Moja Ladja

Nautika opšta... => EKOLOGIJA => Nemar i bahatost na vodi => Temu započeo: Kapetan 22, 03, 2009, 11:41:41 pre podne

Naslov: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 22, 03, 2009, 11:41:41 pre podne
Evo ja na vrhu teme :)

tema je kao sto znate prebacena iz druzenja na vodi posto se bavi drugom .... temom
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: ronac 05, 04, 2009, 22:22:41 posle podne
Premesten deo teme by Kapetan:


Bane,meni ne smeta da se ve?ete tu ali Vas molim kad ja dođem da se sklonite,jer mi sa velikim brodovima moramo da pripremimo obalu za vezivanje.Kao ?to ste verovatno primetili i Sara je tu napravila svoj kamp po?to  smo tu već pet godina. :drinks:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Bane 05, 04, 2009, 22:56:22 posle podne
Ok, dogovoreno.  :good:
Potražićemo neko mesto malo uzvodno ili malo više nizvodno!
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 05, 04, 2009, 22:59:09 posle podne
da znas da bismo mogli da sredimo jedno mesto sa dva tri pristana i pobodemo cuveni natpis NOU KAMP
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: samardza 06, 04, 2009, 01:20:25 pre podne
Niko ne može da se proglasi vlasnikom dela obale. Izvinjavam se svima koje to pogadja. Ja ne pristajem na obale malih voda ali mi ponekad stvarno zasmeta kad vidim da neko tako uzurpira prostor koji pripada svima nama. U redu je urediti kamp ali kamp je nešto što se koristi dok si tu a onda treba lepo sve iza sebe ostaviti onako kako si našao. Nikakve ograde, cerade, šatore... . Deci bi bilo zanimljivije da svaki put kada dodju na vodu uredjuju novu površinu, ili istu nego da ... Nije dobro ni njima davati takav primer. To je po meni nepoštovanje ostalih koji koliko vidim poštuju vas i pitaju za nešto zašta ne bi trebalo pitati. U redu je kolegijalnost, u redu je poštovanje ali nije u redu tražiti odobrenje da se usirim tamo gde je slobodno.
Po tom principu bih ja mogao da uredim jedno desetak mesta, razvučem malo ograde, očistim grane, obeležim teritoriju i jurim svakog ko baci pogled na neko od "mojih" mesta.
Oduvek me je to nerviralo i uvek će. Ja za svoje mesto, kao uostalom i svi ostali, plaćam. A slobodne obale su slobodne. Osim ako neko ne zakupi deo obale od nadležnih i za to poseduje papire.
   :good:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: deda 06, 04, 2009, 17:23:00 posle podne
Pravi pecaros je onaj posle cijeg boravka na vodi ne mozes da otkrijes da je neko tu pecao!Pokusavam da prirodu sto manje remetim pa na mestu gde pecam, vec desetak godina ,nemam ni klupu!Ako mi se sedi na obali iznesem stolicu i uzivam! :smile:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: ronac 07, 04, 2009, 09:55:06 pre podne
Dule ja Vas u potpunosti razumem i ne teram Vas da stajete na uređena mesta.Vi verovatno volite da stanete među konzerve, plastične i staklene flaše,popadale trule grane,korov,katran,ulje i kojekakve crkotine(takva nam je nažalost naša neuređena priroda) .A što se tiče prirodnih materijala toga ne mogu a se načistim kad dođem posle takvih kao Vi, jedina zamerka je što se ne brišu lišćem i travom nego toalet papirom(a da, i to je biorazgradivo).Što se tiče odgoja deteta ,mislim da to jako dobro radim jer je učim da poštuje tuđ rad i trud te da i sama radi oko uređenja svog prostora.To dete je imalo samo dve godine kad je prvi put došla na to mesto a ograda je postavljena radi njene bezbednost jer je tu dubina uz obalu oko 5 metara.Najlon koji je bio iznad kampa služi da se može kuvati po kiši,ali verovatno takvi kao Vi dođu na ideju da iscepan ne zagađuje životnu okolinu.Cirada (zaklon od vetra)je bila uredna i cela ali je neki dobronamernik zapalio kad je pravio roštilj.Ni ja se neću ljutiti kad Vi stanete na to mesto,ali mi pokažite mesto koje ste vi uredili za duži boravak pa ću ja za promenu otići tamo.I na kraju ništa loše nema u tom što Vi ne volite takva mesta i izbegavate ih,jedino me pogodilo što pljujete ljude koji su tamo privremeno stali uz poštovanje onog ko je to mesto raskrčio.Verovatno se vaš izlazak na vodu sastoji od jednodnevnog izleta pa zato osuđujete nas koji na jednom mestu provodimo mnogo vremena,a zbog velicine broda i gaza,moramo pristajati samo na odredjenim mestima.Početkom svake sezone par dana provedemo uređujći okolinu da bi se deca mogla bezbedno igrati i uživati u pravoj prirodi ,a ne samo boraviti u čamcu.I za kraj, mislim da je to ipak samo dobronamerna kritika ,pošto nisam bio cele zime tamo da počistim posle jednodnevnih izletnika. :scare: :punish:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 07, 04, 2009, 10:43:47 pre podne
ljudi malo ste preterali ... nisam bio na tom izletu ali situacija na malim vodama pocinje da buda alarmantna

prvo i osnovno ko zeli da ima deo prirode za sebe postoje srbiaj vode i srbija sume koje iznajmljuju obalu , mislim da je pancevo zaduzeno za taj potez, svojevremeno sam imao ponudu za najam malih voda ali sam odustao zbog eventualnih problema oko "vlasnicke strukture" ...

drugo , ronac slazem se da mesto treba donekle urediti pocistiti i slicno, potpisujem da niko od nas koji smo dolazili u organizaciji ovog sajta na bilo koji deo obale nije ostavio obalu u jednakom ili gorem stanju nego sto ju je nasao, zadnji put kada sam bio na izletu pocistili smo i vise nego sto je trebalo, mesec dana sam nosio dva dzaka sa otpadom na brodu tako da znam sta smo sve odneli (zna Aka na sta smo naisli video je slike) samo par metara od tog mesta o kome se prica...

trece kada se radi uredjenje obale za pristanak treba postovati ekoloske standarde a ne kako se nama cini da je dobro... dobar primer je kosutnjak koji je uredjivan zahvaljujuci drzavi , tu je sve robusno i bio razgradivo, znaci nema najlona koji se pocepa, nema cirada koju moze neki idiot da zapali i slicno... koristiti bilo koji materijal koji nije bio razgradiv na ostrvu koje je naseljeno zivotinjama je skroz pogresno, znas i sam da je ostrvo naseljeno divljim svinjama i da su one strvinari , da li ti je palo na pamet da kada odete neka divlja svinja moze da dodje privucena mirisom hrane i "razvuce ciradu , najlon i slicno", ukoliko divlja zivotinja pojede najlon velika mogucnost je da je sama sebi potpisala smrtnu presudu, mislim da cak imam i slike sa malih voda gde su "savesni posetioci-vlasnici" nasekli drva bez dozvole i onda ih uvili najlonom da im ne bi pokisla...


shvatam da ti moras da imas specijalne uslove za pristan, i znam da moras da uredis obalu , ja sad planiram veci brod i znam sta me ceka, ali samim time sto si uredio taj pristan to nije postalo tvoje vlasnistvo, svi smo se slozili oko jednog ako te nema svraticemo , ako dodjes pomericemo brodove ne zato sto je to "tvoje mesto" vec iz solidarnosti jer je lakse nama da se preparkiramo nego ti da se parkiras na mestu koje nije pripremljeno za tako nesto


slikacu danas kraj u kome zivim, videces mali park videces vinovu lozu smokvu ukrasno biljno rastinje... sve je to na javnoj povrsini ali smo komsija i ja ulozili trud i posadili neko drvece, ozidali neke zidice, udarili neke ograde, podigli novi most ... niko nam nije rekao hvala i ne ocekujemo ... svi to koriste .... ali ono sto je najbitnije pozvali smo poznanike iz gradskog zelenila i platili uslugu sredjivanja kraja... i ono sto je najbitnije ne mislim da je to sto smo uredili nase vlasnistvo...

Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 07, 04, 2009, 10:46:00 pre podne
jos samo jedan primer bahatosti na malim vodama, necu pominjati imena ali se secam kada se jedna nemacka porodica usidrila na malim vodama da bi provela verovatno jedno popodne a vlasnici tog mesta sa drugarima ih ogradili brodovima sa svih strana i maltretirali ih ceo dan... na kraju je svaba morao da zove kapetaniju i miliciju da bi mogao da se pomeri sa tog mesta ...e vidis protiv toga cu uvek biti...
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: SALE NB 07, 04, 2009, 12:38:05 posle podne
U raspravu o ceradama, najlonima i mušemama neću da se mešam. ima tu stručnijih od mene!  :lol:  :lol:  :lol:

Jedna stvar mi ipak malo bode oči. Ja imam "mali brod". Jedno od najmanjih plovila na forumu, a imam ga zato što volim da plovim .
Voleo bih veći čamac, sa kabinom, da mogu da plovim dalje i duže, da obiđem nova mesta, i ne vidim svrhu u tome da stalno idem na jedno isto mesto. To je ono što sad radim, stalno idem na Belegiške ade, zato što su blizu i zato što nemam u čemu da idem dalje i prenoćim.
Kad bi imao veći brodić, retko bi me Belegiške ade videle! Pa opet, čak i sa ovim čamcem ,planiram da idem na ovu regatu, da spavam u šatoru ili na čamcu, ili bilo kako, samo da idem!

Neki od vas su investirali ogromne pare u veoma ozbiljne lađe da bi sa njima plovili 5 km od Višnjice do Malih voda i tu kampovali nedeljama!!!
Male vode su lepo mesto, ali ništa naročito, i ne vidim posebnu razliku između ostrva Čakljanac ( na kojem se nalazi sadašnje kamp mesto) i druge obale, sa višnjičke strane? Naime, do te strane se može doći autom, i napraviti isto takav kamp, ali bez problema sa pristajanjem, visokom obalom, opasnošću da dete padne, itd.
Čemu veliki brod ako ne plovite??? Šta će Vam? Problemi sa pristajanjem mi deluju malo smešno. Ako imaš toliki brod, moraš da imaš i pomoćni čamac. A sa tim čamcem možeš pristati bilo gde! A brod usidriš na sigurnoj udaljenosti. Tako sam video da se to radi, možda sam u krivu....
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: deda 07, 04, 2009, 14:55:36 posle podne
Kao sto svi ne volimo plavuse tako i razlicito provodimo vreme na vodi.Oko toga nebi trebalo raspravljati vec razgovarati!!!Nema potrebe za sarkazmom,ironijom ili ljutnjom.Ako neko zeli da se zabode na jedno mesto i tu provede citavo leto,uredu,njegov izbor!!Neko seta po Savi i Dunavu,uredu,on smatra da je to to.Ali po nasem obicaju zdrava diskusija uvek odluta na drugu stranu! :stop: :shout:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 07, 04, 2009, 15:09:53 posle podne
slikacu danas kraj u kome zivim, videces mali park videces vinovu lozu smokvu ukrasno biljno rastinje... sve je to na javnoj povrsini ali smo komsija i ja ulozili trud i posadili neko drvece, ozidali neke zidice, udarili neke ograde, podigli novi most ... niko nam nije rekao hvala i ne ocekujemo ... svi to koriste .... ali ono sto je najbitnije pozvali smo poznanike iz gradskog zelenila i platili uslugu sredjivanja kraja... i ono sto je najbitnije ne mislim da je to sto smo uredili nase vlasnistvo...



obecane slike... znaci sve je ovo komsija u saradnji sa gradskim zelenilom odradio , ja sam tu malo pomogao al on je zasluzan 99%  nema plastike, nema cirada, nema nicega sto nije bio razgradljivo ili sto moze da zagadi prirodu ...  a da ne pominjemo da se radi o gradskoj sredini gde su svi ti materijali dozvoljeni ...
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: SALE NB 07, 04, 2009, 22:10:20 posle podne
Kao sto svi ne volimo plavuse tako i razlicito provodimo vreme na vodi.Oko toga nebi trebalo raspravljati vec razgovarati!!!Nema potrebe za sarkazmom,ironijom ili ljutnjom.Ako neko zeli da se zabode na jedno mesto i tu provede citavo leto,uredu,njegov izbor!!Neko seta po Savi i Dunavu,uredu,on smatra da je to to.Ali po nasem obicaju zdrava diskusija uvek odluta na drugu stranu! :stop: :shout:

E deda,deda, nije valjda da ne voliš plavuše! A taman sam pomislio da si čovek od ukusa!  :taunt:  :taunt:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: deda 07, 04, 2009, 22:38:44 posle podne
Kao sto svi ne volimo plavuse tako i razlicito provodimo vreme na vodi.Oko toga nebi trebalo raspravljati vec razgovarati!!!Nema potrebe za sarkazmom,ironijom ili ljutnjom.Ako neko zeli da se zabode na jedno mesto i tu provede citavo leto,uredu,njegov izbor!!Neko seta po Savi i Dunavu,uredu,on smatra da je to to.Ali po nasem obicaju zdrava diskusija uvek odluta na drugu stranu! :stop: :shout:

E deda,deda, nije valjda da ne voliš plavuše! A taman sam pomislio da si čovek od ukusa!  :taunt:  :taunt:
   Ma Sale sve njih vole deda,nego se to tako kaze!! :drinks:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 07, 04, 2009, 23:30:56 posle podne
Ova tema pocela da poprima jednu lepsu dimenziju :)

hm deda i plavuse... lepse za dedu  :taunt:
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: broker975fx 08, 04, 2009, 08:55:41 pre podne
šta misli o tome da mu se može desiti da kada ode sa porodicom na pecnje neko pridje i kaže "briši odavde, to je moje mesto" . Bolje da se ovde raspravimo nego da se to raspravlja na vodi.

