvarno deluje kao izuzetno efikasno i jeftino resenje
znam da i u Turskoj prave nesto slicno samo sto pontoni nisu nicim ispunjeni, ovo sa ispunom je odlicno resenje
u principu nesto slicno moze da se odradi i kod nas, ali o tom potom, za sada nista od toga


@Kapetan
kad se radi o pontonima, broj i duzina cevi zavisi prvenstveno od planirane nosivosti, kao i od tezine konstrukcije kostura pontona, vrste poda i sl.
recimo da neka gruba racunica kada mi pravimo kompletne pristane (polietilenski plovci, toplocinkovana celicna konstrukcija, polietilenski podovi) kaze da u proseku metalna konstrukcija i podovi po kvadratnom metru teze cca 20 kg
recimo za pristan 1,50 × 6,00 m tezina metalne konstrukcije i poda iznosi cca 180 kg, posto imamo podatak koliko nosi duzni metar plovka (npr. fi 750 nosi 200kg/m`, fi 630 150kg/m...) onda se u zavisnosti od planiranog opterecenja pristana dolazi do broja i duzina plovaka
mislim da bi npr. 3 plovka duzine 1,50 m postavljena popreko bila dovoljna, tj. obezbedila bi pristanu nosivost od oko 50kg po kvadratnom metru
napominjem da se sve ove nosivosti (i za kompletan pristan i za plovke po duznom metru) odnose na potapanje samo do polovine plovka

kada pricamo o podu trenutno najjeftinija varijanta koju mi imamo je upravo ono sto je u postavljenom linku clan Gorance stavio na svoj camac i njegova cena je 43EUR
mada ti podovi vise odgovaraju nekim radnim plovilima i sl, dok se za splavove i dr. koriste trokomorni polietilenski profili cija je cena 50EUR
jeftinija alternativa bi mogla da budu aluminijumski sendvic paneli sa poliuretanskom ispunom koji su relativno dugotrajni, imaju par mana (kao npr. izuzetno veliko zagrevanje, tako da moraju biti kompletno pokriveni itisonom, inace...), ali su cenom vise nego pristupacni (max. 15ak eur po kvadratu)

@captjerry
posto se ne bavimo proizvodnjom palstike od juce i planiramo da se bavimo time jos dugi niz godina, ovakvo reagovanje na kritike je sasvim normalno
uostalom situacija sa proizvodnjom je takva da se zelje Kupaca moraju osluskivati i da se mora ciniti sve da im se sto vise priblizis i unapredis svoje proizvode, u suprotnom mozemo svi da stavimo katance na firme
zahvaljujem se na ponudi za strucne savete i nadam se vidljivim rezultatima




Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 12:45:56 posle podne
a evo i da postavim sliku prvog test plovila, hehe pravi lepotan  :suicide:

(http://img502.imageshack.us/img502/9374/29512432.jpg) (http://img502.imageshack.us/i/29512432.jpg/)

vremenom se malko i napredovalo i sada plovilo tih dimenzija izgleda ovako (priznacete da sada ipak izgleda malo lepse, ali ipak ima tu jos dosta mesta za poboljsanja)

(http://img337.imageshack.us/img337/6227/16570639.jpg) (http://img337.imageshack.us/i/16570639.jpg/)

(http://img268.imageshack.us/img268/2884/70185015.jpg) (http://img268.imageshack.us/i/70185015.jpg/)

(http://img716.imageshack.us/img716/2990/83241097.jpg) (http://img716.imageshack.us/i/83241097.jpg/)

(http://img207.imageshack.us/img207/8952/64853258.jpg) (http://img207.imageshack.us/i/64853258.jpg/)

i slicno tome, ali u jeftinijoj i malo losije opremljenoj varijanti

(http://img38.imageshack.us/img38/3707/45775190.jpg) (http://img38.imageshack.us/i/45775190.jpg/)

(http://img6.imageshack.us/img6/4364/69479697.jpg) (http://img6.imageshack.us/i/69479697.jpg/)

(http://img146.imageshack.us/img146/1543/22089438.jpg) (http://img146.imageshack.us/i/22089438.jpg/)




Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Профа 24, 11, 2010, 12:48:20 posle podne
Citat
ad se radi o pontonima, broj i duzina cevi zavisi prvenstveno od planirane nosivosti, kao i od tezine konstrukcije kostura pontona, vrste poda i sl.
recimo da neka gruba racunica kada mi pravimo kompletne pristane (polietilenski plovci, toplocinkovana celicna konstrukcija, polietilenski podovi) kaze da u proseku metalna konstrukcija i podovi po kvadratnom metru teze cca 20 kg
recimo za pristan 1,50 × 6,00 m tezina metalne konstrukcije i poda iznosi cca 180 kg, posto imamo podatak koliko nosi duzni metar plovka (npr. fi 750 nosi 200kg/m`, fi 630 150kg/m...) onda se u zavisnosti od planiranog opterecenja pristana dolazi do broja i duzina plovaka
mislim da bi npr. 3 plovka duzine 1,50 m postavljena popreko bila dovoljna, tj. obezbedila bi pristanu nosivost od oko 50kg po kvadratnom metru
napominjem da se sve ove nosivosti (i za kompletan pristan i za plovke po duznom metru) odnose na potapanje samo do polovine plovka

Све сте лијепо написали, само нема цијене макар и орјентационо када ви правите.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 13:10:20 posle podne
cena je od do i to zavisi od potrebne nosivosti (tj. koliki precnik plovaka je potreban, kolika duzina), od vrste poda, od toga da li treba ograda ili ne i sl.

orijentaciona cena za pristan je cca 200 EUR/kvadratni metar
tj. npr. pristan 2,50 ×6,00 m je cca 3.000 EUR (plovci fi 630 mm, duzine 5,50 m, 2 kom., toplocinkovana metalna konstrukcija, polietilenske podnice)

znaci to je cena za jedan ovakav segment

(http://img823.imageshack.us/img823/6861/57547623.jpg) (http://img823.imageshack.us/i/57547623.jpg/)

(http://img155.imageshack.us/img155/2940/24410288.jpg) (http://img155.imageshack.us/i/24410288.jpg/)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 14:19:52 posle podne
nemam pojma radile su slike normalno kada sam ih okacio
mogu sada da se otvore, ali mora desni klik, pa open in new tab/window
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 24, 11, 2010, 14:21:23 posle podne
sredio sam slike sada

postimage.org

nije najsrecniji kada embedujemo slike, verovanto posle odredjenog vremena menja putanje da bi naterao ljude da dodju do sajta.. sad sam ja sve teme ponovo prekucao i ok je
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 24, 11, 2010, 14:33:18 posle podne
@Kapetan
kad se radi o pontonima, broj i duzina cevi zavisi prvenstveno od planirane nosivosti, kao i od tezine konstrukcije kostura pontona, vrste poda i sl.
recimo da neka gruba racunica kada mi pravimo kompletne pristane (polietilenski plovci, toplocinkovana celicna konstrukcija, polietilenski podovi) kaze da u proseku metalna konstrukcija i podovi po kvadratnom metru teze cca 20 kg
recimo za pristan 1,50 × 6,00 m tezina metalne konstrukcije i poda iznosi cca 180 kg, posto imamo podatak koliko nosi duzni metar plovka (npr. fi 750 nosi 200kg/m`, fi 630 150kg/m...) onda se u zavisnosti od planiranog opterecenja pristana dolazi do broja i duzina plovaka
mislim da bi npr. 3 plovka duzine 1,50 m postavljena popreko bila dovoljna, tj. obezbedila bi pristanu nosivost od oko 50kg po kvadratnom metru
napominjem da se sve ove nosivosti (i za kompletan pristan i za plovke po duznom metru) odnose na potapanje samo do polovine plovka

znaci ovako :
3 x 1,5 = 3 x 250 evra (izvukao sam neki prosek iz cenovnika na ovom linku http://pimi.co.rs/pro.php?p=10 (http://pimi.co.rs/pro.php?p=10) )
metalna konstrukcija 200 kila  recimo 400 evra (urade je externi majstori)
hodajuci deo 15 evra x 9kvm = 150 evra (neka ode na secenje 1kvm )

iz cega sledi :


750 evra (plovci)
150 evra (pod)
400 evra (metalna kostrukcija)
200 evra (razni nepredvidjeni troskovi tipa spojevi , drzaci za sipove i slicno)
------------
1500 evra Ponton 6 x 1,5 metara nosivosti 450 kila (pa do 900 kila do punog potapanja)


jeftinija alternativa bi mogla da budu aluminijumski sendvic paneli sa poliuretanskom ispunom koji su relativno dugotrajni, imaju par mana (kao npr. izuzetno veliko zagrevanje, tako da moraju biti kompletno pokriveni itisonom, inace...), ali su cenom vise nego pristupacni (max. 15ak eur po kvadratu)

cena je odlicna, dajte malo vise o njima , na koliko treba rostilj da se postavi ? sa rostiljem koja im je nosivost ? imam splav i najverovatniej cu na njemu da podignem kancelarije za firmu pa gledam opcije :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 24, 11, 2010, 15:39:50 posle podne
Kep,slike se ne otvaraju. :this:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 24, 11, 2010, 15:46:43 posle podne
Ja sam bas jako zainteresovan za patos koji je na predzadnjoj slici.
Treba mi oko 20m kvad. :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 16:54:52 posle podne
ne znam sta je sa slikama, prebacicu ih na drugi hosting kad dodjem kuci,pa ce se valjda videti

Kapetane otprilike to izadje tako, plovci su cak malo jeftiniji, jer nema potrebe ici na fi 750 mm dovoljni su fi 630 mm
fi 750 idu samo tamo gde je neophodna sto veca nosivost, a nema prostora za ubacivanje veceg broja/duzine plovaka, jer njihova nosivost je oko 30% veca, ali je cena oko 40 % veca od plovaka fi 630, tako da su plovci fi 630 mm ipak najisplativije resenje kada su pristani u pitanju

otprilike konacna racunica izadje tako kako ste napisali
nasa varijanta je skuplja jer cinkovanje (i prevoz do cinkarne u Cacku) dodatno povecava cenu metalne konstrukcije, a i polietilenski podovi znacajno dizu u ceni

ova jeftina varijanta podova su paneli koji se koriste u gradnji hala i sl., spolja je aluminujum, pocinkovani lim, PVC (od toga zavisi i cena, kao i same karakteristike), a ispuna je poliuretan
problem kod ovih cinkovanih  je ogromno grejanje leti (isto kao i kod limenih krovova) i ne daj boze da nogom stanete da deo koji nije prekriven itisonom, ali im je zato krutost odlicna i stvarno se odlicno ponasaju
ovi sa PVC oblogom nemaju problema sa grejanjem, ali su dosta osetljivi na mehanicka ostecenja, nisu ni blizu kruti kao celicni
aluminijumski su nesto izmedjupo pitanju grejanja i krutosti
svi ovi paneli se prave u razlicitim debljinama, ja sam recimo uzimao debljinu od 80 mm, jer su i nase polietilenske podnice te debljine, tako da nema potrebe za menjanjem celicne konstrukcije u koju se ovi podovi pakuju
podovi su dosta lagani (koliko sam uspeo da izmerim taj panel debljine 8 cm, je oko 12kg po kvadratu), slaganje ovih panela je extra brzo i lagano i stvarno predstavljaju OK resenje
plastika je sigurno dugotrajnija, ali i 3 puta skuplja, tako da ovaj materijal za pod predstavlja odlicnu alternativu
ima ih i u domacoj proizvodnji (par firmi iz srbije, a ima i dosta uvoznika, ja sam uzeo neki austrijski, ali sam i u kontaktu sa domacim proizvodjacima, zbog saradnje oko nekih predstojecih poslova koji ce se nadam se otvoriti u skorije vreme

nazalost nemam slike samih panela, vec samo kako izgledaju kad su vec postavljeni na plovilo
ne vidi se bas bog zna sta, ali evo cisto da imate neku predstavu

(http://img715.imageshack.us/img715/8522/77753301.jpg) (http://img715.imageshack.us/i/77753301.jpg/)

(http://img155.imageshack.us/img155/2918/22901599.jpg) (http://img155.imageshack.us/i/22901599.jpg/)

(http://img694.imageshack.us/img694/9369/78603644.jpg) (http://img694.imageshack.us/i/78603644.jpg/)

@ronac
patos koji Vas interesuje su polietilenski trokomorni profili i cena im je cca 50 EUR/kvadrat
skupa, ali takoreci dozivotna varijanta




Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: captjerry 24, 11, 2010, 18:23:15 posle podne

@captjerry
posto se ne bavimo proizvodnjom palstike od juce i planiramo da se bavimo time jos dugi niz godina, ovakvo reagovanje na kritike je sasvim normalno
uostalom situacija sa proizvodnjom je takva da se zelje Kupaca moraju osluskivati i da se mora ciniti sve da im se sto vise priblizis i unapredis svoje proizvode, u suprotnom mozemo svi da stavimo katance na firme
zahvaljujem se na ponudi za strucne savete i nadam se vidljivim rezultatima

ima ih koji ne mogu da shvate.. :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zoran 24, 11, 2010, 20:23:44 posle podne

   Stvarno bi mogli da stavite i po neku sliku. :)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 24, 11, 2010, 21:15:54 posle podne
sredjene slike, trebalo bi da se sada vide kako treba  :good:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 24, 11, 2010, 21:25:56 posle podne
gde mogu da se vide podovi? :drinks:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 25, 11, 2010, 08:40:40 pre podne
Podovi se mogu videti u Beogradu, Rakovica, Patrijarha Dimitrija 24 (krug auto kuce DMB, 150m pre manastira Rakovica)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ronac 25, 11, 2010, 18:59:07 posle podne
Hvala,idem sutra da pogledam. :smile:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 25, 11, 2010, 23:14:13 posle podne
Nema na cemu.
Evo vam i moj broj pa mozete da me kontaktirate pre dolaska.
064/12-99-523 Zarko.
Vidimo se. :good:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 04, 02, 2011, 09:41:33 pre podne
Evo i par slicica zahvata odradjenih na jednoj prelepoj sojenici na Makisu
na pocetku

(http://img18.imageshack.us/img18/6915/26380919.jpg)

(http://img193.imageshack.us/img193/7449/73279375.jpg)

(http://img197.imageshack.us/img197/4395/43671658.jpg)

(http://img843.imageshack.us/img843/7113/68186804.jpg)

u toku radova

(http://img825.imageshack.us/img825/2425/24235242.jpg)

(http://img543.imageshack.us/img543/1413/51796461.jpg)

(http://img543.imageshack.us/img543/6041/78064188.jpg)

(http://img33.imageshack.us/img33/4647/75000069.jpg)

(http://img163.imageshack.us/img163/8871/57240573.jpg)

(http://img25.imageshack.us/img25/1359/27336595.jpg)

i na kraju isprobano u praksi u ovoj jesen/zima sezoni

(http://img525.imageshack.us/img525/2343/28268681.jpg)

(http://img198.imageshack.us/img198/7762/85844660.jpg)


Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: tule 05, 02, 2011, 03:58:53 pre podne
Tu, na tom mestu, u vrbaku  gde sam ranije imao splav, proveo sam najlepse godine na Savi.
Ideja o gradnji te sojenice rodila se jedne decembarske noci ’96.  u jednoj budimpestanskoj kafani.
Sam pocetak gradnje morao je da saceka moj povratak u Bgd.
U leto ’98 postavljena je metalna konstrukcija, u rano prolece ’99. pocelo je bombardovanje i sve je stalo,
ipak, u septembru te godine postavljena je kucica, pod, zidovi, vrata i krov.
2000-te zivot me je odveo nekim drugim stazama, a ona je ostala sama na milost i nemilost Save.

Nadam se da ce je sadasnji vlasnik zavrsiti  i uzivati u njoj isto onako kako sam i ja mastao kada sam
pocinjao da je gradim
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 05, 02, 2011, 09:22:08 pre podne
Eto kako je svet mali, neverovatno
Sta da kazem, sem svaka cast na ideji i samoj realizaciji ovakve oaze mira
Stvarno se radi o pravom mestu za uzivanje i bekstvo iz svih problema koji nas okruzuju
Sojenica je stvarno prelepa, na odlicnoj lokaciji i vidi se da je dosta ljubavi i truda ulozenu u njenu izgradnju
Bitno je da je problem sa poplavama uspsno resen i da je to potvrdjeno ove sezone, kada je Sava bila poprilicno visoka
Sadasnji vlasnik je stvarno dosta ulozio (i vremena i truda, a i novca) da stavi tacku na I i da sojenica postane ono zbog cega ste je Vi i gradili (a sadasnji vlasnik kupio), mesto za uzivanje i dalje mastanje
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 05, 02, 2011, 12:03:23 posle podne
i ja bih sojenicu al kasno sam se setio :(


btw kad dodje voda sojenica pluta , a da li posoje neki klizaci koji je drze na mestu da ne odpluta , i sto je najbitnije da s eposle vrati na svoje mesto ?

koliko su sigurni ovi pontoni od lopova ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 06, 02, 2011, 12:10:01 posle podne
Kapetane nikad nije kasno, bice vremena i za sojenicu :D

vidi se na slikama "u toku radova", postavljeni su novi stubovi (kutije) i cela sojenica je "prebacena" na njih, stari noseci stubovi su odvojeni od sojenice i oni (sa preostalom starom konstrukcijom) imaju ulogu sipova
klizaci su postavljeni na svaki stub (vidi se na slikama)
tako da sojenica nema gde da odpluta, vec samo klizi gore/dole po staroj konstrukciji
pontoni su putem brezona i matica (28 komada po plovku, M16) spojeni sa konstrukcijom sojenice, a potom je kao osiguranje vrseno zavarivanje matica, tako da lopovi ima da se narade da bi odneli bar jedan plovak :D
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 06, 02, 2011, 15:33:04 posle podne
.... tako da lopovi ima da se narade da bi odneli bar jedan plovak :D

svaka cast za ovo , koliko kosta ovako jedna investicija orijentaciono ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: ПЕЦОВ 06, 02, 2011, 17:48:41 posle podne
pa kratki su vam sipovi.sta ce biti kad voda dodje iznad kote koja je na slici?moze li splav-kucica slobodno da se podize sa vodom,da se smakne s stubova ili je to fizicki onemoguceno?dokle se spusta splav i da li se u donjoj tacki oslanja na plovke ili ima granicnik da ne legne na njih?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 06, 02, 2011, 20:55:33 posle podne
@kapetan
iskreno ne znam tacno koja je cena bila u pitanju
mislim da je okvirno skoro 10.000eur (7 pontona fi 750, cinkovana, pa farbana metalna konstrukcija, prosirenje platforme, ruke...) , otprilike je taj red velicina, ne secam se bas tacne cene

@Pecov
visina do koje je kucica "vezana" je 2 visine nosecih stubova (tj. visina jednog stuba koji je vezan za zemlju + visina drugog stuba koji po njemu klizi, na kome lezi kucica), tj. recimo jos 3 metra u visinu u odnosu na prve slike (gde je kucica vec nekih 2,5 metra iznad vode), tada bi se sojenica smakla sa stuba i bila slobodna (ali na toj koti je vec poplavljeno pola grada)
splav se spusta kao sto je prikazano na onim slikama "u toku radova", tj. postaje klasicna sojenica sa pontonima koji vise sa nje
@Dule
bas tako kako ste objasnili, jedina razlika je sto nije kutija u kutiji, vec su jedna pored druge sa klizacem -"obujmicom", ali princip je isti (kao one dugacke merdevine koje se nastavljaju jedne na druge)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 06, 02, 2011, 22:41:43 posle podne
meni se kao resenje jako svidja, a zasto obujmice zar nije jednostavnije cev u cevi ?
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 06, 02, 2011, 23:07:18 posle podne
u principu jeste jednostavnije i estetski lepse da ide varijanta cev u cev (tj. kutija u kutiju), ali ovde to nije moglo da se odradi bez znacajnih prepravki
vidi se na prvim slikama kako je stara konstrukcija imala postavljene kosnike, koji su onemogucili tu varijantu (ti kosnici su kasnije skinuti, apostavljeni su drugi, , koji opet onemogucavaju varijantu cev u cevi)
radi se o prilicno velikoj kuci, cija tezina nije zanemarljiva, kada na to dodamo tezinu samih pontona koji vise, kosnici su obavezni
cak i da nema kosnika bilo bi dosta posla oko rasturanja kompletne konstrukcije, skidanja dela poda i dr. kako bi se veca kutija "navukla" na postojeci stub
da se radi sojenica od nule, islo bi tako, a u ovom slucaju zateceno stanje je uslovilo resenje sa noviim kutijama pored starih i obujimcama
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: tule 07, 02, 2011, 02:19:16 pre podne
Dobijanje na visini (kod visokog vodostaja) po principu "kutija u kutiji" nije dobro resenje zato sto dolazi do prodora vode, u jednu ili obe kutije.
Pri niskim temperaturama, zbog pojave leda (sirenje 10%) nastaju trajne deformacije poprecnog preseka kutija ili cak i do njihovog pucanja po
uzduznom varu. Usled toga dolazi do otezanog ili potpunog onemogucavanja  proklizavanja kutije kroz kutiju. Ovo resenje ne treba primenjivati
tamo gde je moguca pojava leda, cak ako se i jedna od dve kutije hermeticki zatvoriti. Bolje je, ovde primenjen sistem, kutije uz kutiju sa dve
obujmice od kojih je svaka fiksirana za po jednu kutiju. Jos bolji ucinak u medjusobnom 'proklizavanju' moze se postici primenom horizontalnih
valjaka na vodjicama, cime se medjusobna dodirna povrsina svodi na liniju tj. sila trenja postaje minimalna.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 07, 02, 2011, 09:57:31 pre podne
svaka cast tule, eto jos jednog razloga o kojem, iskreno govoreci, i nismo posebno razmisljali, a skroz je logican  :good:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: tule 08, 02, 2011, 01:35:22 pre podne
Dobro, kad smo vec kod ideja, da pomenem jos jednu koja se odnosila na zastitu onih staklenih vrata prema reci.

Deo prednje platforme, uz kucicu (u duzini 225 cm prema reci), ukupne sirine 596 cm, bio je zamisljen iz tri dela od kojih
bi se svaki ponaosob, ili svi zajedno, rotirali od horizontalnog u vertikalni polozaj (cime bi duzina 225 cm prakticno postajala
njihova visina) i tako kao “teski drveni kapci” zatvarali kompletnu prednju stranu kucice. Samo uspravljanje/rotiranje
platforme/kapaka obavljao bi elektromotor. Ovim bi se postigla dobra mehanicka zastita, a i sama povrsina platforme bi
bila mnogo manje vremena izlozena uticaju snega i kise. Prakticno, bila bi polozena samo za vreme boravka vlasnika.
Iz istih razloga bi se i predni deo platforme, onaj blize reci, duzine 165 cm, ‘prelamao’ po pola i uzdizao u vertikalan
polozaj (kao spoljna ograda). Na zalost, ostale su samo ideje.

Predivno je bilo nekada na Savi, ali “Sic erat in fatis” (tako bese sudjeno).
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 08, 02, 2011, 09:12:31 pre podne
mogu da zamislim kako bi to izgledalo   :agree:
bilo bi to em prakticno, em atraktivno i jedinstveno
ne znam samo koliko snazni bi trebali da budu elektromotori, jer platforma nije bas lagana, ali naslo bi se i tu neko resenje
u svakom slucaju ne treba tugovati, mozde ce uskoro biti prilike da te ideje i realizujete (nikad se ne zna sta donosi zivot)
jos jednom svaka cast za ideje (kako za one ostvarene, tako i za one koje su za sada ostale samo na papiru) :good:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zoran Marinković 08, 02, 2011, 12:55:31 posle podne
 :good:

Moram da pohvalim autore pontona, ima stvarno interesantnih rešenja.

Možda bi za podizanje prednjih platformi mogao i običan ručni vinč, a ima i jeftinih uredjaja sa lancem. Ne treba ti struja.

Kako god, sretno vam bilo. :preved:
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: tule 10, 02, 2011, 01:55:52 pre podne
Svaki od tri elementa platforme 2,25m x 1,98 cm x 5cm od smrce, tezak je oko 110 kg.
ako ga posmatramo kao prostu gredu sa dva oslonca na krajevima, na sarkama i napred,
tada je za podizanje prednjeg dela potrebna (da pojednostavim, u kg) vertikalna sila od 55kg,
ali kako je sajla pod uglom od 45 st. to znaci da je potrebna sila od oko 80 kg. sistemom
koturaca se vec moze smanjiti na 40 kg. naravno, ovo je pocetna situacija i svakim  zakosenjem,
tj. smanjenjem ugla, sila potrebna za nastavak podizanja se smanjuje. Koturace i sajle su
bile planirane u sendvicu bocnih zidova.

Fotografije iz vremena postavljanja stubova, njihovih betonskih postolja, montaza kucice itd.
su mi negde, trenutno van dohvata, ali ako ih budem nasao skeniracu ih i priloziti.

Mozda nekom mladom zaljubljeniku u prirodu prica o ovoj sojenici da podstrek da se
upusti u nesto slicno. Skromna iskustva svakako bi mu dobrodosla.
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 19, 02, 2014, 11:22:20 pre podne
Pozdrav svim ladjarima
Prodje vise od 2 godine od mog poslednjeg posta na forumu broj 1 za ljubitelje vode
Zbog raznorazne jurnjave, sto poslovne, sto privatne, potpuno sam zanemario forum (ne samo mojuladju, nego i automobilske forume koji su moja "prva ljubav" kad je internet u pitanju)
Sad mi sledi izlistavanje foruma i vracanje u nauticke tokove
Naravno potrudicu se da zainteresovanima pomognem oko pitanja vezanih za plasticne pontone, katamarane na bazi plasticnih cevi, plasticne podova, kao i ostale elemente izradjene od plastike
Od moje poslednje posete do danas razvili smo jos nekoliko resenja koja ce mozda biti zanimljiva zaljubljenicima u vodu, pa cu i njih predstaviti u ovoj temi
Naravno i dalje svi posetioci foruma dobijaju popust od 10% (mozda i malo vise, u zavisnosti koji proizvodi su u pitanju)
Probracu par slicica i detalja tih noviteta, pa cu ih uskoro dodati

Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: STG 19, 02, 2014, 11:30:43 pre podne
Pohvale za poslovnost i dobar odnos sa musterijama. hi
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 19, 02, 2014, 15:10:08 posle podne
Gorance, hvala na lepim recima.
Posto nismo drzavna firma, tj nismo na tudjem budzetu, za svaku musteriju se moramo boriti, a bez dobrog odnosa sa Kupcima i postovanja istih (ne samo postojecih, vec i onih koji ce to mozda biti u buducnosti) ta borba bi bila kratkog daha.
U svakom slucaju musterija ce preziveti i bez nasih proizvoda, a mi bez musterija tesko da cemo opstati, tako da tu se sva filozofija zavrsava

Evo par slicica proizvoda razvijenih u prethodne 2 godine

PEHD pontoni velike nosivosti, typ TP-650 i TP-1100 (nosivost po duznom metru 650, odnosno 1.100 kg)

(http://s16.postimg.org/d5r8ei4i9/P8280051.jpg) (http://postimg.org/image/d5r8ei4i9/)

(http://s16.postimg.org/983yp3hox/P8280053.jpg) (http://postimg.org/image/983yp3hox/)

(http://s16.postimg.org/cp1febrdd/P8280054.jpg) (http://postimg.org/image/cp1febrdd/)

(http://s16.postimg.org/vvemhi7v5/image.jpg) (http://postimg.org/image/vvemhi7v5/)

(http://s16.postimg.org/g14bld8i9/image.jpg) (http://postimg.org/image/g14bld8i9/)

(http://s16.postimg.org/4i9fmr1ap/image.jpg) (http://postimg.org/image/4i9fmr1ap/)

manja varijanta se pokazalo odlicnom kada se radi o zameni klasicnih burica
3 manja pontona zavrsavaju posao kod ovakvih splavova

(http://s29.postimg.org/sdia1ir1f/image.jpg) (http://postimg.org/image/sdia1ir1f/)

(http://s29.postimg.org/bbkulomsj/image.jpg) (http://postimg.org/image/bbkulomsj/)

(http://s29.postimg.org/9tzea4i1v/image.jpg) (http://postimg.org/image/9tzea4i1v/)

(http://s29.postimg.org/nc6ameu77/image.jpg) (http://postimg.org/image/nc6ameu77/)

(http://s29.postimg.org/7mv5m7crn/image.jpg) (http://postimg.org/image/7mv5m7crn/)

(http://s29.postimg.org/ixxtakjmr/image.jpg) (http://postimg.org/image/ixxtakjmr/)

(http://s29.postimg.org/y2yiltx7n/image.jpg) (http://postimg.org/image/y2yiltx7n/)

(http://s29.postimg.org/9nqakryar/image.jpg) (http://postimg.org/image/9nqakryar/)

Veca varijanta se pokazala kao odlicna solucija za platforme sa vecim objektima koje zahtevaju veliku nosivost

(http://s27.postimg.org/rkz4ce1jj/image.jpg) (http://postimg.org/image/rkz4ce1jj/)

(http://s27.postimg.org/t2p61ovnz/image.jpg) (http://postimg.org/image/t2p61ovnz/)

(http://s27.postimg.org/7hk3e2yxb/image.jpg) (http://postimg.org/image/7hk3e2yxb/)

(http://s27.postimg.org/8tx7286z3/image.jpg) (http://postimg.org/image/8tx7286z3/)

(http://s27.postimg.org/3z83hoy1b/image.jpg) (http://postimg.org/image/3z83hoy1b/)

(http://s27.postimg.org/grw7hm9n3/image.jpg) (http://postimg.org/image/grw7hm9n3/)

(http://s27.postimg.org/5425n2ki7/image.jpg) (http://postimg.org/image/5425n2ki7/)

(http://s27.postimg.org/jbrubpx73/image.jpg) (http://postimg.org/image/jbrubpx73/)

(http://s28.postimg.org/5q09n4huh/P6140143.jpg) (http://postimg.org/image/5q09n4huh/)

(http://s28.postimg.org/p6kz9ncyh/P6140144.jpg) (http://postimg.org/image/p6kz9ncyh/)

(http://s28.postimg.org/r9qt3kndl/P6140145.jpg) (http://postimg.org/image/r9qt3kndl/)

(http://s28.postimg.org/ccic2ka55/P6140146.jpg) (http://postimg.org/image/ccic2ka55/)


Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 21, 02, 2014, 09:43:39 pre podne
Evo i par slicica sa Sajma nautike, gde smo predstavili jos par noviteta

(http://s28.postimg.org/vjhedkd4p/image.jpg) (http://postimg.org/image/vjhedkd4p/)

(http://s28.postimg.org/7z0bcabg9/DSC_0748.jpg) (http://postimg.org/image/7z0bcabg9/)

(http://s28.postimg.org/ylcs19fnd/DSC_0750.jpg) (http://postimg.org/image/ylcs19fnd/)

(http://s28.postimg.org/fp73hfdrt/DSC_0759.jpg) (http://postimg.org/image/fp73hfdrt/)

Bove za privez camaca

(http://s28.postimg.org/f8lvuzq0p/DSC_0782.jpg) (http://postimg.org/image/f8lvuzq0p/)

Stubovi za razvod instalacija na marinama

(http://s28.postimg.org/bdnjpjd6h/DSC_0771.jpg) (http://postimg.org/image/bdnjpjd6h/)

Kljun za plovila

(http://s28.postimg.org/q6x5d6em1/DSC_0770.jpg) (http://postimg.org/image/q6x5d6em1/)

(http://s28.postimg.org/ww3ot6zy1/DSC_0762.jpg) (http://postimg.org/image/ww3ot6zy1/)

Niski ponton (nosivost 550 kg/m`), visine 34 cm, sa implementiranim sacastim podom

(http://s28.postimg.org/g0oju6u7t/DSC_0758.jpg) (http://postimg.org/image/g0oju6u7t/)

(http://s28.postimg.org/kp4jpdjeh/DSC_0746.jpg) (http://postimg.org/image/kp4jpdjeh/)

(http://s28.postimg.org/d6qgduyd5/DSC_0778.jpg) (http://postimg.org/image/d6qgduyd5/)

"Fingeri" za marine

(http://s28.postimg.org/6dq3hl7jt/DSC_0765.jpg) (http://postimg.org/image/6dq3hl7jt/)

(http://s28.postimg.org/okczp28vt/DSC_0773.jpg) (http://postimg.org/image/okczp28vt/)

Zastitne brane sa mehanickom zastitom sa jedne strane i zastitom od izlivanja naftnih derivata sa druge strane

(http://s28.postimg.org/j15eaq5ix/DSC_0760.jpg) (http://postimg.org/image/j15eaq5ix/)

(http://s28.postimg.org/agh4go1o9/DSC_0784.jpg) (http://postimg.org/image/agh4go1o9/)
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: STG 08, 07, 2014, 13:33:54 posle podne
Jos jednom pohvala za poslovnost!
Nakon manjeg ostecenja(posle x godina),nedostatak je otklonjen i to bez ikakve nadoknade prema proizvodjacu!
Hvala. 114
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Bucho 09, 07, 2014, 09:01:43 pre podne
Prosto neverovatno u danasnje vreme. Svaka cast. Vec duze vreme je u planu nesto od njih ali nikako da se skockaju uslovi(finansijski). Bolja reklama nije potrebna. 114
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Kapetan 09, 07, 2014, 09:12:25 pre podne
svaka cast za pimi !
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 22, 08, 2014, 21:48:48 posle podne
Momci, hvala na lepim recima.
Kao sto vec rekoh, gledamo da izadjemo u susret svim nasim musterijama, kako starim, tako i onim koji ce to mozda biti u mogucnosti.
Nema bolje reklame od zadovoljne musterije.
Za koji dan cu postaviti i slicice noviteta koji su se pre mesec dana napokon pojavili na Adi Ciganliji
Naslov: Odg: PIMI - http://www.pimi.co.rs/
Poruka od: Zux-Pimi 25, 08, 2014, 11:51:13 pre podne
Evo i par slika platformi za spasioce, koje su postavljene na Adi Ciganliji
U toku sezone, na njima ce sedeti po jedan spasilac, koji ce imati bolju preglednost, nego oni sa obale
Ujedno je spasilac vec na vodi i mnogo je blizi kupacima
Trebalo bi da intevrencije sa vode povecaju bezbednost kupaca
Drugi efekat je reklamnog karaktera, ali to vec nije nas deo price

(http://s13.postimg.org/l6zweton7/Ada_Ciganlija.jpg) (http://postimg.org/image/l6zweton7/)

(http://s13.postimg.org/ylczauvb7/Ada_gliser.jpg) (http://postimg.org/image/ylczauvb7/)

(http://s13.postimg.org/yge9yaubn/IMG_20140801_180602.jpg) (http://postimg.org/image/yge9yaubn/)

(http://s13.postimg.org/7u1t9bq4j/IMG_20140801_180742.jpg) (http://postimg.org/image/7u1t9bq4j/)

(http://s13.postimg.org/l362ykj5v/plovilo_dva.jpg) (http://postimg.org/image/l362ykj5v/)

(http://s13.postimg.org/8ahyyn7k3/plovilo_jedan.jpg) (http://postimg.org/image/8ahyyn7k3/)

(http://s13.postimg.org/t10i07wg3/plovilo_tri.jpg) (http://postimg.org/image/t10i07wg3/)

(http://s13.postimg.org/i2p8i17ur/ponton_blizina.jpg) (http://postimg.org/image/i2p8i17ur/)

(http://s13.postimg.org/jqodwolqb/Untitled.jpg) (http://postimg.org/image/jqodwolqb/)