E, ovako treba... > Planovi za plovila

ECOnomy power catamaran

(1/13) > >>

BORA-D.T.D.:
Interes za katamarane postoji odavno. Za to vreme pregledano je vise desetina sajtova sa projektima katamarana. Radi se pre svega o motornim katamaranima koji su prikladniji za nase reke nego jedrenjaci. Na sajtu www.ikarus342000.com postoje projekti dva modela koji su privukli paznju svojim izgledom, performansama, komforom i nacinom gradnje.
Posle izrade predracuna potrebnog materijala za izgradnju, dobijena je vrlo povoljna cena sto me je uverilo da se sa ovim projektima mogu izgraditi plovila sa izvanrednim odnosom cena / kvalitet a da ta cena bude prihvatljiva u nasim uslovima.
Prvi (manji) model je ECOnomy power catamaran http://ikarus342000.com/ECOmotorboat.htm dimenzija 5,5m x 2,5m. Materijal za izgradnju je kombinacija vodootporna sper ploca/epoksidna smola/fiberglas platno koja cini inzvaredan kompozitni materijal. Trupovi su V oblika sa vertikalnim stranama. Zbog lakog kretanja kroz vodu, brzina broda je 12 cvorova sa vanbrodskim motorom od 15Hp. Vece zadovoljstvo pruza vanbrodski motor od 20Hp zbog manje buke i nizih troskova eksploatacije.
Smestaj je praktican i zadovoljava sve uslove za visednevni boravak na vodi. U kabini su dva lezaja a kokpit je dovoljno veliki za spavanje jos dve osobe.
Tezina plovila je mala, oko 350kg ukljucujuci i motor pa se moze vuci manjim autom.
Na sajtu je na slikovit nacin detaljno prikazan postupak izgradnje.

Linkove otvoriti sa google chrome ili mozillom

Kapetan:
kad se parkiram na obalu sa ovim katamaranom .... kako se izlazi na istu ?

njegos68:

--- Citat: Kapetan  29, 01, 2012, 01:07:04 pre podne ---kad se parkiram na obalu sa ovim katamaranom .... kako se izlazi na istu ?

--- Kraj citata ---
Obuješ žute čizme kao onaj čova na drugoj slici...  :taunt:  :yahoo:

Kapetan:
to se i meni cini  :suicide:

ili kroz onaj prednji prozor pa kao kroz tenk ...

Kapetan:

--- Citat: Dule  29, 01, 2012, 15:10:33 posle podne ---ili niz tobogan. To bi deci bilo zabavno  :smile:

--- Kraj citata ---

generalno jeftina izrada zanimljiv koncept ali treba resiti par stvari ili kupiti ribarske cizme... a ovako necim na malim vodama se covek ne moze ni vezati ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju