E, ovako treba... > Dizajn brodova

Dizajn korita za camac

(1/2) > >>

Bob:
Imam nekoliko pitanja za postovane forumase u vezi korita za camac. Koji izgled korita bi se bolje pokazao, odnosno zanimaju  me prednosti i mane ovakvih korita. Unapred hvala na vasim pojasnjenjima i komentarima.

njegos68:

--- Citat: Bob  24, 02, 2012, 19:00:23 posle podne ---Imam nekoliko pitanja za postovane forumase u vezi korita za camac. Koji izgled korita bi se bolje pokazao, odnosno zanimaju  me prednosti i mane ovakvih korita. Unapred hvala na vasim pojasnjenjima i komentarima.

--- Kraj citata ---
  Ovo što si ti postavio su plastčna gliserska korita,lijevi neki blagi v,a desni duboki v.. ovaj blagi v je brži sa manjim motorima,a ovaj duboki v zahtjeva jače motore.. ali je zato mnogo bolji na talasima ,bolje drži pravac,ali se i više ljulja dok stoji...

Bob:
Ovo korito mi je skrenulo paznju, da li je su ovi profili na koritu modni krik ili ima neke veze sa hidrodinamikom?

Bob:
Isto pitanje i za ovakvo korito.

Labud 1258:
Ima ovde mnogo stručnijih al dok se ne jave, da kažem i ja nešto. Za ovaj crveni, to je gliser a kaskade na koritu imaju zadatak da olakšaju samo glisiranje. Poenta je u olakšanom kretanju preko mehurića, kaskade ih prave pri određenoj brzini a korito lakše klizi preko njih nego preko vode, naravno zbog manjeg otpora.

Eto, ako je ikakva pomoć.

 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju