Moja Ladja

Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Temu započeo: iverko 24, 03, 2009, 15:37:02 posle podne

Naslov: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: iverko 24, 03, 2009, 15:37:02 posle podne
Elem, izadjem pre dve godine drugi put na ispit (dozvolu iz 1976 izdubio) na ispit u kapetaniji.
Kapetani razumni, vide ljude muka naterala, ispricaju sta treba da se zna, nasta treba da se obrati paznja itd. E sda dodje neka doktorka pa pita. Meni zapane, kako da prepoznam i sta da radim kod unutrasnjeg krvavljenja. Kuku, lele, pa to ni neki doktori ne znaju. Sta cu kud cu, malo levo, pa desno, malo pravo, malo kukaj i na kraju kazem u sali: Bacio bih ga u vodu, da mu muke prekratim, jer ako se to desi nekom na vodi, posebno u pustahiji, onda ni helikopeter ne bi pomogao. I polozim, a zamalo da prokrvarim i to iznutra (bio bih jedini koji je pao u tom mesecu ili mozda godini - bruka).
Sad ozbiljno: ima li neko pravi savet za ovo. Cini mi se da bi se skoro sve dalo srediti, ali ovo  :agree:
Pozdrav
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: zorter 24, 03, 2009, 15:42:38 posle podne
Mislim da je KNINDZA jedini merodavan da odgovori na ovo pitanje, ili najbolje da postuje neki kratak kurs iz prve pomoci na rekama, morima, jezerima, bazenima.....(necu da kazem NA VODI). :taunt:
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: KNINDZA 24, 03, 2009, 19:12:46 posle podne
Iverko strahovit problem je prva pomoc u ovoj drzavi, razlikuje se 10 udzbenika od polaganje za camac do polaganja za automobil....shto je najgore nijedan nije tacan, uglavnom su svi zastareli a doktrine se menjaju brzo...

Jedina dobra vest je da ce Crveni krst Srbije ove godine kao referent iz oblasti prve pomoci doneti najnoviji udzbenik skojim ce se resiti nedoumice ;)
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: zorter 24, 03, 2009, 19:15:51 posle podne
Uh bre, a sto ste tolko alergicni NA VODu(I). Znam da je pivo bolje :drinks:
Jes' da su tamo neki uzeli banku i pravo da pljuju po svemu i svima, ali su sad malo olabavili (da ne ulazim u detalje).
Evo vidim da je ovo pitanje za KNINDZU, pa da predhodni post neko (pre)baci na onu drugu diskusiju, ja sam nepismen za to. Admim. pomagajte, pogresio sam.  :pioneer:
Mene su iznedalili sa reagovanjem. Posle sajma nautike u BGD neko je trazio slike jer ih nije bilo, a ja da se ne bih "kitio tudjim perjem" postujem link sa slikama sa ovog foruma.Oni su obrisali moj post a slike "obradili" u photoshop-u i postavili kao svoje. Od tada sam se kod njih odjavio i vise ne posecujem taj forum. Ne trpr konkurenciju i veoma su ljubomorni. Vise me ne zanimaju.
A sto se tice teme ako si pogresio, sam izbrisi pogreseni post a tekst posta ponovo napisi tamo gde treba.Pozzzzzz :good: :good:
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: zorter 24, 03, 2009, 19:32:17 posle podne
Ne da sam se zarazio vec porodicu "zapostavio". Ovde provodim po 10-12 sati dnevno. A NA VODI posecujem samo berzu, forum vise NEEEEEEEEE.
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: zorter 24, 03, 2009, 19:44:50 posle podne
Sva sreca  :dance1: sto moja ne zana kako da proveri. Pre podne radi a ja sam na bolovanju pa koristim priliku. Jedino uvece mi klinac mazne modem (kad mu dodje devojka) inace bi bio i vise na forumu. :good: :good:
Naslov: ???: Prva pomoc - na ispitu za upravljanje camcem
Poruka od: KNINDZA 24, 03, 2009, 19:48:42 posle podne
Iverko evo postavio sam odgovor na tvoje pitanje...na ovoj je adresi pa ce biti pomerena na zakljucanu temu Prva pomoc..

http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,379.new.html#new (http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,379.new.html#new)