E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Voleo bih da čujem mišljenja drugih o 2t i 4t motorima

(1/4) > >>

delboy:
Nisam puno tražio po netu tu informaciju.Naj merodavnija je informacija od nekoga ko ga je vozio i testirao potrošnju.Imam staru yamahu 28ks 2t,ona troši oko 12-13l.Prednost dajem 2t nad 4t motoru jer po meni više daje u odnosu cene,održavanja,težine...Ne prelazim puno a zadovoljstvo usput i nema cene,ako hoćeš da se voziš (uživaš),moraš da platiš.Voleo bih da čujem mišljenja drugih o 2t i 4t motorima (mane i prednosti,za koji se odlučiti).

Outboard Master:
zitat:        Voleo bih da čujem mišljenja drugih o 2t i 4t motorima (mane i prednosti,za koji se odlučiti).


to je jedna veoma obsirna tema i zavisi od stotinu faktora, zato je jedan jednostavan komentar nemoguc. evo naprimer : kad si vec pomnuo tu rec: neprelazim puno... znaci da te potrosnja i nezanima puno, sto bih kupovao onda 4 t masinu !! nema razloga . 4 t motori su intenzivniji u servisiranju i odrzavanju ali zato stede na gorivu. ta tema je interesantana kad potrebni motori prelaze garnizu od 40-50 ks.
znaci za koje se odluciti zavisi sve od onoga kome i kako treba.

Kapetan:
sad si me zbunio.. ja planiram minimum 11 km kad izadjem na vodu ... motor mi je 50ks 2t 3c  vozim ga na 3000 obrtaja i neprelazim maximum je 7000 obrtaja barem tako pise ne mogu da procenim potrosnju ali mislim da je 6-7 litara na 1 sat, toliko mi je trosio i tomos 18 2t 2c..

uzeo sam jaci motor jer sam bio ubedjen da ce deplasmanac da mi glisira  :pleasantry: malo sam se prevario.. ali kazu ovi moji na marini da je bolje imati 50 onja i voziti na 3000 negoto tomosa i voziti na maximumu ... drugim recima duze ce da traje.... ne znam kako su se tu pokazali 4t po ovompitanju

ali manje vise uvek cu pre glasati za 4t iz ekoloskih razloga

Pera GARMIN:

--- Citat ---ali manje vise uvek cu pre glasati za 4t iz ekoloskih razloga
--- Kraj citata ---

A tu je i "smrad" i buka zbog kojih uvek prozivamo društvo sa 2T mašinama... dok ne nabodu gas i ne odzuje :)

Kapetan:

--- Citat: Pera GARMIN  14, 01, 2009, 22:04:50 posle podne ---A tu je i "smrad" i buka zbog kojih uvek prozivamo društvo sa 2T mašinama... dok ne nabodu gas i ne odzuje :)

--- Kraj citata ---

os da kazes da su to jace masine? nisam imao pojma... mislio sam da je snaga ista bilo da je 2t ili 4t ili gresim ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju