Moja Ladja

Nautika opšta... => Nautičke reportaže => Temu započeo: MiletaStamat 13, 07, 2016, 13:45:44 posle podne

Naslov: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 07, 2016, 13:45:44 posle podne
Konačno sam koliko toliko sredio svoju Pasaru da se mogu otisnuti na reku. Spuštena u Batajnici a usidrena u rukavcu Ade Ciganlije, posle prvih par dana vežbanja i probanja motora po Savi u nedelju sam se otisnuo Dunavom put Grocke. Jedno izuzetno iskustvo. Lep dan, sunce, reka i mi na čamcu, i to ceo dan, od ujutro pa do povratka uveče. Ako nije previše evo i slika na zahtev nekih prijatelja sa foruma.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 07, 2016, 13:48:00 posle podne
Prvi pout sam čamcem prolazio ovom rutom i doživljaj je neponovljiv, mogao mi je neko pričati ali doživljeno je sasvim drugačije.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 07, 2016, 13:49:19 posle podne
Od komšija pozdrav od srca na dočeku u Grockoj, a i pivo ponudjeno od srca  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 13, 07, 2016, 14:23:38 posle podne
Ајме, људи, лепих ли слика! bongo
А тек, лепа ли мотора! bongo bongo bongo h44 h44

Шалим се, Милета. И радујем се што пасара плови.  kgk

Види се по вашим лицима колико сте уживали. То се новцем не да платити.
То знамо само ми који смо дуго желели и једва се некако дочепали воде.

Желим вам још много тако лепих сати проведених на води.

И још много слика на форуму, наравно!

Кад би се сви само мало потрудили, из сваког, чак и на око уобичајеног дана, извукли би неки леп тренутак који би могли поделити с осталима, а онда би нам и форум био богатији и занимљивији.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 13, 07, 2016, 14:53:14 posle podne
Ekstra jel ste to i do cika slavka stigli 1128km na banatskoj strani
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 13, 07, 2016, 14:57:25 posle podne
Bravo za plovidbu, a i za slike! Kojom brzinom uspeva ova pasara da ide uzvodno sa osmicom, da li ste merili mozda?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 13, 07, 2016, 15:04:23 posle podne
Sta drugo reci osim SRECNO !!!!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 08:19:45 pre podne
Hvala svima, biće još slika, juče nisam stigao da postavim. Ne znam baš koliko Pasara ide uzvodno, probali smo na telefonu da izmerimo na GPRS pokazuje da pod punim gasom uz Dunav maksimalno može 10 km, sad da li se to tako može tačno izmeriti nemam pojma. Možda može da se postavi neki brzinomer na ovoj mojoj Yamahi, ali otom potom. A da smo uživali, baš jesmo. Motor radi Lazo kao singerica, na početku rada u prvih 10-tak minuta malo kao  zeza sam smanji gas kao da ne prihvata dovoljno goriva nekoliko sekundi, što bi rekli trokira, pa se onda vrati u normalan rad, tako nekoliko puta i kasnije radi bez problema. Zamenio sam svećice, isto je, e sad ne znam da li treba možda očistiti karburator. Još se upoznajem sa motorom tako da ne znam baš puno o tome. Da li je neko imao sličnog iskustva.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 14, 07, 2016, 08:44:17 pre podne
Прво, сваки мотор после стартовања требало би оставити бар неколико минута да ради у месту на леру (уз активиран сауг).
То помаже да се мотор лагано, без оптерећења загреје на нормалну радну температуру.

Друго, кад мотор не ради, а посебно ако прође извесно време, што је код нас "викенд и месечара наутичара" најчешће случај, може да се деси и да услед високих температура гориво испари из доводне цеви. Тада може да се деси да мотор, нарочито при додавању гаса али и без тога, повлачи ваздух из црева.

Чуо сам да се то дешава и кад су доводна црева нова, а не само стара.

Једини лек, ако је то у питању, јесте да се сав ваздух из доводне цеви и пумпице избаци и да чисто гориво улази у карбуратор.

Уколико се не ради о томе, онда треба погледати карбуратор.

Ја нисам нешто посебно око карбуратора имао посла и не знам али само могу да претпоставим да су Чеја и Ратко, из Галија Наутике, а касније Пека, из Бановаца, приликом сервиса, обратили пажњу и на карбуратор и урадили оно што је требало.
Међутим, имајући у виду могуће нечистоће у гориву, без обзира на то шта су мајстори радили, можда је потребно поново погледати и очистити карбуратор.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 14, 07, 2016, 08:52:12 pre podne
Што се тиче брзине, с тим мотором од 8 КС и с тим коритом, ма колико додавао гас, узводно ће брзина тешко бити већа од 10 км/с на Дунаву.
На Сави, можда, километар-два већа.

Низводно, може се на Дунаву очекивати брзина до 13-14 км/с.

Зато, најтоплије препоручујем да се мотор држи на пола до две трећине гаса. Тада ради тихо и мирно, а брзина узводно за пасару биће између 6 и 8 км/с. Мотор ће при таквом раду трошити најмање горива. По мени, аутономија би могла да иде и до 10 сати вожње.
Возећи под пуним гасом, потрошња се знатно повећава и аутономија би могла бити знатно мања (можда и мање од 5 сати).

Како год возио, препоручујем увек један канистер од бар 5 литара горива да буде у резерви. Резерву треба редовно мењати - освежавати (неки умеју да ставе канистер у бокс и забораве на њега а није добро за гориво да стоји дуго).


Ово су нека моја запажања. Како сам ја све заједно провео веома мало сати на води, можда моје закључке не треба узимати као правило. Зато на овом форуму има и много искуснијих, па нека и они кажу своје мишљење.

А највише ће показати и најбољи учитељ биће време...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 14, 07, 2016, 08:57:55 pre podne
10km/h uzvodno je lepa brzina obzirom da je u pitanju motor od 8 konja  thumbup
To sto LSI kaze je moguce, da ostane malo vazduha u crevima. Isto je moguce da ako nije dugo vozen motor, to malo benzina iz lonceta karburatora ispari, pa ostane malo masnoce iz mesavine. Dok to ne progura, moze malko da trokira ;)
Ja svakako preporucujem neki filter za gorivo izmedju rezervoara i pumpe goriva.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 09:51:05 pre podne
Staviću taj filter izmedju rezervoara i motora, mada sam kupio novi rezervoar i on ima već svoje siti na usisnom crevu, ali nije na štetu staviti i taj filter, i to odmah ugradjujem. Možda sam se prvi put kada sam sipao gorivo zeznuo pa nisam  oprao rezervoar, ako je u njemu kao novom bilo malo prljavštine eto belaja, uz to sipao sam i na pumpi gorivo direktno u rezervoar pa je možda i tu došlo malo prlavštine. Probaću to ovih dama da ispravim, inače gorivo kod mene nema vremena da stoji dugo jer sam skoro svaki dan na reci. Srediću to sigurno, eto svećice sam staviuo nove, sledeće je filter za gorivo, onda ću očistiti karburator, na Lazin savet pre startovanja pumpicom malo napumpam gorivo ako je moguće da tako izbaci višak vazduha. Učim polako šta sve treba, ne zamerite svaki početak nosi sa sobom mnogo pitanja, vremenom se sve nauči, pa ću i ja valjda :) To kada sam probao brzinu bilo je uz Dunav na putu od Grocke prema Beogradu, čisto iz radoznalosti, tako da sam samo na trenutke vozio pod punim gasom, inače nisam svo vreme, i brzina je uobičajeno bila kad bismo merili izmedju 7 do 8 km/h manje više , a trebalo mi je tačno 5 sati da stignem do Ade.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 14, 07, 2016, 10:04:37 pre podne
Da, filter je jako vazan za vanbrodski motor, ali bih svakome posavetovao da umesto onog malog, koji se montira na crevo, uzme ozbiljniji filter, koji osim prljavstine skuplja i vlagu iz goriva.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 10:06:46 pre podne
Hvala Dule videću u tehnonautici, verovatno tamo imaju taj bolji filter.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 14, 07, 2016, 10:07:15 pre podne
Ma da, deplasmance i nema smisla voziti punim gasom, ali me interesovalo koliko moze, ako zatreba :)
Inace, pumpicu uvek pre prvog paljenja napumpaj dok ne postane tvrda. To znaci da je lonce karburatora puno i da je plovak zatvorio, a preventivno proveri da li ti sve selne lepo drze crevo na spojevima, i teraaaaj  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 10:12:22 pre podne
Ha ha ha Hvala Bakara, ako ideš uz Savu možda se i sretnemo, prepoznaću tvoj čamac. Ma sve mi to novo oko motora i ostalog, Uhodaću se ja, i samo onda opušteno i uživanje. Još sam sada malo grču da se ne dogodi ovo ili ono, da mi se nešto ne pokvari a ja na sred reke i slično.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 14, 07, 2016, 10:22:03 pre podne
Svi smo donekle u grcu kad smo na sred reke  sajkaca
Zao mi je ali necu skoro na Savu, jer sa ovom cetvorkicom koju guram ove sezone, idem 5kmh uzvodno punim gasom, pa mi se ne mili da se spustam mnogo nizvodno od Zemuna :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 14, 07, 2016, 14:21:16 posle podne
lepo je videti jos jednu Vodicanku na reci. Iz mog iskustva sa Yamahom 8 ( moja je isto cetvorotaktna sa sivo-plavom kapom) proveri i konektor za gorivo, meni se desavalo da vlazi na spoju konektora i motora, i tu je nekada vukao fals vazduh. Zamenio sam konektor ( MTM-600 dinara) koji je poceo da vlazi posle nedelju dana, a ovaj sadasnji radi vec dva meseca( kupljen kod Buse 1200 din sa teflonskim prstenom)...
veliki pozdrav 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 14:37:12 posle podne
Hvala na informaciji. Tačno je primetio sam da mi je na početku kada sam postavljao motor i prvi put probao malo vlažilo na tom mestu, kasnije sam promenio crevo, ali konektor nisam promenio, kupio kod Buse novo, sad ne vidim da vlaži ali moguće je da pomalo. Mada malo me samo buni jer posle nekog vremena radi normalno ne guši se. Proveriću konektor.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 14, 07, 2016, 14:47:35 posle podne
pogledaj i kako ti radi automatski saug, to je mala spravcica na karburatoru koja radi na vakuum. kada je motor hladan on je podignut a kada se motor zagreje padne dole. Ima i jednu kao brtvicu kojom ga mozes zabrtviti u donjem polozaju.... mozda ti je u tom polozaju stalno ( kao i meni) pa mu treba malo vremena da se zagreje....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 07, 2016, 14:55:28 posle podne
Hvala steps, provericu, nisam baš vičan oko motora ali uz vaša upustva i savete snaći ću se. Ne bih svaki čas da trčim kod majstora, a i nije isplativo  no125
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 14, 07, 2016, 15:03:21 posle podne
okacicu slike veceras kada dodjem kuci na sta to lici... evo vec dve godine se zezam po majstorima oko toga.... i resio sam da me vise nece videti za obican servis, konzervaciju i slicne stvari....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Kapetan 14, 07, 2016, 22:01:18 posle podne
 thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 14, 07, 2016, 23:13:05 posle podne
Evo obecanih slika.
Ovo obelezeno strelicom na levo je bravica koja drzi saugh "zatvorenim" u donjem polozaju. kada se oslobodi poluga i kada je motor hladan, poluga se da prostis dize i otvara saugh a kada se motor zagreje trebalo bi da se sama spusti....
Pozdrav
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 07:57:31 pre podne
Čim odem na reku proveravam, ovih par dana zbog kiše ću pauzirati sa plovidbom, ali brzo će to proći. Ni ja nisam pristalica da se za svaku sitnicu trči kod majstora. Često budem sam svoj majstor, mnogo je isplativije,
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 08:07:30 pre podne
Evo još malo slika iz kanala koji vodi prema Ivanovu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 08:30:01 pre podne
E sad idemo na Gročanski sprud, tamo malo osveženja u Dunavu, fino trimovanje motora, jer nije bio dobro namešten pa je potapao više nego je trebalo krmu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 08:36:24 pre podne
U povratku ovo mi se baš nije dopalo, ploveće ostrvo, baš poveliko. Verovatno se otkačilo sa barža koje stoje usidrene preko puta Pančeva, Ko zna šta je sve tu nagomilano. Nedaj bože da noću udariš u njega ko zna šta bi ostalo od čamca. Prodje čamac ppored nas nizvodno rekoše da će javiti nekome pre Grocke da probaju da ga zakače i dovuku do obale.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 08:42:56 pre podne
I povratak nazad prema Beogradu, pored Ritopeka, Pančeva, bele stene, Ada Huja čuveni kafić DILEMA i nestvaran zalazak sunca slikan pre prolaska ispod pančevačkog mosta. Jedno nezaboravno iskustvo u prvim danima moje plovidbe. Nadam se da nisam dosadan sa slikama i da nisam pretrpao forum.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 15, 07, 2016, 09:11:35 pre podne
Uzivancija, svaka cast ! Sta drugo da ti pozelim, osim mnogo sati na vodi  25648
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 07, 2016, 09:48:32 pre podne
Hvala Dule. Trudiću se. 30 godina od kako sam u Beogradu želim da nabavim čamac, jer sam detinjstvo u rodnom mestu proveo na čamcu i jezeru. Sad moram da nadoknadim propuštene godine .
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bucho 15, 07, 2016, 09:49:22 pre podne
Blago tebi, a sto se tice slika, pozeljno je sto vise kako bi I mi kontinetalci mogli da osetimo cari velikih reka f85. Svaka cast na lepim slikama. kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: milegrcki 17, 07, 2016, 21:28:11 posle podne
 Ti me oduševljavaš koliko se raduješ izlasku na vodu ija samdugo navodi 1960 god. sam u Ratnu mornaricu,a 22godine sam u penziji svoj brod imam od 1990god.Mogao bih za jedan vikend da dođeš do mene,spavanje na brodu ima 5 ležaja.Pozdrav Mile 063-193-9915
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 18, 07, 2016, 08:16:38 pre podne
Hvala Mile na pozivu. Ko zna možda jednom zapucam i sa svojim čamcem do Novog Sada, samo malo da upoznam motor i da naučim osnovne stvari da mogu i nešto popraviti ako zapnem. Ja sam inače oduševljen koliko dobrih ljudi ima u nautici, koliko ste svi povezani i spremni jedni drugima da pomognete. Kad bi i udrugim oblastima bilo više takvih ljudi, gde bi nam bio kraj, Pozdrav, biće prilike sigurno da se upoznamo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: milegrcki 18, 07, 2016, 17:12:54 posle podne
 Dogodine da se prijaviš za regatu Vode vojvodine da vidiš šta je druženje i kako izgleda dobra organizacija sve je obezbeđeno od snabdevanja hranom ,vodom,gorivom,doktor,majstor za motore,brodom za tegljenje ako kvar nemože da se poprvi,kamermanRTV,fotografi,igre za decu,takmičenje u kuvanj riblje čorbe itd.Ako budeš hteo moraš imati registrova ćamac i prijaviti se na vreme dok ima mesta ili javi meni da ti obezbedim mesto.Ja sam odrastao u  Beogradu kada je fijaker po njemu išao i  gradio nasip oko Ade ciganlije.Pozdrav Mile
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 07, 2016, 09:08:03 pre podne
Hvala Mile na srdačnom pozivu. Želja mi je  da učestvujem na takvim regatama, ali mislim da mi je još rano, tek se uhodavam na reci, upoznajem motor i probleme koji me mogu snaći. Čamac mi je registrovan ali nije baš za duži boravak na reci, nema WC, kuhinjicu, tako ako bi pošao sa suprugom(a bez nje se ne ide) ili sa nekim od dece bilo bi nezgodno snaći se. Hteo sam ja da kupim malo veći čamac, Pasaru od 6 metara ili nešto slično ali koliko para toliko muzike, pa je za sada ova Vodičanka prava mera. Uvek me je zanimalo dogadjanje po regatama. Koliko to traje vremenski, mislim da li na više dana ili jednodnevno. U svakom slučaju, moraću da prelistam forum da nadjem informacije, sigurno je neko postavljao slike i komentare sa regata, nikada se ne zna možda vam se jednom i priudružim.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 27, 07, 2016, 08:51:59 pre podne
Stavio filter izmedju pumpice na crevu i motora, zamenio konektor, na svim spojevima stavio plastične vezice, polugica na karburatoru pada kad se motor zagreje, ali opet na početku rada prvih 15 minuta trokira, ne prima gas pa onda normalno radi, tako nekoliko puta. Čuo se sa Damirom majstorom koji radi kod Peke, rekao mi da odvrnem šraf koji stoji sa strane karburatora i onada pumpicom napumpam gorivo da slobodno curi iz karburatora, tako bi trebalo da ispere prljavštinu iz karburatora, ako je ima, ako ni to ne pomogne, onda čišćenje karburatora. Reče da je izlazak na teren i čišćenje 1000 dinara. Nije strašno, uradiću to ovih dana, pa da vidimo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 27, 07, 2016, 09:46:20 pre podne
Ma, vazno je iskoristiti ove lepe dane i biti na vodi.
Meni su kod Peke uz redovni servis  cistili i "ultrazvucno" karburator, mozda i to pomogne (ipak su to matori motori i ko zna sta je sve kroz njih proslo)....
Pozdrav
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MoravskiLubenicar 30, 07, 2016, 18:23:27 posle podne
Mi smo na Dunavu u cugu od 5 dana....Ne očekujem komfor Hilton hotela, a od kuhinjice sve se svelo na plinski rešo jh. Završava posao a i neće se umreti za 5 dana bez neke gala klope. Jede se da se živi a onda voće, povrće i konzerve završe posao. Uz to mi imamo posadu od 8 pasa i 2 mačke  kgk. Važno je ploviti i uživati u novim slikama , mirisima i ljudima....A plovimo po Dunavu 10 godina kada smo imali more plovili smo po njemu a0335...Želim vam ona zadovoljstva zbog kojih smo mi svakih desetak dana na Dunavu...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 01, 08, 2016, 08:57:00 pre podne
Neki dan sam poslušao majstor Damira, koji radi kod Peke. Odvrnuo sam šraf na karburatoru, našpricao dobro gorivo pustio da slobodno isteče iz karburatora, zavrnuo šraf, odplovio od Ade do pontonskog mosta na Lidu, nije se motor gušio, tako da sam verovatno rešio problem, narednih par dana opet idem na reku tako da ću videti da li je problem trajno rešen, ako ne sad bar sigurno znam da je karburator, pa ću ga skinuti i detaljno očistiti. A slažem se sa tim da je važno ploviti i uživati na reci i ne misliti mnogo na konfor. Pozdrav za sve.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 05, 08, 2016, 08:15:42 pre podne
Kad sam već toliko pričao i pisao o sredjivanju moje pasare evo da se pohvalim napravio i nove merdevine. Nabavio prohrom, premerio, isekao, ukrojio i uz pomoć majstora koji vari prohrom gotove. Danas nameštanje. Stajaće na pramcu čamca. Biće kupanja i uživanja.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 05, 08, 2016, 09:09:41 pre podne
 thumbup 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 05, 08, 2016, 13:44:06 posle podne
Hvala Dule. Kad sam nešto napraviš nekako je sladje. Ako prolaziš kroz Batajnicu javi se da popijemo piće, Obično sam po podne kući jedino ako nisam na čamcu :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 08, 2016, 21:04:26 posle podne
Da ne mislite da gubim vreme , svaki lep dan koristim da zaplovim Pasarom i da čujem zvuk  moje Yamahe. Bio i danas. Uživao sa komšijama na Savi, od Ade do Ušća pa nazad oko Ade Medjice do marine i veza u rukavcu. Baš smo uživali. Sutra sa suprugom idem ponovo na ceo dan. Frižider ručni se već sprema, navukao se na reku ne mogu bez nje :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 22, 08, 2016, 14:04:29 posle podne
Rodjen sam na plavskom jezeru, na izvorištu reke Lim, verujem da me je majka po rodjenju prvo okupala u bistroj jezerskoj vodi. Umesto flašice otac mi je dao veslo i stavio  na čamac. Nemam drugo objašnjenje zašto toliko volim reku. Od kako znam za sebe plivam, nemam pojma kada sam naučio, verovatno sam rodjen tako. Odlaskom iz rodnog mesta opet me je život doveo rekama ovaj put Savi i Dunavu. Falio je samo čamac, sada i to imam. Ostali gledaju automoile i dive se njima ja sam oduvek gledao čamce. Automobil je samo potreba, čamac je ljubav. Kad nisam sad na svom, svaku priliku koristim da budem na nekom drugom. Tako je bilo i za vikend. Jedan zasita nezaboravan vikend proveden u Kostolcu na medjunarodnoj pesničkoj manifestaciji ORFEJ NA DUNAVU. Da i pesnici vole reku. Domaćini su se potrudili da nam ulepšaju vikend, organizovali su krstarenje dunavom i Gajskim rukavcem. Izuzetan rukavac, u gornjem delu voda čista, kupača na zlatnoj plaži  koliko hoćeš, pecaroši se hvale da riba dobro radi. Svi uživaju čak i radnici koji neumorno vade šljunak i ugalj, jer barže samo prolaze. Nadam se da će vam nekoliko, od bezbroj fotografija koje smo napravili, dočarati tu lepotu reke i naše zadovoljstvo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 22, 08, 2016, 14:07:36 posle podne
Ovoliko volim reku!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 22, 08, 2016, 14:09:29 posle podne
Kažu da je jutro najlepše na reci. Verujem da je tako, ali ništa lepše nije ni veče uz zalazak sunca. I na kraju Dunav pozdravljen stihovima.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 22, 08, 2016, 20:40:51 posle podne
 oops

Чек, чек, мало...

Молим објашњење оне слике на којој, ако ја добро видим, читаш нешто из књиге...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 22, 08, 2016, 20:58:09 posle podne
Kad te gledam kako uzivas,m dodje mi da ti i camac poklonim...
Ziv i zdrav i da plovis svaki dan !!!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 22, 08, 2016, 22:06:21 posle podne
Ha ha ha dobro si video Lazo, čitam poeziju...

Dule ti već imaš deo na mom čamcu, jedan si od zaslužnih što plovim i uživam, hvala ti na tome.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 22, 08, 2016, 22:57:30 posle podne
Ha ha ha dobro si video Lazo, čitam poeziju...
....

Чију, молићу лепо?

Зашто сваку реч треба клештима да извлачим?  XKJHDGASED
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 08, 2016, 08:38:59 pre podne
Ha ha ha ukucaj na Gugl ili youtube moje ime i prezime: Mileta Stamatović
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 23, 08, 2016, 12:09:35 posle podne
 114...pesnik i "rekoplovac" (posto nije na moru) 25648  cap....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 23, 08, 2016, 15:01:46 posle podne
Е, сунце ти! Да сам јуче умро...

Потражићу књигу. Волим да прочитам лепе ствари  yg 55555
 hi  clap
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 08, 2016, 17:32:13 posle podne
Ne treba da tražiš, dobićeš knjigu na poklon. To je meni hobi i razbribriga, a usput ima lepog druženja, kao za vikend u Kostolcu na Dunavu. Spojio sam ono što volim  6589 6589

Naravno Zorane ako voliš poeziju, dobijaš i ti knjigu, pvi put kada se vidimo  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 23, 08, 2016, 19:53:26 posle podne
С великим задовољством ћу је примити и с још већим прочитати.

Али више од књиге, радује ме што сад знам да на овом форуму има бар још један, сем мене, који воли да пише (не знам за друге, изгледа да се добро крију, а и овај би се прошверцовао да старо око соколово није видело...).
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 08, 2016, 09:00:21 pre podne
ha ha ha, ma samo opušteno, i što više na reku. Tamo je odmor za dušu, telo i srce.
 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 09, 2016, 22:38:13 posle podne
Što kaže Laza ne mogu a da ne napišem. Danas lep dan, vetar na reci pirka tek toliko da nije velika vrućina. Gledam čamac vezan za ponton u marini, pa nisam mogao da odolim, upalim motor i polako od rukavca uz Savu, što bi rekli nogu pred nogu, uživam. Polako oko Ade medjice i nazad, par sati na reci, dovoljno da me želja mine, do sutra, a sutra na čamcu ceo dan. Žena već pripremila ručni frižider, ujutro se puni ićem i pićem i pravo na Savu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 03, 09, 2016, 23:40:34 posle podne
Pasara izgleda odlično, a što je najbitnije, koristi se često! :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 04, 09, 2016, 09:28:23 pre podne
Naravno Uroše, šteta da bude vezana, najviše voli da se poigra ana talasima, zato koristim svaki slobodan trenutak da sam sa njom na reci  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DIDAPATAK 04, 09, 2016, 09:41:30 pre podne

..svaka čast  clap llll hi
.. grandpa
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 12, 09, 2016, 22:00:00 posle podne
Ljudi stvarno ne mogu bez reke, svaki dan koristim da skoknem do Save. Tako i danas, supruga radi posle podne, Nisam ni kući išao, odmah sa posla na Adu i na čamac. Pozovem svog druga Acu, kojem sam obećao vožnu i nas dvojica kao dva momka, niz reku do ušća, i nazad uz reku do Ade medjice, ostali bi i duže ali od Zemuna idu neki crni oblaci, poče da seva, pa rekosmo bolje da pobegnemo na obalu. A sad neka neko kaže da Sava nema svoju ulicu. Lepo piše na splavu-ulica Vojvode Stepe hahaha
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 18, 09, 2016, 21:12:36 posle podne
Ljudi nemojte više da kritikujete Lazu što piše sitne knjige na ovom forumu, pa kako i da ne piše, kada evo ja priznajem da se ovaj moj post od KONAČNO NA RECI, pretvorio u Svaki dan na reci. Evo i danas, lep dan, sunce poneki oblak. Dunav miran kao ogledalo pa kako da ne budeš na reci. Zove naš drug ZORAN T, mene i Lazu, kaže ajmo ljudi na Dunav šteta da propadne dan. Brže bolje se mi spakovasmo pa u kola i pravac Grocka. Sa nama još Lazina supruga i naš drugar Ćira iz Batajnice. Kad tamo Zoranom čamac se polako ljuljuška  u Gročanskoj Marini, kao da nas mami da sednemo u njega i zajezdimo uz Dunav. Nije nam trebalo mnogo vremena i već smo slušali Zoranovu tomos četvorku kako prede uz Dunav. Miline ljudi, za čas posla stigosmo do kanala Ivanovo, a tamo čudo nevidjeno, novi srpski  patent, Zoran pokazuje na obalo kad tamo čamac, a čovek kao balans da mu ne uranaja krma u vodu zavario iza zrcala dva bureta od 200 litara. Koji li  motor kači na čamac kad mu je krma toliko potapana da su samo burići mogli pomoći. Šta ne verujete? Dobro stići će slike pa ćete se sami uveriti. Od Ivanova niz Dunav pored Gročanskih Ada, pa do dunavca mislim da je negde kod Banatskog Brestovca, a tamo na obali kafanče. Izašli, gledamo, dimi se nešto na obali, pitamo šta spremate- Gulaš, neću reći od koje vrste, za svaki slučaj, a slike će vam dočarati ostalo. Pa vi vidite sad i sedite kući, a na reci je uvek najbolje  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 18, 09, 2016, 21:29:18 posle podne
Ма, Милета, написао бих ја извештај до сад али трећи је дан како немамо приступ интернету због неког квара код СББ-а.
Зато ово пишем на телефону али не могу да пошаљем слике...
Нека, други пут.
 А да је било лепо - било је. И то - веома.
Да ћемо поновити - хоћемо.
Живи били сви који нам макар мало завидите.

На крају, рекао бих само још ово: Зоранов чамац ме је веома изненадио.
То је један изузетан чамац, изузетних пловних карактеристика.
Гармином сам пратио кретање и био сам изненађен видећи да чамац, с нас петоро у њему, погоњен томосовом четворком, узводно, иде брзином од 8-9 км/ч! Врло је стабилан и њиме се веома лако управља. Обзиром да ва је Зоран правио, могу само да кажем: - Браво, мајсторе!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 18, 09, 2016, 21:55:42 posle podne
Da u pravu si. Ja sam njegov čamac video samo na obali, i to prevrnutog sa podom nagore, sasvim mi je drugačije izgledao tek sada kad sam ušao u njega, vidim da je dug, širok, konforan i za više od 5 osoba na njemu. Prodaje ga jer sprema materijal za pravljenje novog. Ko ga bude kupio naploviće se i uživati na njemu. Jedva čekam da vidim kakav će biti novi što srema da pravi. Zoran je temeljan i precizan, videćemo uskoro verujem fenomenalan čamac.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 19, 09, 2016, 07:28:21 pre podne
Ево ме јутрос у канцеларији - дочепао се интернета.

Писали смо јуче Милета и ја о  томе како нам је лепо било. Ево, у прилог томе и пар снимака с мог телефона, да видите како је то стварно било.

Нисам сигруан да ли ћете и колико добро видети ове чапље и корморане на гранама дрвећа, али, верујте на реч, птице су биле тако лепе. Ипак, за такву врсту снимака потребан је прави фотоапарат с телеобјективом.

А да смо на чамцу уживали, испод Зоранове тенде, то ћете сигурно видети без проблема.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 19, 09, 2016, 07:33:30 pre podne
И осврнућу се само још на Милетин коментар на "чудо невиђено".

Верујем да је власник чамца желео само да добије лепу и пространу платформу за пецање. А да би је учинио стабилном, морао је да подмете та два бурета. Очито се ради о човеку који тим чамцем не плови много али проводи много времена на њему. На тај начин, искористио је до максимума унутрашњост чамца, а на ништа му не смета док пеца.

Мени се допало то решење.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 09, 2016, 07:59:18 pre podne
Super fotografije, a najviše čini mi se uživa Ćira. Koliko je vožnja bila ugodna vidi se što je mogao čak i da odrema malo, e sad dal je zbog gulaša ili nečeg drugog, manje je važno .
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 19, 09, 2016, 11:02:56 pre podne
Svaka čast "momci". Bitno da je da se družite i uživate!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 19, 09, 2016, 12:29:23 posle podne
Ja sam se jedino brinuo da ne pljusne neka kisa...tu ni tenda ne bi pomogla al za hladovinu vrsi posao...ono s buricima je samo dokaz kolko smo mi kreativan narod i funkcionalno sve...jos kad zabode 2 suncobrana od nekog sladoleda kao crtani film ali vrsi posao...kafance je camdzijsko-alasko svratiste gde se vazda przi riba...gulas ili nesto drugo za kasiku je sezonska vikend privilegija...naleteli smo u pravi momenat i ispalo dobro...vala "dunav isecen i uzduz i popreko"...hvala na drustvu nadam se da vam je bilo fino pa i da ponovimo...kako ste stigli kuci meni ona "srna trazila da spava"...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 01, 10, 2016, 22:55:52 posle podne
Danas proveo ceo dan na Savi, čitao knjigu, koju je napisao jedan moj prijatelj, uz instrukcije nekih ribolovaca učio da pecam. Obrni okreni, biće nešto od mene. Da sam dobar učenik i da imam želju, uz pomoć skromnog alata, tj. štapova koji su stariji i od mene, uspeo da ulovim dve ribe, jedna poveća Štuka otišla iz ruku, a to sve zbog niskustva, probao iz vode da je izvučem na baržu. Naravno čim sam je podigao u vazduh, otkinila najlon i otišla nazad u vodu . Neka je doći će ona meni opet, srediće nju Bili  6589 .
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 02, 10, 2016, 20:31:43 posle podne
super si...i mi smo danas seckali dunav od banovaca pa na gore...prelepo je steta sto nisi posao sa nama...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 02, 10, 2016, 20:34:11 posle podne
malo stali da odmorimo na sprudu...i pokusali da se slikamo...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 02, 10, 2016, 20:37:37 posle podne
malo smo se i okrepili,gledali ladje i nazad u banovce...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 02, 10, 2016, 22:24:32 posle podne
Prelepe slike, moram da posetim taj kraj sledeće sezone
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bećar 03, 10, 2016, 02:55:37 pre podne
Dokaz Titovog svemirskog programa i sletanja na mesec

(https://s10.postimg.org/x3b5e9889/WP_20161002_11_26_07_Pro.jpg) (https://postimg.org/image/5spu6c5b9/)





I proslava uspešnog sletanja na taj isti Mesec  jh

(https://s4.postimg.org/bj0gxbnst/WP_20161002_11_52_19_Pro.jpg) (https://postimg.org/image/datfs875l/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 10, 2016, 07:58:13 pre podne
Super, drago mi je što ste uživali. Fotografije to najbiolje dočaravaju, posebno ona sa roštiljem I pivcem  114, što kaže Bakara sledeće sezone idemo u istraživanje dunavskog toka iznad Zemuna. Namera mi je da se preselim u marinu Radecki, ako tako bude, Dunav je naš  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 03, 10, 2016, 08:21:25 pre podne
Да, овај прелепи дан требало је провести баш тако - на води, у друштву пријатеља.
Толико сам желео да вам се придружим, да ову сезону заокружим и пловидбом у "далеке пределе" низводно од Сланкамена али... није ми се дало.

Показало се по ко зна који пут да важи она народна: Кога нема, без њега се може". И драго ми је што вам је било лепо.
А ја... ја сам јучерашњи дан провео овако:

.........................
Јутрос, 7. октобра, случајно, прођох опет овом темом и кад сам видео ону своју фотографију на којој се види како лежим у кревету... помислио сам: грех је оваквом сликом кварити ову лепу тему. Зато сам је избрисао. Нека болест оде у заборав, а само лепе слике нека украшавају ову тему.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 10, 2016, 08:25:16 pre podne
Ja sa gospođom proveo vikend na Čerevićkoj adi... Webasto zuji, a u kabini 25... Milina...
Spavao sam kao car.
Dunav je lepo pao, 3 puta sam se nasukao (jednom na sred Dunava, sprud se pomerio u odnosu na prošli godinu, 2 puta u plićacima među šporovima i ostrvima među koja doduše neko ni čamcem ne bi probao da ide  sajkaca sajkaca ), ali je sve bilo na vreme primećeno i bezazleno, samo sam lagano skinuo školjke sa kobilice, a jednom sam morao i u vodu jh

(http://i66.tinypic.com/x202gk.jpg)


(http://i66.tinypic.com/538hnt.jpg)


(http://i66.tinypic.com/mlqnbt.jpg)


(http://i66.tinypic.com/yi35d.jpg)


(http://i68.tinypic.com/2uskak9.jpg)


(http://i64.tinypic.com/vou1so.jpg)


(http://i68.tinypic.com/23lmopg.jpg)


(http://i64.tinypic.com/34eywzr.jpg)


(http://i64.tinypic.com/2vdslt4.jpg)


(http://i63.tinypic.com/2qmgh3s.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 03, 10, 2016, 08:32:46 pre podne
Како вас двоје умете да уживате!

Гледајући слику, прође ми кроз главу завршна строфа оне прелепе песме:

Можда спава са очима изван сваког зла,
Изван ствари, илузија, изван живота,
И с њом спава, невиђена, њена лепота;
Можда живи и доћи ће после овог сна.
Можда спава са очима изван сваког зла.

Уживајте у оваквим тренуцима. Њих вам нико не може украсти и нико их не може платити.

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 10, 2016, 08:57:47 pre podne
Hvala Lazo... A ti na vodenu terapiju što pre!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Kapetan 03, 10, 2016, 09:17:37 pre podne
Lazo drz se !
Nego jel taj webasto susi vazduh u kabini ?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 10, 2016, 09:28:43 pre podne
Nisam primetio nešto preterano, tipa da se budiš suvog grla i nosa... Znaš mu princip rada, vazduh prolazi preko zagrejanih grejača, a sagorevanje ide van broda... Verovatno da suši u nekoj meri, samim tim što sam spavao u brodu i na minusu, i nema kondeza čak ni po staklima... A možda je to i zbog strujanja vazduha, pošto stalno duva, ne znam.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 03, 10, 2016, 09:32:23 pre podne
Хвала на подршци.

Брзо ћу се ја опоравити. Ево, упала грла већ пролази. Још само ролна, две тоалет папира, за брисање носа који цури као чесма и ето мене!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 03, 10, 2016, 09:54:34 pre podne
Ajde Laki na noge lagane, pa posto daju lep oktobar - prvac Dunav i Tisa  sail

Zankiki, uzivas da ti covek zavidi pozitivno. Svaka cast !
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 10, 2016, 10:16:44 pre podne
Toooo, lepota je videti toliko ljudi na reci. Ako budemo dovoljno želeli možda i uspemo da nateramo vreme da se ponovo prolepša , da  produžimo sezonu makar do nove godine, a posle videćemo  6589 , Lazo kuvaj vino I ozdravi, čamac te čeka, ljuljuška se na blagim talasima, čeka da samo upališ svoju Hondu pa zajezdiš Dunavom. Ja danas kao malo dete pravim slikovnicu. Izvlačim slike dunavskih I savskih riba sa NETA, ne prepoznajem ribe, pa sam rešio da naučim, kad već imam  25648 probaću da postanem I  cam  6589. Kod mene u jezeru sam znao sve vrste, a ovde teško razlikujem koja je koja, ali mlad sam ja naučićiu, ko me može onda pomaknuti sa reke.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 03, 10, 2016, 10:22:56 pre podne
Mileta,
Evo malo pomoci http://www.ribolovci.rs/ribe/
Bistro :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 10, 2016, 10:31:55 pre podne
Bravo za link!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 10, 2016, 10:33:27 pre podne
Hvala Dule, kad učiš svaki savet I pomoć dobro dodje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bećar 06, 10, 2016, 20:13:45 posle podne

Grocka 6.10  jutro  hladno i vetrovito

(https://s21.postimg.org/vutpindsn/WP_20161006_06_33_16_Pro.jpg) (https://postimg.org/image/lxiopl66r/)upload img (https://postimage.org/)

Neki su se žalili da riba ne radi....pa su demantovani

(https://s21.postimg.org/ynmx2oe53/WP_20161006_12_46_20_Pro.jpg) (https://postimg.org/image/x8lcdyd1v/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bećar 06, 10, 2016, 20:33:22 posle podne
http://youtu.be/ONCSaj1AW9o
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 10, 2016, 08:35:46 pre podne
Ufff... kakva slika...
Ode na pozadinu!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 07, 10, 2016, 09:38:38 pre podne
Nismo se bas napecali al smo bar pokusali...nije bilo hladno mada je duvao vetar...bi ce bolje sledece nedelje... thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 07, 10, 2016, 10:05:29 pre podne
Vidim ja biće ribe, samo malo dobre volje i upornosti. Samo da znate, kradem ja vama ribolovački zanat, naučićete vi mene ponešto, a onda bježte ribe!!!  f5
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 07, 10, 2016, 21:36:49 posle podne
Cekam oce li malo voda da poraste pa da palim na "tajno mesto",gledam vreme,kisa,oblaci a vode nigde.Planirao sam tokom sledece nedelje da krenem ako bog da malo do Smedereva,pa ako neko jos pozeli,dobro dosao. :drinks:
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 10, 2016, 19:07:19 posle podne
Lep dan, sunce, toplo,  nikako ne sme da se propusti i ne ode na reku. Danas je na redu bila Grocka. Kako naš Laza kaže- Dunav isečen uzduž i popreko. Obišli Gročanske ade. Moj tast bacio prehranu za ribe, Narednih dana biće pecanja. Isprobali dva tomosakija 4 i 4,5 KS, koje sam skoro nabavio. Sve funkcioniše besprekorno. Sve u svemu lepo proveden dan.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 27, 10, 2016, 21:10:40 posle podne
Nemam danas slika, zaboravio da napravim neku, a proveo celo popodne na Savi. Sunce greje, vetar malo pirka, ne mnogo, tek toliko da ljuljuška površinu vode. Privezao se za jednu staru olinjalu baržu, zabacio par štapova. Nisam neki ribolovac, tek se učim, ne znam pravilno ni da postavim mamac na udicu. Pitam se da li je mala ili velika udica, da li je olovo pravilno postavljeno ispod  ili iznad udice. Šta staviti od mamaca. Pojma nemam koja se riba lovi kojim mamcem, kad koja radi. Mašinice i štapovi stari, otprilike malo mladji od mene. Mislite da je to važno, možda nekom jeste, meni nije. Meni je važno da sam na reci, da posmatram vodu, odmaram oči, da sam na čamcu. Jer kako jednom rekoh: na čamcu sam se rodio, na njemu želim da provodim što više vremena. To je odmor za telo, srce i dušu. Ne verujete, ne morate, ali otidjite jednom na čamac, provedite par sati na vodi, e onda mi recite da li je drugačije od kopna. Danas, dok dlanom o dlan stiže mak, još malo rekoh, ima vremena i tako do 19 h, a onda put marine, šteta što dan nije duži. U subotu čamac ide napolje, dosta je bilo za ovu godinu, ali neka doći će opet leto, pa nazad na reku.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: STG 28, 10, 2016, 10:19:39 pre podne
Nakon ovakvog posta jedino smisleno pitanje jeste zasto vadite camac iz vode?
Bice jos lepih dana,onih sa krupnim pahuljama snega, izmisljenih za izlazak na vodu...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 28, 10, 2016, 11:23:09 pre podne
Mi uvek isplovimo i za božić, neko mi nekad reče, ako tada isploviš - plovićeš cele godine...

Jedino kad smrzne dunavac ne idemo, ali to je opravdano!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 28, 10, 2016, 14:29:06 posle podne
Obaveze, kratak dan. Ne volim hladnoću. Ne bih mnogo provodio na čamcu, a žao bi mi bilo da je na vodi a ja ne mogu da isplovim. Ovako biće ušuškan kod mene u dvorištu, čekaće kupca. Istranku ću u medjuvremenu doterati prema svojim željama a onda od proleća ponovo na reku
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 31, 10, 2016, 14:22:47 posle podne
Izašao sam za vikend na pecanje dva dana... Imao sam tako dobar osećaj pred polazak da sam zvao drugara i rekao mu gde ću pecati i da svrati u nedelju na ručak, biće ribe...

Tako sam dobro pecao, da smo se lepo najeli ribe u nedelju... Ali na čardi  ha ha ha

(http://i68.tinypic.com/21sl90.jpg)


(http://i65.tinypic.com/xgn044.jpg)


(http://i66.tinypic.com/2dvz3a.jpg)


(http://i63.tinypic.com/20pyohk.jpg)


(http://i68.tinypic.com/i6fqc0.jpg)


(http://i63.tinypic.com/2uf6n0g.jpg)


(http://i63.tinypic.com/2lw8v90.jpg)


(http://i63.tinypic.com/15qyikw.jpg)


(http://i67.tinypic.com/afiivb.jpg)


(http://i68.tinypic.com/2v2iqgi.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 31, 10, 2016, 14:31:44 posle podne

О рибама причамо још од кад смо деца били.
И што смо старији, рибе су нам бивале све боље, веће и лепше, па нека тако буде и надаље - лепо је сањарити и желети.

Али треба уживати.

Који нормалан човек би се секирао ако ништа не упеца, кад рибе у чардама увек има? А много више од упецане рибе, ваљда, вреде призори као са ових слика. То је оно што се памти. То је оно што храни душу.

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 31, 10, 2016, 14:44:18 posle podne
Ne bismo mi bili mi ako sada Zankikju ne napišem...

NeznaNeznaNeznaNezna...

Čim dođem u NS, Dunavom, razume se, će te naučim...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: STG 31, 10, 2016, 17:29:16 posle podne
Fotka sa termometrom je pobedila!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 31, 10, 2016, 19:40:26 posle podne
...ona usamljena keciga...onako sama...u drustvu s limunom i pozlacenim kompiricima... 7645218764198
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 31, 10, 2016, 22:25:13 posle podne
Šta te briga da li si, ili nisi upecao. Najeo si se ribe, uživao na reci, dodje mu na isto. :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 01, 11, 2016, 11:20:26 pre podne
Ovo je garant Dunavac kod Drke. 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 01, 11, 2016, 11:26:35 pre podne
Za taj naziv još nisam čuo, ali verovatno mislimo na isti  k5
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 01, 11, 2016, 11:31:36 pre podne
Moj drug Darko Kovacevic iz Vukovara,a zovu ga Drko. 114
Inace tu ja preko uz Cerevicku obalu mlatim sarane od po 8-9 kg. thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 01, 11, 2016, 11:49:00 pre podne
I ja sam pokušao, ali ovaj put ništa. Tamo sam i bio medju šporovima uz Čerevićku obalu.
Ali tu je sledeći vikend, pa onaj tamo, pa.....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 01, 11, 2016, 11:54:00 pre podne
Samo napred,za svaki slucaj Drko je uvek tu,i uvek ima sveze ribe. 114 thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 06, 11, 2016, 19:08:29 posle podne
Nelt300 i T18

(http://i67.tinypic.com/2cfsa4y.jpg)


http://www.youtube.com/watch?v=G-eLs41bG8g
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 11, 2016, 19:40:00 posle podne
Kad nisam na reci, svaki slobodan trenutak i lepo vreme iskoristim da sam pored reke. Kej u ZEMUNU a Labudova nikad više, postrojili se u vrstu, kao za smotru. Bilo je pravo uživanje gledati ih.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 06, 11, 2016, 21:40:54 posle podne
@zankiki
Ovo spada u ekstremni sport...
Gledao sam jedan dan dvojicu na tom čamcu sa tomosom 4, ide lagano, ali svaki put kad su skretali levo ili desno, imali su ozbiljno zabrinute face :D
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 11, 2016, 07:55:38 pre podne
Bilo je prilično bez kontrole dok sam sedeo nazad.
Nabavio sam onu produžnu ručicu, da mogu da vozim sa prednjeg sedišta, sada se prilično lepo ponaša, čak lepo mogu i da skrećem i kontrolišem ga i na maksimalnom gasu (42 kmh)

Ovo je sa srednjom elisom, cenim da ću sa onom brzom ići malo i brže.

Inače je u odnosu na elan T310 koji sam imao prethodno ekstra stabilan čamac.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 14, 11, 2016, 13:13:22 posle podne
Plovilo se u subotu.....

(http://i68.tinypic.com/ka01s5.jpg)

(http://i63.tinypic.com/29bojlc.jpg)

(http://i64.tinypic.com/25p1iqq.jpg)




A bogami i u nedelju.....

(http://i66.tinypic.com/o03s0l.jpg)

(http://i66.tinypic.com/bg1jqd.jpg)

(http://i65.tinypic.com/bjih3b.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 11, 2016, 15:09:00 posle podne
Jedan od onih dana kada je uživanje biti na reci. Bravo zankiki, gledam slike i uživam, kao da sam ja na reci.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 14, 11, 2016, 17:20:58 posle podne
Uzivancija, bravo Zankiki  k5
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 14, 11, 2016, 22:38:31 posle podne
Само вас посматрам...
Један каже: "Браво..."
Други: "Уживанција..."

Биће да, ипак, са мном није све у реду, чим је вас више.
Али нека и буде да је проблем у мени, али како...? Како неко по таквој киши и пожели да изађе? Па мени се ни из собе не излази, а камо ли да идем да пловим...
Мада, ко зна...? Сад, кад ми је чамац у "возном", тј. у пловидбеном стању, можда се и у мени нешто промени па и ја постанем као та већина.
 " Куд сви Турци, ту и ћелави Мујо!"

Sent from my P9000 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 15, 11, 2016, 05:32:52 pre podne
Ма пусти Лазо, мангупи су то.   hvauWJRFKLADSHF   Хоће да те навуку на танак лед.  ffff  rolleye
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 15, 11, 2016, 15:00:43 posle podne
Lepo je ploviti zimi, nema žive duše na vidiku, mir i tišina kakvi se retko sreću u toplijim danima.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 11, 2016, 08:45:47 pre podne
Ма пусти Лазо, мангупи су то.   hvauWJRFKLADSHF   Хоће да те навуку на танак лед.  ffff  rolleye

Не дам се ја, Срсо, навући, ни на танком леду, ни било где...
 oops
Ух, чекај, шта сам оно хтео да кажем? sha
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 11, 2016, 10:07:35 pre podne
Srso ne brigaj za Lazu, stari je on morski vuk, iskusno seče Dunav uzduž i popreko. Nego, nabavljaj čamac pa sa nama na reku, osušićeš se na kopnu  25648  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 20, 11, 2016, 20:06:47 posle podne
Lepo vreme, sunce greje, košava pomalo duva, ali ko se boji vetra još. Juče bilo malo relaksacije na Dunavu pored Batajnice. Kažem malo, pa otišlo se na malo a ostali više od 3 sata. Ribe nije bilo ali stekli novog drugara, podelili ručak sa njim. Lepi žuća se nije odvajao od nas. Jedan lepo proveden dan. Dunav nadošao, samo valja granje i panjeve, a opet mi nekako lep, mami da se što duže ostane pored njega.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: STG 21, 11, 2016, 08:57:56 pre podne
Ljudi se i dalje dvoume da li izvlaciti camac na obalu oko oktobra?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 11, 2016, 10:04:19 pre podne
Stvar poptrebe i vremena da se posvetimo čamcu u lošijim vremenskim prilikama. Ja svoj izvlačim, nemam vremena da ga svakodnevno obilazim, i vodim računa kada će visok vodostaj, vetar, kiša, sneg, hladno,  ne daj bože da ga lupi neki balvan i probuši. Više volim da vreme na čamcu provodim kad su veće temperature. Takodje mi je žao kada vidim da ljudi ostave čamce u vodi a onda ne vode računa o njima. Eto i u subotu sam video nekoliko potonulih čamaca na Dunavu kod Batajnice, a sve iz razloga što vlasnici ne obilaze, ne popuštaju vezove, ne prazne od kišnice i oni potonu. Jednom vlasniku sam čak i pomagao da privuče čamac do obale, ali ostavi ga čovek punog vode, iako sam bio spreman da mu pomognem i da ga isprazni, kaže neka ga tako. Jedan čamac prišao zadnjim krajem u obalu pa udara u neke betonske blokove bokom, sve ogulio farbu, šta ću nadjem neku staru gumu pa podmetnem da bar malo smanjim štetu. E zato ja svoj lepo krajem oktobra izvučem usidrim u dvorištu, ponešto odradim oko njega, pa čeka proleće i opet  25648.    6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 11, 2016, 10:09:27 pre podne
Sve zavisi i kakav je vez. Ja moj mogu da ostavim i mesec dana da ne obiđem, znam da mu ništa ne fali.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 21, 11, 2016, 11:34:13 pre podne
Нећу да коментаришем остављање или вађење чамаца - то сам већ раније објаснио. Разни људи - разне ћуди.
За неке од ових који се возе целе године, ми који чамце вадимо у јесен, и нисмо баш неки људи. Зато, не вреди полемисати.

Али не могу да се не осврнем на изглед овог пецароша са слике.

Аууу! Па то као да је дошао неки од оних из серије "Deadly Catch"! Види ти те чизме! Не видим најбоље који је штап и која је машиница али ми се чини да су и једно и друго мало тешки за вараличарење. Али, шта ја знам о томе...?

Била једна песмица Чика Јове Змаја. Отприлике ишла овако некако:
Беште, жабе, беште бубе...

Ма, кад се овакав пецарош појави, има да беже сви: и жабе и бубе и рибе.

Милета, ево и ја настављам да припремам опрему.
Сад сам за викенд утврдио да имам и панталоне и блузу, некада купљено и једно и друго специјално за пецање, само никад обучено. Али сад, после ових чизама, ма има да се обучем...
Па кад кренемо...
Има на пролеће да попецамо, нас двојица, да ништа не остане у Дунаву овим искусним пецарошима.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 11, 2016, 18:17:39 posle podne
E Lazo, možda je mašinica teška za varaličarenje, ali meni lepo pored reke, pa ko gleda još na mašinicu. Inače to je DAM QUICK 300, mašinica stara sigurno 40 godina, sa njom je pecao moj sada već pokojni otac. Mnogo je ta štuka, pastrmka i mladica izvukla iz Plavskog jezera i reke Lim. Sad je ja pokušavam vratiti u život. Čizme-made in Kina, kupio neki dan u bloku 70, pa gde ću pored reke bez čizama. Da znaš da su funkcionalne, e sada koliko će izdržati ko zna. Riba ne grize, nema je  ili ja ne znam da pecam ko li će ga znati, ali lepo je provesti par sati pored reke.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 28, 11, 2016, 14:56:17 posle podne
Protekla nedelja i novembarasko sunce je izmamilo nas nekolicinu na reku...

(http://i64.tinypic.com/5490zb.jpg)

(http://i63.tinypic.com/2py174o.jpg)



A bilo je i nešto ulova...

(http://i65.tinypic.com/jzbcsi.jpg)

(http://i66.tinypic.com/xeh3yp.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 28, 11, 2016, 21:31:29 posle podne
Bravo vidim uživao si, a i ulovljeni komad je dobar, Lepo je na reci, jedino ovaj vetar nervira, ja bio u subotu više od 4 sata u Batajnici pored Dunava, doduše bez čamca, boravio na obali, malo blinkerisao, ali ribe  no125, Gledam čamce, vodu i uživam. Čak mi nije bilo teško da jedan čamac koji je bio skoro pun vode ispraznim, ne znam šta će samo vlasnik reći kada ga vidi praznog 6589, ali meni je lepo kad sam video da kako praznim vodu on se sve više podiže dok se nije slobodno zaljuljuškao na površini  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 12, 2016, 17:29:13 posle podne
Pita me Bakara kako izdržavam bez čamca u vodi. Evo kako, skoro svaki slobodan trenutak koristim da prošetam pored reke. Bio i danas pored Dunava u Batajnici. Malo blinkerisao, čisto radi razonode ali ribe nigde. A Dunav, stari mangup, miran,  voda kao ogledalo, samo se vrbaci ogledaju u njega i pokoji galeb koji leteći naruši tisinu svojim krikom. Tu i tamo prodje poneka barža, moćno tutnje motori i seku Dunav, prodje i neki manji čamac, pretpostavljam da zaljubljenici ribolova prelaze preko i probaju da nešto upecaju. Društvo mi pavi Žuća, mali mangup. Verovatno ga je vlasnik ostavio pored Dunava da se sam snalazi. Uvek kada dodjem ponesem mu nešto za jelo, tako da je i danas omastio brke i sočno se oblizuje, ali zato je veran, ne može mi niko prići a da on ne zalaje, a znao sam prethodnih dana i okasniti pored vode da me noć duboko uhvati. Štaću ponese me pa sam sebi kažem ajde da još jednom zabacim, i tako u nedogled. Reka zna da te uhvati pa ne pušta a tebi sve neka milina oko srca. Jedva čekam proleće da isplovim sa mojom Istrankom. Biće veselja onda.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 10, 12, 2016, 17:31:46 posle podne
Bravo, pravo uzivanje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 11, 12, 2016, 08:06:13 pre podne
Ja se juče namerio da isplovim, kad ono - zaleđen dunavac....

Možda danas malo popusti led pa uspem izaći na Dunav, mada teško...

(http://i63.tinypic.com/6rsdxt.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 12, 2016, 11:17:47 pre podne
E to je bez veze, čamac ti u vodi a ne možeš da isploviš. Moraćeš da kupiš ledolomac  6589 6589 . E zato ja izbacim čamac na suvo, usidrim ga kod mene u dvorištu, i ne mislim da li mogu, ili ne da isplovim, a svaki dan mi je na oku, kad mi vreme dozvoli popnem se u njega čačkam nešto i kao da plovim  jh.
Šalim se malo Zankiki. Pozdrav za tebe. Danas najavili toplo, možda se led otopi pa zaploviš malo i uživaš. Volim da gledam tvoje fotoreportaže, super su.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 11, 12, 2016, 18:53:56 posle podne
Nije otopilo, ali sam ceo dan bio na marini.
Iznosio nepotrebne stvari sa broda, pošto u februaru ide napolje na raznorazne radove...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 12, 12, 2016, 17:58:18 posle podne
MA i to je uživanje, da se motamo oko čamaca i vode, dok ne stigne proleće i prava plovidba. Ja na mom imam da ojačam tu krmenu dasku, premestim komande koje sam skinuo sa Vodičanke, napravim neku tendu. Već imam viziju kakva treba da bude. Cevi sam spremio, samo da se isavijaju. Gledam da li da napravim sam one  spojinice za  cevi, ako budem kupovao u nautičkim radnjama, jesu one estetski lepe, ali skupe brate, koliko mene treba potrošio bih verovatno blizu 100 eura, a ovako kupim inox na otpadu, i sam ukrojim pa odnesem samo da mi zavare. I to ne bi trebalo da me više košta od 20 eura. Ako pogledamo slike te kopče nisu sveto pismo da se naprave u domaćoj radinosti.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 12, 12, 2016, 18:13:15 posle podne
Pa ako mozes sam da ih napravis, nemoj ni razmisljati. Bice jeftinije a i znaces uvek kada ih pogledas da je to tvoih ruku delo ...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Kapetan 12, 12, 2016, 18:43:24 posle podne
ili ako ides u grcku cene su im od 2-6 evra komad..
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 12, 12, 2016, 19:33:35 posle podne
Ima takvih stvari na aliexpresu da se nađu, jedino što se čeka malo duže, do mesec dana...

https://www.aliexpress.com/item/316-Stainless-Steel-Marine-Boat-hardware-60-degree-7-8-round-base/2044687186.html?spm=2114.01010208.3.202.t6kubC&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_426_10103_10073_10102_10096_10052_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=ee017db8-a512-4cff-9fad-becc35ea7e1f

Ja sam se fino snabdeo sa alija raznim stvarima. Ovo mi je danas stiglo...

https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-12V-24V-3inch-700-Lumen-12W-LED-Work-Lamp-Light-Waterproof-Boat-Marine-Deck/619994604.html?spm=2114.13010608.0.0.piY59j
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 12, 12, 2016, 19:53:08 posle podne
Da pogledao sam neke grčke sajtove, vidim da je dole mnogo jeftinije. Ta ideja sa tim ALI  sajtom nije loša ideja, imam nekog kolegu koji štošta naručuje preko njega moraću da naučim to. Inače volim ja sam da majstorišem, pa ću najverovatnije napraviti. Neće biti što ono kažu kao fabričke ali biće funkcionalne što je najvažnije. Nego videćemo već, ispašće nešto.
Hvala na ovim sajtovima, makar da pogledam, može da se nauči sa njih mnogo.

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Kapetan 12, 12, 2016, 22:23:33 posle podne
budi oprezan sa Alijem .. ne zbog prevara .. nego mi se desilo par puta da se zaletim na Ali narucim nesto a onda to nadjem skoro po istoj ceni na kupujemprodajem ... proveri uvek i kod nas
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 12, 2016, 07:59:41 pre podne
Hvala kapetane na upozorenju. Po navici i ja proveravam sve nekoliko puta pre nego odlučim da nešto radim. Kako kaže poslovica -triput meri jednom seci :) Ove spojnice ću verovatno sam napraviti, pa ako se prevarim, sam sebe ću kritikovati  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 13, 12, 2016, 09:56:51 pre podne
Dare, koliko je to 700 lumena? Koja je to snaga? Koliko realno sija?

Meni kao reflektor služi maglenka od kola, ali ovo je svakako zanimljivo zbog manje potrošnje, a možda i kao zadnji reflektor za pecanje...

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 13, 12, 2016, 10:00:12 pre podne
Da ti ne bih opisivao, sutra ćeš videti... :-D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 13, 12, 2016, 14:35:46 posle podne
Da ti ne bih opisivao, sutra ćeš videti... :-D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ajd kad vi vidite recite nama ostalima. 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 13, 12, 2016, 14:38:11 posle podne
Napravićemo par fotki samo za one sa skupljim kartama... :-P :-D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Misha D 13, 12, 2016, 16:50:11 posle podne
1200Lm, 12W/12V,  1A, mogucnost free shiping, ne treba busiti rolbar ili plovilo, montira se na ogradu ili nosac tende.

https://www.aliexpress.com/item/Motocycle-Headlight-30W-Cree-U2-Driving-Light-fog-lamp-with-lens-Head-Lamp-Strobe-12V-ATV/32596797523.html?spm=2114.30010308.3.2.SO4gO3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_9911_10099_10078_10079_10077_10103_10073_10102_10096_10052_10050_10051-9911,searchweb201603_6&btsid=1d073bab-3dcf-42d7-aa79-ccb5f19174ab
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 13, 12, 2016, 17:20:33 posle podne
Korisne stvari  thumbup  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 12, 2016, 17:26:36 posle podne
Lepo, biće sigurno funkcionalno. Ajde isprobajte, dajte utiske, pa da se snadbevamo  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 17, 12, 2016, 22:43:30 posle podne
Vedrovatno vi iskusniji nautičari znate za ovaj hrvatski sajt www.DIAMAR.hr. Prelistao tamo iz radoznalosti. Ima dosta stvari za čamce mnogo jeftinije nego kod nas. Sad tek vidim koliko se ovi naši prodavci ugradjuju . Ne volim da kupujem preko interneta, ali ako neko hoće time da se bavi uz neku normalnu proviziju verujem da bi svi kupovali kod njega.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 18, 02, 2017, 20:31:42 posle podne
Želja je bila prevelika

http://youtu.be/cKApkl_PU04 (http://youtu.be/cKApkl_PU04)


http://youtu.be/vax3OLDhAQ4 (http://youtu.be/vax3OLDhAQ4)


http://youtu.be/LE31Pub8Mzw (http://youtu.be/LE31Pub8Mzw)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Kapetan 18, 02, 2017, 22:37:42 posle podne
Sad tek vidim koliko se ovi naši prodavci ugradjuju .

 ha  ha  ha
pa brate mili, ja preko 130 porudzbina razne robe iz Kine u zadnjih par godina ... sve zbog cena nasih trgovaca ...
nasi se ugradju od 200-1000% na robu, zavisno od robe ...

jeftinije je robu naruciti iz nemacke, legalno, platiti carinu, postarinu i slicno nego kupiti ovde...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 20, 02, 2017, 10:13:09 pre podne
 Da li je neko možda video već ovakav pogon, verovatno je za stajaće vode ali možda bi se moglo iskoristiti i na reci, za nedaj bože ako stane penta. Da se dodje do obale ili marine, a dobro je i za trening :) https://www.facebook.com/pecanjefishing/videos/1198380546911980/
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 20, 02, 2017, 10:49:26 pre podne
Hehe, kakva sprava.
Posle roštilja i par piva možeš i da glisiraš  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 20, 02, 2017, 10:57:16 pre podne
Вероватно је лакше окретати ручицу него веслати, поготову ако је чамац шири. Ипак, шта ако позади нема места за фиксирање осовине?
Да ли би се то могло решити качењем на, рецимо оградицу или рукохват на боку и спуштањем тог пропелера негде уз бок чамца, ближе крми?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 20, 02, 2017, 11:39:30 pre podne
Mislim da jedno dobro veslo daje mnogo veci potisak nego ova naprava :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: STG 20, 02, 2017, 12:16:15 posle podne
Videh je u SVB katalogu...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 20, 02, 2017, 12:35:51 posle podne
Ovo samo za ekstra mirnu vodu i bez ikakvog vetra... 25648
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 03, 2017, 18:18:20 posle podne
Vodičanka konačno otišla novom vlasnku. Poslednji snimak u mom dvorištu. Spustio je u Savu u Bloku 70-a, Žao mi je što nisam napravio neki snimak na Savi, koja je sada brza, nadošla, nosi dosta granja, ali lepo vreme pa ko još brine o tome. Uživao sam dok sam odvezao čamac do marine rukavac na Adi.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 03, 03, 2017, 18:55:47 posle podne
Super, sve ide po planu :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 03, 2017, 19:00:56 posle podne
Da polako se kotrlja :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 03, 2017, 15:46:25 posle podne
Danas se malo talasao Dunav od naselja 13.maj do Batajnice, tek toloko da me želja mine  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 03, 2017, 15:47:25 posle podne
Blago vama, ja na suvom do daljnjeg  no125
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 21, 03, 2017, 15:54:44 posle podne
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170321/d7a46678f97949e1bc112ad3cff4e25a.jpg)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 21, 03, 2017, 15:56:05 posle podne
Talasalo se i od 25. maja do ostružnice!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 03, 2017, 15:57:58 posle podne
Ajde, ajde zankiki brzo ćeš i ti kao i mi  6589

I moj čamac je na suvom, ovo je sa tudjim!

 Emyssari kod tebe je baš bilo talasanje  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 21, 03, 2017, 15:58:54 posle podne
Срећници! Ко да вам не завиди?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 21, 03, 2017, 16:00:45 posle podne
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170321/08d393e627b72dbc0466de8d30cbf433.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170321/5f23780aa3a49c43f18763e243ddd216.jpg)

Raj na vodi!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: emissary 21, 03, 2017, 16:03:55 posle podne
Ukapirali smo da je potpuno bezveze utorkom ići na posao, pa smo otišli čamcem na splav u Ostružnici...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 03, 2017, 16:11:06 posle podne
Ma da ne mora svaki utorak da bude radni!  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 06, 2017, 15:22:31 posle podne
(http://i63.tinypic.com/3326mnd.jpg)


(http://i68.tinypic.com/2qa7eky.jpg)


(http://i65.tinypic.com/2mxlug9.jpg)

Da ne bude zabune... U flaši je domaći makedonski roze...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 07, 06, 2017, 15:33:03 posle podne
Dobro je!  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 07, 06, 2017, 16:37:26 posle podne
Zankiki,
Zao mi te i rado bi dosao da ti pomognem, da se ne mucis sam, ali imam nekih sitnih obaveza na poslu....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 07, 06, 2017, 23:21:24 posle podne
E mi stizemo sutra posle posla, oko 5-6, cuvaj nam mesto 😉
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 06, 2017, 18:28:29 posle podne
E konačno iz teme PASARA ISTRANKA, da se preselim u temu KONAČNO NA RECI, e vala bilo je i vreme. Danas konačno u Batajnici spuštena moja Istranka u Dunav i polako zaplovila, Nije što je moja lai plovi kao prava ladja  kgk. Yamaha prede, i gura dobro, da je ne urekmen, neka samo tako nastavi. Polako od Btajanice prema zemunu, bilo je pravo uživanje. Obišao malo i jednu i drugu obalu Dunava, prošao pored vojnih bašti, broda MUP.a na 13 maju, ljudi koriste svaki deo Dunava i uživaju, neko u šatoru neko u čamcu neko na obali, svako na svoj način. Istranka sada usidrena u Radeckom, a sutra opet plovidba i nadam se tako svaki dan. Evo neka sličiva da se vidi način ubacivanja u reku.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 06, 2017, 19:27:09 posle podne
Па кад, Милета?

Ја свраћао данас око 10-11 сати, звонио, чамац иза куће...
Рекао бих да смо се мимоишли за мало.

Али нека. Нека је чамац коначно у води.
После толиког рада, ред је да се ужива.

Срећно!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 10, 06, 2017, 20:39:27 posle podne
Црни Лазо, да ниси ти био и звонио на погрешној адреси?  kuku  ha  stri
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 06, 2017, 20:52:09 posle podne
Црни Лазо, да ниси ти био и звонио на погрешној адреси?  kuku  ha  stri


Срсо, ја јесам синоћ био на прослави 44. годишњице матуре али у моју трезвесност не треба сумњати.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 06, 2017, 21:53:01 posle podne
Pa LAZO što me ne pozva telefonom, bio sam tu svo vreme, neznam kada tačno, jednino što sam otišao od kuće to je do pumpe da kupim gorivo. Mogli smo zajedno na čamac.

Niz Dunav najviše me je nerviralo što malo malo pa vidim smeće, gledam na brdu kuća kao vila, ogradjena zidom, a ispod nje gomila smeća, mora čovek da baca kroz prozor misli ako on ne vidi to smeće niko neće. Sve u svemu Istranka se ljuljuška u Radeckom, prvo privezivanaje za Bovu je prošlo bez greške. Buca, čovek koji od obale prevozi do čaamaca oi čuvar je tamo, bio je ljubazan pa mi je strpljivo odgovarao na sva pitanja, spustio mi je zadnji teg u vodu, naučio me kako se čamac krmeno veze da ne šeta u krug. Biće nešto od mene, a najviše sam se plašio tog vezivanja za bovu. 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 06, 2017, 22:03:01 posle podne
Sad još samo da pronadjem neko lepo mesto zaklonjeno od vetra gde ću se vezati i pecati, nadam se da će to biti što bliže Radeckom, da ne gubim baš vreme na plovidbu, a kada želim da plovim i uživam onda avreme nije ni bitno.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 11, 06, 2017, 09:08:40 pre podne
Srecno !
Da uzivas na vodi !
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 11, 06, 2017, 18:28:05 posle podne
Сад Страјо уживај до пензије, а после у нове подухвате.  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 11, 06, 2017, 19:34:26 posle podne
Млад је он за пензију. Науживаће се.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 06, 2017, 22:21:35 posle podne
Hvala na lepim željama. Sad kada sam se dočepao reke, više me niko i ništa ne može odvojiti od nje. I danas se plovilo, od Zemuna do iznad Pupinovog mosta, probali  malo da pecamo u zalivu vojnih bašti. Naravno kako sam početnik samo smo ubijali vreme. Tu smo proveli nekoliko sati. Nisam odoleo ni da posetim Savu, pa smo se spustili pored  velikog ratnog ostrava pa uz Savu do medjice. Jedna lepa plovidba i celodnevni izlet na reku, i tu ne stajemo idemo dalje dan za danom.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 06, 2017, 22:24:31 posle podne
E sad malo smo reklamirali i Yamahu, ako ovi iz njihovog menadžemta ne budu cisije mogli bi da pošalju jednu novu. Skromni smo ne treba jača od 15 ks 4 takta  kgk  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 11, 06, 2017, 22:35:06 posle podne
Милета, па ти си бар човек од пера.
Хајде, молим те, мало буди прецизнији: шта треба ови из Јамахе да пошаљу?

Нову јамаху?
Нову мајицу?
Нову манекенку?

Објасни па да видимо, можемо ли помоћи.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 11, 06, 2017, 22:36:55 posle podne
Аууу, чекај, па ја не видех оно на крају реченице!

Е, ту не могу да помогнем...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 06, 2017, 22:43:54 posle podne
Ha ha ha Lazo mangupe stari. Ne treba manekenka već je imam, majica je nova, al bi legla jedna nova Yamaha   jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:40:22 posle podne
Кад ми се данас после подне телефоном јавио ЗоранТ, није се много мучио - што би рекли наши људи: "Наговорио ме с две речи".
Било је двоољно да ме пита да ли сам слободан да пођемо да се нађемо с Милетом у његовој марини.

После подне је већ било мало поодмакло, нешто пре пет, кад смо стигли у марину Радецки. А у марини... Милетина лађа!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:42:15 posle podne
Нешто после нас, стигли су и Милета и његова супруга.
Нисмо губили време на поздраве и приче - за пар минута, обрели смо се на палуби тек сређене лађе и упутили се ка Официрским баштама.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:44:18 posle podne
Лепо расположени, мало смо поправили трим мотора, а стигли смо чак и да забацимо - вече се полако спуштало, па смо с пар црвића нахранили кедере уз договор да мало порасту и да се јаве нашем Милети на прозивку.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:46:09 posle podne
Дан се ближио крају, сунце се замрсило у гране топола на ади и био је то знак да је време за повратак.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:47:40 posle podne
По изгледу нашег капетана можете видети да је расположење било баш како треба (како и не би кад смо пили кокту, "пиће наше и ваше младости", што сте могли видети на једној од ранијих фотографија.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:48:44 posle podne
Онда смо схватили зашто Милета нема намеру да купи компас...

Он постави супругу на прамац и само вози у њеном правцу. Не може да "омане".
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:50:10 posle podne
Враћајући се мимоишли смо се и с две велике беле лађе. Јој, колики су таласи иза њих!
Али лепо изгледају и штета је што их нема више.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 12, 06, 2017, 21:51:33 posle podne
И тако се завршио још један леп дан, у добром друштву, лепом расположењу и у најлепшем окружењу.
До неке следеће прилике и нове вожње - да вам свима пожелим да и ви овако уживате.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 12, 06, 2017, 22:13:13 posle podne
Bravo za nas, baš smo uživali. Vreme nam je proletelo za čas, što Laza kaže uz piće naše mladosti  jh,
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 13, 06, 2017, 08:57:56 pre podne
Svaka cast, camac se koristi bas za ono za sta je i namenjen, druzenje i plovidbu  114  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 13, 06, 2017, 09:13:47 pre podne
sve je vec receno...evo par mojih
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 13, 06, 2017, 09:55:23 pre podne
Uzivate... Ako ako, zasluzili ste!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 13, 06, 2017, 14:53:34 posle podne
E sad se vi pitajte da li gledam gde vozim ili vozim gde gledam. U svakom slučaju što Laza kaže kompas mi ne treba  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 13, 06, 2017, 15:43:30 posle podne
 I za vikend se vozikalo po grockoj...obisla se stara svratista...cak su neki i kampovali na ostrvu...palo i prvo kupanje..doduse omladina
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 06, 2017, 10:13:32 pre podne
Od kako sam spustio čamac na reku nisam propustio ni jedan dan  a da nisam zaplovio Dunavom. Juče upecao i prvu ribu. Bucova oko 30-tak cm. Pošto je prvi, a prvi mačići se u vodu bacaju, pustio sam ga nazad u Dunav da obavesti svoje starije drugare da dodju ponekad   zagrizu mamce koje ću spuštati na mestu koje sam odabrao.  fishing jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 06, 2017, 11:05:34 pre podne
А слика?
 Ништа не верујем без слике.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Arsa 17, 06, 2017, 08:55:44 pre podne
Samo uživajte!  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 17, 06, 2017, 20:19:10 posle podne
Милета, ево пар слика да покажем како то прави пецароши раде.

Нека ми нико не замери што прилажем слике мојих унучића и мале рођаке, али то ми је било при руци а и прави је пример.

Дакле, Милета, ово је мали приручник из риболова, како то риболовци раде:
- прво се озбиљно посвете послу
- онда почну да ваде рибе
- затим се радују
- онда рибе сликају
- и наравно, после их врате (ово ми морате веровати на реч - ћерка ми је рекла да су за вечеру јели неке житарице!)

Иначе, док је мој унук упецао једну, мала рођака, Наташа, упецала је чак 12 комада! И то каквих - сви су стали у кофицу!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 06, 2017, 10:48:47 pre podne
Bravo, od malena profesionalci. Još ćemo mi da učimo od njih. Vidim ja regatu sledeće godine, i njih sa tobom.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 06, 2017, 10:50:42 pre podne
Valjda sam sada kompletan. Kupljeno novo sidro, Nadam se da ću se bolje i lakše sidriti.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 19, 06, 2017, 11:25:26 pre podne
Odlično!
Jel to ono sidro o kom smo pričali? I meni je u planu uskoro, pa prenesi iskustva  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 06, 2017, 11:27:59 pre podne
JESTE, rekoh da kupim pa da probam, lakše je nego otvarati ono četvorokrako, prošle godine na Savi mi se dešavalo da ne uhvati dobro pa čamac polako klizi niz reku.  a kažu da je ovo za mulj još bolje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 19, 06, 2017, 11:29:58 pre podne
Ma da, i ja imam isto kao sto si ti imao, i ako se ne optereti dodatno, nece da drzi dobro...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 19, 06, 2017, 12:18:09 posle podne
Ovo sidro i jeste za pesak i mulj...treba ti jos 3-5m lanca da opteretis krak onda je ok
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 20, 06, 2017, 11:42:44 pre podne
Će mu okačimo i kajlu, ima da se ponosi njom. Moraće onda da sidri dobro!  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 20, 06, 2017, 18:17:03 posle podne
Yamaha besprekorno radi
hladno pivo telo hladi.
Dunav svoje širi ruke
ko je god na njemu
zaboravi na sve muke   jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 06, 2017, 09:42:52 pre podne
(http://i66.tinypic.com/t7y7hl.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: broker975fx 21, 06, 2017, 11:52:52 pre podne
Sve vas mrzim, mnogo ste gadni, uostalom ni sunce nije zdravo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 21, 06, 2017, 12:21:35 posle podne
 stri
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 06, 2017, 15:05:03 posle podne
A i pivo je gorko  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 22, 06, 2017, 22:44:39 posle podne
Danas Istranci dodata i kapetanska stolica, ipak je lepše kad se sedi i upravlja barkom, A ko ono reče da je pivo gorko, evo danas dodat i Ruski Kvas, on je baš potaman a ledeno hladan 114  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 23, 06, 2017, 10:33:17 pre podne
Samo doteravas i modernizujes.. Svaka cast !
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 05, 07, 2017, 22:47:03 posle podne
Grocka u zalazak sunca...dunav pada a jako topla voda...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 07, 07, 2017, 14:22:10 posle podne
Čovek koji je napravio ovo od mene danas. Čovek reke, zaljubljenik u prirodu, jedan od najboljih sportskih ribolovaca na plavskom jezeru. Prošlo već 10 godina od kako nije sa nama, Verujem da i tamo negde u večnosti plovi nekim drugim rekama. Koliko je voleo reku govori i jedna njegova rečenica. Kad je već bio u godinama govorili smo mu da ne ide tako često na čamac, slabog srca, plašili smo se da mu ne pozli i ne padne u jezero, na to nam je šeretski odgovarao-  koliko sam vremena proveo na čamcu najladje bi mi bilo da umrem na reci. Podržavao je moj san da i ovde daleko od mog jezera i reke Lim imam čamac, sad bi ponosno plovio sa mnom. Mnogi me pitaju otku sad odjednom moja tolika ljubav prema reci. Nije odjednom od dodjenja, zaslužan za to je MOJ OTAC!!!!!
Fotografije su malo lošije, slikano sa video snimka.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 07, 07, 2017, 16:05:55 posle podne
Лепо је понекад сетити се оних под чијим окриљем смо спознавали прве слике света који нас окружује.
Док живе у нашим сећањима, док су ту са нама, можемо рећи да и даље живе.
Често их нисмо разумели, понекад смо се на њих љутили али сад, кад их више нема - недостају. И кад осетимо то, да нам недостају, онда знамо да смо имали добре родитеље који су од нас стварали добре људе, некад с више, некад с мање успеха, али у основи - добре.
Зато, чувајмо успомене на њих, нека плове с нама још дуго...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 09, 07, 2017, 23:23:01 posle podne
Dugo sam čekao da se moja bela ladja zaljulja na talasima. E sad svaki slobodan trenutak koristim da zaplovim talasima Dunava. Tako zamislio tako ostvario, tako i danas. Vreme kao poručeno, Dunav miran, voda topla i čista. Bilo je svega, plivanja, pranja čamca od algi, sunčanja, pokušaja pecanja, naravno bezuspešnog,Čitanja knjiga naših prijatelja pisaca, igranje sa Vilinim konjićima  6589. Na Dunavu sa suprugom bio do 21 h, po mesečini se vratili u marinu, po mraku  , ali ko se boji mraka još. jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 07, 2017, 06:47:17 pre podne
Рекло би се да вас двоје умете то - да уживате.
И треба.
Много је труда и рада уложено у ту лађу. Сад је време за награду.
Кад човек погледа слике, тешко да му не крену зазубице...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 10, 07, 2017, 09:00:18 pre podne
Bravo Mileta  25648
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 07, 2017, 22:05:07 posle podne
Moja supruga kaže da ja ne znam da uživam. To bi značilo da se smirim, sednem i odmaram. Uvek nešto majstorišem. Ne drži me mesto, a do kada će biti tako ko zna. Nadam se što duže. Danas na barci postavio držače za štapove. Još da naučim da pecam, eto radosti  kgk. Trenutno im to nije konačno mesto, na jesen kad izvučem čamac napolje držači idu skroz nazad iznad motora, tako da ne smetaju u kokpitu, možda će se još malo doraditi. Najlepše i najbolje je biti sam svoj majstor, pa kako bude, ako nije dobro psuješ sebe, ako je dobro uživaš  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: yopatami 11, 07, 2017, 05:36:28 pre podne
Sa 3 štapa bi užitak bio veći
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 11, 07, 2017, 07:50:55 pre podne
Sa 3 štapa bi užitak bio veći

Јел то због оног што пише у Правилнику о начину, алатима, опреми и средствима која се могу користити?
Да, тамо пише у члану 10. да се могу користити три штапа са по две удице.

Недавно сам запловио и прошао сам поред много пецароша. Ретко сам видео чамац на коме није било постављено више од пет штапова. Изгледа да то нико не контролише. Нико осим саме природе, јер се мало који пецарош у последње време похвалио лепим уловом.

А што се тиче Милете и нама сличним, можемо ми и више штапова поставити - нисмо ми опасни за рибљи фонд. Али... Чекајте само да научимо, и један штап ће нам бити довољан.

А дотле ћемо да се возикамо, забацујемо и уживамо, ма шта о томе мислили неки.
Јер, не чине наутику само вишедневне пловидбе до удаљених дестинација. То је ипак нешто што себи може да дозволи мањи број људи. Они који то себи могу да приуште јер имају и довољно времена за такве пловидбе, адекватна пловила и довољно средстава.
Још кад бимали имали и довољно времена да напишу коју реченицу о томе и прикаче неку сличицу... Обогатили би наш форум новим садржајима.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 07, 2017, 08:10:59 pre podne
U pravu si  yopatami, tek kad sam postavio nosače, shvatio sam da bi sa tri štapa bilo konfornije, što zbog pravila, što zbog lakšeg manervisanja sa njima. Početnik sam u pecanju, jedva se snadjem i sa jednim a kamoli sa 4, ali napravio 4 držača pa ih spontano i postavio.
Dobro i Laza kaže, i da postavimo više štapova nismo mi opasnost za riblji fond, od prošle godine koliko sam na vodi ulovio samo dva bucova  jh jh, Više mi je zadovoljstvo da gledam plovak kako plovi niz vodu i to iščekivanje da li će potonuti nego da li ću zaista nešto zakačiti. Lično i ne volim nešto baš da jedem ribu. Reka mi služi za uživanje, e sad ako ulovim nekog kapitalca naći će se neko ko će ga pojesti u slast, a ja ću i dalje uživati na reci, jer sam se na reci i rodio, rastao pored i na njoj, dugo vremena nisam bio u prilici da imam čamac, sad imam. Koristim svaki slobodan trenutak da izadjem na reku, otplovim makar i nekoliko km od marine i podelim to sa istomišljenicima. Divim se onima koji mogu da idu na veće destinacije, rado bih i ja, ali kako kažu -koliko ti dugačak jorgan toliko se možeš i pokriti, pa se zadovoljavam s onim što imam, i to mi je za sada dovoljno. Svima vam želim da samo uživate na svojim plovilima, volite prirodu i čuvate je onoliko koliko je ja čuvam i bićete zadovoljni i srećni!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: yopatami 11, 07, 2017, 08:59:55 pre podne
U odnosu na zakone
Postoje dve vrste ljudi
Jedna zbog koje nisu ni morali da budu napisani
I druga kojima zakoni ništa ne mogu
Što se tiče uživanja
Uživajte
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 11, 07, 2017, 11:28:07 pre podne
Mileta,
Ovaj nosac lepo izgeda i lepo je odradjen, ami mislim da ce ti smetati na plovilu....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 07, 2017, 12:58:06 posle podne
Znam Dule. Čim sam ga postavio shvatio sam to, sreća da se lako skida pa ga sklonim u kabinu kad ne pecam i tako ne smeta. Sad je tako, čamac je na vodi ne dozvoljava mi neke preprevke, alo na jesen kad ga dovezem u dvorište napraviću da nosač stoji na samoj ivici čamca tako da ne smeta, a možda mi padne na pamet i neka druga ideja pa bude postavljen na nekom trećem mestu. Znaš ti mene uvek nešto doradjujem i prepravljam. Tako mi zanimljivije  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 07, 2017, 22:45:54 posle podne
Možda ove teme ima negde na forumu aki nisam je mogao naći. Danas  na NIS pumpi uzeo 20 l benzina za Yamahu. Sutra nameravam da otplovim do Starog Slankamena pa rekoh da se nadje za svaki slučaj jer ne  znam koliko moja troši goriva. Davno sam od jednog starog majstora naučio da benzin treba cediti pa sam i ja to večeras uradio. Ono što je ostalo na krpi možete i sami videti na slici, tako da bi svakom preporučio da pre sipanja u rezervoar procedi. Imam pred filter na crevu ali ne smeta ni ovako. Što je sigurno sigurno je.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: broker975fx 22, 07, 2017, 01:02:53 pre podne
Da ti to nije prljavstina iz kante u koju si sipao, ja sam sa nisom bas zadovoljan posebno sada kada imaju 100 gaspromovu
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Mornar u kanalu 22, 07, 2017, 07:50:15 pre podne
Бензин код нас је свуда исти , проблем је са резеорварима на пумпама ( колико су кородирали , колика је количина горива у њима и када су задњи пут прани ) . То је по мени талог који се подигао и то је занемарљиво , могу да буду чак љуске од корозије . Ја сипам на новијим пумпама јер су им резеорвари постављени скорије , самим тим и чистији .
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 07, 2017, 23:19:13 posle podne
Ne kritikujem ja NIS, stalno sipam kod njih. Vozim Dizel i zadovoljan sam. Skenuo sam samo pažnju da bi možda ipak trebalo cediti bednzin za naše vanbrodske motore. U mom slučaju sipao sam u plastičnu kantu. Uvek proverim na sipanju da nema trunja u kanti, tako da je ovo sigurno u gorivu. Možda nije ni strašno zaiustavio bi to predfilter na crevu, ali ja ipak preventivno procedim.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 07, 2017, 23:42:10 posle podne
Nikako da sednem na miru i napišem par reči. Juče sam sa suprugom rano seo na moju barku i iz Zemuna zapucao put Starog Slankamena. Prvi put idem malo dalje od svoje baze barkom. Plovidba je bila prelepa, toliko lepih mesta na Dunavu smo videli da smo baš oduševljeni. Starijim nautičarima je to možda svakidašnje jer su dugo na vodi ali nama je baš bilo uživanje. Najviše su me oduševili Belegiški sprudovi. koliko prostranstvo, peska, plićaka, stavrno super. Nisam odoleo da udjem izmedju njih. Mada su me savetovali da se držim plovnog puta, ko to da izdrži. Naravno kad ne slušaš iskusnije, desi ti se nepredvidjeno. naravno da sam se nasukao, ali nije bilo problema. Skok u reku malo guranja i ponovu plovidba. Šteta što nismo imali više vremena pa da se tu zadržimo i izležavamo na toplom pesku i kupamo u Dunavu. Cilj nama je bio Stari Slankamen, negde oko 13 h smo tamo i stigli, a tamo čekao nas je DuleN i njegova supruga Jelena. Dule nas je filigranski navodio da bezbedno udjemo u njegovu marinu, jer je okolo dosta plitka voda. Bili su pravi domaćini, i više od toga. Par sati koje smo proveli sa njima proleteli su za čas, trebalo se vraćati nazad. Pošto je prva plovidba ove vrste bolje da nas noć ne hvata na vodi. Naravno nisam mogao da odolim da ne udjem malo u Tisu i okupam se u njoj. Predivna reka, malo dužu plovidbu njom ostavljam za neki drugi put. Fotografija ima čim ih sredim, postavljam.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 24, 07, 2017, 07:35:49 pre podne
Како си кренуо, постаћеш као капетан Кук!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 07, 2017, 13:53:28 posle podne
Može kapetan, ali ako meže bez kuke  jh.
Evo i fortografija, nekom početniku će verovatno biti zanimljive, Vi stariji nautičari verovatno već sve te staze i bogaze znate.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 07, 2017, 13:57:32 posle podne
Na kraju moram da napomenem da nas je vreme poslužilo samo tako. Dunav miran i ravan kao ogledalo, tek pokatkad dune lagan vetar kao da hoće da nas malo rashladi pa opet sve mirno. Koliko nam je zadovoljstvo bilo na kraju, vidi se po našim osmesima na fotografiji. Još jednom hvala Duletu i Jeleni na fantastičnom dočeku. Ova subota je bila jedan od najlepše provedenih dana u našim životima. Toliko volim reku i svoju barku. Isplatilo se čekati toliko godina da konačno zaplovim!!!!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 24, 07, 2017, 17:25:35 posle podne
Može kapetan, ali ako  meže bez kuke  jh.
...


Милета, нисам мислио на капетана Куку, гусара из Петра Пана  4587, већ на чувеног морепловца који је опловио свет - капетана Кука!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 24, 07, 2017, 18:57:06 posle podne
Ja samo mogu da ti pozelim sto cesce i sto duze plovidbe !!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 07, 2017, 21:28:36 posle podne
Ha ha ha znam lazo, šalim se. Zadovoljiću se ja da plovim Dunavom i Savom kao u subotu do Slankamena možda jednom Savom do Šapca, ali polako, ne žurim svaki kilometar je jedno iskustvo više za mene.
Hvala Dule, neka nas samo zdravlje posluži, naplovićemo se mi i zajedno.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 26, 07, 2017, 14:30:40 posle podne
Ih, kako me nisi video, bio sam 4 dana na sprudu kod Surduka....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 10, 2017, 10:27:09 pre podne
Ako se naljutim ima ovo da kupim, i onda iha samo uživanje, samo čekam da dodje kod nas na Sajam Nautike i da bude na akciji 99% sniženo  kgk.

https://www.facebook.com/geniusclubasia.kelinetwork/videos/711260782394912/
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 06, 10, 2017, 10:53:41 pre podne
Pa kad ga vezes za onu vrbu i krenes da pecas.... fishing fishing
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 14, 10, 2017, 20:14:17 posle podne
Ko je izvukao čamac na suvo, verujem da se već pokajao. jubitelji nautike nisu mogli poželeti lepše vreme. Danas na Dunavu dosta čamaca, neko usidren neko ide uzvodno neko nizvodno, sve u svemu uživanje. Nisam ni ja odoleo, još jutros oko 9 sati sam bio na čamcu, u daljini niz Dunav izmaglica, nazire se dorćol iznad njega Palilula i Zvezdara, Palata beogradjanka spružila svoje spratove uvis, dominira prostorom, Uzvodno Pupinov most Dunav, miran. Yamaha pali iz prve, iako nije paljena 20-tak daNA. Odoh uzvodno, jedno kolometar ipo, na borčanskoj strani, imam svoju vrbu, vežem se posmatram nizvodno, uživam u panorami Zemuna sve do Dorćola. I tako ceo dan, u marinu se vratio tek sa sumrakom. Jedino mesto gde mogu bez dosade uživajući da provedem dan je barka i reka. Ništa to ne može zameniti.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 14, 10, 2017, 21:50:31 posle podne
Vreme je stvarno za uzivanje, treba ga koristiti! Bio sam i ja danas, ali nisam mrdao sa veza vec radio sta sam imao. Bas sam gledao da te ne vidim negde, ali tvoja vrba je uzvodno, a ja nizvodno :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 14, 10, 2017, 22:04:21 posle podne
Ех, како вам завидим обојици. А ја био поподне у Батаји. С мајстором разбијао зид у тоалету - пукла канализациона цев и код мене цури по зиду кад комшија с горњег спрата пусти воду...
Замислите какве би то слике биле да их ставим, после ових Милетиних са Дунава!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 10, 2017, 10:40:26 pre podne
Bakara da sam znao da si na Albinu spustio bih se do tebe, Moja vrbe će me uvek čekati, dok je jednom Dunav ne odnese  6589.

Lazo batali kupatila, idi na reku, valja iskoristiti ovo miholjsko leto. Šalim se nezgodni su ti kvarovi, nikom ih ne želim.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 16, 10, 2017, 08:09:21 pre podne
Od petka do nedelje sam se švrćkao i pecao. Davno nisam gore prošao, ali je svakako bilo lepo.

Nedelja jutro
(http://i68.tinypic.com/208ibdh.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 10, 2017, 09:13:46 pre podne
E zbog sve te lepote smo na reci, nema veze što nema ribe. Uživanje je i u samom boravku na reci  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 22, 10, 2017, 19:44:49 posle podne
Pošto je plovidba Dunavom bila zatvorena zbog postavljanja mosta, pa nismo mogli nizvodno, morali smo da pronalazimo neka nova mesta... Sa obzirom na prohladno vreme, prioritet je bio da drva ima u izobilju  ha

Pogled na Futog nedelja jutro
(http://i67.tinypic.com/24osrgj.jpg)


I jedna sa drveta
(http://i66.tinypic.com/r86s83.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 22, 10, 2017, 20:24:27 posle podne
@zankiki
Gde drzis onaj "mostic" za izlazenje dok si u plovidbi? Treba da ga pravim do sledece sezone, pa ako se secas dimenzija ti napisi. Pretpostavljam da si vremenom dosao do neke preporucljive duzine/sirine/teksture :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 22, 10, 2017, 23:26:10 posle podne
Joj ala uzivate, a ne zovete! Moram barem jos jednu voznju da obavim do zatvaranja sezone!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 23, 10, 2017, 08:37:12 pre podne
Hvata li se nesto u onim panjevima na prvoj slici ili je dosta plitko pa niko ne peca.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 23, 10, 2017, 09:03:06 pre podne
Naišli lokalni krivolovci rano ujutru,  nisu znali da sam budan, vadili mrežu jedno 100 metara uzvodno, čuo sam ih kako kažu NI RIBICE.
Posle toga nisam ni pokušavao da pecam, odao sam se roštilju i alkoholu  kuku

Bakara, mostić je pravio naš kolega sa foruma, majstor za alu čamce, znaš na koga mislim  thumbup
Dužina je 3 metra, a širinu ne znam, on mi je napravio širinu koju svu prave... Mogu da izmerim kad bude na brodu naravno.

Inače sam mislio da će se grejati na suncu, ali ne, uvek su hladne. Držim ih na krovu broda.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 23, 10, 2017, 10:49:00 pre podne
Hvala zankiki  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 04, 11, 2017, 09:46:39 pre podne
Cetvrtak...zora na trecoj obali...i Misa lagano a dunav ko zejtin...pecanje skup kidanja,ispravljenih udica i bruka od promasenih kontri...jedna stukica jedva na meru pa je vracena i lep smudj od oko 2-2,5kg...battery low pa nema slike...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 05, 11, 2017, 07:50:32 pre podne
Зоране, слике су тако лепе. Ја знам да ће завршити на мом екрану као позадина, а где ће још завршити - не знам. Вероватно и на нечијем инстаграму.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 05, 11, 2017, 14:36:48 posle podne
Evo ponovo dve od letos, one od malopre bas bile sitne
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 06, 11, 2017, 09:19:19 pre podne
Iako sam se u nedelju rano ujutru vratio sa puta, videvši lep dan, odlučio sam da se bez spavanja može, ali bez plovidbe ne.
Nisam pecao, niti se zaustavljao... Samo sam plovio. Bilo je predivno.

(http://i64.tinypic.com/23w8gba.jpg)

(http://i65.tinypic.com/30vodhc.jpg)

(http://i63.tinypic.com/5aqa9f.jpg)

(http://i66.tinypic.com/r2tcfl.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 11, 2017, 09:53:30 pre podne
Predivno, zaista uživanje. Šta će ti spavanje pored ovakve lepote.
Ali dobro, moram da kažem,  nije fer, sad vi što ste ostali na vodi pravite zazubice nama koji smo čamce izvukli u dvorišta. Imam danas da se popnem na čamac i onako na suvo da uživam u njemu,  ha
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 06, 11, 2017, 10:37:56 pre podne
Vidim ja da si ti Mileta vec dooobro zredo za neki brod ili brodic...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 11, 2017, 11:35:36 pre podne
Možda, možda ali ne još. Naljutiće se Istranka ako je se brzo oslobodim :) :) :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 06, 11, 2017, 12:51:48 posle podne
Iako sam se u nedelju rano ujutru vratio sa puta, videvši lep dan, odlučio sam da se bez spavanja može, ali bez plovidbe ne.
Nisam pecao, niti se zaustavljao... Samo sam plovio. Bilo je predivno.

Prelep Rakovacki dunavac. thumbup
Da li se moze proci skroz na gornji izlaz ili je zatrpano gore?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 06, 11, 2017, 13:28:21 posle podne
Po ovom vodostaju jedva da udjem na donji ulaz... A do gornjeg pogotovo ne mogu da stignem.
Sam ulaz u Dunav sa gornje strane nije toliko problematičan koliko je sam dunavac plitak na nekim mestima.

Imam negde upisano da je potrebno da vodostaj bude 250 Novi Sad da bih ja sa 70cm gaza mogao proći ceo dunavac.
I tada ponegde imam svega 30cm pod kobilicom.

Sa donje strane kod mačka je plitko, juče je vodostaj bio 230, a dubina oko 180cm...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 06, 11, 2017, 14:14:58 posle podne
Rakovački je dobrano zasut na žalost.
Najplići deo je greda na zadnjem proširenju pre uzvodnog kraja, i po mojim ovogodišnjim beleškama je "vodomerna letva minus 120".

U nedelju je bilo 230, moglo se polako.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 06, 11, 2017, 17:24:38 posle podne
Uzivao sam to od 95 do 2000 god.,poznavao sam ga kao svoj dzep,i onda se moralo prelaziti sa jedne na drugu stranu da bi se prosao ceo.Bilo je u njemu jako lepe stuke i po 5-6 kg. komadi.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: momcilo 06, 11, 2017, 18:04:59 posle podne
Prošao sam Rakovačkim dunavcem kad je vodostaj bio 130 , ušao sam sa gornje strane od Futoga ,držao sam desnu stranu ali po sredini su izašli sprudovi, inače imam brodić sa gazom od oko 35 cm ali mi je motor zapeo na par mesta!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 24, 11, 2017, 22:23:15 posle podne
sta reci...u cetvrtak od smudja nista al konacno na reci...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 25, 11, 2017, 18:44:46 posle podne
Malo zazubica onima što su izvadili čamce...
Lagani veter koji duva uzvodno, ali taman tako da ostanem na sredini reke, omogićio mi je skoro 2 sata spuštanja od Rakovačkog pa do tvrđave...
Uz laganu bosansku šljivu... Divota

(http://i67.tinypic.com/rlicqr.jpg)

(http://i67.tinypic.com/2liaj42.jpg)

(http://i65.tinypic.com/27zdz5v.jpg)

(http://i65.tinypic.com/65x1qv.jpg)

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 25, 11, 2017, 18:52:49 posle podne
(http://i66.tinypic.com/33b00ef.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 25, 11, 2017, 19:24:43 posle podne
kod mene bilo i hladno i oblacno i pocela kosava i talasi...pao jedan smudjic od kilo...i majstor koji je uterivao barzu u ploveci dok...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 25, 11, 2017, 22:19:33 posle podne
Lep Smudj. Bravo!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 26, 11, 2017, 13:01:35 posle podne
gledajuci akciju uterivanja barze covek 50m od nas u camcu na muvanje zakacio i izvadio ceo komplet sporeksov stap od 3m i masinicom...300-500e vredan ulov... ffff
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: yopatami 26, 11, 2017, 20:27:47 posle podne
Kolko je komplet prešao
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 04, 12, 2017, 08:41:22 pre podne
(http://i68.tinypic.com/hsq0xx.jpg)


(http://i64.tinypic.com/2lux9o9.jpg)


(http://i67.tinypic.com/111pngk.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: broker975fx 04, 12, 2017, 10:52:01 pre podne
Zankiki, baksuzu- navuci ces spondilozu, vidis bre kakvo je vreme.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 04, 12, 2017, 13:15:22 posle podne
Uh, zavidim ti thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 04, 12, 2017, 14:02:35 posle podne
Zankiki je prva linija odbrane od leda, javlja  da se negde ne pojavi koja santa  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:01:46 posle podne
Lep suncan dan mada malo vetrovit ali nije smetalo da se zaplovi, voda jos uvek dovoljno velika da moze bez problema da se udje u Balaton sto mi je bio krajnji cilj i da tamo popijem kafu i uzivam malo u prelepoj prirodi. Zemunska strana ostaje u hladovini a Dunav je obasjan suncem
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:04:21 posle podne
U camcu je prijatno i toplo ali su spolja prozori jos uvek zamrznuti
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:05:22 posle podne
Sunce greje pa je led poceo polako da se otapa
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:07:49 posle podne
Miletina vrba, ceka prolece da zazeleni i da Mileta uziva u njenom hladu. 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:09:20 posle podne
Jos malo pa sam blizu Kineza
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:11:11 posle podne
Vojne baste, malo tuzno deluju ali opet lepe i u ovo doba na svoj zimski nacin, jos lepse bi bile da su se zabelele pod snegom na suncu
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 20:16:53 posle podne
Na zalost baterija na mobilnom nije izdrzala do kraja a punjac ostao u kolima. Stvarno steta jer treba videti lepotu prirode u Balatonu u ovo doba. Mir tisina, cak i ptice cvrkucu i pored hladnoce.   
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 12, 2017, 20:24:06 posle podne
Дивне слике, Звеки.
Свима сте нам направили зазубице.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 10, 12, 2017, 21:12:43 posle podne
Svaka čast Zveki, super slike a i lokacija :-)
Danas sam bio kratko na vodi i nisam imao mnogo vremena da bih isplovio, a mamilo je i mene, i ZoranaT koji je navratio do mene u marinu
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171210/2bc19f011b36d394775b6c9a0fe78994.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 12, 2017, 21:36:25 posle podne
Lepo vam je tu unutra, ususkano i zasticeno a opet si na vodi......jos kada bi moglo tu i da se peca ja ne bih kuci ni isao
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 10, 12, 2017, 21:55:39 posle podne
Ima i ribolovaca, a dubina nije toliko loša. Tu gde je Albin je skoro 3m, a ide i do 6m po sredini ako se dobro sećam
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 12, 2017, 16:18:57 posle podne
Lepe slike, da nas malo prodje želja za Dunavom. Zveki hvala što mi obilaziš vrbu, znaš da mi nedostaje vreme provedeno u njenom hladu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 13, 12, 2017, 10:15:54 pre podne
Pošto zbog posla nisam mogao da iskoristim jučerašnji topao dan za plovidbu, uradio sam to uveče.
Isplovio sa kolegom do Rakovačkog, noću je sve nekako drugačije, pa se posle spuštali nizvodno.
Baš lepo veče, pogotovo što je polovina decembra.....

(http://i67.tinypic.com/2dl0qp0.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 26, 12, 2017, 11:02:17 pre podne
(http://i64.tinypic.com/2jbmx49.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mossi 26, 12, 2017, 12:28:43 posle podne
Juče malo pred ručak (kasni).  thumbup jh kgk 114

(https://s9.postimg.org/ir1zsvvsv/0001.jpg)

(https://s9.postimg.org/9w15icrkv/0003.jpg)

(https://s9.postimg.org/dsehecka7/0002.jpg)


25km tamo - vamo!  ok
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:04:04 posle podne
Jutro sa mrazem, Mercury se zagreva
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:05:28 posle podne
Brzi prelazak na suncanu stranu
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:07:11 posle podne
Vreme idealno za pecanje, probao na babusku, parce, file.......nista....voda kao oranje
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:08:58 posle podne
Na suncu toplije nego u kabini, ako spoljni senzor ne laze, na suncu 21c, unutra svega 6c
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:10:12 posle podne
Moj verni ALiBI  sail
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:11:23 posle podne
Niz maticu ka marini.....jos jedan lep dan na vodi  hi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 30, 12, 2017, 17:39:19 posle podne
Ех, како је лепо thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 17:45:37 posle podne
Umalo da zaboravim, danas od ulova samo ovo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 30, 12, 2017, 18:05:52 posle podne
Ех, док сам био млађи, таквих је риба било колико ти срце хоће.
Сад се проредило, нестало...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 30, 12, 2017, 18:32:05 posle podne
Super slike, baš je lepo videti ove terene i u ovo doba godine thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 30, 12, 2017, 18:45:29 posle podne
Bas lepa reporataza, a i ovo sto je zveki69 na kraju zvekno.   dodo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 30, 12, 2017, 19:07:18 posle podne
Sad je postao Zveki70 sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 19:37:02 posle podne
Neka, neka, da sam kojim slucajem Zveki22 bilo bi malo vise postovanja..... 456
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 30, 12, 2017, 19:41:51 posle podne
Ako budes ovako vredan u nautickim reportazama, postaces ti zveki101 ...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mossi 30, 12, 2017, 20:29:10 posle podne
Danas ispis iz 2017.  cap hi

(https://s10.postimg.org/mf33d6qcp/0002.jpg)

(https://s10.postimg.org/oweukghyx/0001.jpg)

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 30, 12, 2017, 20:44:20 posle podne
Svaka čast  thumbup
Neka nam sledeća godina bude bolja od ove, da budemo više na vodi ali i da se više družimo  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 30, 12, 2017, 20:57:15 posle podne
Svaka cast mossi, da se tako upises i u 2018
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mossi 30, 12, 2017, 21:14:44 posle podne
 ok 114

Čim dozvoli vreme.  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 30, 12, 2017, 21:31:18 posle podne
Mossi svaka cast !!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 31, 12, 2017, 10:48:13 pre podne
Kažem ja ništa bez reke. Najbolje društvo, najbolje ribe , sve najbolje ... jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mossi 05, 01, 2018, 23:45:58 posle podne
Danas UPIS!

Prvi dan ove godine.. očekivao sam gore..   thumbup

Počelo mi tako da sam imao udarac kao grom, svučena guma ... ufff

Ali težak teren pa sam odustao ...

Podjem da tražim dalje.. nov teren pa mi sve nepoznato .. prvi put poneo TV..   sajkaca

Ajd nadjem ribu al sve teška voda.. idem dalje ..

Stanem .. 3 zabac mislio sam da sam zakačio granu.. čudna "borba" smudj malo preko kile, redovno za usta ..   eek
Posle još nekoliko udaraca ali bez realizacije.

Idemo dalje.. promenim još dve pozicije .. sve teška voda i panjevi ...
Konačno nešto gde mogu glave 40-50gr..

Udarac, kvrc.. kvrc .. i konačno još jedan kilaš.

lakše bih iskopao BITCOIN nego ova dva smudja danas.   kuku upavusi

(https://s10.postimg.org/n6myxq9h5/0000.jpg)
(https://s10.postimg.org/78e97l7jd/0001.jpg)

Ali nisam nezadovoljan .. bio je divan dan i dosta dešavanja .. "nov" teren .. posle sigurno 7-8 godina ponovo na tom terenu.

 114 hi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 01, 2018, 09:01:22 pre podne
Super,  spojio si korisno i lepo, pre svega uživanje je izaći na tako mirnu vodi, ploviti i pecati. Pozdrav i uživaj kad god možeš.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Misha D 06, 01, 2018, 09:34:42 pre podne
Danas UPIS!

Prvi dan ove godine.. očekivao sam gore..   thumbup

Počelo mi tako da sam imao udarac kao grom, svučena guma ... ufff


 

Dobro je da je imao neko da te snimi u toj situaciji.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Misha D 06, 01, 2018, 09:37:24 pre podne


Ali težak teren pa sam odustao ...



Na tom terenu se peca sa 3 štapa, a ne samo sa dva 7645218764198 f85
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mossi 06, 01, 2018, 11:14:21 pre podne
Samo redom.. !!!!  j1 JFAOITHAJFA thumbup jh jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zica 06, 01, 2018, 12:39:20 posle podne
Samo redom.. !!!!  j1 JFAOITHAJFA thumbup jh jh
Mišogde ti vidiš štapove eek
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 01, 2018, 18:40:04 posle podne
Pošto kažu da će nas ono što radimo na božić pratiti cele godine, jutros smo poranili i isplovili...

http://youtu.be/UBuDqpL48zg




Sa obzirom na relativno visok vodostaj (za ovo doba godine) uspeli smo da se "na guzove" uvučemo u Šodroš... A jutro kao aprilsko!

(http://i67.tinypic.com/2zgd6zb.jpg)


(http://i63.tinypic.com/35ksryd.jpg)


(http://i65.tinypic.com/2r4nz2f.jpg)


(http://i66.tinypic.com/2hdbfit.jpg)
 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 07, 01, 2018, 20:03:00 posle podne
Sto rece Zankiki valja se na Bozic, vrme predivno a Dunav i kucice kao sa razglednice
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 04, 03, 2018, 19:10:24 posle podne
Danas smo se moj drugar Nesa i ja malo pripremali za sledecu plovidbu koju planiramo uskoro.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 04, 03, 2018, 19:12:13 posle podne
A poslacemo slike kada obidjemo i ovaj ribnjak
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 04, 03, 2018, 19:45:43 posle podne
Срећа да ми је чамац на приколици на обали, иначе... Ни страх од галопирајуће упале плућа на би ме спречио.
Та каква упала плућа , ништа ме не би спречило, осим, можда, жене... Кад она каже не... 
А она је бивши здравствени радник, зна она шта је добро за мене.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 04, 03, 2018, 19:48:01 posle podne
Ja juče bio do Radeckog, popio čaj, gledam Dunav, miran, čamci vam se ljuljuškaju i jedva čekaju da se otisnu uz ili niz Dunav. Da sam bio danas, morao bih sa vama.
Inače šta se  ono vrti na vatrici, bucov, ili bela riba.  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 04, 03, 2018, 20:26:34 posle podne
Mileta, uz domacu krusku obrnuli smo malo i domacu kobasicu, riba ce da saceka malo toplije dane.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 04, 03, 2018, 20:41:34 posle podne
Svaka čast momci, juče je bio prilično pristojan dan za izlazak na vodu. Ja sam malo sređivao mesto na marini, vidim da je Dunav baš dosta opao, što je i dobro, da može da primi velike količine vode posle ovog snega.
Mileta, sređuj pasaru pa da pokažemo Zvekiju i Neši kako se hvata riba...! sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 04, 03, 2018, 20:43:29 posle podne
Срећа да ми је чамац на приколици на обали, иначе... Ни страх од галопирајуће упале плућа на би ме спречио.
Та каква упала плућа , ништа ме не би спречило, осим, можда, жене... Кад она каже не... 
А она је бивши здравствени радник, зна она шта је добро за мене.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
G-dine Lazo, slusajte Vasu zenu da se ne bi mucili kao mi. Mi nase zene slabo slusamo i evo sta radimo i gde sve moramo da idemo  dodo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 04, 03, 2018, 20:51:24 posle podne
Svaka čast momci, juče je bio prilično pristojan dan za izlazak na vodu. Ja sam malo sređivao mesto na marini, vidim da je Dunav baš dosta opao, što je i dobro, da može da primi velike količine vode posle ovog snega.
Mileta, sređuj pasaru pa da pokažemo Zvekiju i Neši kako se hvata riba...! sajkaca
Nemoj samo da ulovite zubatca.....Juce jeste bio mnoogo lepsi dan ali smo zbog nekih obaveza bili spreceni pa smo iskoristili danasnji dan. Malo hladniji ali smo se slojevito obukli.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 05, 03, 2018, 08:09:39 pre podne
Zavidim vam svima koji plovite... Ja sam nažalost van vode zbog radova :(
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 05, 03, 2018, 08:23:35 pre podne
I to je lepo Zankiki, sve je to deo plovidbe i uzivanja. Nista lepse nego kada sredis camac pa ga porines ponovo u vodu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 05, 03, 2018, 08:46:23 pre podne
Više volim da plovim sa nesređenim čamcem  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 23, 04, 2018, 08:39:34 pre podne
(http://i66.tinypic.com/2u5clew.jpg)


(http://i67.tinypic.com/23wte2q.jpg)


(http://i65.tinypic.com/2ebztjp.jpg)


(http://i64.tinypic.com/dr8jnb.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 23, 04, 2018, 08:43:02 pre podne
Služba vidi sve!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 23, 04, 2018, 08:59:01 pre podne
Više ni na sred reke nisi siguran..  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 23, 04, 2018, 09:09:59 pre podne
Tako je majstore ! Uzivaj za sve pare, zasluzio si !
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 23, 04, 2018, 09:17:46 pre podne
Odlično je ispalo!   clap
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 23, 04, 2018, 09:34:48 pre podne
Super... ok...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 04, 2018, 09:53:20 pre podne
E sad samo uživanje, zaslužili ste!  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 24, 04, 2018, 08:21:48 pre podne
 114 bravo...uzivaj
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 27, 04, 2018, 14:20:07 posle podne
(http://i64.tinypic.com/2s1tyd2.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 28, 04, 2018, 09:39:56 pre podne
bolece te....

 k5
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 05, 2018, 19:34:35 posle podne
Konačno da se i ja iz dvorišta preselim na reku. Juče sam na pristanu Batajnica spustio moju Pasaru u Dunav. Prilikom te aktivnosti nije krenulo baš sve kako treba.Prvo u dvorištu zakačio kabl koji iz kuće ide do garaže, sreća nisam ga pokidao , prilikom toga iskrivio spojnice na Rol baru. Ništa što se ne može popraviti. Dalje prilikom svlačenja čamca sa prikolice ladno zagazim u Dunav a zaboravim da mi je telefon u džepu šorca, i naravno telefon ne zna da plovi, napuni se vode i eno ga sada u pirinču probam da izvučem vlagu iz njega, da bi spasio šta se spasiti može. Sve to uradimo, kolega ode sa vozilom i prikolicom, ja spustim Yamahu, okrenem glavni prekidač, našpricam gorivo, pritisnem dugme i ništa,kao da nema struje, a akumulator tek napunjen. Svetlo radi, sirena takodje. Gledam levo desno nemam pojma šta je telefon potopljen tamo mi slike povezivanja struje, ne mogu da pogledam, ali koliko se sećam sve sam povezao kao prošle godine. Nervoza se pojačava, ali šta da se radi, nema nazad na obalu, skinem poklopac obmotam kanap i upalim na poteznicu, što bi rekli iz prve, Doplovim do 13. maja, rešim da tu ostavim Pasaru da prekonači, privezanu za brod MUP-a, pa ćemo sutra na tenane, iovako mi sidro i bova u radeckom nisu spušteni. Zamislite pokvario im se motor pa ne mogu da spuštaju bove, eej ovako lepo vreme a njima ne radi motor, pa kad će u avgustu, ali neka. Danas otišao tamo, vidim motor im na čamcu, brže bolje vataj čuvara i spuštaj sidro i bovu. Vratim se na 13. maj sidjem do Pasare, gledam je a ona se lagano ljuljuška uz bok broda, ušuškana kao uz straijeg brata, zaštićena od košave koja baš duva. Zamislite okrenem glavni ključ, pritisnem start dugme a Yamaha samo zazuja, radi kao sat, Šta je bilo juče pa njie htela na struju pojma nemam. Uglavnom pravac Zemun, talasi poprilični, prskaju preko palube, ali Pasara je  još jednom dokazala da joj nema premca na talasima. Eno je uvezana za bovu, trenutno jedini čamac u Radeckom koji je na vodi, svi ostali uz obalu stoje. Konačno, vidimo se na reci  114, fotografija nema, jer znate telefon ne zna da plovi, napunio se vode  no125
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 05, 2018, 19:53:51 posle podne
Црни Милета, хајде поштено да нам кажеш: је ли пре тога супруга питала зар мораш баш данас да спушташ чамац у воду?

Има дана које је боље преспавати.
Али, све је добро што се добро сврши. А ово се није ни свршило - тек почиње.
Нека ово буде највећи проблем ове сезоне.
Иначе, задовољства, па и она најмања, чине се већим после оваквих ствари.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 10, 05, 2018, 20:21:47 posle podne
Dobro dosao Mileta nazad u klub otpisanih (tako jos zovu Radecki). Pa to sa klupskim motorom da ne radi je tek pocetak. Zaboravio si kada nas u sred sezone cuvar na vesla prevozi do camca. Inace nisi jedini, drustvo tvojoj Pasari pravi od danas popodne i jedan Gradac. Vidimo se na vodi kod vrbe.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vookela 10, 05, 2018, 21:08:00 posle podne
Ja sam moj camac spustio 30.4. Motor je postavljen, novi Tohatsu 30 KS 2T, u fazi je razradjivanja, prvih 10 sati. S obzirom da fabricki dolazi sa elisom 9,9x13 a koja ne moze da izbaci max obrtaje pri punom gasu a ima i "rupu" pri polasku tj. fali mu obrtnog momenta, moracu je zameniti nekom sa manjim korakom, verovatno 10-11", cekam da mi jave da li imaju u servisu pa da probamo. Camac mi je tezak, metalni, a imam i daske u podu, plus oprema, ja...

Skoro svaki dan se provozam bar po pola sata, mada kasno dodjem popodne, vec zahladi. Uzivancija je i sam boravak u camcu na privezu, voda miluje camac, ljulja...

Uzivajte ljudi, sezona je pocela !  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 10, 05, 2018, 21:54:00 posle podne
Nadam se Lazo da sad počinje samo uživanje. Inače supruga mi je kupila taj telefon za rodjendan, možeš onda zamisiti situaciju  no125
Zveki, što sam više tamo, to sve više shvatam da je to stvarno mesto -otpisanih- , neodgovorni su baš. Videćemo kako će biti ove sezone. Fotografije za tebe su u kućici čuvara. Znam za taj Gradac, čuo sam u odlasku da čekaju vlasnika da smeste i njega  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 10, 05, 2018, 22:18:46 posle podne
... Inače supruga mi je kupila taj telefon za rodjendan, možeš onda zamisiti situaciju  no125
...

Ма, као да сам знао да то све има неке везе са женом.
За нас који волимо чамце и воду, боље би било да немамо жене. Све би било једноставније.
Напиши ти њој сад неку лепу песму, па изглади ствар.

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 10, 05, 2018, 22:20:39 posle podne
Ma vazno je da si na vodi, sve drugo ce se nekako resiti...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 11, 05, 2018, 06:53:46 pre podne
 114  114  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: steps 11, 05, 2018, 12:08:41 posle podne
Mileta stavi telefon u silikonski posip za macke pa neka odstoji jedno dan-dva.... zimus je supruga oprala u masini cerkin Iphone na 40 stepeni, ja ga odneo u servis posle posipa i preziveo je....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 05, 2018, 22:31:27 posle podne
Dan pre ubacivanja čamca u Dunav, setio sam se da bi mogao napraviti neke nosače za štapove pod plafonom Istranke. Štapovi mi uvek smetaju u kabini, gde je ionako mali prostor. Na brzinu sam sklepao nešto, nije nije baš estecki savršeno ali je funkcionalno, i ne premeštam stalno štapove po kabini.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 05, 2018, 21:34:22 posle podne
Ova košava baš dosadna, skoro svaki dan duva, red kiše red košave. To ne smeta da se čamac barem obilazi, dok se lagano ljuljuška na talasima koje neumorno pravi košava. Nas dva bećara ga gledamo sa obale, dok uživamo u kokpitu Zvekijevog čamca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 15, 05, 2018, 21:45:29 posle podne
Ако ја добро видим, ту су кренули и бркови и брада - ето нама правог морског вука са Дунава.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 15, 05, 2018, 21:51:34 posle podne
I frizure... 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 15, 05, 2018, 22:36:53 posle podne
Imamo istog frizera. Mileta, lepo sam ti rekao slikaj ono bure, lepse ce da izgleda nego ja.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 05, 2018, 10:44:38 pre podne
Idi bre Zveki, vidiš da smo ki upisani, a za frizuru kriva košava, malo nas razbarušila  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 16, 05, 2018, 11:15:53 pre podne
Da imate kosu, ne biste mogli da se ispravite na camcu. Eto, ja imam pa moram da se saginjem...  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 16, 05, 2018, 12:50:42 posle podne
Ih bre Bakara, pa nisu u modi vise afro frizure, do plafona ima jos celih 10cm.  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 05, 2018, 19:53:28 posle podne
Nedelja je obično predvidjena za druženje, bilo na kopnu ili negde drugo. Mi izabrali da to bude na reci. Ja, Zveki i Bakara sa našim ladjama smo ispolovili i našli se iznad Zemuna, uvezali ladje uz jednu vrbu, i proveli par sati u lepom druženju. Čak smo razmišljali da oformimo na tom mestu novu marinu-privezište za čamce, al nam daleko morali bi preko Pupinovog mosta pa malo nizvodno, ipak ostajemo na svojim mestima  6589, a ova vrba će ostati simbol za sastanke , pecanje i lepo druženje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 05, 2018, 19:55:52 posle podne
Uz druženje Bakara mi podesio parametre na Sonaru, tako da se sada ne plašim plićaka, panjeva i ostalih podvodnih ala, slobodnije ću ploviti, a možda bude lakše i pokoju ribu naći i upecati.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 05, 2018, 20:00:16 posle podne
Danas se košava baš razduvala, Dunav polako raste, nosi dosta granja i trave, noije bilo baš za plovidbu, ali to me nije omelo da nekoliko sati uživam na čamcu, posmatrajuči moćne putničke brodove i osvežavajuči se Ruskim KVASOM  kgk. Zveki nije odoleo pa se i on po podne pojaviop i proveo par sati u mom komšiluku na svom čamcu  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 21, 05, 2018, 21:37:34 posle podne
Na zalost ja sam bio bez kvasa, koga inace volim neki put da popijem. Mozda je to razlog sto Mileta i ja imamo slicne frizure.  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 21, 05, 2018, 21:38:49 posle podne
Vrba polako postaje "Miletina vrba", mesto za druženje i orijentir na Dunavu :-)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 05, 2018, 21:51:33 posle podne
Zveki sledeći put prvo svratiš do moje barke, Kvasa uvek ima, ili ćemo izmedju naših čamaca  da napravimo gondolu, onda svaki čas na piće jedan kod drugoga  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 21, 05, 2018, 21:59:16 posle podne
Idealno mesto da se napravi kafe pauza uz malo druzenja na plovidbi do Vojnih basta ili Beljarice. A lepa je i obala, moze nesto i da se zadimi.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 21, 05, 2018, 22:02:24 posle podne
Zveki sledeći put prvo svratiš do moje barke, Kvasa uvek ima, ili ćemo izmedju naših čamaca  da napravimo gondolu, onda svaki čas na piće jedan kod drugoga  114
Ma uzmemo mini sharka i veslo i uspostavimi redovnu liniju za snabdevanje.  114 yg
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 21, 05, 2018, 22:29:35 posle podne
A lepa je i obala, moze nesto i da se zadimi.
Baš sam to predložio Mileti, za neki sledeći put  thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 05, 2018, 21:49:18 posle podne
Danas namestio na Istranci baštensku prskalicu zapremine 10 litara. Odlična je za pranje ruku, sudova, ponekad može poslužiti i za tuširanje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 24, 05, 2018, 22:31:36 posle podne
Може ли добронамерни савет?
Ове углове горњег држача прскалице бих кружно изрезао - ови оштри углови су опасни. Пре или после, неко ће запети или налетети, а онда...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 24, 05, 2018, 22:46:47 posle podne
U pravu si Laki, trebalo je to i kući da uradim, ali sam mislio da ću time oslabiti držač, sad sam na licu mesta video da je ipak bolje da sam to uradio kući, jer ovako na čamcu moraću ručnom testerom, pa doterivanje šmirglom i na kraju sandolin. Ali šta bi inače radio, u krvi mi je da uvek nešto doradjujem, tako da ću ti narednih dana sredti  6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: broker975fx 24, 05, 2018, 23:21:07 posle podne
 Pa sto je ne skines i odneses na obalu gde je izudaras ubodnom testerom ako nemas struju na bovi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 25, 05, 2018, 08:29:41 pre podne
Dva dana se vec pitam sta ti se to zeleni u camcu, s obzirom na struku svasta mi je padalo na pamet....torpedo, tomahawk, S400.....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 25, 05, 2018, 08:38:15 pre podne
Ja sam mislio da tu krije "kvas" od žednih, kad ono...voda... sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 25, 05, 2018, 08:57:42 pre podne
Ma rekao bih svasta, recimo da "kvas" odmah popije da ne bi delio sa zednima, ali necu nista da pricam, dobih juce od Milete kedere, u pravom momentu jer nisam vise imao nijednog.  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 25, 05, 2018, 22:58:31 posle podne
Laki primedba odmah usvojena, i s reči odmah prešao na delo. Danas ručnom testerom obradio ivice nosača za prskalicu, možda nije baš idealno ali može da prodje, makar ćemo izbeći nepredvidjene modrice  6589 6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 30, 05, 2018, 15:31:36 posle podne
Nadjoh jednu lepu sliku naseg prijatelja Zvekija, sa vode:

(https://s20.postimg.cc/duyuidru5/IMG_20180520_1508052.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 31, 05, 2018, 08:12:07 pre podne
Bakara druze, hvala ti. Lepa fotografija, valjda i zato sto se ja ne vidim dobro.  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 31, 05, 2018, 18:41:02 posle podne
Nema na čemu Zveki,
Alibi je veoma lep kabinaš, sve je sređeno po meri i pedantno thumbup
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 31, 05, 2018, 22:00:35 posle podne
Nisam znao kako da drugačije prebacim ovaj video na forum, pa ovako preko  Fb, vredi pogledati, Skoro da mi je to moto.

https://www.facebook.com/mladimisionari/videos/1336647376481104/?t=81
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 01, 06, 2018, 08:16:21 pre podne
Mileta druze svaka cast na ovom videu. Ovo bi trebao svako od nas svako jutro kada ustane prvo da odgleda pa da zapocne dan.  llll llll llll
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 01, 06, 2018, 08:49:13 pre podne
Има нас који смо ту филозофију усвојили. Сад још само да научимо како да је применимо.

И да, још нешто, за вас младе!
Видим, у овој причи помињу се Бизнисмен и Бразилац.

Кад сам ја био млад, док смо живели у правој држави, главни јунаци те приче били су један далматински рибар и немачки туриста на обали (тада и нашег) плавог Јадрана.
Али ето, дошла нека нова времена па се појавили нови мудраци који нас уче како да живимо као да пре њих ништа није постојало...

Ух, шта ли ме је то наљутило овако рано ујутро?
Одох да прилегнем, док ме не прође...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 01, 06, 2018, 23:08:22 posle podne
Greška Laki, ne treba kad si ljut da prilegneš, nego odeš na reku. Evo ja, juče neka frka na poslu, a šta ja radim odem posle podne na reku. Došao mi u posetu bratanac iz Bara, inače moreplovac, po zanimanju kuvar, i to ne bilo koji već jedan od glavnih kuvara na kruzeru. I mi na mojoj Istranci, tu još moja supruga, njegov kum sa suprugom, takodje moreplovac, i dvoje dece, jedno 5 meseci a jedno 3 godine. Nikad nisu plovili na reci. Otplovili od Radeckog do Ade medjice, pa nazad, Plovidba puna pozitivne energije, smeha, uživali, sve prodje, i ljutnja i umor i sve negativno. Milina.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 01, 06, 2018, 23:44:54 posle podne
Ма, можда бих ја и изашао на реку али био сам нешто заузет.
Морао да идем код костоломца да ми одглави кичму.
Али лепо је да си бар ти са твојима уживао.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 07, 2018, 22:51:05 posle podne
Reka spaja ljude, iako su joj obale udaljene. Do pre par godina se nismo ni znali. Reka i nautika nas je spojila, mislim, na dugi niz godina, onako iskreno bez zadnjih namera i nikakvih intersa, jednostavno volimo čamce, vodu, prirodu, i baš uživamo. Danas su tri čamca zasekli talase Dunava uzvodno, do jedne posebne vrbe, a tu tek nastaje priča. Konačno da se omasti Uroševa talandara, mali Bogdan nas je oplemenio, trčkarao je oko nas, čak smo mu nabavili i igračku, pravu ribu u bazenu od jupolke. Dan prelep, palo je i kupanje u Dunavu. Sve u svemu jedan kvalitetno proveden dan u društvu pravih prijatelja.
 A da ne bi zalutali u tom gustižu obaveštavali smo Duleta i Lazu gde smo i šta radimo, tako da bi nas oni sigurno našli ako bi nastao neki problem. U narednom periodu moramo da se sa ekipom iz Starog Slankamena nadjemo negde na pola puta i organizujemo slično druženje.
E i da dodam kasnije nam se pridružio Damir dečko koji je od Bakare kupio Šarka. Šark sad sija u novom sjaju i novi vlasnik uživa ploveći.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 07, 2018, 23:06:12 posle podne
E sad radili smo još nešto osim kupanaja, jela, razgovora, -malo smo sredjivali obalu. Za današnje druženje smo koristili sredjen prostor gde se već nalazi jedna kućica, ali ljudi slabo dolaze, da ne bi došli u situaciju da nekog naljutimo što koristimo taj prostor, rešili smo da malo raščistimo rastinje, koprive, trnje i drugo tu gde smo usidreni i napravimo sebi prostor za ubuduće.
Sad samo da nagovorimo Lazu da preko Crvenke dotera svoju prikolicu ovde, i eto veselja i druženja .
Šalim se naravno, nama će biti dovoljan po koji panj, oborena suva vrba i uz dobro drštvo bićemo zadovoljni, ne trebaju nam vikendice i sojenice. 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 21, 07, 2018, 23:08:55 posle podne
I novo mesto za okupljanaje-
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 22, 07, 2018, 07:44:38 pre podne
Сјајна сте екипа вас тројица.
Лепо је у вашем друштву.

И ја сам јуче био на води. Мада сам у чамцу био сам, некако нисам се осећао усамљено (не знам да ли је то зато што ми од рођења људи говоре да ја "нисам сам"?).
Овог пута, мало сам се окренуо узводно. Отпловио сам узводно до 1218. километра, скоро до краја аде која се налази спрам супротне обале у ондосу на Стари Сланкамен.

Уживао сам у пловидби а онда сам у једном тренутку био у великом искушењу.
Видео сам неке омладинце, тројица њих у пластичном Бигфуту, с хондом од 30 или 40 КС (нисам добро видео, рекао бих по величини мотора), појавили су се као да су из праћке избачени испред мене.

Испоставило се да се ту, код 1218. км налази неки пролаз кроз аду иза које је формирана, практично, лагуна јер су и горњи и доњи крај преграђени камењем обалоутврде.
Помислио сам да би било лепо ући кроз тај пролаз и направити круг по формираном језеру које је некад било рај за пецање а сад је само лепо место где треба бити пажљив због мрежа.

Међутим, кад сам пришао ближе, испоставило се да је тај пролаз широк нешто око три метра и дугачак нешто око десетак метара али у облику савијеног лакта.
Вода се у њему ковитлала и кад сам стигао на око пет метара...

Па ето, нисам се усудио да уђем.

Нисам понео сонар, био сам сам на чамцу. Да сам имао бар још неког, да веслом проверава дубину...
Овако, помислио сам да би могло да ми се деси да негде закачим за нешто, јер не познајем конфигурацију пролаза.

Али ето мени забаве за неки наредни пут. Још овај Том Сојер није рекао последњу реч...

А што се тиче нашег окупљања, ствар стоји овако: следећег викенда, у суботу и недељу, деда и унук славе рођендане у марини у Старом Сланкамену.
Али већ викенд иза тога, ако време дозволи, ето прилике да се нађемо на Белегишкој ади.

Ових дана Дунав је у паду. Мислим да ће се пад водостаја наставити јер је Дунав у горњем току изузетно низак. Кажу да у Немачкој не памте кад је био тако низак. То нама отвара приступ пешчаним спрудовима код Белегиша и Сурдука. За наше мале чамце, биће довољно воде испод корита.
Дакле, размислите, планирајте и слушајте временску прогнозу... Мени се чини да ће моја Биљана ускоро у прогнози најавити једно лепо дружење на Дунаву.

Како да завршим ово? Можда овако:

Ко се дунавском водом опије, не треба му вина и ракије.
Ко се крај Дунава ваздуха надише, не треба му ништа више.
Ко се крај Дунава први пут заљуби, тај се више не одљуби.
Ко је крај Дунава због љубави патио, тај је дуг за цео живот платио.

Написао Песник у покушају - ЛСИ.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 23, 07, 2018, 09:54:29 pre podne
Druženje je bilo pravo, prilično spontano organizovano. Zveki je ostao da prenoći na vodi, a ja sam trebao da poranim na pecanje i da navratim do njega na kafu. Mileta se prijavio da dolazi oko 10h. Na kraju sam odustao od pecanja da bih došao u proširenom sastavu, a čim je proširen sastav, mora nešto i da se pojede. Tako dođosmo do talandare.

Ipak, moram priznati, Mileta je dosta zaslužan jer je prvo prisvojio jednu vrbu, pa onda i deo obale iza vrbe, inače ne bismo imali gde doći sajkaca

Ponovićemo prvom prilikom  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 23, 07, 2018, 12:58:06 posle podne
Колико ствари треба сложити да би се стигло до таландаре?!
Али, вреди.
А тај Милета...
Чувајте се ви њега да вас не поквари.
Прво врба, онда парче земље... Како је кренуо, завршиће као бивши председник.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 23, 07, 2018, 15:43:39 posle podne
Ma kaze da ce samo nesto malo, montazno...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: popeye 23, 07, 2018, 18:55:20 posle podne
Bravo, to je smisao zivota
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 24, 07, 2018, 12:56:33 posle podne
Ma kaze da ce samo nesto malo, montazno...



To za pocetak... 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 08, 2018, 08:47:22 pre podne
Rekao sam pre izvesnog vremena da više neću gledati loše, slikati loše, videću samo ono lepo i to propagirati, jer kad ljudi vide lepo, verujem da će i oni činiti lepo, i truditi se da iza sbe ne ostavljaju ništa ružno. Mada ne mogu a ovde nešto ne pomenem.
U utorak  sam plovio Savom do Ostružničkog mosta- Volim Savu, mirna je , topla, lepo je ploviti njom. Ima mana i to dosta,  načičkana je splavovima, u slučaju potrebe teško je pristati negde uz obalu, a da se ne zamerite nekom, u svakom slučaju morate pitati ljude na splavu da ti to dozvole. Ako imate sreće možete naleteti na neki napušteni splav, a ima ih dosta, čak i potonulih, iz vode viri samo deo konstrukcije, i tu se vezati, kao što sam ja našao jedan u raspadu, što se vidi na slici. Ima lepih brodova na Savi, radnim danom je lepo ploviti jer nema glisera da vas ljuljaju svojim talasima.
Sve su to mane i vrlne Save, ali mene posebno nervira  nebriga nadležnih o obalama. Voda je u rekordno niskom vodostaju, ogolile se obale, a uz obalu svašta ružnog za videti. Ostaci stubova, bova, stari frižideri, zaostali mostovi od odnetih splavova, svuda smeće,  mogu da zamislim kad dodje voda, a to se sve nadje ispod površine, pa prodješ čamcem, ode motor ili dno čamca. Neće mi biti jasno ko je nadležan da iskoristi priliku niskog vodostaja i to sve očisti, dok je lakše, nego to tako ružno stoji pored reke i čeka visok vodostaj, da ga voda ponovo pokrije, sakrije ili odnese negde dalje gde će ponovo ružiti obalu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 08, 2018, 10:54:23 pre podne
Sad da nije sve crno, uvek se nešto i neko potrudi da ti ulepša dan. Na brodu sam imao goste brata i snaju sa svojim unaučadima, malim Lukom i Milicom. Njihovi osmesi govore više od svake napisane reči, oduševljeni su boravkom na barci, posebno kada su dobili priliku da uzmu kormilo u ruke i malo plove samostalno. Možda se radjaju neki novi nautičari, ljubitelji reke svakako.
Mala Milica nam je svima održala čas: Rekla je da brod mora uvek biti čist, pa je metlicom o krpom sve prebrisala, kao i to da smeće ne smemo bacati u reku, tako da ima nade, dolaze neke nove generacije koće će verujem bolje čuvati ono što nam je priroda dala, u svakom slučaju bolje  od nas starih.  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 08, 2018, 12:35:41 posle podne
Милета, на питање - ко је надлежан - практично нема одговора.

Као и у многим другим стварима, у нашој Србији често постоји проблем надлежности.

Постојало је предузеће Београд воде које је бринуло о приобаљу Београда. Они су били задужени за измуљавање Дорћолског рукваца, на пример.
Они су одређивали распоред и начин коришћења обале.
Они су били задужени и за одржавање.

Међутим, нове власти (сад више и нису тако нове) довеле су до тога да то предузеће више није активно, колико је мени позанто, а друго није формирано или овлашћено.

И тако, сад власници бродова-ресторана не знају од кога да траже дозволе, коме треба да плаћају таксе... и још много тога се не зна.
Тако се не зна ни ко треба да очисти корито и обале, па то нема ко да учини чак ни кад је водостај овако низак и кад би много тога могло да се уради.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 08, 2018, 12:58:44 posle podne
Гледам сад опет оне слике...
А где је на њима Београд на води!?
Милета, сумњив си ти мени!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zica 16, 08, 2018, 16:10:02 posle podne
Mileta pozdrav tebi i svima koji vole vodu.Na 26km Save nalazi se Barička Ada gde je veoma lepo,ali ako tu pristanete dođe vam osoba koja ima na desnoj strani Save (baš se tu nalazi tabla 26km)i kaže da je to mesto na Adi "NJEGOVO" a takvih mesta ima dosta. Posle desetak dana sam ponovo došao postavljen je ponton.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: cira58 16, 08, 2018, 16:57:20 posle podne
      Nisam trenutno na vodi pa malo vise pratim nas sajt. Kad procitam nesto ovako kao sto je Zica napisao odmah mi proradi neki agresivni djavo u meni. Za nas camdzije kazu da smo fini ljudi i da hocemo da pomognemo nekom u nevolji. Nazalost to nije tacno i medju nama ima teskih smradova koje jedino batine urazume. I ja sam imao puno neprijatnosti s obzirom da sam puno plovio a najveci razlog je uvek bio mesto pecanja. If you are not ready to stand down, do not commit a crime. Kako da se ponasamo prema ljudima koji nam pridju i bez dobar dan kazu. "to je moje mesto" auh bolje da nepisem dalje.....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 08, 2018, 22:15:46 posle podne
Razumem vas potpuno, skoro sam imao sličana slučaj na Dunavu. Već dve godine se vežem za jednu vrbu, otprilike preko puta široke staze u Zemunu. Uživam tu čitajući dobru knjigu, sunčam se, ako mi treba zgodno je preko vrbe izaći na obalu, Dve godine sam tu i nisam video nekog drugog da dolazi i peca. Skoro sam sa par prijatelja, koji su i članovi na forumu, izašao tu u blizini na obalu pa smo  pravili ručak na taladndari. Bilo nam lepo, ali koristili smo prostor koji je već neko zauzeo i postavio kućicu. Nije ništa sporno u tome, čovek se nije naljutio već nam je i rekao kad god nije on sa nekim tu možemo da koristimo prostor. Medjutim meni djavo ne da mira pa u pravcu te vrbe ja iskrčim rastinje jedno 3 x 3 i postavim jedan drveni sto, rekoh drugi put kad dodjemo sa porodicama da možemo da kampujemo i jedemo sa stola. Prodje nekoliko dana, kaže mi Mladja tako se zove momak kod kojeg smo prethovno pravili talandaru, da je dolazio neki Čeda iz Zemuna, polomio je sto koji sam napravio, i zapretio da je to njegovo mesto i da ne smemo tu da se zadržavamo, čak je na jednoj vrbi okačio tablu sa svojim imenom, a na drugoj verovatnio meni ostavio poruku- idi uzvodno. Ne znam čoveka ne mogu da sudim kakav je, ali mislim da je bilo kulturnije da dodje i lično mi kaže šta ima, a ne da uništava nešto što je moglo i njemu poslužiti. Ja se i dalje vežem za tu vrbu, odmaram, ponekad i zabacim udicu, i dalje nikog ne vidim da tu dolazi. Verovatno ljudi vole da obeležavaju teritoriju i daju sebi to za pravo. Možda jednom i upoznam tog Čedu, baš ću ga pitati po kojim to krierijumima on polaže pravo na to mesto, a Dunav širok za sve ima mesta bez "zapišavanja", tj obeležavanja.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Misha D 17, 08, 2018, 08:53:06 pre podne
valda nećeš ovako upoznati čedu:

http://www.youtube.com/watch?v=ihXMN-rl2c0
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 17, 08, 2018, 10:22:50 pre podne
A zašto ne obrnuto, možda tako Čeda upozna njega?  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 17, 08, 2018, 22:45:15 posle podne
Ja i Zveki dans ceo dan pecali na tom mestu.  k5 Nema od Čede ni traga ni glasa. On verovatno ratuje sam sa sobom. 4587
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 18, 08, 2018, 11:28:08 pre podne
Ma ja samo cekam da dodje vec jednom taj Ceda.........pa da se udruzim sa njim  stri stri
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 18, 08, 2018, 12:48:57 posle podne
Ja i Zveki dans ceo dan pecali na tom mestu.  k5 Nema od Čede ni traga ni glasa. On verovatno ratuje sam sa sobom. 4587
И јесте ли шта упецали?  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: neptun 18, 08, 2018, 16:40:46 posle podne
Nikako se ne tuci sa cedom oko komada dunava.onda si isti kao on. Nego ako bas ceda hoce,lepo telefon ,zovnes policiju,pa neka se on sa njima objasni i onako nista ne rade.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 18, 08, 2018, 18:37:28 posle podne
Pitaj Cedu: Jel te nekad jurio ladan sporet ?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 19, 08, 2018, 09:16:40 pre podne
Naravno da se nećemo tući sa Čedom. Objasnićemo mu samo neka pravila lepog ponašanja, i podsetiti da je Dunav i priobalje javno dobro, i pripada svima nama, ako ponekad negde izadjemo na obalu sa društvom, napravimo roštilj ili nešto slično, ne znači da smo automatski prisvojili taj deo obale za sebe, Posle nas ili zajedno sa nama mogu da pristanu svi dobronamerni ljudi, koji vole prirodu, i naravno da ne ostave za sobom gomilu svog smeća, već da toliko vole prirodu da pokupe i ono smeće koje je neko -pametan- ostavio iza sebe.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 20, 08, 2018, 08:47:46 pre podne
Mi smo opet boravili u našem bermudskom trouglu, u kome nautičari nestaju, pa se posle pojavljuju kao alkoholičari.

Kad ovako krene jutro...

(http://i63.tinypic.com/2mng5xs.jpg)


Ovako bude kasnije

(http://i68.tinypic.com/219cmbt.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 20, 08, 2018, 08:58:27 pre podne
Ето, тако то бива - човек устане у цик зоре, донесе жени у балону воду, да има да се умије кад се пробуди, а онда  прилегне да се одмори од напора и задрема.

И шта бива?
Дођу мангупи и поспу га песком, ставе празну пивску флашу поред њега и...

Ма, нема шансе да човек икад докаже да није било тако, да се није напио, већ су то мангупи све удесили.

Једини начин да се тако нешто не деси јесте да не устајете ујутро рано и не доносите женама воду!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 20, 08, 2018, 09:15:19 pre podne
Не бих се ја кладио да је балонче носио жени, а још мање да је у њему била вода.  flasica  rolleye
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 20, 08, 2018, 09:58:23 pre podne
Као што се каже да је лепота у оку посматрача, тако важи и оно: Што је баби мило, то јој се и снило!

Питам се, питам се... Где се то изгубила вера у нашег радног човека и у доброту сваког карактера?

Срсо, можда ја и нисам прави пример (мене је живот већ прегазио) али ја и даље верујем да на овом свету постоје људи који би за своју жену све учинили.
Добро, нема их много, али мора да постоји бар неки.
Па, ако је тако, што то не би био наш Радован?
Видиш како има доброћудно лице...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 20, 08, 2018, 10:02:39 pre podne
A i žena ga zove "moj medo"  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 20, 08, 2018, 15:53:29 posle podne
Svaki komentar i pokusaj iznosenja odbrane bi bio suvisan sa moje strane! Bolje da prihvatim ovu verziju  ha lol ha
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 09, 2018, 22:00:51 posle podne
Pre nekoliko godina sam otvorio ovu temu, i tada je stvarno bilo aktuelan takav naziv, jer sam posle mnogo vremena i želje -konačno bio na reci. Sada bi ova tema mogla komotno da se zove-SVAKI DAN NA RECI. Da baš je tako jer skoro svaki dan provodim po nekoliko sati na reci, što sam, što sa porodicom, uglavnom sa suprugom, i naravno sa svojim prijateljima koji vole reku onoliko koliko volim i ja. Ne prodje dan da se ne čujemo, a već je doživljaj kada se sretnemo na reci, ponosno ploveći na našim ladjama. Bakara i Zveki čast mi  je što sam vas upoznao, a pravo je zadovoljstvo provoditi vreme sa vama na reci. Žao mi je samo što i ostale prijatelje, Duleta, Lazu, Marka, Zorana, i mnoge  druge, koje sam upoznao kroz nauticu ne mogu češće okupiti pa da zajedno samo plovimo i uživamo u čarima reke. Nas trojica s početka ove priče nismo odoleli ni da se danas popodne sretnemo i onako opušteno sedeći na svojim ladjama popričamo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 06, 09, 2018, 22:30:00 posle podne
Уживај кад ти је дато. Уживај до краја, сваког дана, ако можеш. Чувај пријатеље и уживајте заједно. Сваки заједно проведени дан на води или крај ње, поклоњен је и ничим се не може платити.

Дунав је велика инспирација. Буди у људима оно најлепше.

Ево неколико стихова из моје радионице у славу Дунава:

Ко се дунавском водом опије,
не треба му вина и ракије.
Ко се крај Дунава ваздуха надише,
не треба му ништа више.
Ко се крај Дунава први пут заљуби,
тај се више не одљуби.
Ко је крај Дунава због љубави патио,
тај је дуг за цео живот платио.


Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 06, 09, 2018, 22:33:11 posle podne
Čekaćemo te Zorane, nije sledeća sezona daleko.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 07, 09, 2018, 05:17:54 pre podne
Страјо, остави једно место и за мене.  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 09, 2018, 07:58:35 pre podne
Malo od noćas....

(http://i64.tinypic.com/21e1bir.jpg)



(http://i68.tinypic.com/14to2n5.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 07, 09, 2018, 08:07:58 pre podne
Mileta sta reci. Hvala Ti na ovim lepim recima i fotografijama. Jednog dana u starosti budice nam lepe uspomene. Do tada,  zelim nam jos mnogo godina lepog druzenja i zajednicke plovidbe.  hi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 09, 2018, 08:20:07 pre podne
Da, baš ste se našli, svaka čast...

Gledam sad ovu sliku albina, nekako m se čini da ne bi bila loša neka ogradica napred?
Mene je moja u par navrata spasila leta u vodu, kad zaledi paluba...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 07, 09, 2018, 08:52:00 pre podne
Srso, moj dobri Djošo, znaš da jedva čekam sledeću godinu, i da ti nadješ sebi neku odgovarajuću ladju. E onda nam ostaje da samo penzionerski uživamo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 07, 09, 2018, 09:16:42 pre podne
Mileta  thumbup thumbup thumbup

Ja sam juče navratio posle posla, i lepo se poklopilo da je Zveki već bio na svojoj marini, a Mileta se javio da se vraća u marinu sa njegovog omiljenog mesta, "Miletine vrbe".
Našli smo se na njihovom sidrištu, i usidrio sam se pored njih dvojice. Čudna sorta su ti nautičari.... ja sam ih zvao na kafu, rakiju, večeru, svašta što sam imao na brodu, ali oni nisu hteli da dođu....Možda im je smetalo to što sam se usidrio jedno 15m od njih...ne znam...  sha  sajkaca

@zankiki
U pravi si. Ogradica je u planu od početka i uradiću je, ali nisam stigao sve u ovoj sezoni. Hteo sam što više vremena da potrošim na plovidbu, da bih znao šta mi smeta, šta još treba da promenim i dodam.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 07, 09, 2018, 09:54:07 pre podne
Srso, moj dobri Djošo, znaš da jedva čekam sledeću godinu, i da ti nadješ sebi neku odgovarajuću ladju. E onda nam ostaje da samo penzionerski uživamo.

И ја Страјо, и ја.  f85
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 07, 09, 2018, 11:51:19 pre podne
Mileta  thumbup thumbup thumbup

Ja sam juče navratio posle posla, i lepo se poklopilo da je Zveki već bio na svojoj marini, a Mileta se javio da se vraća u marinu sa njegovog omiljenog mesta, "Miletine vrbe".
Našli smo se na njihovom sidrištu, i usidrio sam se pored njih dvojice. Čudna sorta su ti nautičari.... ja sam ih zvao na kafu, rakiju, večeru, svašta što sam imao na brodu, ali oni nisu hteli da dođu....Možda im je smetalo to što sam se usidrio jedno 15m od njih...ne znam...  sha  sajkaca

@zankiki
U pravi si. Ogradica je u planu od početka i uradiću je, ali nisam stigao sve u ovoj sezoni. Hteo sam što više vremena da potrošim na plovidbu, da bih znao šta mi smeta, šta još treba da promenim i dodam.
Drugi put ako se usidris tako da Mileta i ja ne mozemo da dobacimo do tebe udica moze (i olovo)  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 07, 09, 2018, 11:57:19 pre podne
Mileta  thumbup thumbup thumbup

Ja sam juče navratio posle posla, i lepo se poklopilo da je Zveki već bio na svojoj marini, a Mileta se javio da se vraća u marinu sa njegovog omiljenog mesta, "Miletine vrbe".
Našli smo se na njihovom sidrištu, i usidrio sam se pored njih dvojice. Čudna sorta su ti nautičari.... ja sam ih zvao na kafu, rakiju, večeru, svašta što sam imao na brodu, ali oni nisu hteli da dođu....Možda im je smetalo to što sam se usidrio jedno 15m od njih...ne znam...  sha  sajkaca

Zovi mene da vidiš kako se pliva i uzvodno  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 07, 09, 2018, 12:29:20 posle podne
Ih, pa nemam baš toliko rakije...  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 04, 11, 2018, 07:46:58 pre podne
Neki smo ustali, a neki još uvek spavaju....

(http://i65.tinypic.com/2q83oy0.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 04, 11, 2018, 09:16:35 pre podne
ipak ste gore... svaka cast-uzivajte...   ja cu malo dole...  :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Dora 04, 11, 2018, 10:39:20 pre podne
Sledeće godine u ovo doba biću kapetan bele ladje :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 04, 11, 2018, 23:25:58 posle podne
Predivan vikend! Vreme bogom dano, lepse nego leti! Evo i koje slicice...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 04, 11, 2018, 23:28:50 posle podne
A sluzba je u internoj arhivi zabelezila da je Terca vidjen u nedelju kako izlazi na uzvodnom kraju iz Rakovackog Dunavca, a osnovano se sumnja da je tamo i nocio jer je i u petak vidjen u samom dunavcu  6589 6589 6589
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 05, 11, 2018, 07:54:33 pre podne
Doduše, viđen je njegov brod, ali ne i on... Možda je samo prikrivao tragove....  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 05, 11, 2018, 08:57:15 pre podne
Svaka čast, treba iskoristiti ovako lepo vreme  thumbup thumbup

Kod nas je bilo košave, ali se našlo malo zavetrine u blizini:
(https://i.postimg.cc/QN7VjBDq/IMG-20181103-114501.jpg) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/yYzxxVYC/IMG-20181104-093915.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 05, 11, 2018, 09:01:01 pre podne
ebaga, dok ste neki provodili predivan i bezbrižan vikend, neki smo bili na zadatku, u obezbeđenju u dubini fronta...  JFAOITHAJFA jel moguće da vi mislite da vaša bezbednost pada s neba, tek tako, sama od sebe?

Jedva sam čekao da krenete kući da mogu da napustim osmatračnicu.

p.s.
@zankiki, služba je evidentirala da si promenio putanju kroz veneciju spram onoga što si video na dnu dok je bila suša, i spram slika sa googlemaps... imaš plus u svesci kod deda mraza (i on je saradnik službe).

@vepar to i nije bio baš baš uzvodni kraj rakovačkog, mada sad kad si me podsetio žao mi je što nisam napravio jedan krugić do gore, voda je bila blizu 200...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 10, 12, 2018, 09:02:47 pre podne
Nedelja jutro, na reci minus, sve zaledjeno... No, nismo se dali obeshrabriti, pa smo plovili... Valja od zime ukrasti svaki dan koji se može...

(http://i66.tinypic.com/20a5lb7.jpg)


(http://i63.tinypic.com/2ytp6p3.jpg)


(http://i64.tinypic.com/250rwjq.jpg)


(http://i64.tinypic.com/10ol7ns.jpg)


(http://i66.tinypic.com/x52rk2.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 10, 12, 2018, 10:24:32 pre podne
Svaka cast, jel si i nocio na brodu ili samo dnevni izlet?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 10, 12, 2018, 10:42:28 pre podne
... pa smo plovili...


Čekao sam da prijaviš slučaj, služba je evidentirala tvoj izlazak  JFAOITHAJFA, a poslepodne je dežurno zimsko plovilo išlo da pokrije tragove.

Lepo od tebe što si nam uzajmio pivicu za juče  114

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 10, 12, 2018, 11:06:35 pre podne
Samo dnevno...

A što se piva tiče, svaka vama čast, mi u ovim zimskim uslovima trošimo samo tople napitke... Kuvano vino ili rakija, da ne pomisli neko na čaj, pu pu, daleko bilo...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Sale Rea 22, 12, 2018, 17:41:28 posle podne
Prvi dan zime..reka Sava.  Ribe samo na sonaru. Lepo proveden dan.(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/784d0b9ed56a39851b025e96a8c399ae.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/f3fbd4a2b090a8aa4df2ec4ed2271802.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/5e2252467788def79518b70fc791fb97.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/547cd24811e16082504ec0c4c5828742.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/26c93e87b8654827a50daaeb5d89e402.jpg)

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 24, 12, 2018, 10:59:46 pre podne
Jeste li primetili kako frizider super hladi. ok
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 24, 12, 2018, 12:25:26 posle podne
Ja sam imao želju ploviti u nedelju, izlomio krmom par metara leda, pa odustao...  no125
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 24, 12, 2018, 16:17:23 posle podne
Šteta...
Onima koji nisu odustali povratak je izgledao ovako:
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 24, 12, 2018, 16:22:37 posle podne
Ti si na sunčanoj strani, kod vas uvek pre otopi  XKJHDGASED
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 24, 12, 2018, 16:26:07 posle podne
Ma on ima metalno korito, prodje kroz led lagano...  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 24, 12, 2018, 16:26:47 posle podne
Evo stiže vodurina...bice plovidbe
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 24, 12, 2018, 17:19:33 posle podne
Ti si na sunčanoj strani, kod vas uvek pre otopi  XKJHDGASED

i to...

Ma on ima metalno korito, prodje kroz led lagano...  sajkaca

i to...

i još imam klub sa celom infrastrukturom pa sam izvukao brod preko zime, radi se revizija osovine...

a imam i drugare, saradnike službe, pa plovim njihovim sokoćalima   kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 01, 01, 2019, 20:07:31 posle podne
Ove godine smo odlučili da novu godinu dočekamo onako kako celu želimo da je provodimo - na reci.
Posle jutarnjih rakija i dnevnih žurki, oko 17h završavamo sve aktivnosti vezane za alkohol, večera, par sati spavanja, pa negde pre 23h - isplovljavanje.

Cilj je bio mesto ispod tvrđave, gde često budem noću na sidru, i pijem vino sa drugarima ili gospođom.

Tamo smo bili oko pola 12, sedeli malo u kabini na prijatnih 20 stepeni, pa malo i napolju - odgledali vatromete, popili po čašu vina, pa kući.

Meni je ovo zaista poseban doček nove godine, i planiram to raditi i ubuduće, naravno, kada vremenske prilike kao sada dozvole.

(http://i68.tinypic.com/zwe9u.jpg)


(http://i66.tinypic.com/2yminb9.jpg)


(http://i67.tinypic.com/2hwz1nn.jpg)


(http://i63.tinypic.com/2colqog.jpg)


(http://i66.tinypic.com/d7ktz.jpg)


Puno pozdrava od posade Marisse, svima želimo puno zdravlja i dana provedenih na reci, za ostalo ćemo lako... 114 114 114

BTW, postoji i nastavak priče, ali o tome ću sutra.....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 01, 01, 2019, 23:12:01 posle podne
Bravo, svaka cast, mozemo samo da vam zavidimo!
P.S. Nastavak je jos interesantniji 😂😂😂 ajde pisi bre da komentarisemo! stri
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 02, 01, 2019, 08:19:40 pre podne
malo sam ljubomoran...  114     svako dobro!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Đorđe 021 02, 01, 2019, 12:12:41 posle podne
 114 Naklon do poda i tebi i gospođi,ovakav doček je za svako poštovanje! Sve najbolje svima clap  ok
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: flashnbgd 02, 01, 2019, 13:55:35 posle podne
Svaka čast za akciju.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 02, 01, 2019, 20:09:00 posle podne
Bravo !!!   sve najbolje  114 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 01, 2019, 08:24:05 pre podne
Hajde onda da ispunim želju Vepru koji zna nastavak priče... Moram da napomenem da je ono što se posle desilo sasvim normalna pojava koja se svakom ko mnogo boravi na reci mora pre ili kasnije desiti... Barem sam ja tako doživeo, i molim pobornike sigurne plovidbe u plićaku i ne micanju sa veza da se uzdrže komentara  sajkaca

Negde 20 minuta posle ponoći odlučimo krenuti kući, kao i uvek Jasna sačeka da odem na pramac, pa ubaci u najniže obrtaje da ne bih morao vući ceo brod uzvodno dok vadim sidro. Pogotovo je sad to bilo od pomoći, Dunav nadošao i jak, nosi brzinom oko 5 km/h (mereno ujutru 31.12 dok sam se spuštao od Rakovačkog ka Novom Sadu). Pakujem sidro, Jasna izbacuje iz brzine,  krećem nazad... Ne znam kako sam kliznuo, i šta se tačno desilo, ali desna noga mi je skliznula sa palube, a leva se zaglavila za ogradu... Levitirao sam tako par momenata, a onda se naglavačke strmeknuo u Dunav  ha

Neverovatno je kako mozak brzo radi u takvim momentima... Još dok sam padao prema vodi mi je prošlo kroz glavu da je sreća što je sidro napolju, tako da me ne može Dunav odneti dok brod ostaje na sidro, izranjam, Marissa još pod zaletom prolazi pored mene. Puštam je da prođe, hvatam se za merdevine sa zadnje strane, i kao morž ispuzavam na platformu (pošto je odeća toliko teška da nisam mogao normalno da se popnem). Webasto je već odavno radio, a imao sam i suve stvari u brodu, tako da sam ni minut posle kupanja bio u toplom i suv...

Jedino nisam imao čarape, pa mi je Jasna pozajmila njene tigraste sa nekim krznom, komedija, šteta što nismo slikali  stri stri

Često napomenem ovde da već na temperaturi vode od 13-14 stepeni otvaram sezonu kupanja, ali sam ove godine baš poranio. Verovatno da sam prvi u Srbiji
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: broker975fx 03, 01, 2019, 08:32:37 pre podne
 A joj al se iznenadila zena kada te je videla da dolazis sa krme. Dobro se sve zavrsilo, to novogodisnje kupanje ces da pamtis ceo zivot al da je bilo neprijatno mogu samo da zamislim.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 03, 01, 2019, 08:44:30 pre podne
Сад си спреман за Богојављенско пливање.

Нека си ти нама жив и здрав.
Добро се то завршило.
При таквим падовима, људи ударе главу, изгубе присебност али и без тога, у тако хладној води, у намоченој гардероби, човек нема баш много шанси.
Онда, ту је и прилажење мердевинама с крме, док мотор ради...

Све је добро што се добро сврши!

А сад можеш слободно да носиш женске чарапе (ма, све што је женско) јер имаш изговор!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 03, 01, 2019, 08:53:13 pre podne
Nema tu mnogo pametovanja, da mi je brod pobegao, skinuo bih sve što mi smeta i plivao... Nije to okean pa da te uhvati hipotermija, u najgorem slučaju si na obali za 5 minuta...

Što kažeš jedina opasnost je da udariš glavu pri padu, ali to se može desiti i leti... Jedina je prednost što leti imamo na sebi manje garderobe.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Dora 03, 01, 2019, 12:15:40 posle podne
Srećno upadanje i ispadanje iz reke :) i sve najbolje u tekućoj godini, da vam voda bude tekuća a ne stajaća :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: sale.m79 03, 01, 2019, 14:59:30 posle podne
Znam al nedovrsi kako si se revansirao za carape i kako si zapoceo novu godinu.ALI I NEMOJ.To ce ostati za uspomene.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 01, 2019, 19:21:24 posle podne
Predlažem da se uvede republička nagrada za prvo novogodišnje kupanje, ali bez menjanja čarapa  kgk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 01, 2019, 20:26:19 posle podne
Lazo rekli smo bez politike na forumu.  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 03, 01, 2019, 20:28:17 posle podne
Па, није ово политика. Само нешто што је могло да се деси али није...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mesechar 04, 01, 2019, 14:33:22 posle podne
E iskrivio sam se 😂😂😂
Al si.ti.sve obavio.proslavu nove godine i otvaranje sezone kupanja a posle i vatreni sex mogu da zamislim kako se gospodja uznemirila kad si ostao samo u charapama sa leopard printom 😂😂😂
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mesechar 04, 01, 2019, 14:41:35 posle podne
Ja sam zaboravio da napisem kako.sam 3 novembra zatvorio sezonu kupanja kad sam se sa gostima svojom nepaznjaom nasukao kod gornjeg spica na Lidu. Vozamo se mi tako i celo jato labudova na dunavu i ja da napravim prijateljima ugodjaj da vide labudove  iz blizine zadrljam u 40cm vode ...napred nazad Baba se ukopala u plicak...i sta ces skidaj se u gace (srecom to jutro obukoh ciste) i pravac u vodu  upri ljuljaj j guraj a labudovi kad su videli mene u belim gacama navrli   misle da sam njihov. Jedva babu  odglavih da polako potece nizvodno ...vicu ovi moji sa broda jel ladna voda ...ma reko jok BAS JE DO JAJA... jedva se popeo inace bila bi i do pupka ...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Zoran T 06, 01, 2019, 11:03:03 pre podne
 sve je dobro kad se dobro zavrsi i super je kad mozemo malo i da se salimo...sretno si prosao...uplati neki loto ili sl...
Koliko si samo puta vadio to sidro...svima za primer da nevolja ne bira ni vreme ni mesto ni iskustvo a tvoje je ogromno,jednostavno se desi... 114 114 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 01, 2019, 09:41:18 pre podne
Od subote...

(http://i67.tinypic.com/2va02v5.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 21, 01, 2019, 13:34:59 posle podne
Bravo majstore, mogu samo da ti zavidim! Jel bio dnevni izlet ili si i noćio? Rakovački?
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 21, 01, 2019, 14:14:34 posle podne
Ma nešto sam kilav, već 2 nedelje me lomi, ni bolestan da sam na bolovnju, ni zdrav da radim...
Ali kad sam video da se rastopio dunavac u subotu, morao sam izaći.

Bio sam na brodu oko 9, isplovili kolega i ja, prošli Rakovački, pa još malo gore, ugasili motor, skuvali vino, pa lagance se spuštali (naravno, ovaj deo smo proveli u kabini pod webastom)...

Sve u svemu baš mi je bilo potrebno, ovo sivilo počinje da utiče na mene i ne mogu da dočekam lepše vreme...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Terca 28, 01, 2019, 10:02:00 pre podne
Juče je bila jedna kraća provera borbene gotovosti.
Pripadnici službe su demonstrirali vrhunsku obučenost u pronalaženju i eliminisanju mesnih prerađevina u toku plovidbe, bez obzira na doba godine i vremenske prilike.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 28, 01, 2019, 11:31:50 pre podne
Bravo!
Moja strana je još zaleđena  no125 no125
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Sale Rea 02, 02, 2019, 13:51:22 posle podne
Nešto smo se uspavali na forumu. Danas napokon nakon snežnih dana sam plovio. Uvatio neizdrž pa to ti je. Duva vetar , nikoga na vodi. Uživancija.
Reka Sava.(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190202/bc86de091da1c6e97e556ec3c015e802.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190202/471410e12717a8e402bc9b56bc2afa5e.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190202/0f86c56550038312e85f6cc3ceb963f7.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190202/b57aa37254a1c338de46e78321b36241.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190202/ae3869f1142e8d052cf4614fcfd77397.jpg)

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 02, 02, 2019, 18:37:18 posle podne
Ajde da se pohvalim i ja ...juce 2. februar

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 03, 02, 2019, 01:30:03 pre podne
Ovaj prvi topli dan me je naterao na nedoumicu da li da plovim ili da budem vredan! Odluka je ipak pala da budem vredan a najviše zbog toga što je pomoćni motor još uvek u garaži a i može biti još ozbiljnih minusa pa bih posle vožnje morao ponovo uvlačiti antifriz...  Epilog ove odluke imate u temi "Princeza sređivanje drugi krug"  sajkaca

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 04, 02, 2019, 08:58:44 pre podne
Nedelja, 3 februar, iako je polivala košava, našli smo malo zavetrine da zapalimo vatru i nešto pojedemo...
Negde malo posle podneva košava staje, sunce sija, milina koja je trajala možda sat vremena, pre nego se naoblačilo i počela kiša.
Sve u svemu, još jedan dan ukraden od zime, nisam se kupao ovaj put  sajkaca


(http://i66.tinypic.com/29y02nr.jpg)


(http://i66.tinypic.com/1035tfq.jpg)


(http://i66.tinypic.com/25s4lq8.jpg)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 04, 05, 2019, 18:31:19 posle podne
Konačno , posle tmurne jeseni, hladne zime, mnogo radova u dvorištu, konsultacija sa majstorima, više sa ljubiteljima čamaca, mogu reći da je dvorištu došao kraj. Danas ladja zaplovila, polako ali sigurno, od Batajnice do Zemuna, onako sa uživanjem. Sad stoji na sidru, i konačno kreće uživanje. Verujem da se neće propustiti ni jedan lep dan a da se ne zaplovi. Nadam se da ću mnoge od vas sresti na reci, ako ništa drugo da mahnemo jedni drugima mimoilazeći se našim ladjama.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 04, 05, 2019, 18:38:38 posle podne
Срећно, пријатељу!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zoki_ns 04, 05, 2019, 18:50:17 posle podne
Svaka čast. Vredelo je uložiti truda i vremena. Sada dolazi onaj najlepši deo
 114  114  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 04, 05, 2019, 20:51:24 posle podne
Е па Страјо, нек ти је са срећом. Надам се заједничким пловидбама крајем септембра и надаље.  114  114  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 04, 05, 2019, 21:09:24 posle podne
Nek je sa srecom druze !!!
 114 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Dora 04, 05, 2019, 21:23:26 posle podne
Sa srećom   25648 harm
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: popeye 04, 05, 2019, 21:58:28 posle podne
Odlicno. Sa srecom da plovis. Vidimo se na vodi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mesechar 05, 05, 2019, 01:21:06 pre podne
I?? Kako ide??
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: budens72 05, 05, 2019, 08:57:00 pre podne
neka je sa srećom 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 05, 05, 2019, 10:00:00 pre podne
Hvala svima na lepim željama, nadam se susretima na vodi, druženjima, regatama i svemu onom lepom što nam plovidba donosi.
Cranchi ide odlično, baš sam prijatno iznenadjen, upravljiv je lepo. Treba još neka sitna podešavanja,- trimovanje motora, da se namesti u najbolju poziciju, jedna mala dorada nosača da manje pravi otpor u vodi prilikom plovidbe, ali sve su to sitnice koje će se usput  podešavati.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: ronac 05, 05, 2019, 10:30:16 pre podne
Srecna plovidba  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DIDAPATAK 05, 05, 2019, 10:37:56 pre podne
..Gosn Mile neka je sa srećom  114..,,zaslužili ste  llll
.. grandpa
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: petar_kozic 05, 05, 2019, 21:45:48 posle podne
Svaka čast Mileta. Sada onaj lepši deo, a to je uživanje. Želim vam mirnu vodu i lepu plovidbu dugo godina.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 20:30:16 posle podne
Konačno pozdrav sa Dunava.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bojan Bakic 08, 05, 2019, 20:34:24 posle podne
Svaka cast uzivanje pocinje..Koliko konja je ta honda na camcu i koja joj je potrosnja.Dal je karburator ili efi? ;-)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 21:03:27 posle podne
Da uživanje počinje. Za početak tek da omastimo talandaru, i da pronadjemo u blizini sidrišta neko mesto za povremeni izlazak na obalu.
 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 08, 05, 2019, 21:15:35 posle podne
Moralo se nešto i pojesti, tako da je i talandara otvorila svoju sezonu jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 21:18:06 posle podne
Знам да сваким даном све више личим на оног маторог Мапетовца са балкона који критикује све живо али ја ово морам...

Милета, како могу бокобрани с једне стране да буду бели, а с друге црни?

У војсци би нам за такве ствари некада давно, кад се није ишло добровољно и на петнаест дана, рекли: "Остав! Поправи се!"
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 21:23:40 posle podne
Honda je 25 KS, ne znam koliko troši tek sam počeo da je eksploatišem. Pre je bila kod našeg druga Laze-LSI , i eto završila kod mene.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 21:25:13 posle podne
Zbog uroka Lazo, zbog uroka. A i volim da budem drugačiji. Da je drugačije ne bi bilo komentara, al ja teram svoje.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 08, 05, 2019, 21:25:37 posle podne
Evo jos malo slika:
(https://i.postimg.cc/vmgbMY60/IMG-dd32082e7f86ae7fdcf1e2c5544a62e2-V.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/yd0KgLj9/IMG-20190508-095710.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/prxHDKcS/IMG-20190508-151906.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/qqLdQg9v/IMG-20190508-151946.jpg) (https://postimages.org/)

Cranchi ide glatko i prava je mera za Miletu posle pasare, mislim da ce se nauzivati sa njim  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 21:26:46 posle podne
Немој, Милета, уз тако леп мотор... Па, не иде!


Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 21:28:14 posle podne
Гледам Бакарине слике. Празник за очи.
Само ти бокобрани...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: petar_kozic 08, 05, 2019, 21:31:31 posle podne
Svaka vam čast. Nema ništa lepše, nego ploviti i samo ploviti.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 21:32:42 posle podne
Idi do Gros Inoxa kupi dva bela ja ću tebi dati dva crna.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 08, 05, 2019, 21:36:08 posle podne
Kod mene su sa jedne strane beli a sa druge plavi
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 08, 05, 2019, 21:37:54 posle podne
To Zankiki, brani me . Jedan je kod mene teget jedan crni  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zoki_ns 08, 05, 2019, 21:38:11 posle podne
Pa zar pivo iz plastičnih čaša sajkaca

 114   114  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 21:38:34 posle podne
Ма, теби су потребна три бела, а те црне, чувај. Ваљаће ти. Видећеш, на регати, кад уђеш у преводницу... Ни пет ти није доста.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 08, 05, 2019, 21:40:50 posle podne
Pa zar pivo iz plastičnih čaša sajkaca

 114   114  114
Izvinjavao sam se vise puta zbog toga....bogohuljenje cisto  sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 21:41:20 posle podne
To Zankiki, brani me . Jedan je kod mene teget jedan crni  jh
Ма, ја кад сам видео разлику у боји и да с једне стране имаш три, а с друге два, мени су зацрнели.
Ево, чим одем до Бусе, добијаш од мене три бела.
А мени не треба, ја имам по три с обе стране. Доста. Мој чамац је мали.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 08, 05, 2019, 21:55:44 posle podne
Svaka cast uzivanje pocinje..Koliko konja je ta honda na camcu i koja joj je potrosnja.Dal je karburator ili efi? ;-)
Karburator je, nismo uspeli da povezemo postojeci obrtomer na nju, pa nemamo ni precizne podatke. Kad se to sredi, Mileta ce znati koliko ide na kojim obrtajima, pa ce moci i da preracuna potrosnju u optimalnom rezimu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zveki66 08, 05, 2019, 22:03:20 posle podne
Ма, теби су потребна три бела, а те црне, чувај. Ваљаће ти. Видећеш, на регати, кад уђеш у преводницу... Ни пет ти није доста.
Ako napisete jos koju ovakvu nece ni otici na regatu sajkaca
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 08, 05, 2019, 22:09:05 posle podne
Не да се Милета уплашити тако лако.
Ако сам могао ја, моћи ће и он.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 09, 05, 2019, 05:45:11 pre podne
Страјо, хитно да један бокобран офарбаш у црвено. То ти је партијски задатак и не трпи неизвршење.  hvauWJRFKLADSHF
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 09, 05, 2019, 09:10:37 pre podne
Srecna i vesela plovidba Mileta !
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 05, 2019, 19:50:41 posle podne
Dunav raste, alo kome to još smeta. Meni i Zvekiju sigurno ne, lagana plovidba uzvodno, pa pristajanje uz obalu, celodnesvno kuliranje uz zabačene štapove i sredjivanje elektro instalacije nas Cranchiju. Zveki postavio led trake na kraj krova i u kabini. Pravo uživanje uz rad, i zadovoljstvo na kraju.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 11, 05, 2019, 20:08:42 posle podne
Da bi druženje na Dunavu bilo još zanimljivije u posetu su nam došli, naš drug Zoran, na forumu Popey sa Oljom svojom suprugom. Da nam je bilo super najbolje pokazuje Oljin iskren osmeh.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zoki_ns 11, 05, 2019, 22:19:51 posle podne
A i Lav  114
Danas je bio lep dan i šteta je bila ne iskoristiti ga s obzirom na to kako vreme najavljuju ovih dana.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 26, 05, 2019, 21:28:18 posle podne
I danas se dva druga nađoše na vodi, onaj treći je morao da ostane na kopnu ovaj put, ali ne svojom voljom jh

(https://i.postimg.cc/s2KFQJ7K/IMG-20190526-135106.jpg) (https://postimages.org/)


Samo zdrava hrana, organski šampinjoni, kaže čovek na pijaci da leče sve sajkaca

(https://i.postimg.cc/sxkbdHCf/IMG-20190526-134837.jpg) (https://postimages.org/)


A srpska verzija kluba "Albin 25" je dobila pojačanje, sad nas je sa Alexom, izgleda trojica...!
Imali smo prilike i da se upoznamo i popričamo, jako lep Albin, sa trocilindričnim dizel motorom od 36 konja:

(https://i.postimg.cc/0NHsXfjj/IMG-20190526-121034.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/JnfWMzbW/IMG-20190526-121042.jpg) (https://postimages.org/)

Lep dan na vodi!  sail
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: dell_mare 26, 05, 2019, 22:34:32 posle podne
Pa ovo sanjam danima...Kao da nije kod nas. 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 26, 05, 2019, 22:51:12 posle podne
Dan kao stvoren za uživanje. Vala smo ga lepo iskoristili.
Dell mare, da li je tvoj čamac tačno preko puta mesta gde smo danas mi bili, naspram lida. Neki sličan smo danas gledali
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bojan Bakic 27, 05, 2019, 06:25:14 pre podne
Mileta snimljen kako se svrcka oko lida i kalemegdana sa nekom ekipicom a izdaleka mi je izgledalo kao da je honda mnogo nisko u vodi verovatno zbog talas.Jako lep camac :-)))
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 27, 05, 2019, 08:12:30 pre podne
Nema gde nije snimljen juce, Zemun, Kalemegdan, Usce, Blokovi... jh

Inace nije Hondica nisko, nego je i korito prilicno visoko pa tako mozda deluje. Ovde se vidi kako je u plovidbi:
(https://i.postimg.cc/NG15LRS9/IMG-20190508-151946.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 27, 05, 2019, 09:27:24 pre podne
Priznajem volim da me ima svuda. 25648 Lepo mi da plovim, baš uživam, plovidba mi je lek za svaki stres.
Bojane, šteta što nismo prošli bliže tebi, a možda i jesmo ali te nisam prepoznao. Drugi put se javljaj  jh
Možda si u pravu za Hondu, jeste nas juče bio pun čamac i svi smo sedeli pozadi pa je i zbog toga  honda izgledala malo niže. Može ona da se podigne još par cm, i najverovatnioje da ću za sledeću sezonu to uraditi tako što ću celi nosač podići za jedno 3 cm, toliko bi onda bilo idealno da je kavitaciona ploča na pravom mestu. Sad mi je to teško izvesti na vodi. Nije ni ovako loše, ali sigurno da bi bilo bolje da motor ide još malo gore.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 27, 05, 2019, 09:32:49 pre podne
Чекај Страјо да ти ја дођем у госте и седнем позади. Утонуће бар за још 5 цм.  hvauWJRFKLADSHF
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 27, 05, 2019, 10:04:10 pre podne
E Srso, video sam juče tvoj budući čamac. Sale se zavalio na njemu i uživa u rukavcu kod marine 4.Jul.
Toliko mu lepo da reče -možda se i predomisli za prodaju  kgk ( šalim se nije ništa rekao na tu temu, samo da te malo štrecnem  jh)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: popeye 27, 05, 2019, 11:41:23 pre podne
Lepo ste se proveli. Sada mi krivo sto nisam svratio.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 27, 05, 2019, 11:48:12 pre podne
Biće prilike, samo da je lepog vremena.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 05, 2019, 22:17:53 posle podne
Da li smo stvarno nešto naljutili prirodu, a mislim da jesmo, pa nas ona upozorava da sa njom nema šale. Danas na Dunavu kataklizma. Voda se nije videla od granja, stabala, panjeva i mnogobrojnog smeća. Obišao sam jutros čamac, na bovi bilo malo granja, pa nisam odmah reagovao, zbog nekih neodložnih obaveza. Kad sam se za sat vremena vratio, čamac okrenut pramcem noizvodno i pomeren jedno 100 metara nizvodno. Naišlo toliko granja i u z to jedna ogromna vrba koja je najašila bovu i odnela je kao da je sidro od perca, a ne teško 50 kg, plus lanac oko 2o metara. Koliko se god trudili čuvari nisu stigli da očiste koliko je granja i ostalog plutalo niz vodu. Morao sam pod hitno pomerati čamac. Pošto se sve zamrsilo i sidro, i zadnji vez, plus još jedan bova do koje me je matica dogurala, trebalo mi je dobrih sat vremena da se iskobeljam iz svega toga. Gde ću kud ću u obalu nisam mogao jer je ista već odavno zauzeta metalnim smederevcima, plus nekoliko kabinaša, kojima je tu već rezervisano mesto. Onako u besu sam se pustio niz maticu, okolo mene sve granje, debla, panjevi užas. Upalim Hondu i polako cik cak, probijem se do sredine Dunava, tamo malo bolje, okrenem pravac Sava, Pozovem Marinu Ada u Čukaričkom rukavcu- Rekoh treba mi pomoć prijatelja. Za čas posla se dogovorimo da kod njih smestim čamac dok ova nepogoda ne prodje. Sad se Cranchi šepuri uz ponton, i baš mu lepo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 05, 2019, 22:25:02 posle podne
Kasnije se vratim do Radeckog i gledam gde mi je bova a vidim samo gomilu granja, a bova se samo malo nazire ispod, i još jedna pored nje. Moja je ona tamo zadnja, mada bliže ima još dve jedna preko druge, a bio sam jedno 100 metara uzvodno   kuku
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 29, 05, 2019, 22:29:58 posle podne
И то спада у искуства на води.
Добро је да си реаговао пре него што је дошло до неке штете.
А бову ћеш ослободити и вратити кад вода падне, неће она далеко.
И ми у Сланкамену пратимо раст воде и размишљамо о томе да ли ћемо морати да "вадимо кестење из ватре".

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 30, 05, 2019, 08:40:04 pre podne
Ne bih ja odmah mislio o tome da smo naljutili prirodu, pre će biti da je ovo što se dešava sasvim prirodno...

Ovaj vodostaj nije bio preko godinu dana (ako se negde ne varam), a za godinu dana na stotinama kilometara njegovih obala razno granje padne sa drveća na zemlju. Sada je voda pokupila svo to granje i nosi ga nizvodno...

Ono što je dobro za nas ljubitelje roštilja i sedenja uz vatru je da su i ostrva uglavnom pod vodom, pa će dosta tog granja da se zadrži zapetljano medju stablima, a mi ćemo imati materijala celo leto za loženje!

Tako da je sve ok, i sve ide svojim tokom...

Inače, svaka čast za akciju, tako je kad je čamac na tekućoj vodi, nikad nisi miran....
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 30, 05, 2019, 09:28:50 pre podne
Ja hocu da izludim od ovog vremena! Sada vidim najavljuju kisu i za celu sledecu nedelju...  od 25. Aprila pada kisa, pa dokle vise! A drva imam jos mozda za jun a ne znam na sta cu se grejati nadalje!  ha ha ha
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 30, 05, 2019, 09:55:47 pre podne
Ja hocu da izludim od ovog vremena! Sada vidim najavljuju kisu i za celu sledecu nedelju...  od 25. Aprila pada kisa, pa dokle vise! A drva imam jos mozda za jun a ne znam na sta cu se grejati nadalje!  ha ha ha

Купи пола тоне угља.  kuku
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 30, 05, 2019, 09:57:21 pre podne
Страјо, јеси ли проверио да нема неких оштећења на кориту.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 30, 05, 2019, 10:02:05 pre podne
Ja hocu da izludim od ovog vremena! Sada vidim najavljuju kisu i za celu sledecu nedelju...  od 25. Aprila pada kisa, pa dokle vise! A drva imam jos mozda za jun a ne znam na sta cu se grejati nadalje!  ha ha ha

Pravac u brod i pali webasto!
Ja isplovljavam u subotu makar sedeo u brodu ceo vikend.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: vepar 30, 05, 2019, 11:11:45 pre podne
Ma i ja cu makar morao da ucimda pecam! Ali sam, necu da maltretiram porodicu...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 30, 05, 2019, 16:11:46 posle podne
Slažem se sa Zankikijem da je sve ovo prirodno, ali ako može malomanje kiše bilo bi lepo  jh
Što se tiče štete na čamcu, osim nekih ogrebotina na koritu, izvaljene jedne strane ogradice na palubi, čini mi se da nema većih oštećenja. Ali neka, sve će se to popraviti, treba nešto i raditi van sezone, a ogradicu ću zavariti sad dok sam na pontonu na Adi.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 30, 05, 2019, 17:13:12 posle podne
Добро си ти прошао, могло је то много горе да се заврши.   А ту на Ади ћу и ја држати своју лађу.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 30, 05, 2019, 20:41:45 posle podne
Na Adi jeste lepo, ali meni mnogo daleko, samo iz tog razloga sam u Zemunu. Naravno sad tamo u krugu  imam i dobro društvo. Da Dunav ne zeza kad je visok vodostaj bilo bi lepo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 30, 05, 2019, 20:45:39 posle podne
Како оно беше: Чашу меда још нико не попи док је...?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: dell_mare 30, 05, 2019, 22:44:36 posle podne
A može i ovako: "vezivah se je na vaše uže,..umalo se uže ne pretrže. U glavu mi pamet ućeraste. Otad ste mi viši prijatelji".
 grandpa
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 09, 2019, 20:44:23 posle podne
Kad si si prijateljima, nije potreban eksluzivni restoran, usluga profesionalnog konobara, i slično, dovoljna je priroda, čamci, reka i mi sami sebi kao robinzoni. Za čas posla roštilj gotov.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 09, 2019, 20:54:48 posle podne
Zveki je nenadmaašan roštilj majstor.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 09, 2019, 20:56:28 posle podne
Mi mu naravno smetamo i pomažemo da ništa ne ostane na stolu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 09, 2019, 21:00:18 posle podne
Kasnije nam se pridružio i Popeye sa svojim čamcem, pa smo proveli sat dva u prijatnom ćaskanju, naravno o čemu drugom nego o čamcima i nautici.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 09, 2019, 21:02:35 posle podne
Na kraju se ne zna šta je lepše: naše druženje, gledati zalazak sunca nad Dunavom ili Zemusnki kej u sumrak sa ponosnim Gardoš svetionikom iznad. Ali naravno sve to je jedna neodvojiva celina.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: dell_mare 15, 09, 2019, 22:22:25 posle podne
Bravo, prelepo!!
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 16, 09, 2019, 08:05:40 pre podne
Bravo ljudi, tako treba!  k5
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 16, 09, 2019, 08:31:17 pre podne
Uz veliko BRAVO, pozdrav celom drustvu !
 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Bakara 16, 09, 2019, 09:20:03 pre podne
 114

Lepo smo iskoristili taj vikend  thumbup


(https://i.postimg.cc/WpFdxYbF/IMG-20190914-120821.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/R0p0DKkL/IMG-20190914-133354.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/JnwNGsxm/IMG-20190914-123812.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/9fwPmdGJ/IMG-20190914-133429.jpg) (https://postimages.org/)


Sledeće jutro je osvanulo mirno i prekrasno. Dunavom je išao tepih sočivice ali sam uspeo da nađem mesto gde može skoro pa neometano da se peca.
Rezultat, jedan manji bucov, vraćen da poraste

(https://i.postimg.cc/CxN5bWJt/IMG-20190915-055434.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 09, 2019, 11:10:28 pre podne
Три мускетара.
Још само Д'Артањан да вам се придружи.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 16, 09, 2019, 11:36:08 pre podne
 clap clap clap ok 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 09, 2019, 11:40:37 pre podne
Ето га, јавља се.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 09, 2019, 20:09:23 posle podne
Uroše čestitam na sportskom ponašanju u ribolovu. Za sve ovo vreme koliko te znam nisi kući odneo ribu ispod mere, niti više komada od dozvoljenog. Bravo. Kad bi svi tako čuvali riblji fond, polako bi se obnavljao a i reke bi nam bile čistije.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:38:36 posle podne
Danas predivan jesenji dan. Malo smo promenili destinaciju plovidbe. Krenuli od Zemuna nizvodno Dunavom pa skrenuli tamo gde Dunav ljubi Savu, onda Savom uzvodno. Usput natankovali gorivo na prvoj Benzinkoj pumpi na Dunavu na kojoj gorivo mogu sipati plovila za sport i razonodu. Lako pristajanje uz ponton, osoblje ljubazno. Zadovoljan sam i konačno da ne teglim kanistere s gorivom. Malo ispred pontona pumpe lenjo je dremao brod našeg druga sa foruma, da ne otkrivam poziciju  6589. Sunce je prelepo milovalo kožu, nit pretoplo, nit hladno, taman kako treba da bi se uživalo, a uživalo se baš. Lepo je ploviti Savom, posmatrati padine Beograda, od Kalemegdana do Čukarice, blokove Novog Beograda, gradjevinski gigant Beograd na vodi. Ovakve plovidbe su odmor za oči i dušu.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:39:58 posle podne
Prošli smo i pored Uroševog Albina, bezbedno se ljuljuška uz brod jedriličarskog kljuba. Sve sam se nadao i Uroš će biti na njemu , mogli smo i zajedno zaploviti. Možda neki drugi put.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:43:09 posle podne
Beograd na vodi zaista zavredjuje pažnju.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:46:33 posle podne
Na vrhu Ade medjice sačekali smo Zorana-Popay- koji je doplovio do nas sa suprugom Oljom. pola sata prijatnog razgovora prošlo je za čas, uglavnom o nautici i lepoti naših reka, on ode uzvodno a mi polako nizvodno
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: neptun 29, 09, 2019, 21:55:07 posle podne
Iznad medjice je uvek lepo. al bg na vodi kao stambeno naselje u Rusiji u centru beograda.Kakvo neznanje napraviti tako nesto na tom mestu
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:56:38 posle podne
Kakav bih ja to bio kapetan bele ladje da nemam zamenika.  jh
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 29, 09, 2019, 21:58:27 posle podne
U povratku smo posmatrali Kalemegdan i dostojanstvenog pobednika koji pažljivo posmatra i pazi da neko ne pokvari ljubav Dunava i Save na ušću, gde još uvek Dunav Savu ljubi. Trajaće ta ljubav večno, a mi smo tu da pazimo naše reke jer koliko dajemo prirodi, toliko više ona nama vrati.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 30, 09, 2019, 08:16:48 pre podne
Bravo Mileta ! Uzivancija za sve pare... Na zalost, kod nas u Slankamenu je katastrofa sa smrdibubama, tako da nije ni za sedenje ni za plovidbu...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Drivee 30, 09, 2019, 10:41:56 pre podne
Kod mene isto, cim malo sunca, ne moze da se sedi koliko ih ima.. Vikendice su preplavljene.. sve po zidovima, boja se ne vidi, sve je sivo od buba..
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 08, 2020, 23:37:36 posle podne
Odavno nisam ništa pisao u ovoj temi, iako sam je ja započeo pa ajde da malo to ispravim.
Naslušao sam se proteklih meseci svega i svačega. Bilo je tu raznih žalopojki, pljuvanja po državi do lekarima, komšijama što ne poštuju pravila i preporuke,dok ih ni ovi koji kritikuju ne poštuju, osim kada njma to odgovara Žalopojki što se ne može na odmor na tamo neko daleko sinje more. Ne volim to kukanje, pljuvanje, kritikovanje, kao da bi ovi koji kritikuju mogli bolje. Ne sporim da je lepo Tursko, Grčko ili koje drugo more. Sve je to lepo, kako da nije, ali imamo i mi u našoj državi nešto lepo, ne živimo u tamo nekoj nedodjiji, pogledajte oko sebe zar ništa ne vidite ili ste toliko slepi od mržnje, neko od političke neko religijske ili koje druge.
Mnogima  sam na društvenim mrežama rekao da me ne opterećuju  političkim ili nekim drugim frustracijama, neke i izbrisao iz Fb prijatelja. Rekao sam im-Uzmite svoj život u svoje ruke, ne čekajte da se promeni vlast pa da vama bude bolje, kao da niste i ranije živeli, uvek je slično, nekom bolje nekom gore- Život je to. Izadjite u prirodu živite sa njom, čuvajte je, čuvaće i ona vas. Živim svoj život, onako kako znam, umem, politika me mnogo ne zanima. Živim dobro, zdrav sam, porodica isto, volim prirodu. pre svega reku. brod, plovidbu. Koristim svaki trenutak života da provedem na brodu sa meni dragim osobama. Ne moraju da veruju ali voda leči sve boljke, treba samo da joj se prepuste i uživju. Prethodnih nedelju dana i mi smo uživali, spavali na brodu, obilazili dunasvke ade i uvale. plivali, pecali, družili se sa prijateljima. Čekali zalaske sunca, maglovitu zoru, slušali dovikivanje alasa. Bili smo malo moderniji "ROBINZON KRUSO" i baš uživali. Bakara je bio dobar drug pa je našao vremena i strpljenja da fotografije sa plovidbe sakupi i napravi video u prilogu, koji će koliko toliko dočarati uživanje od Zemuna do Grocke i nazad.
https://www.youtube.com/watch?v=4anHbOuW0e8
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Sale Rea 16, 08, 2020, 06:54:40 pre podne
Tako je Mileta, život nikako zdravo za gotovo.
Lepa reportaža, vidi se da ste uživali. I nemoj da čekaš dugo za neku plovidbu, uzivaj !!!

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: calypso2 16, 08, 2020, 08:40:29 pre podne
 114 114 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 16, 08, 2020, 08:52:19 pre podne
Bravo Mileta !
Lepa reportaza. Zelim ti da vise plovis i da uzivas na vodi  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 08, 2020, 09:59:41 pre podne
У читавој причи овај Мапетовац има један коментар:

Нисам чуо да је укинута забрана излова кечиге. Ако је још на снази, онда је слика кечига у тањиру нешто о чему треба размислити!
Уживање у природи подразумева и поштoвње природе али понекад нам неке ствари промакну па је добро указати на њих (томе служе Мапетовци!).
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: srsa 16, 08, 2020, 10:28:31 pre podne
 To je kečiga iz zamrzivača, ulovljena kad nije bilo zabrane
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: deki77 16, 08, 2020, 19:00:42 posle podne
Svaka vama cast, pomalo sam ljubomoran
Ljubomoran sto moram iz finansiskih razloga da se strpim bar jos godinu dve za nabavku ovakvog il slicnog camca sa kojim bi mogo na vise dana da se otisnem na vodu a onda...... Zbogom more zbogom preznojavanje i guzve na granici, zbogom pronalazenje smestaja, zbogom ovakva ili onakva uslugo.
Ma bre imamo potencijal gde mozemo da uzivamo a ne znamo da ga iskoristimo
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 08, 2020, 19:10:06 posle podne
Vidi Mapetovac, kečige nismo mi lovili, ulovljene su, što Srsa kaže ko zna kada. Koliko se sećam i u čardi koju ti često posećuješ bilo je kečiga još manjih , od milošte su ih zvali naliv pera. Nisam video da se neko bunio dok su ih u slast jeli.  jh
Ja lično slabo jedem ribu, moja supruga pitala da li ima, kažu-ima, i što onda da se ne pojede kad je već ulovljena. Šteta da se baci. Sad da se zakoni sprovode kako treba, trebalo bi sačekati profesionalne pecaroše kad se vaćaju na obalu sa ribom pa videti da li ima kečige ili ne pa niima kazne.  tamburanje tamburanje Sigurno to nije upecao neki individualni pecaroš na štap.
Inače plovidba do Grocke je stvarno bila zanimljiva, barem nama koji ne idemo često iz akvatorija Beograd-Zemun. Vreme nas je super poslužilo, osim jednog dana, kiša padala ceo dan. Nije nam ni to smetalo, knjiga na čamcu ima , privezali se na sigurno mesto i opušteno čitali. Mada ja nisam propustio da se i po kiši okupam u Dunavu jer je voda baš bila topla. Ndam se da neću čekati dugo na još neku takvu plovidbi, možda i zajedno sa nekim od vas drugara sa foruma.  25648 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 08, 2020, 19:37:26 posle podne
Vidi Mapetovac, kečige nismo mi lovili, ulovljene su, što Srsa kaže ko zna kada. Koliko se sećam i u čardi koju ti često posećuješ bilo je kečiga još manjih , od milošte su ih zvali naliv pera. Nisam video da se neko bunio dok su ih u slast jeli.  jh

Е, пријатељу, видиш, овај Мапетовац је доследан. За разлику од оних који су јели "пенкале", ја сам власника ресторана питао зар га није срамота и како може да купује ту млађ и поред забране?
Наравно, добио сам одговор како он то ради јер у свим осталим ресторанима на обали има кечиге (тако они зову ту рибу која је тек започела живот али јој нису пружили шансу да порасте) и да ако он не купи, гости ће отићи у те друге ресторане.

Знам ја да је то истина али истина је и да ми, као народ, немамо довољно свести да то није добро или се само декларативно изјашњавамо да то није добро али ништа конкретно не подузимамо.

Не залажем се ја за то да треба да подносимо пријаве против таквих власника ресторана (мада, и то би имали смисла и оправдања). Али ако бисмо сви постали свесни да није у реду да се једе кечига испод мере, и ако знамо да је у забрани, онда бар можемо да је не поручујемо. Ако је ми не поручујемо, власници ресторана не би имали коме да је понуде и продају, па би то дало неки резултат.

Немој ти да се љутиш на мене због мог коментара. Ја тако мислим и волео бих да кечиге опет има као пре неких 30 година када сам сваке недеље куповао по пар кила свеже у Бановцима од рибара и носио деци која су уживала у дивном укусу.
Лепо је што си поставио ту слику али лепо је и да овакву полемику поведемо, не љутећи се један на другог. Верујем да такви разговори могу да буду корисни.

Извини, ја још верујем да "у радију живу мали људи".
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 16, 08, 2020, 21:24:19 posle podne
Lazo , ne znam kako si zaključio da se ljutim, ne ljutoim se uopšte samo sam i ja izneo ono što je stvarnost.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: LSI 16, 08, 2020, 22:07:44 posle podne
Обојица се слажемо да је то стварност, а уверен сам да се слажемо и да нису сви делови те стварности тако лепи као твоје слике и да треба сви да чинимо колико можемо да би општу слику стварности поправили. Јер кад би свако урадио само оно мало што може сам, много тога би било другачије.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Drivee 17, 08, 2020, 08:36:34 pre podne
Na svu srecu, zadnjih godina se keciga uspesno uzgaja i takva se moze prodavati restoranima. Naravno, koliko je dodje iz vode a koliko iz "fabrike" je upitno.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 17, 08, 2020, 10:13:55 pre podne
Nisam znao da se uzgaja, e to je već lepa vest! 
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Drivee 18, 08, 2020, 07:25:07 pre podne
Recept za uzgoj je Madjarski a naravno, najvece toviliste u RS je u Temerinu, mada i moj poznanink to isto radi u Novom Sadu (Klisa), verovatno jos ljudi radi slicno...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 15, 12, 2021, 11:07:25 pre podne
Malo smo pored svih tema na forumu, ovu zapostavili, pa da je malo oživim. Ovogodišnja sezona nam je bila i ovakva i onakva. Neko je plovio mnogo, neko malo, neko nimalo, ali sve se to računa u život. Lično meni nije bila loša. Plovio sam koliko sam mogao što u lokalu u akvatoriju Zemuna, malo Savom, uspeo doći i do Titela. Sve u svemu sam zadovoljan a nadam se da će naredna biti još bolja sa više sati provedenih u plovidbi.  Moj drug Bakara se potrudio da neke od mojih fotografija i video snimaka lepo složi u desetomintni klip i sačuva mi to za uspomenu
https://www.youtube.com/watch?v=3CUl20Ds2Ns
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 15, 12, 2021, 13:18:56 posle podne
Bravo i za tebe i za Bakaru !
Odlican klip !!!!
 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mesechar 15, 12, 2021, 15:13:05 posle podne
E znas sta Mileta !!
Stvarno mi je ovaj tvoj "LETNJI VIDEO KOLAZ" popravio dan. Ova zima mi se u kosti uvukla a tek sto je pocela a gde je zima tu je i depra .
Tako da sam ovo sa uzivanjem pregledao i kad vidim letnje slike reke odma mi je bolje :) ko nauticki bromazepam brez kontraindikacija.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: calypso2 16, 12, 2021, 07:38:30 pre podne
Odlican video kapetane  114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: zankiki 23, 12, 2021, 09:19:11 pre podne
Lep video, podsetio me da bih mogao i ja nešto slično napraviti, nisam već par godina...
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 23, 12, 2021, 11:51:47 pre podne
Lepo je to imati u arhivi, pa ovako u zimskim danima grejati srce do proleća i nove plovidbe. Takodje kad prodje mnogo vremena lepo se podsetiti nekih dogadjaja.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: Losmi 24, 12, 2021, 13:53:46 posle podne
Lep video... :)
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 01, 2022, 12:29:17 posle podne
Brod  je u dvorišu spava zimskim snom, ali to me kao velikom ljubitelju reke nije sprečilo da ove godine već drugog januara ne otvorim sezonu plovidbe. Dan je bio kao stvoren za boravak na reci. Kanu je spušten na Batajničkom pristanu i nastalo je nekoliko sati pravog uživanja.
https://www.youtube.com/watch?v=iqr9rLDjnqE&t=2s&ab_channel=miletastamatovic
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: DuleN 03, 01, 2022, 12:57:32 posle podne
Bravo Stamatovici !!!
Srecna Nova i sve naj, naj, naj !!!
 114 114 114
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: MiletaStamat 03, 01, 2022, 13:36:41 posle podne
Hvala Dule, takodje sve najlepše tebi i Eleni želimo.
Naslov: Odg: KONAČNO NA RECI
Poruka od: mesechar 05, 01, 2022, 22:57:03 posle podne
odlicna avantura