Moja Ladja

Opšta...Tu smo... => Stigao sam !!! => Temu započeo: captjerry 24, 01, 2009, 14:57:29 posle podne

Naslov: Blue River
Poruka od: captjerry 24, 01, 2009, 14:57:29 posle podne
Kapetan me je zamolio da napisem nesto o Blue River....nisam znao gde to da smestim pa reko' ovde...

sajt www.blueriver.rs (http://www.blueriver.rs)
Na nasem sajtu cete uskoror moci da dobijete sve informacije vezane za nautiku, stanje reka, izbor opreme...

Agencija za odrzavanje plovnih objekata i objekata na vodi Blue River je ralativno mlada agencija sa bogatim iskustvom sticanim godinam pre osnivanja agencije. Imamo tri oblasti delovanja:

  ekologija
  izrade i rekonstrukcije plovnih objekata, pontona i opreme sa garancijom
  usluge pri nautici: uskuga tehnickog odrzavanja i nadgledanja splavova, pomoc pri vanrednim situacijama,      nivelacija, skiperske usluge i konsalting

Ekologija je bila glavni povod osnivanja Agencije. Tokom dve i po godine naseg postojanja aktivno ucestvujemo u ciscenju reke Save i njenih obala od plutajuceg akumulacionog otpada.  Jedino trajno resenje ovog problema je podizanje svesti stanovistva celog regiona o stetnom uticaju odlaganja otpada u reku, sto je problem na nivou drzava regiona dok cemo mi, kao i do sad, dajemo svoj doprinos. Za to vreme, jedino sto mozemo da uradimo je da izvlacimo sto vise otpada iz reke i sprecimo ga da se zaustavlja i gomila na raznim preprekama u vidu splavova i usgrenih brodova na reci kako ne bi doslo do sirenja raznih bolesti i infekcija. Ulazeci dublje u tresavanje problema, vec godinu dana razvijamo sistem za automatsko ciscenje i odrzavanje plovnih objekata (PPAC sistem) koji je vec poceo da daje rezultate. U najavi je i volonterska akcija ciscenja reke pod nazivom Veliko prolecno spremanje.

Izradom i rekonstrukcijama splavova, camaca, brodica i opreme bavimo se od samog pocetka, pri cemu bili deo  velikog nautickog projekta na reci Savi, izgradnja Nautickog sela,  koju organizuje i finansira opstina Surcin i sistema pristana za brodove G.O. Surcin koji krstare nasim rekama. Specializovali smo se za izradu pontona za splavove i marine od metala a trenutno razvijamo princim izrade i testiramo novu vrstu pontona kvadratnog profila od polietilena (PE).

U nasem sistemu odrzavanje trenutno ima sedam splavova na Savi koje redovno kontrolisemo i nivelisemo pri promeni vodostaja, sedam dana u nedelji, kao i posle oluja i povremeno nocu kako bi smanjili mogucnost provale.

Za sve informacije pogledajte nas sajt ili nas posetite na salonu nautike na sajmu ove godine. Mozete nas kontaktirati putem telefona 064/ 142 42 44

Pozdrav svim nauticarima, pridruzite nam se u akciji kako bi, bar na trenutak, vratili prirodi reke a rekama njihov sjaj.

Zar nije lepse ovako?...Zar se za ovo ne vredi boriti?....
Naslov: ???: Blue River
Poruka od: colonelo 25, 01, 2009, 13:28:30 posle podne
Bravo druze, daj ako moze neki opis ovih lokacija predivno izgledaju.
Naslov: ???: Blue River
Poruka od: Kapetan 25, 01, 2009, 16:59:27 posle podne
gda de je ovo slikano ?

moramo to da obidjemo letos
Naslov: ???: Blue River
Poruka od: captjerry 25, 01, 2009, 20:44:16 posle podne
svaka cast Aka....
Naslov: ???: Blue River
Poruka od: STG 14, 03, 2009, 11:53:41 pre podne
Slika govori vise od reci... :yahoo: