Kanu & Kajak > Događaji, Okupljanja, Regate

Ovčarsko-kablarska regata 2011

(1/2) > >>

dule_sumadinac:
Dragi moji,

prvi događaj ove sezone za mene je bila ova regata u organizaciji Turisticke organizacija grada Čačka. Organizacija je bila skroz u redu i sve pohvale zaslužnima. Sastanak je bio kod restorana "Lanterna", na početku jezera (ili kraju) kada se krene od Čačka prema Užicu. Veliki motorizovani splav sa dosta mesta za sedenje i igranje uz neizbežne trubače bio je centralni objekat regate. Oko splava su plovili čamci, uglavnom motornjaci, ko je hteo mogao je da se zakači za splav, iskrca se, odigra kolo, popije pivo...Sve u svemu jedna jako lepa atmosfera i poseban dozivljaj je bio odjek trube kroz klisuru koja je taj zvuk samo pojačala.
Par reči o jezeru. Dugačko je 11km, jako je interesantno obzirom da ga čine dva ogromna meandra Zapadne Morave uklještenim između Ovčara i Kablara na čijim stranama se rasulo devet manastira. Jedinstven prirodni ambijent upotpunjuju vikendice inventivnih ljubitelja reke kao potpuna posvećenost hedonizmu kao smislu života. Išli smo ako tako može da se kaže "uzvodno" pošto jezero ipak ima svoj mali tok koji čovek oseti tek kad se kupa u njemu. Voda je čista, nije preterano topla tako da taman osvežava, ribe ima dosta po pričanju prisutnih, a samo jezero je jedna odlična destinacija i sama ruta od brane u pravcu Ovčar banje je odlična prilika da se prođe ovaj krajolik. U Ovčar banji postoji kamp, nedaleko od jezera, ali i Welness hotel koji ima bazen sa termalnom vodom kao i restoran "Dom" koji ima odličan restoran na samoj reci sa velikom terasom i pontonom sa koga može da se skače u reku.
Iako smo bili praktično jedini veslači svi su nam nudili da se zakačimo za njihov čamac što smo mi odbili i laganim veslanje posle oko 4 sata smo stigli na cilj regate, u Ovčar banju gde nas je čekao svadbarski kupus. A sada malo ilustracije cele priče:


početak regate, brat Miroslav daje izjavu za lokalnu televiziju:zajednička fotka:

jedna bela lađa Turističke organizacije Čačka:


dule_sumadinac:
nastavak...

Pozdrav

IKA:
interesantna koncepcija regate.Bilo bi interesantno probati i tu varijantu.
Dule a kam gi zastava na moju lađu. :tenk:

dule_sumadinac:
a zastava na moju ladju, to si pitaj kapetana...mislim da sam je cekao 9 meseci i nesam je docekao tako da neje grdnja na mene

Kapetan:
sad cu uskoro ponovo da stampam novu koicinu pa ce biti :0

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju