Moja Ladja

Nautika opšta... => Regate, druženja, susreti... => Temu započeo: LSI 15, 02, 2017, 20:59:41 posle podne

Naslov: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 15, 02, 2017, 20:59:41 posle podne
Примио сам једну лепу информацију од наше Мирјане из Новог Сада па бих да је поделим с вама. Да ја не бих, по обичају, дужио ево поруке онако како сам је примио:



Dragi regataši, prijatelji i ljubitelji vode i plovidbe,

želim da vas obavestim da će u nedelju 19.02.2017. godine u terminu od 12.35h na RTV Vojvodina, prvi program, početi sa emitovanjem serijal od 3 epizode posvećene Regati Vode Vojvodine 2016, u okviru emisije “Centar sveta” autora Kamenka Milenkovića!

Konačno se završavaju ledeni dani na našim rekama i kanalima, čime se naše aktivnosti povodom organizacije ovogodišnje regate uveliko zahuktavaju. Radi vašeg eventualnog planiranja učešća u našoj Panonskoj avanturi obaveštavam vas o sledećem:
Regatu planiramo da organizujemo u periodu od 21.06. do 02.07.2017. godine, u trajanju od 12 dana, na reci Dunavu i Tisi. Plan je da se plovi do ušća Tise, zatim uzvodno do Kanjiže i nazad istim putem, sa zaustavljanjem u više mesta i opština. Detaljnije informacije o tačnim mestima stajanja, datuma početka prijava i sastanaka regataša ćete dobijati u narednom periodu putem mail-a i medija.

Takođe, organizovaćemo i kratku prezentaciju i druženje na Sajmu nautike u Beogradu, o čemu ćete uskoro biti detaljnije obavešteni..

Želim da nam svima što pre prođu ovi hladni dani i da otvorimo sezonu uživanja na našim plovilima..

Srdačan pozdrav,
Mirjana Živković
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 04, 03, 2017, 15:51:48 posle podne
Размишљајући о регати коју традиционално организује предузеће Воде Војводине и пловидби каналском мрежом, на интернету сам на сајту Вукови с Дунава наишао на веома лепу причу о изградњи Великог бачког канала.

Ако имате мало времена - погледајте.

Аутор је администратор сајта који се на интернету потписује као PIKEMAN. Текст је на сајт поставио г. Пикеман, сада већ давне 2009. године.
Нисам био у прилици да се обратим г. Пикеману и затражим његову дозволу за преузимање и ширење ове лепе приче али надам се да ми не би замерио јер то чиним само из једног разлога – да његов труд не остане затрпан у времену, већ да у лепој причи и сликама ужива још неко ко причу и слике није имао прилике да прочита и види до сада.

Ево и неколико линкова ка видео клиповима који су такође део приче г. Пикемана. Ко има времена, сигурно ће уживати и у тим причама и призорима:

http://vukovisadunava.com/dunav-kroz-vekove/veliki-backi-kanal/

https://youtu.be/W0XDVcqYuM0 - Занимљива прича о Великом бачком каналу
https://youtu.be/GnbweZNtz7Q - Прича о Великом бачком каналу
https://youtu.be/yMZ3FXHfp6g - Прича о Великом бачком каналу
https://youtu.be/qx9pcjbCjOg - Прича о сликару Стефану Јегеру
https://youtu.be/X3LF-GwFWrI - Прича о Великом бачком каналу
https://youtu.be/eT0KsDdIiYo - Прича о Великом бачком каналу


Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: vepar 05, 03, 2017, 01:54:36 pre podne
Regata Voda Vojvodine a bez i 1 km kanala??? Sta je razlog tome? Zaraslost kanala? Ili mozda jos nisu zavrsili remont prevodnice u Beceju od prosle godine?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 05, 03, 2017, 08:35:17 pre podne
Не знам шта је разлог да за ову годину није планирана пловидба (и) каналима али и Дунав и Тиса су у сфери одговорности организатора, Воде Војводине, тако да не видим у томе проблем. Руту и треба мењати сваке године како пловидба и сама регата не би постали монотони.

Можда ће одговор на то питање дати Мирјана током презентације на сајму следеће недеље.

Мени лично, овогодишњи план веома одговара и врло озбиљно размишљам о томе да се прикључим... Али не смем ништа у напред да пишем. Кад год сам претходних пар година у ово време планирао учешће у регати нешто ме је спречило. Овог пута ћу, мудро ћутати па... шта буде - биће.

http://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: vepar 05, 03, 2017, 17:43:16 posle podne
Danas smo u klubu NREK Liman imali redovnu godisnju skupstinu pa sam imao prilike da porazgovaram sa Mirom (kapetanica regate). Na zalost ruta regate koja je gore izneta je tacna i definitivna. Razlog za takvu rutu je to sto ce prevodnica Novi Sad uci u remont i nece biti zavrsena celu sezonu  no125 no125 no125 Ali makar su zavrsili prevodnicu Becej pa ko hoce moze se tamo odvojiti od regate i otici do Bogojeva pa nazad... Ali sve u svemu tuzna prica jer ce Novosadjani ove godine biti odseceni od kanalske mreze...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: markus 05, 03, 2017, 23:06:51 posle podne
Zašto bi to bila "tužna priča"?  Tisa je sama po sebi prelepa za plovidbu i boravak na njenim obalama i mestima. Ko želi kanale, može ići kad god želi i u koji želi. Jedna prevodnica koja je u remontu, nikoga ne sprečava da se otisne i u tom pravcu.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: BataVoja 06, 03, 2017, 14:24:25 posle podne
Sto se mene tice odgovara mi samo Tisa, jer do sada nikada nisam plovio kanalima pa imam neki strah od trava a gaz mi je skoro metar.
Da li neko zna kada ce Mirjana da bude na sajmu u Beogradu?


Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zankiki 06, 03, 2017, 14:43:51 posle podne
Ne brini za travu, a ako se i nahvata, bar je toplo, malo kupanja i sve se reši
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zica 06, 03, 2017, 15:55:10 posle podne
Sto se mene tice odgovara mi samo Tisa, jer do sada nikada nisam plovio kanalima pa imam neki strah od trava a gaz mi je skoro metar.
Da li neko zna kada ce Mirjana da bude na sajmu u Beogradu?
10.03 u 13h
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 20, 03, 2017, 11:51:25 pre podne
Уз благослов наше Мирјане из предузећа Воде Војводине, која предводи организацију регате, ево прединформације о овогодишњој регати:

Prijave za regatu počinju 20.04. i dobićete mail obaveštenja o tome, a takođe će biti objavljeno i na našem (Воде Војводине) sajtu kao i na našoj grupi na FB. Prijava će biti zakačena u prilogu maila. Popunite je, i zajedno sa kopijom plovidbene dozvole čamca pošaljete poštom ili skenirano mailom. Rok prijava je ili do popune mesta ili do kraja maja, kako bi mi mogli da obavljamo sve konačne pripreme a koje su vezane za broj učesnika. Prošle godine smo popunili broj već za 2-3 nedelje što je bio rekord. Verovatno znate da ograničavamo na 80 plovila zbog same organizacije.
 
Mi kao organizatori obezbeđujemo samu organizaciju regate, prateće osoblje (komandni brod sa kapetanom regate, majstora, doktora, brod spasilac), dogovore sa domaćinima oko dešavanja u mestima gde stajemo i noćimo, besplatno prevođenje kroz prevodnicu, organizovanu dostavu hleba, bureka i drugih namirnica svaki dan, organizaciju takmičenja u kuvanju riblje čorbe za dan Dunava 29.06., kao i organizovan prevoz goriva ukoliko je potrebno. U samom Titelu se na obali nalazi pumpa gde se možete snabdeti gorivom i sami, a mi ćemo odrediti još dve lokacije gde će naši ljudi organizovano dostavljati gorivo, a o tome ćete već biti obavešteni.
 
U zavisnosti od domaćina (opština, turistička organizacija) biće u nekim mestima organizovan obrok za sve regataše, nekad bude besplatno nekad se simbolično porcija plaća, u nameri da se što manje kuva tokom plovidbe. Ali sve ove detaljne informacije ćete dobiti pred polazak na regatu na sastancima koje ćemo organizovati u Novom Sadu i Beogradu, kada nam domaćini potvrde način učešća u organizaciji.

Brzina plovidbe na regati uzvodno ide oko 6-8 km/h, a nizvodno i preko 10 km/h. Sve zavisi od brzine toka reke, kao i vetra. Dnevno plovimo po nekoliko sati, u zavisnosti od udaljenosti u kilometrima. Ukoliko Vam se pokaže da motor troši i više nego što treba, ne brinite, uvek ćemo moći da se snabdemo gorivom. Sve vreme trajanja regate prati nas auto za eventualne neophodne nabavke.

Да додам и ово:

Девета по реду, сада већ традиционална, регата „Воде Војводине“, одржаће се ове године од 21. јуна до 2. јула. У 12 дана, наутичари ће имати прилику да плове дуж готово 400 километара реке Тисе на релацији Нови Сад – Тител – Бабатово – Нови Бечеј – Бачко Петрово Село – Сента –Кањижа – Мол – Бечеј – Арадац – Тител – Нови Сад.

Нагласићу још једном - ово је прединформација, како бисте имали о чему да размишљате. Званичну информацију, Мирјана ће нам доставити благовремено.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 20, 03, 2017, 12:50:18 posle podne
Prvo da se zahvalim LSI što je preneo informacije vezano za Regatu Vode Vojvodine 2017.

Izvinjavam se što sam sve ređe na forumu, jednostavno obaveze, kako službene tako i privatne ostavljaju malo prostora. Iako to ne bi trebalo da bude opravdanje. Trudiću se da budem više prisutna u narednom periodu..

Samo da objasnim, obzirom da ste već donekle i razjasnili situaciju. Na žalost ove godine neće biti plovidbe kanalima (prvi put u našim regatama), zbog remonta prevodnice Novi Sad. Iako nam smanjuje mogućnost prolaska kroz nju ove sezone, ipak sa druge strane dobra je informacija da uspevamo da radimo remont kako bi bila u funkciji narednih 10-15 godina sa što manje problema i kvarova. Remont prevodnice Bečej očekujemo da će biti završen u naredne dve-tri nedelje.

Iako ne plovimo kanalima, uživaćemo u Tisi koja je isto predivna za odmor i uživanje na vodi. A ove godine i proslavljamo 40 godina od puštanja u rad Brane na Tisi.

Pozdravljam sve forumaše!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 20, 04, 2017, 09:36:37 pre podne
Dragi nautičari forumaši,

obaveštavam vas da je od danas počelo prijavljivanje zainteresovanih za našu devetu po redu Regatu Vode Vojvodine.

Regata će se održati u terminu od 21. juna do 02. jula 2017. godine.

Plovidba će se odvijati na sledećoj maršruti: Novi Sad – Titel – Babatovo (Elemir) – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo –Senta – Kanjiža (dva dana) – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad.

Prijave će biti moguće do popune mesta, a najkasnije do 31.05.2017. godine.
Molimo vas da nam dostavite poštom, lično ili pošaljete skeniranu popunjenu prijavu sa potpisom zapovednika broda, uz kopiju plovidbene dozvole.

Prijave možete naći i na našem vebsajtu www.vodevojvodine.rs, kao i u prilogu.

Prvi informativni sastanak sa zainteresovanim regatašima će se održati u Novom Sadu posle prvomajskih praznika.

Za sve informacije:

Mirjana Živković 021/48-81-409, mzivkovic@vodevojvodine.com
Jelena Paklar 021/48-81-539, jpaklar@vodevojvodine.com
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: BataVoja 03, 05, 2017, 18:41:56 posle podne
Dobar dan,

Bas me cudi da nema komentara u vezi ovogodisnje regate a prijavljivanje vec pocelo. Da li to znaci da ima malo zainteresovanih ili je misljenje da je jos rano za prijavljivanje. Ja sam se prijavio i to ce biti moja prva regata.

Pozdrav
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 03, 05, 2017, 20:16:29 posle podne
БатаВојо, оног дана кад је Мирјана објавила да почиње пријављивање, ја сам се пријавио у следећих сат времена.
Не знам да ли сам био први али вероватно сам био међу првима.

Све некако ћутим - бојим се да не урекнем.
Али ствари полако иду у добром правцу.
Чамац је у води (добро, имам проблема с гашењем на леру али средићу то у наредних пар дана), припремам се да утврдим неку просечну потрошњу горива како бих знако колико резерве да понесем и колико ће ми бити потребно успут...

Па ето, видимо се на регати, ако Бог да.
И мени ће бити први пут. Можда ће формирати одељење за прваке, као у школици.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: markus 03, 05, 2017, 23:08:21 posle podne
Lazo,
čestitam na odlučnosti (pa pomalo i hrabrosti) da konačno zaploviš na malo veću daljinu od Slankamena i Titela. Pošto nemaš kabinu, neke stvari moraćeš dobro isplanirati unapred. Gorivo je tu najmanji problem, Mirjana organizuje dopremanje ako nekom hitno ustreba, a redovno snabdevanje se zna unapred.
Samo, ne reče da li ideš sam ili sa posadom?  I od toga dosta toga zavisi.  tamburanje
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 03, 05, 2017, 23:19:17 posle podne
Маркусе, на ову регату поћи ћу сам. Отворени чамац је један од разлога.
Планирам да понесем шатор који се лако склапа и расклапа.
Већ сам направио списак ствари које треба понети.
Оно што видим као проблем јесте исхрана и одржавање хигијене.

Ја ни код куће себи не спремам храну а тек на чамцу нећу имати услове за то. Надам се да ће на свим местима заустављања и задржавања бити омогућено да се нешто купи. Мислим да могу да издржим десет дана с једним оброком дневно.
Више од свега, брину ме комарци. Спремам план достојан Барбаросе па ћемо видети.

Само да нас време послужи и биће све у најбољем реду.

Sent from my P9000 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Bakara 04, 05, 2017, 09:00:47 pre podne
...Мислим да могу да издржим десет дана с једним оброком дневно...
LSI nemojte da se uzdate u ovo, mislim da nije bas bezbedno...!

Imacete duze plovidbe, verovatno po suncu a na otvorenom ste camcu. Siguran sam da ne zelite da vam zbog smanjene ishrane i jakog sunca bude lose, pa da vam to pokvari prvo regatasko iskustvo?

Da sam na vasem mestu, sto se tice ishrane, pripremio bih ako nista, dosta konzervi razne hrane i mnooogo tecnosti! Mali plinski reso je isto zgodan. Koliko znam, imate komore na camcu u koje moze da stane ta hrana, a da bude pri samom koritu gde ce voda odrzavati nizu temperaturu. Drugo, morate se nekako zastititi od sunca. Posto su brzine kojima se plovi izmedju 5 i 10kmh u grupi(tako sam razumeo), mozda ce vam znaciti i suncobran ako nemate tendu? Mada, bicete sa ljudima koji vole vodu i druzenje, i pored njih i da hocete, ne mozete ostati gladni siguran sam 6589

Ja nemam iskustva sa regatama, ali sam dugo na vodi pa pisem ovo prijateljski u cilju da takav dogadjaj pamtite i prepricavate dugo, ali u pozitivnom smislu 114
Pozdrav!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 04, 05, 2017, 09:32:20 pre podne
Za Lakija se ne sekiram... Stara je to kuka, sve ce taj izdrzati...
Tendu ima, camac mu je brz pa ce caskom skoknuti levo desno...
Jedino se plasim da ce ga neko slikati kad sedne na Yupolku, pa ce bidne kompromataaa  stri stri stri
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 04, 05, 2017, 09:38:48 pre podne
Бакара, најлепше се захваљујем на овим лепим сугестијама.

Кад сам рекао: један оброк дневно, мислио сам на један прави оброк - нешто скувано.

Иначе, на свој списак сам ставио да треба понети бар један пакет воде за пиће, а уз пут бих залиху обнављао. Такође, биће ту и конзерви (наресци, паштете, готова јела) за оне друге оброке.
Колико сам чуо, организатор увек обезбеди с домаћинима да се нешто припреми (сећам се једног пасуља у Бечеју пре две године).
Имам оне портабл фрижидере, чак и један с вентилатором али за њега је потребно стално напајање, тако да нисам сигуран да ли ћу их понети. А и ако их понесем, биће то пре свега да би ми храна била добро затворена ако већ не може да се хлади целим путем.

Сигурно нећу себе изложити ризику, како због себе самог, тако не желим ни организатору да стварам проблеме за случај да ми не буде добро због непромишљености.

Мој чамац има постављену тенду, тако да се ни сунца не плашим.

А што се тиче успомена и препричавања - видите ви колико ја и иначе пишем. Шта мислите колико ће тога бити после регате (није да вам претим)?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 04, 05, 2017, 09:44:34 pre podne
...
Jedino se plasim da ce ga neko slikati kad sedne na Yupolku, pa ce bidne kompromataaa  stri stri stri


Каква јуполка? Спремио сам хемијски. Имам и средство које се сипа доле, у "црни танк". Сад тражим добар дезинфектант за горњи, за испирање.

А за сликање - ко буде расположен да ме слика, лако може бити и сам "усликан" (то смо и као мали радили - само се, с опроштењем, натрћиш, а усликани може само да се смешка).

А компромитација - јуначе, имам се ја чиме подичити (кад почнем да се извињавам, нема ми равног).
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Bakara 04, 05, 2017, 10:25:46 pre podne
Onda nema brige LSI, zelim vam mirnu plovidbu i dobro vreme!  thumbup
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zica 04, 05, 2017, 10:26:54 pre podne
Lazo na regati svake godine učestuje jedan drugar sa čamcem bez kabine sve stvari drži u kantama od farbe za krečenje a što se tiče lošeg vremena uvek će se naći drugar sa kabinom. Iače drugar što ide sa čamcem je jedna divna pozitivna osoba pa ako ideš na sastanak u NS upznaćeš ga .A u Miri i njenom timu ćeš naći pravi tim.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 05, 05, 2017, 15:11:51 posle podne
LSI, ne brigaj, najmanje ćeš biti sam, gladan i ostavljen pored svih nas na oko 90 plovila.. Svakako će biti hrane (kuvane) da li besplatno ili uz simbolično plaćanje na svakoj lokaciji. Ali to će se sve znati do pred polazak kada budemo organizovali još jedan sastanak u Beogradu i Novom Sadu.

Imamo nekoliko regataša bez kabine na čamcu, pa čak i biciklistu koji nas sve vreme prati i noći sa nama. Kamp nam nikada nije mali  6589

Do danas imamo 74 prijave, a verovatno posle današnjeg sastanka zatvaramo prijavljivanje jer očekujem da ćemo dostići 90 plovila što je ove godine limit.

Zainteresovanih regataša i dobrog raspoloženja kako kod njih tako i u našem organizacionom timu nikada ne manjka..

Vidimo se danas u 18h na sastanku u Novom Sadu!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 05, 05, 2017, 20:40:44 posle podne
Ево, пре неколико минута, вратих се из Новог Сада.

Прво да се захвалим Мирјани на подршци у њеној поруци, а онда да се захвалим и њој и регаташима с којима сам провео лепо предвечерје на обали Дунава у мом родном граду.

Леп град - добри људи.
Тако је било некад. Тако је и сад.
Људи ме лепо примили, упознао сам неке с којима је ово био први контакт, а пријатно сам се обрадовао кад ми се обратио један високи младић с брадом - Терца, ког знамо с форума.
Ево прилике да му се још једном извиним што сам одбио пиће - чекала ме је вожња до Београда, а невреме је било у најави.

Маркусу морам дупло да се захвалим - дочекао ме је са списком важних ствари које би требало имати на чамцу... Искуство је велика ствар, а још већа је поделити га са онима који га немају.

Да не дужим, сад с још већим нестрпљењем очекујем регату.

Sent from my P9000 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 21, 05, 2017, 18:05:46 posle podne
Не знам како остали, али ја се полако спремам за регату.

Чамац је у води, мотор је сређен (остаје још проблем обртомера али и то ће бити решено ових дана), направљена платформа у предњем чамцу (уствари, направљене су плоче које затварају простор између предњих седишта), јастуци су у завршној фази а данас сам испробао и постављање шатора у ком ћу спавати неколико ноћи током регате.

Ево како ти изгледа:
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 21, 05, 2017, 19:13:52 posle podne
Занимљиво решење ЛСИ. Шатор тачно одговара димензијама чамца, невероватно. Да ли сте га шили по мери или сте пак нашли готов у идеалним мерама?

Предложио бих Вам пријатељски да прво једно вече (боље можда поподне) пробно преспавате. Наиме, кад се усидрим од ситних таласа и протицања воде крај чамца, производи се од лупкања неки специфичан звук који се појачава од корита слично акустичној резонантној кутији. Мени је тај звук поприлично гласан и  на води нисам могао заспати, много је бучно.

На идеју о шатору дошао сам одавно али од мојих петнаестак - сви су велики.

Тражио сам по огласима и обрадовао сам се видећи један димензија 180 х 85 х 85 цм, међутим, продат је и није сигурно да ће га продавац поново имати у догледно време.
Зато сам се одлучио за овај који је 185 х 130 х 95 - мало је већи али данашња проба је показала да сам био у праву - може да прође.
Испод шатора биће јастуци које очекујем у наредних десетак дана (ништа посебно - сунђер од 5 цм у лепом платну боје као бимини - да буде у тону!).

Обзиром да ћу понети и врећу (имам их више врста па ћу понети лагану, летњу), очекујем да ће спавање бити сасвим удобно. А што се тиче буке - то ме не брине.
Много пута сам спавао на дасци, у парку, у кампу - околна бука ми ни мало не смета. А ја и иначе спавам 4-5 сати дневно, толико ми је довољно и кад заспим, изгледа то као да нисам жив.

Све у свему, не очекујем проблеме. А ако их и буде, лако је шатор пренети на обалу (понећу најлонску простирку за испод и цираду за од горе, ако буде кише). Али верујем да ћу преспавати све ноћи на чамцу.

Иначе, данас ме је мрзело да развлачим бимини, али да сам га развукао, видело би се да тенда својим предњим крајем наткриљује трећину шатора, онај део где је улаз.
Замислио сам да преко биминија разапнем цираду, за случај кише, тако да би та цирада могла да се простре преко читавог шатора, па ме ни киша не брине.

Ипак, од свега би најлепше било лепо време и звездане ноћи...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: broker975fx 21, 05, 2017, 19:27:07 posle podne
Bravo ovo je super resenje, realno ko kabinas. Meni je uvek bilo zadovoljstvo spavanja u satoru a ovo je tek uzitak.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 21, 05, 2017, 19:45:19 posle podne
Lazoooo tvoje ideje me oduševljavaju, a ova sa šatorom na čamcu je izvanredna. Sve se uklopilo , čak i to da i bimini pokriva deo šatora. Verujem da ćeš uživati na regati.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 21, 05, 2017, 20:14:09 posle podne
Драго ми је да вам се моја решења допадају. А спремам још неке моје новотарије - ускоро ћу вам и то показати. Ако успем, биће то моја најважнија иновација коју планирам за регату...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 21, 05, 2017, 20:42:33 posle podne
Sprama se poklon za velikog rekoplovca:
(https://jeepwithkids.files.wordpress.com/2014/07/porta.jpg)
dodo dodo


Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 21, 05, 2017, 20:51:14 posle podne
Па где је нађе тао наранџасту?

Изгледа боље од мог хемијског али наранџасто... Па уз ове остале боје, Боже ме опрости, као оне шарене заставе, а ја волим једнобојно.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 21, 05, 2017, 21:01:02 posle podne
Moze i da se unapredi, to jest umesto ovog dzaka da se stavi onaj za krompire ...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 21, 05, 2017, 21:08:20 posle podne
Moze i da se unapredi, to jest umesto ovog dzaka da se stavi onaj za krompire ...

Такве користе само они са веома тврдом столицом...

Дуле, мани ме се. Сад ће ме Зортер опет искритиковати и мораћу опет да се самобанујем. Немаш појма како ми је било три дана да не напишем ништа на форуму!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zankiki 22, 05, 2017, 09:16:55 pre podne
Занимљиво решење ЛСИ. Шатор тачно одговара димензијама чамца, невероватно. Да ли сте га шили по мери или сте пак нашли готов у идеалним мерама?

Предложио бих Вам пријатељски да прво једно вече (боље можда поподне) пробно преспавате. Наиме, кад се усидрим од ситних таласа и протицања воде крај чамца, производи се од лупкања неки специфичан звук који се појачава од корита слично акустичној резонантној кутији. Мени је тај звук поприлично гласан и  на води нисам могао заспати, много је бучно.

Ovaj problem vremenom nestane... Kao kada u gradu ne bi mogao zaspati od automobila koji ti prolaze ispod prozora....
Samo vežba!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: broker975fx 22, 05, 2017, 09:35:37 pre podne
To onda postane prava uspavanka a kad jos na sve to dobuje kisica onda je uzitak potpun
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zankiki 22, 05, 2017, 09:59:48 pre podne
Ništa bolje nego spavanje na brodu dok dobuje kiša!  thumbup
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 22, 05, 2017, 10:17:22 pre podne
Знате шта - маните се ви те ваше кише и добовања. Спаваћу ја лепо и без кише, па нек се чује било шта.

Иначе, имам ја добар систем кад ме неки звук пробуди, који решава све у тренутку - опсујем матер оном ко је произвео звук и наставим да спавам... 456
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: minjabolesnikov 10, 06, 2017, 12:40:58 posle podne
Lazo, fenomenalna resenja. Ja hocu preko celog biminija do spoca pramca da uradim ciradu koja imati i prozore sa strane, da ni ne sirim sator. Samo da uhvatim nekog dobrog majstora da mi premeri, iskroji i postavi drikere.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: minjabolesnikov 10, 06, 2017, 12:42:29 posle podne
A slepovacu se uz lep brod na regati cetvrtak - ponedeljak, spavam u kampu, nosim sator.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 10, 06, 2017, 13:02:24 posle podne
Приближава се почетак нашег уживања.
Овако или онако организовани и опремљени, најважније је да понесемо добро расположење.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 16, 06, 2017, 12:14:38 posle podne
За оне који нису чули, а спремају се на регату Воде Војводине 2017. данас ће у марини "4. јул" у пет сати поподне бити организован састанак с организатором ради размене последњих информација пред полазак.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 16, 06, 2017, 20:32:51 posle podne
Састанак одржан по плану. На састанку било 23 особе (што наших, што њихових).
Мирјана нас упознала с детаљима и члановима организационог тима, као и с планом регате.

Ако сам добро упамтио, пријављено је 88 пловила, 1 бицикл и 1 кајак. Укупно нешто више од 240 људи, од којих ваљда 43 деце!

Гориво ће бити доступно у Тителу и Кањижи. Коме то не буде довољно, мораће да се снађе некако (организатор је рекао да се свако пријави па ће они видети како могу да помогну).
Биће обезбеђен лекар за регаташе али и "лекар" за пловила, злу не требало.

Према плану, доручак ће, мање више, бити организован и донет сваког јутра према пријавама које ће учесници подносити претходне вечери.
Што се осталих оброка тиче, биће неколико бесплатних ручкова и неколико по ценама од 200 до 350 динара по особи. Преовладаваће пасуљ, густ, редак, овакав - онакав... Има да пршти!

За учеснике ће у местима задржавања бити организовани излети, разгледања места, смотре ручних радова и слични забавни програми. На пар места у вечерњим сатима биће обезбеђена музика тамбураша...

Рекао бих да нас очекује леп провод. Још само да нас време послужи...

Ево и пар снимака са састанка:

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 16, 06, 2017, 20:40:05 posle podne
Želim vam lepu plovidbu, lepo vreme, dobrog društva će verovatno biti. Ako bude sreće možda vam se sledeće godine i ja pridružim.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 16, 06, 2017, 20:42:30 posle podne
Лепе ствари не долазе саме од себе - треба их много желети!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: BataVoja 17, 06, 2017, 09:59:28 pre podne
Ja se iskreno nadam da će nam regata proteći u najboljem raspoloženju. Sastanak juče je bio konkretan, sa najvažnijim detaljima. Upoznao sam Gosp. Lazu ali tek pred kraj, tako da nismo imali mnogo vremena za razgovor ali zato nam predstoji 10 dana na Tisi.  harm
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 17, 06, 2017, 14:16:55 posle podne
Ja se iskreno nadam da će nam regata proteći u najboljem raspoloženju. Sastanak juče je bio konkretan, sa najvažnijim detaljima. Upoznao sam Gosp. Lazu ali tek pred kraj, tako da nismo imali mnogo vremena za razgovor ali zato nam predstoji 10 dana na Tisi.  harm

Сад ми је жао што сам одмах после састанка отишао. Баш нигде нисам журио. Али нисам повезао ваше име с надимком с форума! Изгледа да старим...

Нека, исправићемо то на регати, упознаћемо се боље и испричаћемо се, уз пиво, наравно!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: tomicbanee 18, 06, 2017, 09:24:01 pre podne
Citirao bih  nekoliko rečenica g-dina Branka Djurice, sa prve pripremne plovidbe za Panonsku regatu daleke  1975.godine u ranu jesen:
“Tu je – kao u Tisi – voda opet postala smaragdno zelena, a zlatna je jesen još  treperila u beskrajnim kordonima vrba i topola..
Posle beskrajnih utisaka toga dana i raštanog kupusa na Lički način, što ga je pripremio čika Buda Krastavac, našim premorenim gradskim čulima godila je noć u vrećama za spavanje na palubi, pod vedrim zvezdanim nebom i uspavljujućim kreketom žaba.
Ovakav lagani povetarac miluje svakako pod istim zvezdanim nebom i na Tihom okeanu, pa ono sa Panonskim morem, koje eto, ima iste horizonte i zenit, ne izgleda baš kao šala. Da nije kreketa i udaljenog laveža iz nekog sela, tišina bi bila  čak – nesnosna.
Treba li napominjati da i “panonski mornari”, kao i Odisej kod Kirke mogu zaboraviti na vreme u nekoj od slučajno otkrivenih ribarskih čardi. Uz svežu somovinu ili kečigu, uz gutljaj lakog rizlinga, ovde možete nabasati  i na jednu od mnogih grupa nepriznate Tamburaške akademije nauka iz Deronja..
Treba li pričati kako je ujutru na vodi ukusan omlet sa slaninom uz vruć vojvodjanski hleb, kupljen od sanjivog seoskog pekara.. Ima li tako nešto na Akapulku ili na Havajima? Možda, ali je prilično daleko u svakom pogledu..”
Neka je sa srećom...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 22, 06, 2017, 18:50:08 posle podne
Регата је јуче кренула из Новог Сада и први одмор био је у Тителу.

Ја сам јутрос, око пола седам, пошао пут Титела и око 7:10 затекао велики број пловила и тек по неког будног.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/e4a0631a9e8534fccc1f218e8b5bc348.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/ce084a77a084fa6b172a44a94376cdc7.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 22, 06, 2017, 18:54:15 posle podne
Регата је наставила пловидбу у девет...
Како је леп призор видети толико пловила на малом простору, окупљених око једне лепе идеје.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/1b9f92725cb2f2ce407668ea3b9fdb3a.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/3190b4e8a03590444138cb6446faf8d4.jpg)

Иако сам возио једва 10 на сат, брзо сам избио на чело конвоја и већ око један стигао сам у Бабатово, наш данашњи циљ. Бродови су пристизали у наредна два сата.

А у  Бабатову, организазори и домаћини су нам приредили лепе тренутке
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/e23bd5493ecf19fa20faf7f23134da1c.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/bdcf17f27b0c0f8a9b201f4899592907.jpg)
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 22, 06, 2017, 19:04:12 posle podne
Уследио је ручак - пасуљ.
Пасуљ волим али дошли ми гости па смо ручали у ресторану. Могу само да кажем да је ручак био веома квалитетан.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/8fed0215bb57f846aa2fcc13fc33afb0.jpg)

Пошто смо се нахранили ми, нахранио сам и резервоар моје хонде. На путу дугом 45 км, при брзини која није прелазила 10 км/сат и 3000 о/мин потрошио сам око 12 литара бензина - толико је стало у резервоар.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/de03fd9190d053babfd67b18f9fcc08f.jpg)

Послеподне је протекло у одмору, купању и игри дечурлије

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170622/e03de30ca5da5abc43cd6bdfa10f0662.jpg)

Шта ће донети вече и нови дан, о том потом.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 22, 06, 2017, 22:51:12 posle podne
Laki druže, želim vam lepu i udobnu plovidbu, mnogo lepog druženja, novih prijateljstava i nautičkih iskustava. Srećnooooo!!!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: srsa 23, 06, 2017, 05:46:52 pre podne
Срећно Лазо, мирна вода и лепо време без ветра, уз добро друштво гарантују добар провод и уживанцију.  114  И само полако, држ се средине, а не чела конвоја.  ffff
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: minjabolesnikov 23, 06, 2017, 07:02:42 pre podne
Eto mene u cetvrtak da odradimo kraj zajedno!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 23, 06, 2017, 10:32:15 pre podne
Srecno Laki i da se vratis sa naj lepsim uspomenama !!!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 16:37:00 posle podne
Гледам, нико од регаташа да напише нешто...

Није им ни замерити. Овде је толико лепо да људи забораве на све остале. А није да нас нема. Само с нашег форума, срео сам неколико људи: Миле Грчки, Флипер, Вепар, Маркус, Воја, Терца... Не вреди, боље да нисам ни почињао јер ћу сигурно изоставити неког. А ту је и толико других које сам тек упознао.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 16:40:32 posle podne
Боље да вам у  неколико реченица напишем како је то било до сад.

Дакле, у Бабатову је била моја прва ноћ на регати. Спавао сам у шатору и ако се сећате, то је онај мали, намонтиран на прамцу.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/9e3ac153b15ba63a0068504de47385f5.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 16:43:10 posle podne
Али пре спавања, било је дружење и провод уз музику тамбураша

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/c9958f6ea1f190853da433b9806eefc8.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/54a498c3d15cb429de4eab5e6b1ee4a0.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 16:52:07 posle podne
Следећег дана, стигли смо у  Нови Бечеј. Савршено место али нисмо имали среће.

Прво нас је захватила олуја с орканским  ветром. У једном тренутку, изгледалo је да ће нам пресести регата.
Два велика катамарана и један брод били су један преко другог везани уз понтон. Кад је олуја почела, покидала се сајла понтона и читав онај склоп, за који су били прикачени и помоћни чамци, почео је, ношен ветром, опасно да се креће ка пловилима усидреним испод њих. Био је то напет тренутак али ипак се све завршило добро.

А што се мене тиче, ја сам стигао до чамца у тренутку кад је ветар избацио трећину шатора с палубе. Још мало, и мој шатор би одлетео с ветром... Ипак, све се завршило с мало кише у чамцу.

Е, али то није и крај невољама те вечери.

У ресторану је једна група некадашњих матураната прослављала годишњицу уз музику тамбураша.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/0bc0ad8e45162fb20446c84b9d5fdd12.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 17:00:58 posle podne
И све би то било лепо да у суседном ресторану неки омладинци нису прослављали 18. рођендан. Али уз своју музику!

Певаљка као са Гранда, млада, лепа, у хаљини са шљокицама, на високим штиклицама. Оцена за изглед: врло добар! И остала би та оцена да није запевала.
Да ли сте чули некад кад се паун оглашава? Е, то вам је било управо тако. Само замислите пауна кад рашири онај предивни реп и кад отвори кљун... Страхота!
А био је уз њу још и певач...
Тако се обично назива човек који уз музику пева.
Е, али ово је било све само не певање.
И уз то, било је толико гласно да  нисмо чули тамбураше, а што је још страшније, то је потрајало до три ујутро!

И тако, срећни што смо преживели и олују и "музику", кренули смо ка следећем циљу - Бачком Петровом Селу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 17:05:06 posle podne
А у Бачком Петровом Селу велика светковина. Петровселски дани, традиционална манифестација коју је ове године организатор померио пар дана раније да би и регаташи присуствовали.
А било је свега: и јела и пића и фолклора...

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/ee905ac08b4ffb1a1c17ec40d85a77d2.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/01e62971dbc8d1384faafb029e714692.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/de772aa0197e7296148436f754df07f1.jpg)


Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 17:12:01 posle podne
Потрајало је и то до касно у ноћ али ја сам био мало даље од разгласа тако да из Бачког Петровог Села носим само лепе утиске.

Пловидбу смо наставили јутрос и сад смо у Сенти.
Лепа пловидба али отпала ми леђа зато што немам наслон на седишту, а возили смо дуже од три сата.
Дакле, наслон је прво што ћу направити по повратку с регате, а друго што ми треба јесу мердевине за излазак из воде.
На чамцу имам два степеника на крми али они могу да послуже само као шминка и основа за праве, функционалне мердевине.

Ево још пар снимака од данас, до следећег јављања.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/5bfda6b468d35bac44d6207948a031e9.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/c6a90b932b42faef0fa185860b2d80ef.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/0243448514cb1424db9ad21e14000ad0.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/a306019112bd2461f499f6e0c360ba0d.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: broker975fx 25, 06, 2017, 17:29:27 posle podne
Kako se zaustavio taj sastav sto se otkacio?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 17:31:41 posle podne
На брзину су развезали конопе који нису попуцали а онда маневри моторима и све се добро завршило. Изгледало је страшније него што је било. А могло је свакако да се заврши.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 25, 06, 2017, 17:36:37 posle podne
Иначе, Нови Бечеј ће бити упамћен и по инциденту с ватром. Догодило се ујутро, за време припрема за испловљавање.

На једном од пловила, власник је почео да долива гориво из канистера у резервоар.
У близини се налазио укључен гасни фрижидер који је радио.
Пламен је захватио испарења бензина и ватра је букнула у тренутку.
Све се завршило тако што су прискочили људи са суседних пловила и угасили ватру а човек је завршио с опекотином на нози али је наставио пловидбу.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: minjabolesnikov 26, 06, 2017, 07:30:22 pre podne
Kako je proslo nevreme sinoc?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 26, 06, 2017, 11:02:06 pre podne
Uzivaj Laki za sve nas koji nismo u mogucnosti...
A ova plovidba ce ti dosta reci i o tvom plovilu, pa ces onda moci da majstorises , prosirujes  i doterujes sve sto je potrebno.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zankiki 26, 06, 2017, 12:19:01 posle podne
Nadograđuje kabinu, pa produžava......  sajkaca
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: srsa 26, 06, 2017, 12:47:47 posle podne
Ама пустите човека да се наужива, па да среди утиске са пловидбе, а после иде све по реду.  ffff
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 26, 06, 2017, 13:40:00 posle podne
Kako je proslo nevreme sinoc?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Нисам имао никаквих проблема. Мој шатор је био испод пластичне тенде а чамац је био између два већа брода који су ме заштитили од ветра. Нисам чуо да је било ко имао проблема због невремена.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 26, 06, 2017, 13:42:16 posle podne
Ма, одговорио бих ја и свима вама осталима али немам где да напуним телефон... Нека, кад се вратим...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: minjabolesnikov 26, 06, 2017, 15:51:37 posle podne
Niste na camac instalirali "upaljac" povezan na akumulator i samo u njega uboli dupli usb punjac.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 26, 06, 2017, 17:27:30 posle podne
Niste na camac instalirali "upaljac" povezan na akumulator i samo u njega uboli dupli usb punjac.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ма, јесам, Миња. Али спор пуњач, па никад. А и страх ме да не исцрпим акумулатор.

На ту утичницу, преко разделника, током вожње напајам гарминову навигацију и телефон, али 2 до 4 сата вожње није довољно. Сонар се напаја директно с акумулатора.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 27, 06, 2017, 12:46:12 posle podne
Пловидба од Сенте до Кањиже била је лепа.

Тиса је лепа река, не много широка, за нас одрасле крај Дунава, али зато је дубока и мирна. Обале су негде стрме, негде приступачније али у највећој мери обрасле шикаром или је приступ обали отежан гранама  врба које се надносе над воду.

Ипак, део око Аде упамтио сам по неколико изузетно лепих места. У једном тренутку пожелео сам да пристанем, да изађем на обалу која је мамила лепотом.

Кад возите мали чамац сами морате га готово стално држати на управљачу, поготову ако вам у лице дува  ветар, зато и немам много слика снимљених током вожње. Али једну сам успео да снимим.

Ако је мало увећате, видећете пар лабудова који полећу с воде.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/9f38f0d2701d35e5805e99596bdda6db.jpg)

Било је и срна на обали али њих нисам успео да снимим.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 27, 06, 2017, 12:53:19 posle podne
У Кањижи, пристали смо испод ауто-кампа, једног од лепших које сам видео. Опремљен је свим што један камп треба да има. Чак и базен за купање.

Ручали смо леп пилећи паприкаш а за вечеру било је како се ко снашао.

Ево како се снашла група с којом сам провео вече:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/5fed50b32bd78fd9e3227e0dc07c1091.jpg)

Почело је за видела а потрајало је до мрака:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/cb26cc5f0a49822cf8c91aa867c17444.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/f80a9421e60398a1000de9acb36cccd1.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 27, 06, 2017, 13:01:31 posle podne
Данас је слободан дан (толико слободан да нисам баш сигуран који је данас дан).

Јутро смо провели у шетњи до града где смо на пијаци купили ситнице које ћемо утрошити током дана.
А онда је уследило дембелисање по жељи.

Многи од нас искористили су прилику да се окупају у базену - купање је бесплатно до краја меѕеца.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/738b5bd68ba707c14e9b7aa4c3ae25b0.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: zankiki 27, 06, 2017, 13:40:26 posle podne
Jel samo ja ne vidim slike?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 27, 06, 2017, 14:20:35 posle podne
Bravo Laki, lepe slike a nadam se i atmosfera  bongo
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Trsha 27, 06, 2017, 16:37:00 posle podne
Samo da pohvalim LSI za iscrpne i slikovite izveštaje, gde kao učesnik regate prva 4 dana, mogu na kopnu da pratim desavanja u nastavku regate! Svaka čast!  114  j1
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 27, 06, 2017, 16:55:44 posle podne
Можда слика коју ћу сад поставити није из реда уметничких фотографија, можда би је ваљало сачувати као врло личну али ја ћу рескирати да ми неко од вас каже да сад  могу да се пријавим у неки ријалити и показаћу вам је из само једног разлога - да видите како то изгледа после купања у базену и сунчања, после изврсног паприкаша и помешаног пива и вина. Ово вам је сијеста на регаташки начин:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/c4aaa4c0d708d16f62b9508721dba125.jpg)

А ево и један "селфи" сачињен пре одмора.

Док су једни ручали у ресторану, други су ручак сами припремали...
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/8224d105d6c6948e9646b9e130a70b2c.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 27, 06, 2017, 22:31:12 posle podne
Bravo Laki, kao pravi turistički vodič si. Ako sve zapamtimo što si napisao i slikao, u bliskoj budućnosti će nama budućim učesnicima regate biti lakše. Ali i pored toga pripremi se da nam sve naširoko i nadugačko ispričaš kada se vratiš.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 05:34:43 pre podne
И синоћ је икебана на столу била богата, а друштво око стола весело

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/24de70fb798d9c8711794b522941cba1.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/0521d47d4b6b999724c393503a1e950d.jpg)

И да не заборавим, негде средином вечери, растрчала се деца (а писао сам већ колико их има), с пластичним посудама у рукама. Мали курири делили су регаташима крофне које је умесила и испекла Мирјана.

Како сам чуо, а сад се и уверио, то је већ традиција.

Био је мрак, а како смо се сви грабили, да не би, случајно неко остао без крофне, слика нема. Остала је само још једна лепа успомена и велика захвалност Мирјани на толиком труду. Јер није мала ствар направити толико крофни!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 05:46:41 pre podne
А ево како почиње нови дан. Овако изгледа јутро кроз  врата мог шатора нешто пре пет (иначе, већ сам се умио и обријао, али комшије још спавају и само се чују жубор воде и цвркут птица)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/c5a31306a384c87052debb12a49e2d4f.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 05:49:07 pre podne
Данас, у девет, регата полази низводно ка Молу...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 16:05:26 posle podne
Кренули смо по плану, око девет. Све је изгледало како треба. А онда је Тиса показала своју ћуд. У ствари, Тиса је била прелепа. Ево, погледајте

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/41cf05a3f7ce0acf3b9ce2fadf8fdc00.jpg)

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 16:09:07 posle podne
Лађе су кренуле једна за другом, све једна лепша од друге.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/3504f377514d8c08d184ced07ba5a5fe.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/3c372d872935a2a191f612da2d662a7a.jpg)

А онда је почео да дува ветар. Прво лагано, а онда полако, све јаче и јаче, право у лице.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 16:23:57 posle podne
Таласи су, испрва, били мали, готово неприметни, да би, што ближе Сенти и Ади, били све већи. Дужина таласа, на појединим деоницама, била је између два, три метра, а висина и преко пола метра.

Знам, сад ће неки искусни лађари да се насмеју, али ја сам пожелео једног таквог, искусног, поред себе, да ми каже кад шта да урадим.

Овако, морао сам сам да откривам кад је боље талас напасти додавањем а кад одузимањем гаса.

Онда сам видео да чамац мање скаче ако таласе нападнем под неким углом...

А како невоља никад не долази сама, и један од канапа којим је била везана тенда одвезао се, а нимало није лако управљати малим чамцем по ветру и таласима и хватати и притезати конопце...

И коначно, међу првима, пристао сам уз обалу испод кампа у Молу.



Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 16:32:23 posle podne
Пристао сам испод неких топола и врба, испод ауто-кампа. И док сам пристајао, неки људи, окупљени испред шатора на обали, прихватили ми коноп, донели ми неку стару ауто-гуму, да подбацим под чамац...
И док са  ја дотезао конопе, насекли ми људи кулена и козијег сира...

Одужио сам се јединим што сам имао - виљамовком.

Убрзо по том, почели су да пристижу и остали регаташи и за час је све поново било у најбољем реду, што се да видети и са следећих снимака.

Видећете регаташе који су, као и ја, послужени куленом и сиром, а видећете и казане из којих нам је нешто касније послужен пасуљ. Морам да кажем да је био добар а ви можете да ми верујете на реч.
Видећете на сликама да смо имали и дегустацију ракија. Поред моје виљамовке, нашла се ту Миодрагова лоза и Миливојева јабуковача...

...
Слике ће уследити касније због проблема с интернетом...
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/f3be532f2bd33863e571607038a62ea5.jpg)






Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 17:59:08 posle podne
Да пробам да наставим са сликама
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/e5502a2ccbe53b7a830c34e2e30c8c5e.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/58a0f49287240f36c59ec7858aa13e65.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/5af49c61b043cd3046188b60bf9f75f1.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/99932ae0d4f0934ee6f7916c43851b65.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 18:05:36 posle podne
А док сам се ја овде мучио да вам пошаљем пар слика, група регаташа је отишла у шетњу с водичем да виде неке од знаменитости овог малог места на десној обали Тисе.
Поздрав до следећег јављања.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 28, 06, 2017, 21:19:54 posle podne
Laki, ti postajes sila nauticka...
Ne znam kako ce mo se s tobom u buduce druziti....
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 21:29:02 posle podne
Волим ја вас, Дуки, не брини. Дружићемо се.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 21:56:06 posle podne
А сад још неколико речи о томе како је прошло вече.

Једна група је прошетала Молом, а по њиховом повратку, у парку код насипа, на бини, изведен је богат програм за регаташе. Уз веома лепе кореографије, деца су извела веома леп програм изводећи мађарске и српске народне игре и песме.

Толико је тога било да не знам шта да издвојим. Ево пар слика па видите и сами...

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/246c0568e2a81ea73bd008dc6e9bc07b.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/544b7ec90183ac311437fd6440c1bbf7.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/340a7200205a7ac1a22876f9ad71c791.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/0bfa6df7a5cca5c439a16c013b10a4c1.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/6634951ef300e3e276c79f007c396d32.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/62b9c8a65f7ae229b202ea2bcecb38e7.jpg)



Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 06, 2017, 22:11:35 posle podne
Поздрав за данас. Управо почиње грмљавина, спрема се невреме...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 30, 06, 2017, 05:30:41 pre podne
Јутро у четвртак било је тихо и сунчано, готово  без дашка ветра.

Поучен искуством од претходног дана, скинуо сам пластичну цираду. Мало сам се двоумио око бимини тенде али ипак сам је оставио расклопљену како бих имао заклон од сунца.

Из Мола смо кренули око девет по реци која је мирно текла пут Дунава. Међутим,  већ после десетак минута, почела је кошава. Прво као лагани  ветрић, који је тек намрешкао површину воде, да би из минута у минут, таласи постајали све већи. Негде око Сенте, на око сат времена од поласка, ветар је постао јак, а код Бачког Петровог Села, дувао је свом силином. Показало се да је било добро што сам скинуо  цираду, а на моменте помислио сам да би било добро да смотам и бимини.

Приметио сам да у низводној пловидби, упркос ветру и таласима, при истим обртајима, чамац плови за око три километра на сат брже.

Кад би, повремено, ветар стао и вода се смирила, додавао бих гас и чамац би се пропео изнад таласа и појурио - 14, 17, 20, 25, 30... Даље није могло јер би се опет јавио ветар.

И тако, возећи у цик-цак, против ветра који је постајао све јачи, нешто после једанаест, стигли су први бродови, а међу њима и мој чамац до одредишта у Бечеју.

Ветар је постао толико јак да је маневрисање постало заиста тешко.

Испред мене празан, каменом озидани бедем, иза мене бродови који пристижу и који, као и ја, тешко маневришу. У тренутку одлучујем и усмеравам чамац ка једном делу каменог насипа уз саму ивицу дела обраслог палацкама. Помислио сам, ако ме ветар занесе, палацке ће успорити чамац и ублажити удар о обалу.

Чакљом сам задржао чамац да не удари о камени бедем и искочио на обалу. С канапом у руци, погледао сам око себе. Тачно пред собом угледао сам алку убетонирану у насип. Баш то ми је требало.

Другу алку угледао сам пар метара више, при врху насипа.

Испоставило се да су то биле две једине алке на читавом том делу насипа! Баш сам имао среће.

Пристижу и остали регаташи, ја им помажем при пристајању, а онда, око дванаест, небо се зацрнило, вртар се још појачао и пале су прве капи кише.

На брзину сам поново поставио цираду али чамац је већ био мокар. Извукао сам и обукао кишну кабаницу али пар минута касније, ветар је однео црне облаке на банатску страну и поново је грануло сунце.

Сунђер у руке и прање палубе били су прво што је уследило. Тек после тога, мало сам се обазрео око себе.

Већина регаташа дотле је стигла и пристала. Везали су своје лађе за кочеве које су позабијали у насип. А на насипу нигде чесме, нигде тоалета... Помислим, биће ово занимљив бивак.

Нешто мало касније, стиже ми рођак који живи у Бечеју, пар стотина метара далеко од нашег пристана. Одлазимо да докупимо 15 литара бензина - толико сам потрошио од нашег поласка из Кањиже. С овим што сам докупио, требало би да имам горива довољно до Сланкамена.

Жао ми је али снимака од јуче готово да и нема. Снимио сам полазак из Мола, а онда је почела борба с ветром и таласима, па онда олуја код пристајања.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/bc5fb940bb98c2ed960f8db8d813cc71.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/47613ccf3fc31cc04654a110cfa79943.jpg)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 30, 06, 2017, 05:39:07 pre podne
Током послеподнева, неколико група регаташа кувало је у котлићима ко је шта имао. Нисам то забележио јер сам био код рођака.

Међутим, кад се смркло, регаташи су се окупили у оближњем ресторану, где су људи из локалне туристичке организације организовали малу презентацију.

После приче о веслу које је неколико пута превеслало Дунав од Регенсбурга до нас и које се после 35 година вратило у руке власника, домаћини су нас позвали на Тандрбал који планирају за почетак августа. Уз послужење припремљено у популарној бечејској пекари, чули смо причу о планираној манифестацији. Ако организатори успеју да реализују само део планираног, биће то занимљив тродневни догађај.

Иза тога, уследила је забава уз тамбураше.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/752a4399e4c5a718a015c62b34495720.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/9ec48a03ab658897b8d1f06ab096ae3f.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/921dc3d324a889ea489d8ab015f275ae.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/da427f6f729f59054233d0776270f29e.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/eca47ddc7b1ed650bf23dbeed58654ce.jpg)

Квалитет снимака је слаб али ви већ знате да ја све то бележим телефоном.

Сад је нешто пре шест ујутро. Свануло је ведро и лепо јутро. Видећемо шта ће нам дан донети. По плану, пролазимо преводницу и спуштамо се до Арадца...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 02, 07, 2017, 11:15:58 pre podne
RECNI VUK odmara dusu a i telo nakon regate....

http://youtu.be/_CZ284xsMUU
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: srsa 02, 07, 2017, 17:03:57 posle podne
Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате?  sha
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 02, 07, 2017, 17:08:48 posle podne
Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате?  sha
Jao Srso, ne da se vratio, nego se i razvratu odao... Danas porucuje ciganima "ajde Dano kucu da prodamo"... Ja cutim a zao mi tako lepa porodica da upadne u takvu krizu...
Ma nemam sta da kazem, bice malko kasnije ponovo video kao dokaz kolko nam se Laki odao porocima....
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: DuleN 02, 07, 2017, 18:10:06 posle podne
Prvo sam sat vremena trenirao cigane i Svabu Armina da se desi ovo:

http://youtu.be/eEzZprwe9Hk

A onda je Laki dovoe profesionalce da pevaju:


http://youtu.be/zvNGgfIckao

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 18:18:59 posle podne
Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате?  sha

Јесам, Срсо, вратио сам се јуче, нешто пре пола дванаест али нисам стигао да се јавим раније. А сад, кад видим како ме је Дуле "опањкао", питам се да ли да се и јављам?

Дакле, пут од Бечеја до Арадца протекао је без проблема. Уз повремен чеони ветар и таласе и уз задржавање због пролаза кроз преводницу, стигао сам у Арадац међу првима и лепо се привезао.

Успут, десила ми се још једна ствар по први пут - водена трава ми се уплела око пропелера, непосредно пре Новог Бечеја, тако да сам морао да искључим мотор и пропелер ослободим напасника.

Искористићу прилику да се захвалим нашем пријатељу с форума, Миодрагу, који ми је дозволио да се пре уласка у преводницу, вежем за његов брод "Саша" па ми је тако олакшао улазак јер сам овог пута био сам на чамцу, а с мојим искуством, то је велико искушење. У самој преводници смо се развезали па сам се увукао у једну рупу поред левог зида, где ми је, опет, помогао Миливој са "Милве2" који је привезао мој прамчани коноп за свој брод, тако да сам ја пазио да неко не налети на мој мотор. Ипак, све је прошло без икаквих проблема. Зато се на овом месту захваљујем и Миливоју и његовој супрузи Валерији која је с крме њиховог брода пазила да мој чамац не удари њихов мотор.

У самом Арадцу провели смо лепо послеподне али негде предвече мој "метеоролог" је послао депешу - бол у левом рамену најавио је још једну промену времена. Небо је било ведро, није се дало наслутити да би могла киша али моје раме не лаже. Како је вече одмицало, бол је бивао све јачи, толико да на крају, осим што сам осећао бол, нисам осећао да имам леву руку.

А требало је поставити шатор и поставити кишну цираду...

На крају, морао сам понос да гурнем у комору чамца и да замолим пријатеље, које сам упознао на регати, Радета и Бору, за услугу, да ме пусте да преспавам код њих у кокпиту њихове моторне једрилице марке МекГрегор. И њима се захваљујем на разумевању и предусретљивости.

Имам пар фотографија снимљених тог дана



Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 18:37:09 posle podne
После преводнице, пратило нас је лепо време и релативно брзо смо стигли у Арадац.

Тај део сам возио брзином између 15 и 20 км/сат, а како сам кроз преводницу прошао у првој групи, у Арадац сам стигао као други. Нашао сам лепо место и привезао се, а онда су почели да пристижу и остали бродови.

Ево пар слика, да видите како је изгледао вез у том лепом одморишту.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: srsa 02, 07, 2017, 18:59:48 posle podne
Ма добро се ти нама вратио. Надам се детаљном извештају када се будемо видели, нпр. следећи викенд.  114 
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 19:31:20 posle podne
То вече, након гирица и домаћег вина, за нас се завршило око једанаест сати увече.
Раширио сам врећу за спавање по седишту у кокпиту и увукао се у њу... Како сам легао, тако сам заспао. Ујутро су ми причали да су они још извесно време гледали ТВ али ја то нисам ни чуо ни видео. Иначе, кад се упореди комфор у Мекгрегору и на мом чамцу, то вам је отприлике као кад из "Чича Томине колибе" ускочите у Шератон.

Пробудио сам се у истом положају у ком сам и легао.

Јутро је било лепо ведро у пет, кад сам се пробудио. Али између седам и осам, небо се наоблачило и облаци су, гоњени ветром, кренули к нама с бачке стране. Почела је киша која, на срећу, није трајала дуго и осим што је довела до тога да сам само још више запрљао чамац, није изазвала било какаве проблеме. Тако се показало да мој "метеоролог" не греши.


Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 19:34:09 posle podne
После врућег бурека и јогурта, дошло је време за испловљавање.
Неки су већ добро одмакли кад сам се ја поздравио с Радетом и Бором и запловио пут Сланкамена.

Планирано одредиште за тај дан био је Тител али ја сам у зглобовима осећао да нам долази нова киша и одлучио сам да се не задржавам, већ да возим право до марине у Сланкамену. Тих последњих 37 км одлучио сам да возим већом брзином. Подигао сам број обртаја на 4000 и гармин је показао да моја лађа "лети" 20 км/сат.

Са тог дела вожње немам много фотографија.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 19:47:51 posle podne
Возећи "вратоломном" брзином код Титела сам сустигао неколико регаташа који су управо пристизали на јучерашње одредиште. Само сам их поздравио својом вувузелом и наставио ка Сланкамену.

За мање од два сата, упловио сам у марину. Махањем, поздравила ме је девојчица из нашег ресторана и исто тако лепом добродошлицом дочекали су ме и остали који су се затекли у марини. Стигао сам кући!

Сунце је већ било високо на небу али ја сам одлучио да прво изнесем све што је потребно из чамца и да га лепо оперем од блата и свега што је оставило трагове десетодневне пловидбе. За то ми је било потребно скоро два сата и прилично исцрпљен, сео сам у хладовину терасе нашег ресторана да се освежим. Реч по реч с пријатељима, који су сви хтели да чују како је било, нисам ни приметио да је већ прошло два по подне.

У неко доба, у ресторану се појавили музиканти - то је ново у понуди нашег ресторана. Сваке суботе и недеље сад имамо живу музику.

Е сад, шта се ту догодило, ја не бих знао "касти".
Ја сам мирно седео, с пријатљем Тићом, било је и других гостију за другим столовима, али музиканти су дошли баш код нас...
Даље, шта да вам пишем - видели сте шта је Дуле написао. А нисам крив, заиста. Часна пионирска...
Можда је то због мог новог шешира који сам купио код Кинеза за 200 динара у Кањижи?

И ето, ја сам тако завршио моју прву регату, на којој сам први пут заиста пловио, први пут прошао кроз преводницу, први пут ослобађао пропелер од траве...

Надам се да сам вам својим текстовима дочарао бар делић атмосфере с регате виђен из могу угла.

Искористићу прилику да се још једном захвалим организаторима на великом труду који су уложили да се ми тако лепо проведемо. Надам се да ће наставити с организацијама нових регата и да ће свака следећа бити боља од ових до сада. А простора за побољшања сигурно има.

На пример, указао бих на проблем одржавања личне хигијене и задовољавања неких "потреба".
Можда то није проблем посадама које плове на већим пловилима опремљеним купатилима и тоалетима али нама, на малим чамцима, то буде велики проблем.

Ја сам, на пример, у Бабатову, ујутро, могао да се обријем само тако што сам из флаше с водом сипао по мало на длан, тиме поквасио образе, набацио крему и обријао се скоро на суво. Ту је улогу тоалета преузела тополова шума на насипу. Али у Бечеју, били смо на бетонираном насипу дугом неколико стотина метара, где није било ни једне чесме, ни једног тоалета, а ни шумарка у близини... У Молу, тоалет је био неупотребљив (али смо имали на плажи тушеве с топлом водом). У Арадцу, у камп насељу било је зиданих и хемијских портабл тоалета али били су у таквом стању да никад не бисте пожелели да их користите; постојала је чесма али вода није била за пиће.

Мислим да је одлука организатора да останемо два дана у Кањижи била сјајна! Камп је био предиван, лепо одржаван и у њему смо имали сав могући комфор.

Исто тако, похвалио бих и организацију излета и обилазака. Ја нисам ишао у обиласке, али они који су били, кажу да је било веома лепо и да су видели и чули занимљиве ствари.
Ако се томе дода и тзв. "каналијада", забава за децу, које је било веома много на овој регати, ја бих организаторима дао високу оцену за уложени труд.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 02, 07, 2017, 19:54:10 posle podne
Ма добро се ти нама вратио. Надам се детаљном извештају када се будемо видели, нпр. следећи викенд.  114


Срсо, друже, хвала на подршци. Овај Дуле ме оцрнио начисто.
Као што рекох, за јуче нисам крив. А данас сам и жену повео, кад, ето ти музиканата опет. Исти они од јуче. И опет код нас.

А онда тај Дуле... Убаци нам провокатора, певача који "пева" само песме Жељка Бебека. Растерао ми музиканте.

Али, преживео сам некако и ово данас. А од сутра поново на радне задатке. Одмор је био и прошао - први и једини у животу који сам искористио у пуном трајању - 28 радних дана плус све суботе и недеље у међувремену.

Што се тиче следећег викенда, пре неколико минута била су ми деца. Управо смо се договорили да у суботу идемо сви заједно у Сланкамен. Па дођите и вас двоје да се видимо и да се испричамо...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 03, 07, 2017, 09:50:16 pre podne
Dobro došao Lazo. Verujem da je regata za tebe bila nezaboravno iskustvo. Sad uživaj u uspomenama sa nje, mi ostali koji nemamo takvo iskustvo možemo samo da ti zavidimo na hrabrosti i snalažljivosti. Nadam se da ćemo i mi jednom to isto probati. Pozdrav, vidimo se.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 03, 07, 2017, 13:10:27 posle podne
Милета, хвала на добродошлици.

Драго ми је ако су моји текстови и слике некоме дочарали оно што сам ја доживео. То је и главни разлог зашто сам све ово поделио са свима вама.

Знам колико су ми користили савети које сам добио пре путовања од оних који су регату већ искусили и осећао сам потребу да и ја своја искуства поделим с онима који још увек сањају о таквој пловидби. Све њих овим текстовима желео сам да охрабрим да се организују и да се одваже да крену на пут.

На регати су претежно биле породице, многе с децом, својом или децом њихове деце. Било је свега неколико нас "самаца". Али ни једног тренутка нисмо били сами. Да би на регати неко био сам, мора баш добро да се потруди. Јер, сваког тренутка неко наиђе, јави се, пренесе неку занимљиву информацију о нечем што се десило или се дешава на другом крају...

Доживео сам да ме људи које никад раније нисам срео почасте, позову на доручак, приме на свој брод да преспавам или само да попијемо пиће.

За час се окупи дружина расположена за веселу причу и хладно пиво, а онда то потраје до касно у ноћ... Чуј, до касно у ноћ! Наша дружења најчешће су се завршавала око једанаест увече, мада је било и група које су умеле да "заглаве". Тада би мало сметали посадама оближњих бродова али мислим да нико с регате није отишао уморан због тога. Можда се у датом тренутку неко и наљутио али ко да сложи баш све "рогове у врећи"?

Невероватно је колико лепих, ситних, малих догађаја стане у десет дана и сложе мозаик који остаје у сећању за читав живот.

Ја сам доживео да ми приђу људи да ме упознају јер су читали моја пискарања на овом нашем форуму. И испоставило се да су то све дивни и пријатни људи. Да није било регате, можда се никад не бисмо срели. А сад знам - било би штета да се нисмо упознали.

Зато, наутичари, не плашите се изазова регате! Добро се распитајте и обавестите. Добро се припремите и крените. Макар и сами. Увек ће се наћи неко да вам пружи руку подршке. С тог путовања вратићете се обогаћени за једно лепо и драгоцено искуство.

И још нешто, не заборавите на организаторе!
Огроман је труд који су уложили да би нама било лепо. Свако од нас мора то да има на уму и да пази да им не отежава реализацију плана. Зашто ово наглашавам?

Догодило се у Кањижи да се 70 људи пријавило за ручак, а на ручку се појавило 50! Организатор је требало да покрије трошак за тих 20 који се нису појавили. И није то било зато што припремљени ручак није био добар (напротив, био је одличан и коштао је само 350 динара), већ су се људи једноставно опустили у оном дивном окружењу и није им било до јела тог тренутка.
Али платити 20 ручкова није мала ствар. Такве и сличне ствари организаторима могу да створе велике проблеме и о томе морамо водити рачуна.

И одмах да кажем, организатори су на крају нашли решење и за ту ситуацију и није дошло до нарушавања лепе атмосфере. Регаташи су то вече добили 400 крофни које је главна организаторка Мирјана припремила, не правећи разлику између оних који су се појавили и оних који се нису појавили на ручку.

Да закључим: регата је била лепа и препоручујем сваком ко још није био, да се припреми за неку нову следеће или неке друге године, кад му време и прилике дозволе.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Zoran Marinković 03, 07, 2017, 21:46:47 posle podne
 114

A ja mislio da je naš Laki "pošten čovek"  upavusi....ta di će on sa ovim mornarima a0335 u beli svet....

kad ono muzika harm...lom.. h44.terevenka. flasica flasica flasica..C C C C

To što je na kraju sovio u vreći....ne znam jel to zatošto tako voli ili nije primljen u kuću taki ožderan taz...
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 03, 07, 2017, 22:08:31 posle podne
А ја сам мислио да смо ми пријатељи, а кад оно... "ождеран"...

Ех, шта све човек доживи од пријатеља. Али нека, брига мене. Мене моја Клементина примила оберучке кад сам се вратио (не знам да ли то има неке везе с датумом и платом!?).
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Zoran Marinković 03, 07, 2017, 22:13:04 posle podne
 114

........
 Мене моја Клементина примила оберучке кад сам се вратио......


Nisam ni mislio da nije bilo  OBERUČKE tamburanje tamburanje kazna kazna 4587
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 03, 07, 2017, 22:27:14 posle podne
Чуј, Зоки, плашио сам се ја тог дочека "оберучке" због замрзивача - да ли сам то негде поменуо?

У склопу припрема за регату, у подруму сам тражио војну порцију за храну. Нисам ни приметио кад и како, али успео сам да искључим замрзивач у коме су били смештени наше теленце и крмача!

Кад је син сишао у подрум, три дана касније, по подруму је пливала крв. Бога ми, мислио сам, кад се вратим - пашће крв.
Али ето, ипак ми се обрадовала кад ме је видела... Ко би је знао зашто?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: BataVoja 04, 07, 2017, 12:14:23 posle podne
Evo i ja da napišem nekoliko reci o regati. Ukratko bilo je divno, vise nego sto sam očekivao, obzirom da mi je ovo prva regata. Organizacija je bila odlična, u svim mestima je bio doček lokalnih turističkih organizacija sa ručkom dobrodošlice, a zatim razgledanje mesta i lokalnih znamenitosti. U Bečeju su nas autobusom vozili do dvorca Fantast gde smo se upoznali sa pojedinostima koje nisam znao o porodici Dundjerski.
Gospodin Laza je sve ispratio fotografijama koje govore više od reči.
Sve u svemu sve preporuke da se i iduće godine družimo kako medju sobom tako i sa Mirjanom i ekipom iz organizacije.

Pozdrav iz Beograda. k5
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 05, 07, 2017, 08:11:27 pre podne
Још једна од ствари које сам урадио први пут током регате била је и употреба моје радио станице. Зонтон 999 се показао као веома добра ВХФ станица.

Првог дана регате, кад сам видео како поред Сланкамена пролазе лађе које су се из Новог Сада упутиле ка Тителу, укључио сам станицу и упутио позив регаташима. Одговор сам добио управо од БатаВоје, који је у том тренутку био на 5-ом километру Тисе.

Обзиром да није постојала оптичка видљивост јер су између нас биле две аде и обала Тисе, сматрам да је то леп домет.

Касније, испред преводнице, комуницирао сам с командним бродом, ДТД1, и квалитет пријема и одашиљања био је перфектан.

Станицу више нисам користио јер није било потребе. Батерија се још увек није испразнила али настојаћу да ипак нађем нову батерију.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Terca 05, 07, 2017, 13:04:38 posle podne
...
Планирано одредиште за тај дан био је Тител али ја сам у зглобовима осећао да нам долази нова киша и одлучио сам да се не задржавам, већ да возим право до марине у Сланкамену. Тих последњих 37 км одлучио сам да возим већом брзином. Подигао сам број обртаја на 4000 и гармин је показао да моја лађа "лети" 20 км/сат.
...

Da li je to bila greška? Jer, sreća je tada bila u Perlezu
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 05, 07, 2017, 13:13:56 posle podne
Терца, има једна народна приповетка коју сам много пута у животу цитирао, а која се показује као истинита и у овом случају.

То је прича о тамном вилајету - сећате се оног дела кад се из мрака чује гласи: "Ко овог камена узме - кајаће се!"
А онда се опет чује исти глас који каже: "Ко овог камена не узме - кајаће се!"

Дакле, има прилика у којима човек не зна шта је боље.

И мени је било жао што се нисам поздравио са свима али болови у рамену ми нису престајали од претходне вечери и било је само питање кад ће киша поново пасти. Пала је рано следећег јутра, а затим и увече али ја то у тренутку кад сам пролазио поред Титела нисам могао да знам.

А снимак дуге - предиван је.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Terca 05, 07, 2017, 13:19:51 posle podne
E, onda častim još jednom fotkom, iz Bačkog Petovog sela, samo mnogo izbliza. Uzdravlje.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 05, 07, 2017, 13:40:25 posle podne
Написао сам на једном месту - толико малих лепих детаља је стало у ових десетак дана. Ово је један од њих. Браво за слику.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: miodragi 05, 07, 2017, 19:49:16 posle podne
Nakon povratka u normalu, kad je konačno prestalo da mi se tlo ljulja pod nogama, misleći da sam još u čamcu i kad sam pregledao sve Lazine izveštaje i slike, moram i ja nešto da napišem, bar što se Laze tiče. Laza je sve nas hvalio, te ovaj mi pomogao ovo, teneko drugi ono i tako redom. Ja moram sada i njega da pohvalim. Uklopio se u svemu i on je svima pomagao i oko pristajanja i oko ostalih stvari. Naveo je primer pristajanja u Molu, kada su mu domaćini pomogli da pristane jer je obala bila strma. Iza njega sam ja pristigao i on je odmah prihvatio čamac i konopac da me priveže. Iza mene je stigao brod "MORAVA" i on je odmah i njih prihvatio da se privežu. To je samo jedan detalj da Laza nije samo nautičar pisac već i pravi nautičar praktičar. Pozdrav Lazi i nadam se da će mo se i dalje viđati na vodi.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 06, 07, 2017, 17:55:53 posle podne
И ја се надам, Миодраже. Хвала на лепим речима. Драго ми је што смо се упознали.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 12:56:25 posle podne
Evo i ja konačno da se javim..

Završili smo sa još jednom lepom plovidbom i druženjem. Kao organizator i kao učesnik, zadovoljna sam. Bila mi je čast da budem sa divnim ljudima, velikog srca, poštovanja, ljudskosti, uz sav šarm i duh reke koja nas je spojila. Nadam se da ćemo u budućim druženjima sve propuste i nesuglasice kako učesnika, tako i organizatora i domaćina (kojih je uvek bilo i biće) smanjiti još više. Laza, naš novi regataš, je dao detaljne izveštaje kako za vreme regate tako i nakon i puno mu se zahvaljujem na svim lepim rečima, kao i drugima koji su se javljali. Lepo je čuti pozitivne utiske što daje novu pozitivnu energiju za naredne godine.

Da postavim i par fotografija da dočaram deo atmosfere..

Isplovljavanje u Novom Sadu:
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:00:51 posle podne
Prvi dan..
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:04:29 posle podne
Drugi dan.. Babatovo - Elemir
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:11:53 posle podne
Treći dan - Novi Bečej..
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:17:47 posle podne
Četvrti dan - Bačko Petrovo Selo

Dolaskom regate, meštani su prebacili Petrovoselske dane na taj dan i bila je fešta za sve. Odličan provod, domaćini i atmosfera!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:28:03 posle podne
Peti dan - Senta

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:35:24 posle podne
Šesti i sedmi dan - Kanjiža

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:38:51 posle podne
Osmi dan - Mol

Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:44:34 posle podne
Deveti dan - Bečej
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:52:05 posle podne
Deseti dan - Aradac
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: leptirica 07, 07, 2017, 13:58:31 posle podne
11 dan - Titel i povratak kući..
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 07, 07, 2017, 14:12:06 posle podne
Svaka čast, baš ste uživali, pozdrav za sve učesnike regate!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: MiletaStamat 08, 07, 2017, 07:19:54 pre podne
Zox ajde da razmislimo o ideji da im se priključimo sledeće godine, naravno ako nas primaju.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 08, 07, 2017, 08:47:25 pre podne
Са "Истранком" бићете у бољој ситуацији од мене, који сам био на чамцу без кабине. Дакле, имаћете мање проблема и више времена за уживање.
То значи да је потребна само ваша спремност да се отиснете.

Међутим, пре доношења одлуке, сачекајте да чујете маршруту којом ће ићи регата следеће године. Верујем да ће догодине део пловидбе бити по каналима,а да ли и који делови Дунава и Тисе ће бити захваћени, знаћете тек кад организатор одабере руту. Тад ћете знати да ли вам то одговара.

Ја сам од 2009. године пратио регате и планирао да им се придружим и ова, овогодишња, била је друга која ми је одговарала као да сам је сам планирао.

Надам се да ћете и ви наћи "вашу регату". У међувремену, пловите што више.
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 28, 11, 2017, 23:05:38 posle podne
Добио сам данас један мејл који ме је у мислима вратио на овогодишњу регату и пловидбу Тисом.
Пожелео сам да још једном видим све оне слике које сам поставио током путовања уз кратке извештаје које сам писао, кад...!?

Где су слике?
Како су нестале?

Да ли неко може да ми каже шта се десило и како вратити слике које су ту биле?
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Bakara 30, 11, 2017, 09:14:31 pre podne
@LSI
Ja slike vidim, i na kompu i na Tapatalku, mozda je nesto do interneta bilo u tom trenutku?

Slucajno naleteh na youtube-u na snimke sa ovogodisnje regate, prelepo je. Izgleda da ima ukupno 10 snimaka, ima tu i nasih clanova foruma pa uzivajte. Na tom kanalu ima interesantnih video zapisa i sa drugih regata: https://www.youtube.com/channel/UCP1AEk2SGTsSSaK7QVZYwqQ

Autora ne poznajem licno, ali nadam se da mu nece smetati sto sam ovo postavio, mada su ovi snimci svakako oznaceni kao javni na youtube-u:
http://www.youtube.com/watch?v=dAehtyluM4U

http://www.youtube.com/watch?v=o2-wNcinV0o

http://www.youtube.com/watch?v=8f4QAMoRlH4

http://www.youtube.com/watch?v=AZeqZsci3NA

http://www.youtube.com/watch?v=9ATuo9uJTmg

http://www.youtube.com/watch?v=GYKzxNsh4Yg

http://www.youtube.com/watch?v=U2jw-feBXZM

http://www.youtube.com/watch?v=csdNLvtNlUY

http://www.youtube.com/watch?v=bey6pOWGbK4
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 30, 11, 2017, 09:21:30 pre podne
Нестале су слике на страницама: 4, 5 и 6!

Све сам их поставио преко тапатока (Tapatalk), током саме регате, директно с телефона, којим су и снимане.


Само да напоменем, то је нумерација на мом лаптопу, где сам наместио да је најновија порука на врху. Ко подеси супротно, то би вероватно биле странице 5-8!
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: Bakara 30, 11, 2017, 09:33:25 pre podne
Da, jesu nestale te slike...  no125

Slike koje se uploaduju sa Tapatalka nemaju veze sa forumom, vec se uploaduju na spoljni server - uploads.tapatalk-cdn.com. Tapatalk ima svoj "support forum", pa vidim da su se neki ljudi zalili da im se ne vide slike. Mozda pronadjete jos neku informaciju: https://www.tapatalk.com/groups/tapatalksupport/
Naslov: Odg: Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
Poruka od: LSI 30, 11, 2017, 10:13:49 pre podne
Штета... Нисам то знао... А и да јесам...

А баш ми је жао. Не зато што су то биле неке нарочито квалитетне фотографије - и нису.
Али имале су, ако смем да кажем, документаристичку вредност. Биле су постављане неколико сати након што су снимљене, онако, без накнадне дораде и шминке. Прави документ у времену и тренутку. Мени су биле веома драге баш због тога. Кад се само сетим колико сам се нервирао због слабог интернета и немогућности да их пошаљем одмах. Неке сам слао увече, пре спавања...

"Не вреди плакати", каже мој пријатељ у песми.
Срећа је што све те слике имам на диску лаптопа, па док је њега, биће и слика и подсећања на лепе тренутке које смо провели током пловидбе.

А ови видео снимци - заиста их је начинио мајстор, неко с правим осећајем за тренутак и за оно што је вредно бележења. Не знам коме је запала за око кућа у којој је рођен Павле Угринов (ваљда му је право име било Васа Попов или Поповић), али човек је кадром од неколико секунди ударио жесток шамар нашој немарности. У ништа бољем стању није ни кућа Ђорђа Натошевића у Старом Сланкемену - https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Rodna_ku%C4%87a_%C4%90or%C4%91a_Nato%C5%A1evi%C4%87a.jpg)
Види се на тим снимцима много тога, али највише види се како је регата у организацији фирме Воде Војводине нешто што треба неговати и подржавати. Зато што нам она отркива оно што имамо и показује како је то што имамо лепо али и да све може и много боље и много лепше.