Opšta...Tu smo... > POTRAGA ZA UKRADENIM STVARIMA I MOTORIMA

Sta uraditi nakon kradje pente, opreme ili daleko bilo plovila

(1/4) > >>

IBOGI:
Predlazem da ovo svi procitate do kraja jer samo dole opisano je laksi nacin da vratite ono sto je vase.

Kada kupujete plovilo, pentu, navagacionu opremu, motor ... kupujte od POZNATOG KUPCA. Sta to znaci? Uvek kupujte u prodavnici, ovlascenom servisu, poznatog lica ... u sustini nikada ne kupujte na buvljim pijacama, nepoznatog lica ili ``poverljivog stranca``. Ugovori o kupovini, kada su predvidjeni, od izuzetnog su znacaja za dokazivanje vlasnistva.
Nakon kupovine obavezno na odredjenom mestu cuvajte dokumentaciju i ma koliko da je proslo vremena nikada je ne bacajte.
Jednom u tri meseca pregledajte pentu, plovilo, navagacionu tehniku i u jednoj beleznici belezite promene koje su nastale fizickim ostecenjem ili vremenskim uticajem.
Zasto sve ovo?
E, pa kada dodje do kradje sve ovo je veoma bitno kao dokaz pred sudom i u mnogome olaksava policiji da pronadje izvrsioce i vas predmet.
Kada uociti kradju odmah prijavite nadleznoj policijskoj stanici i INSISTIRAJTE da vam uzmu krivicnu prijavu protiv NN izvrsioca na zapisnik. To znaci da vi diktirate inspektoru sta vam je ukradeno sa brojevima, karakteristikama i drugo o predmetu, a najbitnije je da to NA KRAJU POTPISUJETE.
Ovo je jedini i pravi put da zakonski olaksate sebi na sudu prilikom dokazivanja vlasnistva.
Pozdrav i ako mogu da pomognem savetima, a ima i nekih vezica, TU SAM.  :police:

SALE NB:
Lepo je da imamo i čoveka od (kopnenog) zakona sa nama.
Korisne informacije u svakom slučaju - nedaj bože da nekome zatrebaju - a zatrebaće!

Bilo bi lepo da, ako možeš, proveriš ponešto u vezi ove planirane blokade. Nije nam cilj da to bude ilegalno na bilo koji način, osim da "ide uz dlaku" vlasti.
Da malo iritira i skrene pažnju na sav taj "luksuz" kojim raspolažemo. :good:
Ako imaš koji savet- dobrodošao je!
 

Kapetan:
IBOGI odlicni saveti ja moj svremena na vreme islikam photoaparatom, ali mene brine ono sto sam cuo ...

evo ga citat:
"ako ukrades motor u pancevu i doneses ga u beograd sa fals papirima registrovaces ga , bez obzira na to sto je u pancevu taj isti motor sa istim brojem upisan tamo"

ne znam da li da verujem u to, ali ono sto znam je da mi se pre par godina drug udavio kod bele stene, njegovi roditelji su prijavili slucaj i sve kako treba i posle 20 dana su tek nasli telo, mozda bas tu kod vas sahranjen 3-4 dana posle pogibije kao NN lice , niko nije javio beogradu jer nije postojala razmena informacija ??? ovo je 100 posto tacno

Kapetan:
znam da trebamo da prijavimo kapetaniji, a da li znas kojoj stanici policije treba prijaviti ? recnoj policiji ili obicnoj pa ce ona recnoj ili u obe stanice?

budens72:
he,he....smešno....

ja znam bar za 20 slučaja krađe penti i niko nije našao svoju....

ako Vam ukradu pentu...zaboravite da ste je imali....

jebem ja ovu državu i zakon!!!!!!

niko Vas ne štiti od lopova !!!!

Pa policija ,korumpirana do ..... ma ne znam šta da kažem.....

Čuvajte svoje !!!! Ako sami ne sačuvate ,niko Vam neće sačuvati,....

Mojoj službi su ukrali dva čamca sa novim motorima,prijavili policiji,a oni kažu "nećete vi to naći nikada" i to beogradska policija,a ja iz N.Sada išao do Beograda da tražim redom svaku marinu,celu obalu...ništa...naravno

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju