Moja Ladja

E, ovako treba... => Plovila => Temu započeo: AccA 09, 01, 2021, 12:30:25 posle podne

Naslov: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 09, 01, 2021, 12:30:25 posle podne
Pozdrav svima i sve najbolje u 2021 godini. Sto manje stresa, sto vise vremena na vodi.
Da li, pored Alu nautike, postoji jos neki proizvodjac da to pravi kako treba, postuje rokove i da je (jednom recju) za preporuku?
Hvala
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: vepar 09, 01, 2021, 14:28:30 posle podne
Djena ship iz Sremske Mitrovice, po meni pravi jos bolje camce ali je i skuplji...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 09, 01, 2021, 14:55:17 posle podne
Hvala na odgovoru. Meni je Alu nautika sasvim odgovarala, po svim parametrirma. Ok jesu cene nesto vece nego sto su bile ranije, ali mi je i to prihvatljivo. Jedino sto su rokovi isporuke bas dugi. Ali je svakako to pohvalno i posteno. Mnogi bi veliko interesovanje iskoristili da ugovore poslove, pokupe kapare a onda krece sex. Tako da je to jos jedan plus u mojim ocima. Ali iskreno ne mogu celu sezonu da budem bez camca. Moj prodao, ocekivao da su u ALu nautici rokovi par meseci, kao i ranije sto su bili. Zatvorim finansijsku konstrukciju, kontaktiram ih pun srece. Kad ono, razocarenje :(
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: HIBINI 09, 01, 2021, 15:11:35 posle podne
    Pozovi Branka Djena ship meni je on pravio camac. Tacan je sa rokom isporuke a i cene nisu mnogo vece.Bices zadovoljan njegovim camcem veruj mi. pozdrav.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 11, 01, 2021, 22:39:14 posle podne
Kontaktirao Djena Ship. Njihov najmanji camac je veci od planiranog Limana. Pa je i cena poprilicno (60ak%) veca :(
A i Liman je sa trenutnom cenom (koja je veca nego sto je bila ranije i za koju sam se finansijski spremio) na nekoj gornjoj granici mog budzeta. Da ne kazem izvan istog.
Pa mi se u ovom mom ludilu javljaju svakojake ideje. Od toga da ipak idem na plasticni (Big foot) koji mi nije bio opcija zbog vode na kojoj ga koristim, pa do toga da kupim sada neki metalni da preguram sezonu. Pa da ga posle toga prodam. Racunam da tu ne bi trebao puno izgubiti. Opet tih metalnih slicnih dimenzija ima i za 600, ali i 1200eur. A metalni mi nikada nije bio opcija, pa nisam sirio svoje znanje i informisanost na tu stranu. Sve u svemu od kada sam pre par dana prodao svoj camac, "nisam sam svoj" i na dobrom sam putu da napravim neko s*ranje sa izborom i kupovinom.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: STG 12, 01, 2021, 08:53:16 pre podne
AccA-o, ukoliko Vas zanima, tj ukoliko dolazi u obzir, polovan aluminijumski camac, duzine 5,2m, proizvodnje "Djena Ship" slobodno me kontaktirajte.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: LSI 12, 01, 2021, 09:12:31 pre podne
Аццо,

Већина нас је била у сличној ситуацији - годинама смо прижељкивали чамац и увек се понављало то да нам је фалило још мало пара па да купимо баш оно што нам се свиђало. И тако су пролазили дани, месеци, понекад и године, а ми смо и даље сањали чамац свог живота.
И тако све до једног тренутка када је нешто кликнуло у нашим главама, нешто што се нама учинило као да смо чули глас: "Сад! Ово је права прилика! Сад или никад!"

Тако смо дошли до свог првог чамца.

О, среће! О, радости!
Ето, коначно, и нас на води!

А показало се после да је већина нас боравак на води почела којекаквим радовима на поправкама, крпежима или преправкама које су трајале, како кад, од неколико дана до неколико година, да бисмо на крају закључили да то, ипак, није био чамац за нас...

Некако, мислим да то и не може другачије. Човек мора то да осети у себи. Мора нешто да кликне једном. Или не кликне никада и никада не купимо први чамац.

И шта год ми сада овде писали, одлука ће на крају морати да буде само ваша.
Јер и све муке кроз које ћете после проћи - биће само ваше.

Зато ја нећу себи дозволити да сада напишем шта ја мислим да би било добро да ви купите јер сам ја типичан пример описан у редовима ове поруке изнад. Али хоћу да похвалим ваш покушај да се распитате.

Похвалићу и ваш закључак да чамац треба да буде од алуминијума.
Чак и ваш избор "Лимана" је добар. На вашу жалост, Саша је развио посао прављења чамаца и захваљујући добром квалитету и солидним ценама, постао је веома тражен. Он ће ускоро  морати да одлучи да ли ће ангажовати нове мајсторе и повећати капацитете своје радионице или ће постати недостижан за многе који неће имати стрпљења да чекају рок који он може да испоштује. Поздрављам његов досадашњи труд да договоре испоштује и све док не изневери очекивања првог новог купца, дотле ће и бити тако заузет.

Похвалићу и то што сте се обратили фирми Ђена-шип.
И они су веома солидни, дуго су на тржишту али јесу доста скупљи.

Можда нисте знали али и у Апатину постоји човек који је направио велик број чамаца од алуминијума.
Неке сам видео и мислим да су били солидни. Можда да пробате њему да се обратите пре него што купите неки метални чамац као привремено решење?

Али поставио бих вам питање - зашто бисте искључили пластичне чамце из свог разматрања?

Бигфут је добар чамац. Истина, увек сам се питао зашто је толико скупљи од других али то је већ ствар политике произвођача. Тек, чињеница је да нисам чуо да се власници тих чамаца жале на њихов квалитет.

Међутим, има и других пластичних чамаца од којих су неки и дужи и шири и са вишим боковима, веома пловни, погодни за излете и пецање, а по ценама упоредиви или чак и приступачнији.

Дакле, предлажем да још једном размислите о пластичним чамцима као свом избору.

На крају, желим вам да једном чујете тај "клик" који сам помињао и да купите било шта и да нам се придружите и уживате у својим мукама због одлуке да купите баш тај чамац.

Срећно!
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 12, 01, 2021, 13:13:58 posle podne
@STG Nisam razmisljao u pravcu polovnog. Ja sam pristallica kupovine novog (camca, automobila, motora, televizora, telefona i td i td), bez obzira sto za se taj novac moze kupiti vece, bolje, jace, brze. Druga stvar, i kada sam (cisto informativno) gledao u oglasima nista mi nije toliko privuklo paznju. Camac bi verovatno kupio preko firme, preko racuna, pa tu isto polovnjak otpada.

@LSI Nije mi ovo prvi camac. Ovo bi bio treci camac, svaki do sada je bio nov. Ne racunajuci jedan polovan gumenjak, koji mi je uvalio neki trgovac iz Obrenovca, i koji nisam ni koristio. Koji mi stoji u garazi jer je za bacanje a meni zao da ga bacim. Cuvam ga kao uspomenu kako sam ja bio glup i naivan , a taj u najmanju ruku nekorektan i neposten. Ali to je neka druga tema. Promenio sam i 2 motora, takodje kupljeni novi. Honda 20, koju trenutno imam, zadovoljava sve moje potrebe i to je motor koji sigurno necu skoro menjati. Ostaje jos samo da se pogodi kod camca sve, i da se ne ponove greskice kod predhodna dva. I to je onda to. Komplet koji cu koristiti duze vreme. Doduse, covek je proklet i uvek trazi nesto vise. Mada mislim da vec imam dovoljno iskustva da znam sta mi treba ili ne treba. Sto se tice prepravki, tu sigurno nista necu raditi. Zato i uzimam nov, koji ce u startu imati sve sto meni treba. A nisam ni preterano zahtevan. Camac se uglavnom koristi u rekreativne svrhe za voznju sa porodicom i prijateljima na jezeru Zaovine na Tari. Sada sam planirao da uzmem i prikolicu pa je onda u opticaju i jezero Perucac. Ponekad za pecanje i to je to. Tako da su mi na osnovni model camca potrebne samo jos merdevine za izlazak iz vode :)
Jos pre par godina sam rekao sebi da je sledeci camac aluminijumski i da ce ga praviti Sasa. Prvenstveno jer sam prateci forume, o njemu i samim camcima procitao sve najbolje. Pratio sam njegove radove, malte ne od pocetka. Pa predloge i glasanje oko imena camaca i td.
Kontaktirao sam ga pre godinu dana, malo se raspitao o svemu, ali tada nisam zatvorio finansijsku konstrukciju i to odlozio (definitivno) za ovu sezonu. Tada je rok isporuke bio oko 2 do 3 meseca. Tako da sam sada prodao svoj camac, racunajuci na taj rok isporuke , pa i malo vise od toga. Ali isporuka bi bila tek u Oktobru/Novembru, sto mi je bas previse. I sada sam bez camca.
Znam za tog proizvodjaca iz Apatina (i jos par njih). Nisam gledao camce uzivo, ali po fotografijama mi to nekako nije to. Doduse i Sasine camce sam gledao samo na fotografijama. Nisam strucnjak, ali znate ono kada vam nesto na prvu loptu nije ili jeste po ukusu. Doduse, mozda je tome doprineo i forumski marketing. Gde je Sasa najcesce pominjan i uvek hvaljen proizvodjac. Ali mislim da to nije slucajno.
Plasticni camac sam iskljucio zbog konfiguracije obale na jezeru Zaovine. Ima dosta panjeva i kamena na obalama, nema klasicne marine pa je pristajanje uglavnom tako sto se camac nasuce na obalu gde u najboljem slucaju ima onog sitnog kamena pomesanog sa zemljom. Ceste su oscilacije jezera. Pa se desava da camac ostavite u plicaku, i posle bukvalno sat/dva je on na obali. Onda preostaje da se po toj mesavini zemlje i sitnih kamencica vuce nazad do vode. Pa sam racunao da je bolji izbor alu, koji je otporniji od plasticnog.
Kada smo vec kod plasticnog. Pre jedno 9-10 godina, kada sam kupovao svoj prvi camac, Big foot (doduse predhodni model) je bio oko 1600 eur. Nisam njega kupio, pa ne znam tacno ali mislim da je tu negde bila cena. Ovaj nov model je unapredjen. Ali sigurno i potraznja diktira cenu. Pa i Sasa je u pocetku camac poput Limana pravio za oko 1300. Kada sam ga prosle godine kontaktirao bio je 1500. Posle znam da je bio 1600. Sada mislim da je jos skuplji, jer je prosle godine sa odbojnom gumom i duplim dnom bio 2000, a sada je 2200. Tako da i kod njega cene idu gore. Mozda su i cene materijala otisle gore, ali ima sigurno i toga sto sam vec pomenuo. Veca potraznja. I to je sasvim normalno.
I na kraju, ja sam od onih ljudi koji kada nesto zamisle bas tesko menjaju odluku. Uvek sam spreman da cujem i druge predloge. Zato sam se i pokrenuo ovu temu. Ali ja sam zamislio alu camac iz Alu nautike i sada mi je tesko da razmisljam u drugom pravcu. U svemu drugom vidim neki nedostatak. Ali hteo, ne hteo moram razmisljati u drugom pravcu. Kod Sase mi ne odgovara rok, kod Djene cena... A ono sto sigurno znam je da necu celu sezonu biti bez camca. Kao sto sam vec i napisao malo iznad, u ovakvim situacijama je realna sansa da napravim gresku i da se posle kajem...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: HIBINI 12, 01, 2021, 13:56:34 posle podne
`Acco  vidim da si u dilemi sta kupiti ? Da sam na tvom mestu ja bh kod Saleta porucio camac a u medjuvremenu kupio metalni. Ima kod mene u Smederevu za500-600 eura novi. Tako da ces u sezoni imati sta da vozis. Kad novi stigne stari prodas tako ces najmanje izgubiti.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 12, 01, 2021, 16:22:37 posle podne
Hibini, hvala. To je i moje neko razmisljanje. Ali i tih metalnih ima i za 500-600, ali i 1000-1100. Sa jedne strane taj camac je prelazno resenje i trebao bi ici na najjeftinij, tu cu najmanje izgubiti. Karakterisite su u drugom planu, jer je to samo da preguram sezonu u ne preterano zahtevnim uslovima (jezero, tj. stajaca voda). Opet ne bi bas i neku najgoru (najjeftiniju) varijantu jer mozda resim da zadrzim taj metalni za neku rezervnu opciju. Da ne objasnjavam sada, pogotovo sto je to sta bi bilo kad bi bilo...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: DuleN 12, 01, 2021, 17:34:11 posle podne
AccA,
Posto sam sa Saletom Simicem kucni prijatelj i ja sam jedan od onih koji su ga naterali da napusti drzavni posao i krene u izradu camaca, mogu ti reci sledece:
- To sto su Saletu zauzeti svi termini do septembra znaci samo jedno - da to sto pravi pravi pismeno i ljudi su to skapirali i zato i porucuju.
- Poskupljenju Sasinih camaca kumuje samo jedno, a to je nenormalni skokovi aluminijuma na berzi, sto se odmah reflektuje i na cene Sevala od koga on kupuje limove.
- Po nekada vredi biti strpljiv i sacekati da dobijes ono sto zelis...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 12, 01, 2021, 17:47:25 posle podne
Eto nama nekoga ko može da nas provoza Zaovinskim jezerom  kad se nađemo  tamo  sajkaca Bio sam proletos al nisam uspeo naci nekog ko radi turisticke  vožnje, doduše mozda sam bio na pogrešnom mestu...
Plastika ti svakako ne bi odgovarala za teren kao sto je Zaovine. Problem sa kamenjem i ja imam po nekad na Dunavu iako dosta pazim al nekad se ne moze izbeci.
I ja sam pristalica novog tako da i kod mene polovno  uglavnom otpada. Kad budem uzimao camac sa kabinom gledacu da bude nov po mogućstvu.
Međutim, kod čamca koji je jos pritom  alu nema sta puno  da fali tako da ne bih skroz isključio i tu opciju. Vredi pogledati camac pa ako je bez ulaganja i dobro očuvan  sto da ne. Pretpostavljam  da nema šta  tu puno da se uništi...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 12, 01, 2021, 20:24:36 posle podne
@DuleN, onda jedino da tebe podmitim (jer verovatno nije dovoljno da te zamolim :) ) da ga sada nateras da me uglavi u neki raniji termin ili uvede i trecu smenu. Pa makar ja bio pomocnik u toj smeni :)
Salu na stranu, kao sto sam vec napisao, nemam ja tu puno dilema oko Sase i njegovih camaca. Tu nema puno da se filozofira. I to je jasno. Temu sam pokrenuo da vidim da li postoji neka alternativa. Ali je ocigledno nema. Sada se namece ta neka nova diilema, kako pregurati sezonu, a sto manje izgubiti. Sto se tice cene i poskupljenja, da ne sirimo previse temu na tu stranu. Nista ja tu lose nisam mislio, bez obzira koji su razlozi.

@zoki_ns Ti onda najbolje znas zasto mi plastikaner nije prvi (a verovatno ni pravi) izbor. Za forumase sve moze i tu sam za sve sto treba u Zaovinama , a i sire. Nisam iz tih krajeva, ali provedem godisnje i po 4-5 meseci, poprilicno poznajem taj kraj, malo se bavim turizmom i td.
Zaovine su poprilicno divlje, nema tu nekih dodatnih sadrzaja. Na celom jezeru, do prosle godine, je bilo mozda 5-6, ali nek bude 10 camaca. Nije bilo nesto ni puno posetilaca. Tako da sem jednog lokalca koji je povremeno vozio turiste, nije bilo nekog organizovanog prevoza. Ali su Zaovine prosle, "korona" godine dozivele pravi bum. Pojavile se, sreca na kratko, neke gliserdzije i skuterdzije (sto me bas ne raduje), pedaline, one SUP daske. Bio je i neki sa nekim nabudzenim i totalno nebezbednim katamaranom koji je vozikao turiste. Uglavnom se sve to odigrava u delu jezera kod brane jer je tamo najveca koncetracija turista. Tako da ili nisi bio na pravom mestu ili nisi bio u pravo vreme :)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 12, 01, 2021, 21:32:44 posle podne
Ja bih za Dunav opet kupio  plastičan zbog komocije, ipak je lepši i prijatniji za uživanje  na vodi, ali ono sto sam video na Zaovinama, kao sto si i sam rekao nije za plastican čamac...
Kada budem  sledeći  put  išao na Taru javiću  se da me uputis na prave ljude :)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 12, 01, 2021, 21:52:21 posle podne
Naravno. Kao sto rekoh, tu sam za sve sto treba.
Imao sam plasticni camac koji sam godinama koristio na Savi oko Obrenovca. Posle toga sam imao gumenjak koji sam koristio u Zaovinama. Tako da znam prednosti i nedostatke svakog od njih. Videcemo sta ce biti sa alu, ali mislim da je to to za moje potrebe.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Drivee 13, 01, 2021, 07:51:03 pre podne
Acca
Pre par godina sam imao istu dilemu. Po savetima ekipe sa ovog foruma sam porucio camac od Saleta.
Mogu da ti kazem par stvari
1. Ni u jednom trenutku se nisam pokajao!
2. Moj camac svi gledaju i isti zele. Mnogi su pitali da ga kupe.
3. Kvalitet i varovi koje sale radi nisam video ni na sajmu!!! Ono je blagi uzas tamo a Sale to saliva kao da je za izlozbu.
4. Kupi camac metalno od 300-400 eura, za taj novac ces ga uvek prodati. To su camci koji kostaju 500-600 eura novi. Metal je metal..nov ili polovan, nista neces dobiti ili izgubiti ako uzmes polovan. Kada stigne Liman, lako ces ga prodati.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zankiki 13, 01, 2021, 08:10:53 pre podne
Slažem se sa Drivee-om. Ako si već odlučio da imaš Saletov čamac, red je da to ostvariš.
Kupiš metalni za 300e, koji ćeš dogodine prodati za iste novce i ništa nisi izgubio, ni novce, ni sezonu na vodi, ni Saletov čamac.

Ja u životu ništa novo nisam kupio  sajkaca pa možda nisam pravi za davanje saveta...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: calypso2 13, 01, 2021, 08:31:38 pre podne
Zasto bi kupovao novo ako je prelazno resenje? Sta god novo da kupis izgubio si bar 30% vrednosti onog momenta kada ga preuzmeš .
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: broker975fx 13, 01, 2021, 09:47:51 pre podne
Zasto bi kupovao novo ako je prelazno resenje? Sta god novo da kupis izgubio si bar 30% vrednosti onog momenta kada ga preuzmeš .

Surova realnost, zato bi mi Gorancetova ponuda bila zanimljiva posebno sto znam kakva je picajzla od velicine u pitanju kada su u pitanju plovila.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 13, 01, 2021, 11:55:25 pre podne
Hvala kolege. Onda bi to verovatno bilo to. Metalni dok cekam alu i ne lupam puno glavu. Jbg, samo da sam se raspitao o rokovima pre nego sto sam prodao svoj gumenjak pre par dana, ne bi imao ovu dilemu. Ali nije mi ni palo na pamet da su se rokovi toliko oduzili. No dobro, eto skole za neki naredni put.
@Calypso & Broker
Novo sam napisao u smislu alu camca, tog na duze staze. Kolega je ponudio njegov polovan alu.
Za ovo prelazno resenje, moze i polovan metalni. Ali odlicno poznajem sebe, tako da cemo videti  roll4 ...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Kabe 13, 01, 2021, 12:44:21 posle podne
Ja bih za Dunav opet kupio  plastičan zbog komocije, ipak je lepši i prijatniji za uživanje  na vodi, ali ono sto sam video na Zaovinama, kao sto si i sam rekao nije za plastican čamac...
Kada budem  sledeći  put  išao na Taru javiću  se da me uputis na prave ljude :)

Ne bih se samo složio sa konstatacijom da je plastičan komotniji i prijatniji za uživanje :)

Ukoliko imaš budžet, aluminijumski može da bude po meni i prijatniji i prilagođeniji od plastičnog.

Evo jedan primer:

(https://i.postimg.cc/ZRmdr9kH/01.jpg) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/sXJZKVsr/0144.jpg) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/mk2150gF/dfffd.jpg) (https://postimages.org/) sawmill restaurant hampstead nc (https://thesawmillgrill.com/dinner)

Isto tako može da se skocka i neki u našoj dimenziji.

(https://i.postimg.cc/X7WsVgsH/17861488-1815727092025955-840099066881166000-n.jpg) (https://postimg.cc/Wt9G80Lg)

Osnovne tačke koje "ljuljaju" priču kod izbora novi plastični ili novi alu su u roku isporuke i u budžetu (više novca treba za alu).

Svakako ako budem uzimao ponovo novo plovilo slične namene, gledaću da to bude alu, jer su gore dva navedena presudila da pazarim nov plastični.

Takođe, nisam gadljiv ni na dobro očuvan i skockan polovni alu, ali ih nema ni za lek.

Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 13, 01, 2021, 17:35:21 posle podne
U pravu si. Ovo izgleda vrhunski sa svim detaljima, al kao sto reče  koliko para toliko muzike :) Verujem da je osetno skuplji od plastičnog u sličnim dimenzijama.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: DuleN 13, 01, 2021, 18:06:31 posle podne
Ovo je Djenin camac koji kosta sa ovom opremom do bola...
Ne vidim mnogo prakticnih stvari na ovom camcu, mada na oko izgleda lepo izgleda lepo.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: STG 13, 01, 2021, 19:03:23 posle podne
Camac sa fotke je apsolutno nista korisno ili specijalno, mimo skupe sminke.
Malo je i dosadno gledati isti raspored i resenja od pre x godina, ali OK, problem je i u kupcima, tj nasim zeljama. Radionice imaju onoliko posla i zaista nemaju razloga da izmisljaju toplu vodu...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: calypso2 13, 01, 2021, 19:06:37 posle podne
Ma skupo ne znaci uvek da je dobro! Trend je postao da je cena porez na...Hmmm...
Stvarno lep čamac na oko ali čemu davati velike pare za tako nešto?
Šta mu je uopšte namena?
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: DuleN 13, 01, 2021, 19:23:18 posle podne
STG i calypso2,
Drago mi je da se slazemo.
Imamo jedan ovakav amac kod nas u Marini. Mislim da je placen vise od 20k. Vlasnik zadovoljan do bola, jer svi koji prodju pored camca zagledaju, pipaju, slikaju...
Ja tvrdim odgovorno da ovaj camac nije u opste nista posebno, vec plovilo sa strasno mnogo nedostataka, od kojih nabrajam samo par:
- Cemu sluzi ova tenda na stubovima koji su ko za ogradu farme za bikove?
- Koliko procenata povrsine camca je zauzela centralna konzola, bez ikakvog smisla postavljena na sred sredine camca?
-  Da li se neko tezi od 50 kila moze popeti uz ove merdevine za izlazak iz vode sa dva stepenika?
....
Ma bez smisla da objasnjavam, ali kome se svidja, nek mu je srecna kupovina...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Kabe 13, 01, 2021, 19:47:19 posle podne
Mislim da to niko ne dovodi u pitanje...

Ni ja ne bih naravno kupio takav čamac jer ne vidim (za sebe) svhu, niti upotrebljivost, prvenstveno koncepta, a onda i detalja.

Međutim, svakako bih manji alu (u rangu Aqualuxa) prilagodio svojim potrebama. One bi prvenstveno bile širi patos za koju desetinu cm, bez farbanja, sa malo "pitomijom" unutrašnjosti bez ikakvih preterivanja i u službi funkcionalnosti. Ostalo bi bilo sve što sada imam na čamcu. Bitve, tenda, pramčane ograde što mu dođe na isto.

Evo još jednog primera čamca tih dimenzija sa konzolom.


(https://i.postimg.cc/bw0csYnx/01.jpg) (https://postimg.cc/CRK62gm5) (https://i.postimg.cc/ZqjGxfV0/37019800-2032849750313687-8133440063049564160-o.jpg) (https://postimg.cc/hJzZS0Fq) (https://i.postimg.cc/bvzXbX0K/37069882-2032849786980350-6175129529502138368-o.jpg) (https://postimg.cc/JsddV22q)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: vepar 13, 01, 2021, 20:46:05 posle podne
Ovo osporavanje Djeninih camaca me jako podseca na jednu basnu sa lisicom i grozdjem...  lol To su trenutno najbolji alu camci na nasem trzistu a bogami i medju boljim u Hrvatskoj. Dobar deo proizvodnje i izvozi za Hrvatsku!
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: STG 13, 01, 2021, 21:35:01 posle podne
Ovo osporavanje Djeninih camaca me jako podseca na jednu basnu sa lisicom i grozdjem...  lol To su trenutno najbolji alu camci na nasem trzistu a bogami i medju boljim u Hrvatskoj. Dobar deo proizvodnje i izvozi za Hrvatsku!
Huh, mislim da smo se pogresno razumeli.
Sto se mene tice, stvar je ukusa i licnog izbora, dakle sve je na kupcu. Nisam ni pomislio da su camci koje Branko pravi losi, posto i sam godinama unazad imam njegov proizvod, kojim sam i vise nego zadovoljan, zaista.
Ono sto meni smeta je nedostatak maste kupaca, tj cinjenica da su svi skoro pa preslikani. Ljudi zele sve da postave na camac od 6m, a najcesce nemaju nikakvu potrebu za svim tim stvarima...
Dakle, nista upereno protiv pomenutog proizvodjaca.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 13, 01, 2021, 22:41:25 posle podne
Ja na mom čamcu nemam nista sem tende koja se u mom slucaju pokazala kao korisna. Nemam ni konzolu ni poprečne daske, ni sundjere... Voleo bih da imam konzolu  zbog dužih
relacija, ali mislim da bi to pojelo dosta prostora i da ne bi bilo dobro u camcu od 5.35 m dužine. Merdevine  sam kupio  montažne, dve stolice  na rasklapanje i to je to...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: calypso2 14, 01, 2021, 05:16:11 pre podne

Ja tvrdim odgovorno da ovaj camac nije u opste nista posebno, vec plovilo sa strasno mnogo nedostataka, od kojih nabrajam samo par:
- Cemu sluzi ova tenda na stubovima koji su ko za ogradu farme za bikove?
- Koliko procenata povrsine camca je zauzela centralna konzola, bez ikakvog smisla postavljena na sred sredine camca?
-  Da li se neko tezi od 50 kila moze popeti uz ove merdevine za izlazak iz vode sa dva stepenika?
....
Ma bez smisla da objasnjavam, ali kome se svidja, nek mu je srecna kupovina...
Ma zimski dani i forum su idealni za komentarisanje.
-Tenda na stubovima f1000 služi da se privežu krava ili konj ako ides do Belegiške ade ili Krčedina, a i zgodno je da gazda radi zgibove (ako voli sport) ili se okači kada shvati da je za 20k mogao da kupi brod sa kabinom, a i mogu da se šure i uređuju svinje, što na vodi , što ispred kuće na suvom ako stegne minus.
-ulošci za štapove na krovu za Big game fishing (troling) mi se najviše dopadaju, jer nemanje istih kod mene je izgleda jedini razlog  neuspeha da uhvatim sabljarku oko Lida, a lično sam je video (posle jedne regatne proslave i odličnog vina)
-Slikanje i pipkanje čamca u marini može da se projektuje na vlasnika istog, pa se ozbiljno razmišljam da kupim takav i unesem malo erotike i egzibicionizma  u svoju nautiku.
-Konzola je idealna za lomljenje cevanica, a krov idealan za lomljenje štapova pri kontri na šarana...E sada ako trolingujete sabljarke...to je već nešto drugo...Nego kako da se popnete na krov i dohvatite štap kada udari ista..I prevrne vam čamac?
Eto malo šale, bez namere da omalovažim bilo čiji rad, već da se nasmejemo... 114 114 114 114
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: STG 14, 01, 2021, 06:52:23 pre podne
Od jutros naviru secanja, pa tako i ono od pre ~11/12 godina, mozda i vise, kada sam specijalom 80 i 5hp motorinom od BGa stigao do Djerdapa I i vratio se do tacke polaska.
Od opreme dosta toga, ali od krupnih stvari vreca za spavanje i sator za na obalu.
Putovanje za pamcenje i kombinacija camac/motor sa dosta mana, ali sam uzivao cele dve nedelje ili koliko god da je sve to trajalo.
Dakle, moze i bez beskorisnih cevi i ostalih dodataka, samo je pitanje zelja...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Drivee 14, 01, 2021, 07:46:13 pre podne
Za konzolu camac mora biti siri, nije upitna puno duzina ali sirina jeste. Zamisli konzolu na sredini..pa kada je zaobilazis sa strane..lako se bucne u vodu.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: DuleN 14, 01, 2021, 09:59:58 pre podne
Ovo osporavanje Djeninih camaca me jako podseca na jednu basnu sa lisicom i grozdjem...  lol To su trenutno najbolji alu camci na nasem trzistu a bogami i medju boljim u Hrvatskoj. Dobar deo proizvodnje i izvozi za Hrvatsku!
Ja u opste ne osporavam kvalitet i izradu camaca koje radi Branko u Djenasip. Plovila kao plovila su vrhunska i tu neke dalje price nema.
Meni je opremanje ovih plovila sporno, jer se nabaci jako puno nepotrebnih stvari, koje cak po nekada smetaju ili nemaju nikakvu upotrebnu vrednost, a podizu cenu plovila do neba...
U prethodnom postu sam napisao neke svoje primedbe i stojim iza napisanog.
E sada, ja ne tvrdim da sam u pravu, jer svako ima neki svoj ukus i viziju kako plovilo treba da izgleda...
A sto se tice lisice i grozdja.... Pa nisam ja bas iz te basne posto imam alu camac od 6,3m, sa Mecury 60 KS... Doduse nije izlepljan folijom, nema deking pod, ... ali meni to i ne treba.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: maverick 14, 01, 2021, 17:26:49 posle podne
Prije par godina sam mastao o nekom brodicu. 7-8 metara...pa ono vikend opušteno. Ali život ide sve brzim tempom, trendovi se mjenjaju i vrlo brzo sam uvidio da kao pecaros volim nautiku ali posao i ostale obveze ne daju dva...tri dana plovidbe kao sto to radi dosta nautičara s ovog foruma. Tko zna mozda i dodjem u tu fazu zivota ali za sad nista od toga. Stil pecanja ...samo varaličarenje...i opet iz istog razloga...nema se vremena za pripremu mamaca , nekoliko stapova...vec ruksak...stap i gas na vodu. Riblji fond je nekako sve siromasniji pa se svakodnevno mora preci i stotinak kilometara po jednom ribolovu...do boljih terena...do vise adrenalina...i tako jedan dan ni sam ne znajuci kako narucim novi aluminijski čamac dimenzija 6,1 puta 2,20...novi motor od 60 ks...Otvorio sam temu o tome...I dok zavrsim ove sezone sve sto sam naumio...doci ce to vrlo blizu tih 20 k...Nisam zbog toga losiji nauticar od nekih koji za te novce voze ozbiljan brod...samo nazalost ili na srecu drukciji pogled na stvari i jednostavno potreba za brze...vise ...jace..
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: marko07 14, 01, 2021, 17:55:28 posle podne
izvinjavam se za off ali- maverick cestitam za 1234 poslate poruke :D
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Filip Beograd 16, 02, 2021, 13:41:51 posle podne
Probaj kod intertek.co.rs ja sam kod njih uzeo prvi camac i jako sam zadovoljan.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 16, 02, 2021, 20:16:57 posle podne
Hvala. Mada mi je prva asocijacija na njih, vece plovilo, Sirano. Mislio sam da samo ta veca i rade.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 02, 10, 2021, 15:40:10 posle podne
Prodje i ovih, najduzih, 9 meseci u mom zivotu :)
Nema srecnijeg deteta od mene....
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Drivee 05, 10, 2021, 10:23:58 pre podne
lepo, cestitam.
Moj savet ti je da ne uzmas bitve, smanji cenu, rukohvate obavezno... salji utiske sa vode :)
Motor?
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 07, 10, 2021, 17:12:18 posle podne
Hvala
Jos uvek je u izgradnji, pa tek treba da dodju bitve, rukohvati, odbojna guma. Do kraja sledece nedelje ce biti kompletiran. Jos se lomim oko tende sta da radim. Kako god da uradim, jedno kajanje ne gine :)
Nisam razmisljao o tome da ne stavljam bitve, mada mi to realno ni ne treba. Ni najmanje. Hvala na predlogu. Videcu sa Salom da li je kasno za tu izmenu.
Motor je Honda 20ks.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 07, 10, 2021, 20:53:25 posle podne
Nije valjda da su bitve  toliko skupe... Na tu cenu camca 50 evra ne znaci bog zna šta. Meni koriste za privezivanje. Da ih nema ne znam kako bih drugacije...
A tenda, zavisi od tvojih potreba. Nama leti znači  dosta kad su topli dani. Mada ima ljudi kojima sunce uopšte ne smeta 
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: broker975fx 07, 10, 2021, 21:08:03 posle podne
Nisam razumeo ovo za bitve?
Zasta da priveze camac ako nema bitve?
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Terca 08, 10, 2021, 09:59:53 pre podne
Brate rođeni kakav savet a kakva i reakcija... "ma bitve mi i ne trebaju"...

Da ne tupimo evo mali izvod iz tehničkih pravila
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: broker975fx 08, 10, 2021, 12:02:19 posle podne
Valjda bi na nautickom forumu koji evo jos malo pa slavi punoletstvo, trebalo da sirimo minimalnu nauticku kulturu. Na ovakve stvari zaista treba ostro reagovati, pogresne su, nisu bezbedne, nisu u duhu nautike i na kraju nisu ni po zakanu.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 08, 10, 2021, 21:00:52 posle podne
Priznajem, krvi sam  kazna .
I pre nego sto sam procitao par poslednjih komentara sam odustao od ove ideje, jer 40eur na 2700 mi ne znaci nista.
E sada, ne ulazeci u ovaj zakonski deo koji je Terca postavio, i koji mi je jasan, samo jedno pojasnjenje. Predhodne 4 godine sam koristio gumeni camac, koji nema bitve. Pre toga sam imao plasticni camac, koji je imao neke male plasticne, ali se iskreno ne secam da li sam ih nekada korstio. Mozda zbog mog neznanja, nauticke neobrazovanosti, ili nacina i mesta na kojima koristim camac. Tako da sam u tom kontekstu rekao "bitve mi i ne trebaju", jer ih za sve ove godine stvarno nisam nikada koristio. Ali evo razloga da malo obnovim svoje nauticko (ne)znanje...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: CIVIJA 09, 10, 2021, 08:35:25 pre podne
Gornje bitve za koje se obicno vezuju odbojnici ti i nisu nesto potrebne ako imas rukohvate (na njih vezes) .
Ali pramcana i krmene alke su neophodne.

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 09, 10, 2021, 12:23:38 posle podne
Alke sam imao na oba camca i njih sam koristio za privez camca. Tako mi lakse i zgodnije bilo. Na metalnu konstrukciju ribnjaka, gde drzim camac u sezoni, imam vezane kanape na cijim krajevima su karabinjeri. I samo zakacim karabinjere napred i pozadi za te alke. To mi lakse i brze, nego da svaki put vezujem i odvezujem camac. Ovako samo klik/klak.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Dora 09, 10, 2021, 14:11:00 posle podne
Nema druge, moraćemo da te streljamo  :)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: srsa 10, 10, 2021, 06:54:07 pre podne
Nema druge, moraćemo da te streljamo  :)
ha ha ha
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 16, 10, 2021, 22:36:52 posle podne
Gotovo. Kao sto vidite, tu su i bitve. A Boga mi i veslo :)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 16, 10, 2021, 23:38:50 posle podne
Srećno i da ga koristiš što više  114
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Dora 17, 10, 2021, 08:22:45 pre podne
Izbegao si smrt za dlaku :) Čamac je baš lep :)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Bakara 17, 10, 2021, 10:19:48 pre podne
Izbegao si smrt za dlaku :) Čamac je baš lep :)

 stri

Srecno sa novim plovilom, i bitvama!  sajkaca
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: vookela 17, 10, 2021, 12:40:16 posle podne
Srecno, uzivaj na vodi!
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Drivee 18, 10, 2021, 07:46:41 pre podne
Nije valjda da su bitve  toliko skupe... Na tu cenu camca 50 evra ne znaci bog zna šta. Meni koriste za privezivanje. Da ih nema ne znam kako bih drugacije...
A tenda, zavisi od tvojih potreba. Nama leti znači  dosta kad su topli dani. Mada ima ljudi kojima sunce uopšte ne smeta
Nemas rukohvate pa ti trebaju bitve. U svakom slucaju, uvek se mogu dodati male bitve kao na tvom camcu, Ove se previse velike, nema potrebe za tim.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: zoki_ns 18, 10, 2021, 23:42:05 posle podne
Imam rukohvate, a i bitve i treba mi i jedno i drugo
Sad dal su vake ili nake nebitno je...
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: Terca 19, 10, 2021, 09:18:03 pre podne
Gotovo. Kao sto vidite, tu su i bitve. A Boga mi i veslo :)

Srećno sa novim plovilom. Čamac je lep, nije iznenađenje, nije prvi takav sagrađen, a i ti si to znao kada si birao.

Bitve su baš onolike kolike bi trebalo da budu, računa se da nećeš koristiti pertle za izvezivanje i npr. sidrenje nego uže bar 8mm, ne zbog nosivosti nego zato što tanje od toga seče ruke... i moraš imati prostora na bitvi da nametneš 2-3 kruga... postoje i manje kljune (to je precizniji naziv za onu vrstu bitvica koje se kupuju i ne retko montiravaju na plastične čamce) ali ako su male i kilave onda nisu baš za izvezivanje nego za zastavice, odbojnike  i podigače na dingi jedrilicama...

I to sve nas dovodi do druge teme, ako to do sada nisi koristio onda je pravi je trenutak da naučiš da nametneš konop na bitvu , to može da se vežba i preko zime. Videćeš da to nije značajno sporije i napornije od kačenja karabina a ima i popriličan broj prednosti.

Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: mossi 19, 10, 2021, 10:52:05 pre podne
Lep čamac!

Neka ti plovidbe budu u lepom sećanju!

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: DuleN 19, 10, 2021, 11:46:02 pre podne
Srecno s novim plovilom !!!
 114
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: steps 20, 10, 2021, 09:02:30 pre podne
https://m.youtube.com/watch?v=x_ZOJ-gbk-o (https://m.youtube.com/watch?v=x_ZOJ-gbk-o)
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: budens72 20, 10, 2021, 12:35:37 posle podne
Čestitam!!!  Lep  čamac... a kako drugačije kad ga je Sale pravio  thumbup

u zdravlju da ga koristiš !
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: MiletaStamat 25, 10, 2021, 18:35:19 posle podne
 Čestitam kupovinu. Sad napred što više sati na reci.
Naslov: Odg: Alu camac preporuka
Poruka od: AccA 25, 10, 2021, 23:40:17 posle podne
Hvala svima. Nadam se da sam konacno napravio komplet (camac+motor) na duze staze.

Citat: MiletaStamat
Sad napred što više sati na reci.
Na jezeru, ali voda je voda :)