Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Regate, druženja, susreti... / Odg: 88. Kanal
« Poslednja poruka Ljuba poslato danas u 22:52:58 »
Bili smo na 88 kanalu 3 dana, na Smederevskom dunavcu. Realno, da bi nekog čuo taj mora da ti bude u krugu od par kilometara.
2
Regate, druženja, susreti... / Odg: 88. Kanal
« Poslednja poruka hallamiti poslato danas u 21:37:16 »
Evo da dopunim malo.... od skoro vlasnik baofang uv82... nema greske stanica. Veom dobar domet, odlicna modulacija.
3
Ma moram do lima... Od kada sam ga kupio samo sam premazivao pa sam resio da ga osmirglam do lima pa sve po ps-u... Nego mi sada uletelo ovo za brusilicu pa razmisljam logicno da je veca povrsina smirgle i bi za ravne povrsine bila dobra...
4
Regate, druženja, susreti... / Odg: 88. Kanal
« Poslednja poruka hallamiti poslato danas u 21:07:06 »
Ajd malo da ozivim temu. 20 dana u nazad slusam stalno 88. I pozivam na njemu i nista MUK. (Ispravna stanica sve ok) da li se jos koristi ovaj kanal i slusa li to ko?
5
EKOLOGIJA / Odg: Еколошка свест грађана Србије
« Poslednja poruka Zox poslato danas u 20:06:01 »
Bolesnik, stvarno fascinantno koliko covek moze mrzeti svoju zemlju i u svemu videti nesto lose i ruzno! Kako moze ignorisati sve lepo nase a od odvratnih kanalisanih autoput reka u kojima je ubijen svaki trag prirode vidi nesto jako lepo...О ТЕМПОРА, О МОРЕС!       :))


Када приликом обраћања неком, ко поред  јасно објашњених чињеница, често не разуме суштину или једноставно не види истину, васпитано и културно кажемо да је особа слепа до очију.


Погледајмо заједно како изгледа јесен на чаробној Старој планини, дргуљу Србије.
Маршута од села Топли До, до Чунгуљског и Пиљског водопада.
Место где још нису стигли назадни гмазови са подгузним мувама и почели са прекопавањем планинских река, угуравањем истих у цеви и изградњом деривационих мини хидроцентрала.

Наша Србија не сме постати напредњачка прћија!

Слике преузете од госпође Вере Гагић објављене на Фејсбуку у групи "Одбранимо реке Старе планине"
6
Tracna zavrsava posao tamo gde su ravne povrsine,gde su pregibi ili talasi korisi rotacionu sa kolutima gde je nalepljen brusni papir. Nisi naveo da li je to prvo ili obnovljeno farbanje?
7
EKOLOGIJA / Odg: Еколошка свест грађана Србије
« Poslednja poruka LSI poslato danas u 19:55:13 »
Покушаћу да не уђем у расправу између вас који сте већ заузели неке позиције али имам потребу да се укључим у ову тему јер је сматрам веома важном.

Живот ми је пружио прилику да сам много путовао. Више пута био сам у Холандији, Белгији, Енглеској, Шкотској, Немачкој... Стигао сам и до Африке али нећу даље да ређам.
Овим што сам навео, хтео сам да поткрепим оно што намеравам да кажем. Мислим да сам много тога видео.
И мислим да сам много тога видео и код нас и у окружењу, јер сам много година провидио викенде на лепим местима у Србији али и у Македонији, Грчкој, Бугарској, Румунији.

Овим желим да истакнем да себе сматрам особом која није затрована мржњом према овима или онима и нисам заслепљен идеалима ни једнх ни других.
Да пређем сад на разлог мог јављања.

Чињеница је да је Србија земља препуна лепота. Бог је био веома широкогруд кад је по овом свету делио коме ће шта уделити - мислим на природне лепоте.
Имамо много тога чиме би могли да се поносимо и у чему би могли да уживамо.

Али чињеница је и да још веома много морамо да урадимо да бисмо то што смо добили сачували за нека времена која ће доћи кад нас више не буде и да бисмо створили услове да они који ће доћи после нас могу да уживају.

За све то потребно је много времена и много новца али и много воље.

Не вреди нам да се поредимо са земљама "Запада". Немао ми те паре које имају они. И није сад битно како су они до тих пара дошли. Чињеница је да је већина капитала западне Европе крвава и резулат велике пљачке и отимачине широм света. Али чињеница је да су они много тог капитала уложили у сређивање и чување свог природног окружења.

Управо прошле недеље, превео сам четири документарца о пловидби једног брачног пара из Енглеске, који су прекоокеанском једрилицом пливли од Енглеског канала, од ушћа Сене, преко Париза, Бријера, Бургундије, а онда Саоном и Лоаром до Средоземља.

И могу вам рећи да сам уживао гледајући призоре које су они гледали током пловидбе. Јер како човек да не ужива кад може каналом да уђе у сам центар Париза, да прође покривеним каналом испод саме Бастиље, прође поред споменика Јованке Орлеанке и на неколико десетина метара од Ајфелове куле?
Ко да не ужива у призорима каскадних преводница или пловидбом аквадуктом изнад притоке Лоаре? Како да вам се не допадне кад видите како обалама канала пролазе бициклисти, кад видите да се из брода, изађе на обалу и после неколико корака сте у винарији чији је подрум из 15. века?

И да, неко ће рећи да више воли недирнуту природу. Слажем се, неком је то лепше. Али као што је ово о чему сам писао све култивисано, тако и та недирнута природа треба да остане недирнута.

А управо то је оно што код нас недостаје.
Јер, нити смо култивисали све оно што се може култивисати, нити чувамо оно што мислимо да треба да остане недирнуто. А то није само зато што немаммо пара, већ и због самог нашег односа према природи.

И то је оно о чему треба писати у овој теми. О стварним проблемима, а не о томе да ли неко воли ову земљу и овај народ и ко их воли више. Такве расправе неће довести нигде и ништа се неће променити.
Али ако сви обратимо пажњу само на суштину, онда оваква тема може да помогне да свако од нас да свој, макар и сасвим мали, допринос да се сачува оно што се сачувати може и да се поправи оно што се поправити може.
8
Jel koristio neko tracne brusilice prilikom smirglanja camaca?
Imam priliku da uzmem jednu povoljno ali imam vec obicnu ova bih jedino koristio za camac ukoliko je to uopste izvodljivo zbog njene konstukcije
9
Malecni Oglasi / Odg: Prohromski nosač motora
« Poslednja poruka Zox poslato danas u 17:44:02 »
Продато за 60€.

Оглас може у архиву!
10
Iskustva sa vode / Odg: Nizak vodostaj - Novi Sad
« Poslednja poruka budens72 poslato danas u 17:15:05 »
kod nas u dunavcu....
Stranice: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10