Moja Ladja
Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: broker975fx 12, 05, 2009, 11:18:26 pre podne
-
Zanima me od čega i kako napraviti talandaru ili ako neko zna gde u BGD ima da se pazari. Ja u Metrou i Mercuru nisam primetio da prodaju.
-
Od bureta za pivo dobijas talandaru i kotlic!Ako te ne uhvate kupi i meni jedno! :drinks:
-
Ja sam je prošle godine nabavio u Vojvodini preko drugara čiji je kum radio u nekom servisu traktora, 4mm debljine. Na zagrejanu se baci kašika-2 masti, pripreme komadi ribe i teraj, carska klopa.
Sad tražim tučani kotlić, to je tek retkost ali ubošću ga kad tad.
-
talandara.ko je smislio svaka mu cast.neizostavni deo opreme za kampovanje,jos kad se naprave nogice da mogu da se skidaju... :preved: jeste malo teza al se riba u njoj odlicno sprema,mogu i drugi specijaliteti-naravno
-
http://www.limundo.com/aukcija-Talandara-26191#aSlika
bila jedna na prodaju, malo ću se zaleteti pa kačim gde ima kad nađem.
-
Ima ih na auto pijaci u Bubanj potoku subotom :)
-
Ima ih na auto pijaci u Bubanj potoku subotom :)
Stvarno, nisam primetio - baš ću da pogledam, hvala
-
Sad tražim tučani kotlić, to je tek retkost ali ubošću ga kad tad.
Котлића и других производа од туча има у Банатском Новом Селу, на путу од Панчева ка Вршцу са десне стране. Ту је нека трафика и има оглас, а продају се у стамбеној згради иза. Колико се сећам котлић од око 12 литара коштао је 100 евра.
-
Sad tražim tučani kotlić, to je tek retkost ali ubošću ga kad tad.
Котлића и других производа од туча има у Банатском Новом Селу, на путу од Панчева ка Вршцу са десне стране. Ту је нека трафика и има оглас, а продају се у стамбеној згради иза. Колико се сећам котлић од око 12 литара коштао је 100 евра.
Da, to mu je cena. Hvala za info.
-
Eh, da znate samo kako su dobre palacinke iz dalandare ili ti takozvane tanjirace.
:heat:
-
Ko ide za Zrenjanin, iz pravca Beograda, posle nadvoznjaka na drugom semaforu sa desne strane stoje razne talandare(tanjirace), kotlici sa nogarama i bez, bakraci za topljenje cvaraka i rostilji ( limeni, tucani), ima i samo tucane resetke za rostilj, ne moze da ih ne vidis. Cene "popularne" od 2.500 do 10-12.000 dinara. Probacu da nabavim im okacim telefon.
-
Ko ide za Zrenjanin, iz pravca Beograda, posle nadvoznjaka na drugom semaforu sa desne strane stoje razne talandare(tanjirace), kotlici sa nogarama i bez, bakraci za topljenje cvaraka i rostilji ( limeni, tucani), ima i samo tucane resetke za rostilj, ne moze da ih ne vidis. Cene "popularne" od 2.500 do 10-12.000 dinara. Probacu da nabavim im okacim telefon.
Posle kog nadvoznjaka?Ako mislis na pancevac,na drugom semaforu je skretanje za metro?Jel nadvoznjak u Zrenjaninu?
-
Nadvoznjak je na samom ulazu u Zrenjanin, neposredno pre autobuske stanice (sa leve strane).
-
Bio sam u subotu na Bubanj potoku,ima talandara,pravljenih od prohroma,kojekakvih limova,a ima i onih pravih od John Deer-a :smile:
-
rakovica je majka
-
ovo nece videti belu stenu i male vode :)
-
MOZE KAO POMOCNI CAMAC
-
Nek skokne Sale po ovaj kotlić pa da ga vodom dovuče u Zeku na Belu stenu pa da pravimo kotlić :dance: :dance:
-
jel ovo neki reklamni primerak il stvarno prodaju?
-
Koliko znam u tom kotliću je pravljena riblja čorba za Ginisa pre 4-5 godina
-
Koliko znam u tom kotliću je pravljena riblja čorba za Ginisa pre 4-5 godina
Sto je taj Ginis jesan,jel' sve sam poj'o?Ovo da doteras kuci moras da imas pratnju zbog gabarita :bb2:
-
Da ,bas tako u njemu je kuvana riblja corba za Ginisa,i sad sluzi cisto tako kao reklama za cardu kao fazon Mi kuvamo najvecu i najbolju corbu!! Mislim da nije vise od 2.puta koristen tu u B.Palanci,i sad ga iznajmljuju za kojekave velike manifestacije za narodne mase po drugim gradovima...
Negde je oko za 4-5000porcija,tona ribe u njega :lol: :lol: :lol:
-
Da li moze od jednog bureta za pivo da se napravi i taniraca i kotlic i ko zna da napravi to kako treba?
Dobio sam dva bureta i dajem jedno onome ko ume da napravi i meni od drugog, naravno pomazem koliko umem u poslu.
-
Deda je bese pokazivao zanimanje za tako nesto, ako se ne varam...
-
Ne varam se, eto ga pri vrhu strane!
-
Evo šta smo moj kum i ja napravili za vikend:
(http://bgdserver.com/temp/cantra.jpg)
a rezultat u nedostatku ulova---girice :taunt:
(http://bgdserver.com/temp/girice.jpg)
Onaj lavor gore je od rostrfraja, ima na buvljaku u Bubanj potoku, 2500 rsd.
Ono ispod smo napravili od nekog ovalnog kazana, isekli kružnu rupu gore da lavor čučne na meru, ostalo od priručnog materijala.
Staje litar i kusur zejtina u oval, prži se fenomenalno i ako se hoće da bude stalno vruće onda se slaže po obodu a i da se cedi zejtin.
Mi nismo imali toliko strpljenja nego odmah udri po priloženom.
-
Od bureta za pivo dobijas talandaru i kotlic!Ako te ne uhvate kupi i meni jedno! :drinks:
Evo deda nabavio sam i ne ufatise me. Kako sad daih prepravimo?
-
mi smo talandare pravili od poljoprivredne masine tanjirace,Djon Dirove su najbolje
-
Na Bubanj potoku talandare prodaje Jovo mob.tel. 064 1198293 subotom,
a njegova žena na Buvljaku na N.Beogradu na tezgi br. 734 svaki dan. Uvozi
iz Madjarske, od čeličnih do tučanih. Prodaje takodje plinske grejače za talandaru.
-
Ajde da ne otvaram novu temu.. Nabavio sam jedno bure od piva,mislim da je od inoxa.. ljudi prave od jednog bureta talandaru i kotlić.. E sad volio bih prije nego što uzmem brusilicu u ruke,ako je neko već imao iskustva sa ovim,a želi da ta saznanja podjeli ,bio bih zahvalan.. :preved: evo slike bureta,inače je Češke proizvodnje ,a mislim da ima ili 20 ili 25 litara zapremine..
-
:superstition:
-
Neće niko da pomogne savjetom? :suicide:
-
Moj kum je od dela gde je cep pravio talandaru naravno zatvorivsi otvor!!Visina zida je na volju majstoru.
-
Njegose, ne verujem da je INOX. :nono:
Najcesce je Aluminijum. Tako mi deluje i na slikama (ako si slikao bas taj buric).
-
Bure sa slike je inox.
-
:) Hvala Deda, Vlada i Zorter! jeste to je bure sa slike i jeste od inoxa.. PLaniram da ga izrežem ispod drugog rebra i da izadje klotlić i talandara..naravno ,rupu ću zavariti saparčetom inoxa i izbrusiti i ispolirati..a moram i one nosače gore i dolje iskidati... :)
-
Jedan od nosača iskoristiš za stono postolje za kotlić. :good:
:drinks:
-
Na kotlicu nemoj skidati nosac!!Moze da bude veoma koristan detalj!!
-
Moras da skines pojacanja.
Kad odlucis koji deo ces upotrebiti za talandaru odrezi pojacanje tako da ga
ostane jedno 1cm,a odseci je 1 cm iznad ojacanja.Na ojacanje zavari 3 matice na koje ces
da srafis noge,i obavezno sa jedne strane zavari rucku.Fala bogu pa ces imati od cega.
Deo za kotlic,obavezno skini potpuno pojacanje.Koliko l zelis da bude kotlic ne-
ka ti bude merka za rezanje.Ali obrati paznju da ostavis malo vise,kako bi napravio uske koje
treba da budu sastavni deo kotlica.
:drinks: :drinks: :drinks:
-
Najvaznije sam zaboravio ,izvini.
Da bi sve bilo kako treba moras bure da napunis pivom,pa ako ne
propusta popi pivo pa brusilicu u ruke. :)
-
Na kotlicu nemoj skidati nosac!!Moze da bude veoma koristan detalj!!
Dedaaa,s obzirom koliko poznajes "materiju" kad ces da pustis stomacic makar malo?!
:) :drinks:
-
Bure sa slike je inox.
Izvinjavam se. Meni deluje kao da je Al, verovatno je izgubilo sjaj ili je prljavo. :sorry:
-
Bure sa slike je inox.
Izvinjavam se. Meni deluje kao da je Al, verovatno je izgubilo sjaj ili je prljavo. :sorry:
Piše :materijal 1.4301 ,nije visok sjaj ali je teško zato mislim da nije al... :on_the_quiet:
-
Al se vise ne koristi u prehrambenoj industriji.
-
Ovako
-
... Ja danas prerezao buricće,skinuo ojačanja... izbrusio sječena mjesta ...sjutra da nabavim materijal od inoxa za nogice talandare,ručicu kotlića pa da završavam.. :dance:
-
ne treba seći ojačanje na dnu....... to je greška......
-
ne treba seći ojačanje na dnu....... to je greška......
E Budens kasno ... brusilica radila juče mada sam ostavio ojačanja po 1 cm,kao što je Zoran napisao... :preved:
-
Evo šta je izašlo od svega toga... :dance:
-
Samo još da isprobam praktično...
-
To sam i ja napravio kotlić tanjiraču i stalak za kotlić :dance1:
-
E i moja talandara doživjela probu i to vrlo uspješnu ,po ocjeni degustatora...
-
...pržilo se na svinjskoj masti.. malo piletine ribe i na kraju paprike..
-
Svaka cast.Kad se nadjem u tim krajevima dolazim na probu. :) :drinks:
-
Svaka cast.Kad se nadjem u tim krajevima dolazim na probu. :) :drinks:
:drinks: U svako doba ! :drinks: