Moja Ladja

E, ovako treba... => Plovila => Temu započeo: zoki_m 21, 02, 2013, 22:11:28 posle podne

Naslov: Vojni gumeni čamac
Poruka od: zoki_m 21, 02, 2013, 22:11:28 posle podne
Danas sam kontaktirao jednog gospodina koji prodaje vojni gumeni čamac sa pentom Tomos 10. Čamac je 1991. dužine 4.8 metara, a penta 2000. godište. Ni jedno ni drugo nisu registrovani, čamac nema pločicu sa brojem, iako je legalan. Na moju molbu, prodavac mi je poslao šta ima od dokumentacije:

- Zapisnik o proceni vrednosti upotrebljavanog vozila iz 2010. godine, uredno overen u Centru za motorna vozila u Beogradu, u kojem je samo konstatovana vrednost i starost čamca, a nigde nema oznake ili broja za identifikaciju.

- Plovidbena dozvola, istekla 1997. u kojoj piše ime i prezime  vlasnika, dimenzije, nosivost 4 osobe i pod stavkom ime ili broj plovidbenog objekta, piše SDR-7894 (broj sam malo izmenio, jer nemam odobrenje prodavca da ga objavim javno).

- Overen ugovor o kupoprodaji motora, sklopljen pre dve godine, sa brojem pente i brojem saobraćajne dozvole.

- Overen ugovor o kupoprodaji čamca, takođe star dve godine, opet bez broja karoserije, sa gorepomenutom registarskom oznakom SDR-7894.


Čamac je navodno u dobrom stanju, drveno korito je menjano pretprošle godine, čamac ne ispušta nigde i nije krpljen, a penta je u dobrom stanju. Zamolio bih iskusnije članove foruma da mi kažu da li taj čamac sa pentom vredi 800 evra za koliko bih mogao da ga kupim i da li je navedena dokumentacija dovoljna da bih mogao da ga registrujem.

Unapred vam se zahvaljujem na svakom odgovoru.