Ma tu nema govora i apsolutno si u pravu, što se tiče ovog gore slučaja tu postoje jedino dve opcije - ili se boriš ili se sklanjaš. To boriš znači da moraš možda i da se biješ pa šta bude. Strašno je što iz grada i posla u kome si prinuđen da se boriš za egzistenciju to isto sada treba da radiš na reci. Nažalost kad malo bolje pogledam sve je to isto, pogledaj samo kako tompuzi parkiraju i zauzmu pola ulice džipom i bolih uvo a ako nešto prigovoriš moraš biti spreman i na fizički obračun. Ja jesam početnik što se nautike tiče ali sa kampovanjem imam pozamašno iskustvo i prirodu iza sebe sam uvek ostavljao onako kako sam je zatekao. Moj sto stolice i to je to. 
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 10:32:58 pre podne
samo da dodam da je u prebacivanju sajta nestao post koji je ronac napisao kao odgovor , nadam se da ce ponovo napisati taj post

da dodam jos nesto shvatam ja da veliki brodovi moraju da rasciste mesto da bi mogli da pristanu (to ne podrazumeva ogradu , cirade, plastiku...) ali treba to regulisati nekako da ne bi bilo situacija koje je dule opisao

Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: espresso 08, 04, 2009, 11:02:39 pre podne
kapetane koji je ovo deo grada na slikama???
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 11:34:00 pre podne
kapetane koji je ovo deo grada na slikama???


to je karaburma tacnije deo koji je ogranicen mirijevskim bulevarom i kornatskom ulicom ovaj potok je cuveni mirijevski potok , koji je postao kanalizacija kao u rimskom dobu , problem mog dela karaburme je da smo mi najnizi deo i ako si prikljucen na gradsku kanalizaciju svaka kisa ti vrati sve iz cevi u toalet a bogami i dnevnu sobu... a da ne pricamo da su u mom kraju popucale i zacepljene cevi  par godina..
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: espresso 08, 04, 2009, 12:05:17 posle podne
pravi ladju i seli se na nju!
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 12:11:23 posle podne
pravi ladju i seli se na nju!

ma nemam ja tih problema visoko mi WC solja :) a i prespojio sam se na novu kanalizaciju koju sam cuo da guraju direktno u taj potok pa posle u dunavac , pa u dunav, teoretski kad povucem vrodu mogu da hvatam na ladji :)

rade sada ovu fabriku na malim vodama za preradu voda... kazu da ce potok da sprovedu u nju .. ne znam kako s'obzirom da imaju slanacko brdo izmedju ...
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: espresso 08, 04, 2009, 12:25:46 posle podne
naci ce vec neko resenje. ima na netu svasta.  :)
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: deda 08, 04, 2009, 13:58:50 posle podne
E sad ovo nije u redu.
Otvorićemo temu i o plavušama i o crnkama ako treba ali mislim da jednom svako mora da kaže šta misli o tome da mu se može desiti da kada ode sa porodicom na pecnje neko pridje i kaže "briši odavde, to je moje mesto" . Bolje da se ovde raspravimo nego da se to raspravlja na vodi.
Niko se ne svadja ali svako treba da iznese svoje mišljenje o tome. Tako će ili jedni ili drugi shvatiti da možda ipak nisu u pravu.
Zamisli deda da ti u sred pecanja dodje neko sa namerom da te otera jer smatra da ima više prava na to mesto nego ti?
Svi smo skočili na vozača remorkera koji je vukao baržu malim vodama. Skočili smo svi jer ga ne poznajemo i baš nas briga sta će on reći.
Ali kada je u pitanju poznat čovek onda... svi bi da sve ostane tako. Malo smo se ispucali i nikom ništa.
Cenim ja svakog čoveka, pogotovo kad je to kolega po kormilu ali moramo svi da se setimo da nismo sami na svetu. Šta bi svi ti ljudi uradili da projurim gliserom dok pecaju i podignem metarske talase?
Znači, njih na njihovom niko ne sme na bilo koji način da uznemirava, niko ne sme da šeta "njihovim" obalama, niko da peca "njihovu" ribu. Ako su male vode privatizovane onda neka se to obnaroduje.
Pitam ja vas šta će se desiti kad svi uzmu takva prava. Pa čamaca je toliko da komotno možemo zauzeti celu obalu od Beograda do Smedereva.
Svako može i treba da koristi obale, tu se slažem. U redu je i da ih uredi prema sebi ali samo dotle dok ih koristi. Što ne ostave i čamce kad ostravljaju sve ostalo?
    Dule,napisao sam ono samo zato da se malo stisaju strasti!Malo je ton otisao previsoko!Da budem jasniji,podrzavam tvoje razmisljanje ali i razumem Ronca.Vise volim sto sati razgovora nego pet minuta zucne rasprave koja prelazi u ljutnju!!!Ti razmisljas na jedan a Ronac na drugi nacin, obojica mislite da ste u pravu i to nista nece promeniti!! :)
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: Labud 1258 08, 04, 2009, 17:26:08 posle podne
Vi u BG imate 2 prelepe reke, kilometre i kilometre obale i to je MALO ?!

Ih da ja imam veliku lađu...
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: espresso 08, 04, 2009, 19:46:54 posle podne
e Labude u pravu si. i nemar i bahatost. sve na jednom mestu.
Naslov: ???: ???: DAN VODA
Poruka od: rade 08, 04, 2009, 20:18:13 posle podne
Svako ima neko svoje mesto koje mu je posebno drago ali takodje svako treba da ima barem jednu ako i ne vise alternativa.Na vodu idem da se opustim od svega svakodnevnog a ne da bi svakodnevnicu preneo na vodu.
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 22:31:52 posle podne
Naravno, na cuveno pitanje u takvim slucajevima : zasto bas na moje mesto, ide i jos cuveniji odgovor : a gde pise da je tvoje ....

deda to su javne povrsine.... druga stvar sto mi mislimo da su javene povrsine javne dok ih ne zauzmemo ... sto tako u sred kalemegdana neko ne dodje uredi sebi mesto i digne porodicnu kucu ?

e pa na kalemegdanu je cvrsto tu ima policije a ovde na vodama zakon jaceg izgleda...
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: deda 08, 04, 2009, 22:41:03 posle podne
Naravno, na cuveno pitanje u takvim slucajevima : zasto bas na moje mesto, ide i jos cuveniji odgovor : a gde pise da je tvoje ....

deda to su javne povrsine.... druga stvar sto mi mislimo da su javene povrsine javne dok ih ne zauzmemo ... sto tako u sred kalemegdana neko ne dodje uredi sebi mesto i digne porodicnu kucu ?

e pa na kalemegdanu je cvrsto tu ima policije a ovde na vodama zakon jaceg izgleda...
   Nije Zoran deda nego ja,znas ono:moze biti samo jedan!! :D ::)
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Bane 08, 04, 2009, 22:43:19 posle podne
necu se naljutiti, pa cak ni najmanje, jer ne vidim sto bi se ljutio.
prihvatam da skupim i 3x vise djubreta kada bude akcija, ako treba tovaricu zrnu dva puta.
postavio sam slike da bi bih vam pokazao kako sam proveo lep dan sa prijateljima.
kao odgovor sam dobio da mi je bilo lako da pristanem kada su ocisceni panjevi, da pitam da li mogu tu da pristanem, kako mogu da se izlezavam ispod viseceg smeca.
iskreno, ocekivao sam sasvim drugacije postove, ali ocigledno u nasem genetskom kodu ima nesto sto nas cini takvima kakvi jesmo.
necu dalje siriti temu. svako ima pravo na svoje misljenje i uverenje i u tome necu nikoga sputavati, vrlo tesko je nekoga promeniti, a to mi nikada nije bila namera.
i dalje cu uzivati na vodi i pored vode sam ili sa prijateljima.
i dalje necu pecati.
i dalje cu pozdraviti svakoga na vodi, posebno ko bude imao zastavicu a mozda i zastati i popiti pice sa istim.
i dalje cu svoje djubre skupljati posle izleta ili rostilja.
i dalje cu pristajati na razna mesta jer svoje nemam niti mi je namera da imam (osim zakupljenog mesta na marini).
i dalje cu ploviti SVOJIM malim camcem jer je to ono sto ZELIM i zbog cega sam ovde. :drinks:



Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 22:45:58 posle podne
 Nije Zoran deda nego ja,znas ono:moze biti samo jedan!! :D ::)

au jeste :) sorry :)
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: giganova 08, 04, 2009, 22:52:29 posle podne
Kap neprica se ovde o Kalemegdanu vec o vukojebini u koju je neko ulozio trud da bi mogla da se koristi usvrhu razonode.Sam si predlozio da bi bilo dobro rascistiti vise mesta,branio si tu tezu dok se Dule nije umesao sa svojim stavom.Mi sa vode postujemo tudji rad na uredjenju obale,dovoljno je da neko okaci plasticnu flasu sa brojem ladje ili svojim imenom na vrbu i automaski je to njegovo mesto.To se ovde postuje.Normalno da ni ja ni mnogi ne odobravamo najlone i kese niti ostalo smece i borimo se koliko mozemo,nekazem ni da je dovoljno ali tako je.
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 23:06:00 posle podne
i dalje necu pecati.

aj sve sve al sto ovo ?

@giga
ja i dalje mislim da treba urediti neka mesta  (mesta a ne mesto) i ako budem imao vremena i zivaca uradicu to, ali nikada necu dozvoliti da kazem da je to mesto moje.. u tome je razlika ... kao i to da necu stavljati nesto sto priroda nece moci da asimiluje (plastika i slicno)... mozes pogledati kako je sredjen moj kraj ostavio sam slike... materijali koji su korisceni su beton, drvo, kamen , metal , trava za stadion, drvece sa nasih prostora i jelke koje nam ostanu od nove godine.... ja ne smatram da je to moje ili moga komsije ... bude mi krivo kada neko dodje i isece jelku 30 decembra i odnese... ali sta cu to je javna povrsina i svako ima pravo da radi sta hoce...
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 23:08:44 posle podne
Kao sto rekoh, pokrenuto je pitanje na koje je jako tesko naci odgovor, jer su svi na neki nacin u pravu. I zato zaista nema smisla osudjivati i prozivati ni jedne ni druge. Uz malo vise obzira jednih prema drugima i malo vise postovanja jednih od strane drugih, bilo bi znatno manje nesuglasica.

vidi ako sam ukotvljen negde i neko dodje i kaze :
izvinite ja sam tu primaljivao ribu da li mozete da odete 10 metara nizvodno - nije problem
izvinite ja sam raskrcio tu malo i sredio da bih mogao da parkiram ladju - nije problem

ali ako neko kaze :
to je moje mesto- e to je druga stvar...
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: broker975fx 08, 04, 2009, 23:09:56 posle podne
Nije mi baš jasna teza koju sada ovde branite. Verujem da ipak mislite da u svemu treba imati meru jer ako nije tako to znači da ja sada mogu da odem bilo gde na obalu i sebi nađem mesto a onda se isto tako potrudim i napravim splavčinu i kažem to je sada moje. Da li to znači da bi sad bilo ok da odem na Veliko ratno ostrvo i sebi zauzmem mesto ili još bolje nađem neko uređeno mesto i kažem da je sada to moje. Nekada se to radilo sa parkiranjem kola BGD, stubićem ili lancem. Mislim da nema spora oko toga da u svemu treba imati mere, može se sređivati obala za sebe ali dokle god niste vlasnici ili zakupci te lokacije ona je vaša samo dokle ste na njoj. U suprotnom bi bilo pravo jačeg a to ne vodi nikuda.
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: deda 08, 04, 2009, 23:18:47 posle podne
A sta mislite da mi zatvorimo ovu temu,jer ovako mozemo ,,dugi dan do podne,,!!Bitno je da se slazemo da u komunikaciji medju nama na reci mora da bude razumevanja i osnovne pristojnosti.Da bar na reci budemo normalni a ne da se vatamo za guse!! :o
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 23:19:07 posle podne
Nije mi baš jasna teza koju sada ovde branite. Verujem da ipak mislite da u svemu treba imati meru jer ako nije tako to znači da ja sada mogu da odem bilo gde na obalu i sebi nađem mesto a onda se isto tako potrudim i napravim splavčinu i kažem to je sada moje. Da li to znači da bi sad bilo ok da odem na Veliko ratno ostrvo i sebi zauzmem mesto ili još bolje nađem neko uređeno mesto i kažem da je sada to moje. Nekada se to radilo sa parkiranjem kola BGD, stubićem ili lancem. Mislim da nema spora oko toga da u svemu treba imati mere, može se sređivati obala za sebe ali dokle god niste vlasnici ili zakupci te lokacije ona je vaša samo dokle ste na njoj. U suprotnom bi bilo pravo jačeg a to ne vodi nikuda.

upravo broker...

evo jadna mala situacija za one koji zastupaju tezu da postoej privatna mesta...

plovili ste i nasli fino mesto bez mnogo granja, zavezaliste se zapalili rostilj, klinci trce oko vas zene seku luk, rostilj mirise ... pocinjete da jedete sa porodicom i prijateljima , ali u tom momentu doplovljava drugi brod i vlasnik kaze "ovo je mesto moje"... na vas poziv da se pridruzi rostilju i picuon odgovara odricno i dalje tvrdeci da je to njegovo mesto...


sta cete uraditi ?
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 23:20:24 posle podne
A sta mislite da mi zatvorimo ovu temu,jer ovako mozemo ,,dugi dan do podne,,!!Bitno je da se slazemo da u komunikaciji medju nama na reci mora da bude razumevanja i osnovne pristojnosti.Da bar na reci budemo normalni a ne da se vatamo za guse!! :o

deda slazem se ali samo da vidim odgovor na ovo pitanje koje sam postavio ,..

nadam se da ce i ostali da se sloze sa dedom ?
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: deda 08, 04, 2009, 23:24:02 posle podne
Nije mi baš jasna teza koju sada ovde branite. Verujem da ipak mislite da u svemu treba imati meru jer ako nije tako to znači da ja sada mogu da odem bilo gde na obalu i sebi nađem mesto a onda se isto tako potrudim i napravim splavčinu i kažem to je sada moje. Da li to znači da bi sad bilo ok da odem na Veliko ratno ostrvo i sebi zauzmem mesto ili još bolje nađem neko uređeno mesto i kažem da je sada to moje. Nekada se to radilo sa parkiranjem kola BGD, stubićem ili lancem. Mislim da nema spora oko toga da u svemu treba imati mere, može se sređivati obala za sebe ali dokle god niste vlasnici ili zakupci te lokacije ona je vaša samo dokle ste na njoj. U suprotnom bi bilo pravo jačeg a to ne vodi nikuda.

upravo broker...

evo jadna mala situacija za one koji zastupaju tezu da postoej privatna mesta...

plovili ste i nasli fino mesto bez mnogo granja, zavezaliste se zapalili rostilj, klinci trce oko vas zene seku luk, rostilj mirise ... pocinjete da jedete sa porodicom i prijateljima , ali u tom momentu doplovljava drugi brod i vlasnik kaze "ovo je mesto moje"... na vas poziv da se pridruzi rostilju i picuon odgovara odricno i dalje tvrdeci da je to njegovo mesto...


sta cete uraditi ?
  Zbog dece i zena povlacenje,a kad si sam kreces u okrsaj[za pocetak verbalni]pa ko duze izdrzi!Ili ko je ludji!! >:(
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: giganova 08, 04, 2009, 23:25:07 posle podne
Jbg ja imam 100m moje javne povrsine koju uredjujem cistim kosim sadim cvece itd.i nije mi pravo kada se pojave tu neki klipani za uskrs ili prvi Maj sve mi to razjebe izlupa flase ostavi tonu krsa,a o istrapanim camcima da ne govorim.Inace moram da naglasim da se nalazim 2km od tvrdog puta i da je ovaj moj akvatorijum jedini uredjen sa ove strane mosta.
Nadam se da cete me posetiti ,poziv i dalje vazi :drinks:
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: SALE NB 08, 04, 2009, 23:27:37 posle podne
Za početak ,da konstatujem da Male vode niti ostatak obala i ada na Dunavu nisu divlji zapad, pa da dođeš prvi i kažeš moje je.

Znaju se pecaroška pravila, ako si ti hranio ribu mesec dana na nekom mestu, a onda dođe neko drugi i ubi se od ulova, ti nisi imao sreće i to je to!

Isto važi za mesto, ako si sredio mesto, sredio si ga za sebe dok si tu, kad se skloniš- slobodna zemlja
 
Nema ljutiš!
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 08, 04, 2009, 23:29:46 posle podne
  Zbog dece i zena povlacenje,a kad si sam kreces u okrsaj[za pocetak verbalni]pa ko duze izdrzi!Ili ko je ludji!! >:(

jedino deda, sale i giga odgovorise... 
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: broker975fx 08, 04, 2009, 23:35:50 posle podne
Ma ne mogu da stignem,
sve zavisi od raspoloženja mada nisam agresivan ali to bi mi zaista diglo pritisak, a pritisak nije zdrav :skull: :skull:
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: giganova 08, 04, 2009, 23:35:59 posle podne
Nije mi baš jasna teza koju sada ovde branite. Verujem da ipak mislite da u svemu treba imati meru jer ako nije tako to znači da ja sada mogu da odem bilo gde na obalu i sebi nađem mesto a onda se isto tako potrudim i napravim splavčinu i kažem to je sada moje. Da li to znači da bi sad bilo ok da odem na Veliko ratno ostrvo i sebi zauzmem mesto ili još bolje nađem neko uređeno mesto i kažem da je sada to moje. Nekada se to radilo sa parkiranjem kola BGD, stubićem ili lancem. Mislim da nema spora oko toga da u svemu treba imati mere, može se sređivati obala za sebe ali dokle god niste vlasnici ili zakupci te lokacije ona je vaša samo dokle ste na njoj. U suprotnom bi bilo pravo jačeg a to ne vodi nikuda.

upravo broker...

evo jadna mala situacija za one koji zastupaju tezu da postoej privatna mesta...

plovili ste i nasli fino mesto bez mnogo granja, zavezaliste se zapalili rostilj, klinci trce oko vas zene seku luk, rostilj mirise ... pocinjete da jedete sa porodicom i prijateljima , ali u tom momentu doplovljava drugi brod i vlasnik kaze "ovo je mesto moje"... na vas poziv da se pridruzi rostilju i picuon odgovara odricno i dalje tvrdeci da je to njegovo mesto...


sta cete uraditi ?
Prvo necu sebi dozvoliti da upadnem u takvu situaciju,a ako sam upao branicu se a ako sam slabiji pobecu :dance:
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: broker975fx 08, 04, 2009, 23:40:03 posle podne
Giga ne deluješ mi ko lik koji će da beži :new_russian:
Što se mene tiče  :pogranichnik:ako hoćeš slžem se sa zatvaranjem teme, ima toliko lpših
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: giganova 08, 04, 2009, 23:43:04 posle podne
More izgleda da i na nas utice pun mesec, :party:
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: SALE NB 08, 04, 2009, 23:44:14 posle podne
Pa eto, zaključili smo nešto, ako naiđeš na lepo uređeno mesto, na kojem se jasno vidi da je neko sređivao, dva puta ćeš razmisliti da li da tu pristaneš.
A ako baš rešiš da pristaneš, pa dođe "vlasnik", bićeš spreman da ispoštuješ njegov trud ( ukoliko on lepo zamoli).

Ja bih sad samo da primetim da mesto oko kojeg je ova priča počela, uopšte nije lepo sređeno, baš naprotiv!
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: deda 08, 04, 2009, 23:52:18 posle podne
Mislim da nema pravog odgovora na ovo pitanje, ili ih ima puno, a koji je pravi to mislim da niko ne zna. Opet je tu i pitanje: Sta je pravo ,a sta pravda?
Za ostalo vidim tri stava: postoje privatna mesta, ne postoje privatna mesta i to me ne brine mnogo (sklonicu se ili boricu se). ja sam svoje rekao jos na pocetku diskusije, a iskreno mislim da bismo mogli negde ovde da prekinemo, jer ima clanova foruma koje je ova diskusija ili bolje receno situacija mnogo pogodila, a i bojim se da ne bude :aikido: :wild: :skull: :diablo:, bolje je da bude  :party:ili  :drinks: ma sta ko mislio.
Poz.
U to ime ziveli!!!!! :D
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Admiral 09, 04, 2009, 00:00:21 pre podne
Mislim da je Dule 100% u pravu.
Siledzija ima svuda. Nek me neko otera pa da pricamo.
To kao kada smo bili klinci u bioskopu, pa dodje neki stariji i kaze, mali ajde brisi ovo je moje mesto.
Bilo nekada, sada iz principa ni makac.
Sto se tice uredjenja iza sebe, svako bi morao da nosi kesu za djubre pa u kontejner. Ja tako radim vec godinama na svakom mestu gde se nadjem i nije mi spalo nista sa glave. Pitanje je kulture i lenjosti.
I Dule treba na sva zvona kritikovati one kese po drvecu, flase po obali, i ostalo zaostalo djubre. U pravu si.
Captjerry je probao to i da organizuje ali pobedi lenjost i bahatost. \
Nema odustajanja.
Borba
Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: Kapetan 09, 04, 2009, 00:20:48 pre podne
ja lepo rekao nema nerviranja na ovom forumu al nema ko da slusa....


                                                                  LOCK - ????????



Ovo je prva tema koja je zakljucana na ovom forumu ...

                                                     
LOCK - ????????

Naslov: ???: Male Vode - Kese, Najlon , Ekologija , Privatizacija...
Poruka od: SALE NB 09, 04, 2009, 00:22:30 pre podne
Samo da dodam, ako je neko zaboravio !

(http://www.mojaladja.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=231.0;attach=3787;image)

Tako!  :lol: :lol: :lol:

Naslov: Odg: Kupovina broda (zelim ovaj brod)
Poruka od: Kapetan 07, 08, 2009, 23:55:27 posle podne
Bojim se da si malo pobrkao imena, nismo mi ti koji uređujemo obalu, niti imamo "svoj deo obale", bilo je reči o nekom drugom, ko je delimično sredio sam izlazak na istu iz razloga koji nemaju veze sa koritom i umećem, već zdravljem. Nema potrebe pričati o posledicama jer posle nas obala ostaje kakva je i bila, ako se ne računa trenutak vezivanja, na istu ni ne izlazimo. A sa V koritom se može pristati bilo gde ako dubina to dozvoljava, za izlazak na plažu postoji i pomoćni čamac.

meni aka licno rekao da ima "svoje mesto" na malim vodama , koliko sam skapirao negde ispod ronca a oko draze... nisam mislio na posledice tipa ekologije, ja ne znam coveka sa ovog foruma koji ostavlja smece na obali mislio sam na prisvajanje obale i posle ljutnju ako je neko parkiran na to mesto, bila je tema o tome da ljudi sa velikim brodovima i V koritom zbog nemogucnosti pristajanja na obale "urede" jedan deo obale t.j. raskrce je da bi mogli da pridju  ...

 
A sa V koritom se može pristati bilo gde ako dubina to dozvoljava, za izlazak na plažu postoji i pomoćni čamac.[/color]

e tu obicno nema plaze sto ce reci kupanje samo sa merdevina ili pomocnim camcem na plazu...
Naslov: Odg: Kupovina broda (zelim ovaj brod)
Poruka od: Kapetan 08, 08, 2009, 01:09:22 pre podne
Da ne bude zabune bilo je flejmovanja u drugoj temi pa sam spoji sadrzine u ovu lokovanu posto je ista tematika...