Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka LSI poslato danas u 18:51:37 »
Покушао сам на леп начин да допринесем томе да се у коментарима усмеримо на суштину.
Да покушам још једном: није добро да дискусију развијамо тако што ћемо је усмеравати на ствари по којима се разликујемо.
Уместо тога, треба да се усмеримо на оно по чему смо слични и што нас повезује.

У овом случају, јасно је да сви волимо воду и да тој љубави посвећујемо доста времена, доста рада, доста пара. И јасно је да нам начин на који се спроводе непотпуни закони свима ствара велике проблеме и загорчава нам животе.

Хајде зато да не причамо колико ко улаже и троши пара - свако ће пре или касније и у томе наћи своју меру и своје место.

Хајде да се усмеримо на то да скупимо што више правих прича, личних искустава и проблема с којима смо се суочили кад је требало регистровати чамац и мотор. Хајде да видимо шта добијамо у нашим маринама? Пазите, у најскорије време, поред марина, појавиће се "привезишта" за чамце! Шта ће то бити? Како ће нас то погодити?
 
Хајде да видимо како да "нападнемо" систем опорезивања чамаца. Сви смо незадовољни групама на бази дужине чамца и да ли има или нема кабину и расподелом снаге мотора који су основица за обрачун пореза. Сви се слажемо да је закон у чијем имену стоји да је то порез на луксуз прво што из њега треба избацити управо та реч - луксуз. Хајде да покушамо да држави покажемо да се одређена група чамаца може сматрати безбедним на води само ако су чамци погоњени моторима одређене снаге. Хајде да пробамо да дефинишемо те категорија чамаца и која је то безбедна снага.

Хајде да пробамо да ствари урадимо на прави начин. Јер држава је до сада много пута и на много начина показала да не поштује своје грађане и да на разне начине покушава да им завуче руке у џепове. Не очекујем да ће се ствари променити преко ноћи али ако покажемо озбиљност, наћи ће се и међу људима који представљају ту и такву државу они који ће схватити да треба да се замисле, да размисле. Можда ћемо доћи до неких договора.

Ја верујем да је то добар пут којим треба кренути. Пођимо на њега заједно и сложно, а не разједињено и посвађани.
2
EKOLOGIJA / Odg: Какву рибу једемо?
« Poslednja poruka MiletaStamat poslato danas u 18:46:50 »
Tuga jedna, nemamo mi neprijatelja, sami smo sebi najveći neprijatelji, sami ćemo se mi potrovati i jednom nestati.
3
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka Misha D poslato danas u 18:22:33 »
 56568
Zox, ovo je forum o nautici, ako to do sada nisi primetio. eek
Ti koristis bilo koju temu da izlažes svoj politički program. no125
To se radi na nekim drugim mestima.
Na čemu si ti čoveče.
Daj opusti se i pazi malo na času.
A sve si nas izvređao i nazvao govnima, alo momak.
Niko tebe ne ograničava da ti razmišljaš o bilo čemu, ali ne razumem da nisi shvatio da to malo koga ovde intersuje.
Ljudi su u toku uvoza ili prve registracije svog plovila i strepe da li će to i kako finalizovati i ovde pokušavaju da nađu neke informacije o tome.
Koga još briga šta je rekao Koča ili neko drugi (btw.Koča je bio jedan od imučnijih posle rata i danas njegovi naslednici bespravno koriste tuđu kuću na Dedinju).

p.s. bilo bi dobro da administratori očiste ovu temu od svih nekorisnih komentara i prebace ih u bla,bla-truć deo foruma  7645218764198


4
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka Zox poslato danas u 17:58:47 »
Нека кошта шта кошта. Свако је господар свог новца. Неком је наутика хоби и улаже у нешто позитивно, јер вода, природа, пловидба опушта нерве, поправља расположење. Неко плови у јахти од 150.000,00€, неко у чамцу од 200,00€.
Да не причам о ентузијастима  са мање или више новца који плове хиљаде километара у мањим или већим чамцима или бродицама.
Неко опет сав новац потроши на коцку и лаке жене...

Овде се ради о хобију и разоноди у којем учествује читава породица. Ако радим, привређујем плаћам порез, а њега платим и кад купим жвакаћу гуму (20% ПДВ), онда ваљда имам право да као грађанин уживам на води, јер она не припада режиму већ сваком становнику. Људима треба одмора и релаксације како би физички и психички остали здрави.  Јер треба да ми и то опорезују???!  Да морам плаћати одлазак у природу??!!  Већ смо полу-робови, још само да и ово дебело наплате по бибер ценама и можемо у ПМ.

Знате ви шта је највећи проблем?
Кад се сељачина из Србије ухвати власти, па ни бајонетом га не можеш одвојити од столице. А, ето толико паметних срба, а увек примитивци и гузичари на власти... То је зато што смо лаковеран народ и верујемо бакама... и битангама.

Цитирао бих  ПРВОГ заповеника ПРВОГ партизанског одреда, па ПРВЕ пролетерске бригаде па ПРВЕ пролетерске дивизије. ЈЕДИНОГ  заслужног за пробој из рејона Сутјеске, НАРОДНОГ ХЕРОЈА  Константина Кочу Поповића. Овај велики човек  почетком `90-их година пре своје смрти (1992 г.) рекао је:

"Башибозлук, багра и брабоњци устали да обнове Душаново царство. Срби су само против онога ко би хтео да их макар мало опамети, а одушевљено кличу свакоме ко их још више заглупљује, уназађује и унесрећује. Жалосно је што су Срби у цивилизацијском и културном погледу остали на нивоу на којем су били пре сто година. Они нису у сукобу са светом, већ са самим собом, враћајући се на шајкачу и опанак из којих су једва изашли. Био сам и остао Србин, али нисам болесна задрибанда и Србенда. Такви су издали и осрамотили српски народ и наругали се његовој славној историји."
5
Metalni čamci / Odg: Od virtuale do reale II
« Poslednja poruka MiletaStamat poslato danas u 17:56:09 »
Bravo, bravo sad se tek vidi oblik, i kako moćno izgleda. Baš me poterala ovih dana neka gužva na poslu, pa ne stigoh da svratim, Moraću od nedelje. Samo napred, brzo će to biti u stanju plovidbe.
6
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka budens72 poslato danas u 17:14:56 »
Svako zadovoljstvo kosta... ali dvoje da odu na more 10 dana opusteno minimum 1000 evra... a ja celu godinu na vodi za upola te sume....pa sada da vidimo sta je skupo....
7
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka DuleN poslato danas u 17:07:35 »
Budens, ja nisam nigde napisao da mora tako da bude. Kod mene je situacija takva, kod drugoga je mozda duplo jeftinije ili duplo skuplje, ali u svakom slucaju kosta.
8
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka budens72 poslato danas u 17:04:30 »
ja sam napisao da ne mora da bude....
zavisi od mogucnosti i koliko smo bahati...
moji troskovi godisnji cca 450-500 evra... svako slobodno vreme na vodi... na more ne idem...
9
Zakoni i Propisi / Odg: Преглед чамаца у 2018. години
« Poslednja poruka DuleN poslato danas u 16:56:36 »
Ja ne znam kako to nautika ( ili plovidba, ili uzivanje na vodi, kako god ga nazvali...) nije skup hobi? Ili sam ja nesto otisao u aut... sha
Ajde da ne racunam sumu koju sam dao za camac i motor i gledam samo tekuce troskove...
Posto vodim neku evidenciju troskova za plovidbu, evo kako to izgleda za poslednjih par godina na godisnjem nivou:
- 2014....1200 eur
- 2015....1470 eur
- 2016---2700 eur ( ovde je 800 eur otislo samo za generalku motora)
- 2017---1600 eur
...
Planski troskovi za svaku sezonu plovidbe su mi negde cc 800 eur. U ovu sumu ulazi: registracija plovila, konzervcija motora i prolecna promena ulju ..., troskovi marine, troskovi goriva na camcu i troskovi goriva za dolazak u marinu i povratak kuci. Sve ovo sto je iznad toga su neki neplanski troskovi, ali kao sto se vidi uvek ih ima i to izlazi na jednu solidnu sumu. Recimo, 2016 godina mi je bila katastrofalna... Slomio sam dve elise, izgubio dva sidra, radio generalku motora, oluja mi je pokidala bokobrane...
Kad na ove sume dodam cascavanja u marini, rostiljanja,... to verovatno postaje dosta deblja suma, pa nikako ne mogu reci da je ovaj moj hobi jeftin.

10
Metalni čamci / Odg: Od virtuale do reale II
« Poslednja poruka DuleN poslato danas u 16:38:54 »
Zoki, bravo!!
Samo napred  114
Stranice: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10