Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi

"Paradajz ostrvo" na Adi Huji nova destinacija za uživanje

(1/7) > >>

Moja Lađa:
Beograđani su dobili novo mesto za uživanje, rekreaciju i edukaciju. Zahvaljujuci Udruženju građana „Eko pokret Štediša" u maju je počelo uređenje „Paradajz ostrva", koje se nalazi prekoputa špica poluostrva Ada Huja, a koje je nastalo pre 25 godina.



Međutim, kako se nije vodilo računa o ostrvu, ono je zaraslo, a velika količina smeća plovila je pored ostrva. Udruženje građana „Eko pokret Štediša" došlo je na ideju da vrati ostrvu stari sjaj i krenulo se s radovima na uređenju.
Organizovan je Eko centar Ada Huja u okviru kojeg ce biti izgrađena i sojenica, a edukativni centar gde ce se održavati predavanja, prezentacije i eko škole već je dobio izgled, a napravljen od materijala koje je dobijeno sređivanjem ostrva.
 
Nedaleko odatle posetioci ce moći da se rekreiraju igrajući fudbal i odbojku na pesku, a klinci i klinceze zabavljaće se na spravama u igralištu za decu.
 
Od proleća će do „Paradajz ostrva" biti organizovan prevoz čamcem sa pristana u blizini ostrva.
 
Pomoć i podršku Udruženju građana „Eko pokret Štediša" dali su opština Palilula, Nacionalna služba za zapošljavanje i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine.


Izvor: www.blic.rs

samardza:
Unistise jos jedno mesto.Prica se da ce opstina Pancevo prodavati placeve na Stefancu,Cakljancu i donjoj adi [mada ta 3 ostrva su odavno spojeni u jedno] :suicide:

sloba72:
Slazem se i samo da dodam jedan komentar, ako se ne varam( a ne varam se ) na paradajzu postoji neka sklepana skalamerija (BLIC) koja ocigledno nekome predstavlja vikendicu sto bih eventualno mogao i da prihvatim, medjutim vlasnici iste su poceli malo po malo i da ogradjuju prostor oko nje, dakle poceli su da prave svoje dvoriste i uzurpiraju deo ostrva, sto vec nije ok. Obzirom da ne znam da li su vlasnici ili vlasnik iste prisutni ovde na forumu verovatno ce im moj komentar zasmetati ali sta da se radi . Preporuka za njih bi bila da ne preteruju sa radovima i da je valjda normalno da svi na neki nacin uzivamo u blagodetima ostrva .

bugi:
Momci su bili jako prijatni prema meni i koliko ja vidim to im je ribolovacki kamp. Stalno su tu i stalno pecaju.
Nisam video da se ogradjuju ali ako pocne gomila setaca da smara i preskace stapove svakako da se treba ograditi.
Raja ce doci sigurno dogodine na ostrvo ali pre svega na gornji spic jer tu nesto rade...jedino ako voda ne dodje na normalu onda ce biti dzabe ste kreceli  :lol:

sloba72:
Pa ne drzis valjda stapove za pecanje pobodene na 10-15 metara od obale da bi ih neko preskakao i onda dao sebi opravdanje da se zagradjujes, no dobro svako drugacije razmislja. 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju