E, ovako treba... > Brodski motori

Volvo penta

<< < (2/2)

goran stojnev:
DRUZE DA NEMAS SERVISNO UPUSTVO ZA VOLVO PENTU 4.3 GSI/A   

Ljuba:
Ako se ne varam mislim da Volvo penta ima iste delove kao i Honda...
Ovde imaju sheme za Yamaha, Suzuki i Honda pente
http://www.megazip.ru/ru/outboard

LSI:
Nešto i se pomutilo u glavi - da li je volvo penta bila ustvari Honda ili Yamaha?


Kada sam se raspitivao za jednu volvo pentu pronašao sam na internetu, na jednom forumu, sledeću preporuku: Ako je volvo penta proizvedena pre polovine devedesetih i u ispravnom je stanju - kupite je bez razmišljanja. Delovi su identični sa hondom (jamahom) tog tipa. Ako su posle sredine devedesetih i mladje - ne kupujte ni za živu glavu!

Dakle, nisam siguran da li se radi o jamahi ili hondi ali komentar sam dobro upamtio.

SALE NB:
Ako pričamo o Volvo Penti kao proizvođaču vrhunskih brodskih motora, sistema prenosa i pogona, od "klasičnih" Z nogu, preko Sail drivea, jet pogona, pa sve do najnovijih varijanti sa duopropom, i na kraju sa tim fantastičnim IPS-sistemem, tu nema šta da se doda ili oduzme, uvek su bili vrhunski proizvođač.
Ako pričamo o vanbrodskim motorima istog imena, onda znajte da je poslednja Volvo penta sa trake sišla 1979-e. Ko vam tvrdi da ima Volvo Pentu iz neke '80. ili čak '90.?!!! - taj jednostavno laže!

Volvo Penta je u svojoj proizvodnji imala isključivo 2-taktne vanbrodske motore u rasponu od 4 do 55ks, a jedno vreme su po licenci proizvodili (sklapali) i Hondine modele 7,5, 9,9 i 15ks, koji se od originala razlikuju skoro samo po natpisu i boji kape.
Kao što već rekoh, Volvo je 1979.  zbog nerentabilnosti ugasio kompletnu proizvodnju vanbrodskih motora, za Volvo Penta, kao i za Archimedes modele.
Volvo Penta nikad nije bila Honda, niti Yamaha, a samo taj jedan model Honde je sklapan po licenci.
Od 2010. Volvo Penta se nalazi u strateškom partnerstvu sa Yamaha motors, ali taj dil ne uključuje preuzimanje Volvo Penta divizije od strane Yamahe, niti obratno.

flashnbgd:
Da li neko zna gde se mogu kupiti delovi za brodski motor Volvo md11c 24 ks

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju