Moja Ladja

The world of sailing - Svet jedrenja => Tehnike => Jedrilice => Temu započeo: skipper 26, 09, 2009, 18:15:27 posle podne

Naslov: Beneteau First 50
Poruka od: skipper 26, 09, 2009, 18:15:27 posle podne
First 50, novi dragulj Beneteauove serije First. Efikasnost dizajna jedrilice ogleda se u njegovoj sposobnosti da ukroti strujanje vazduha i vode i da dozvoli da na odlasku ostanu u svom nepromenjenom stanju... a to su osnovne karakteristike Firsta 50.
Glatke linije trupa, moderni dodaci (torpedni bulb kobilice) i njihovi visoki aspektni odnosi, zajedno s karbonskim jarbolom pružaju jedinstven osećaj snage u ovom 50-stopnom sportskom krstašu. U tradiciji mega jahti, sve pridonosti čistoći linija – integracija funkcionalnih elemenata i palubne opreme,, prednje leto povučeno unazad, bubanj za namotavanje genove ispod nivoa palube, preklopni pramčani valjak (opcija), spušteni krov kabine, itd. Kokpit je vrlo ergonomičan s dvostukim kolom kormila i lako dohvatljivim vinčevima genove, kao i svom kontolnom užadi koja završavaju kod vinčeva na krovu kabine. Krmena platforma je potpuno otvorena za povećanu udobnost i lakoću kretanja.
Mnogobrojni otvori i palubni prozori u nivou palube preplavljuju unutrašnjost svetlošću, tako da je boravak prijatan i umirujući. Drvo povezano s materijalima interijera prvi su put upotrebljeni u nekoj Beneteauovoj jahti, pa rafinisane linije unutrašnjosti daju prostoru moderan izgled. Unutrašnji raspored uvažava klasičnu funkcionalnost navigacionog stola i kuhinjskog prostora, vlasnička pramčana kabina je izuzetno voluminozna s odvojenim WC-om i tuš kabinom, baš kao i obe krmene kabine.

Dužina trupa / Hull lenght     14,65 m
Širina / Beam    4,37 m
Gaz / Draught    2,8/2,4 m
Deplasman / Displacement    12800 kg
Tank goriva / Fuel capacity    237 l
Tank vode / Water capacity    568 l
Max. broj putnika / Max. passengers    14
Broj ležajeva / Berths    6+2
Kabine / Cabins    3
Glavno jedro / Mainsail    68,6 m2
Genova / Genoa    70,1 m2
Motor / Motor    75 KS (HP)

Builder / Proizvođač
BENETEAU (FR)

Price / Cena
269.900 EUR