E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kanali i prevodnice Vojvodine

<< < (21/21)

leptirica:
Dragi Zankiki, na žalost nije moguće. Kanal od trijangle do prevodnice Vrbas je jako zamuljen i plitak, a i jedan pokretni most u Vrbasu koji je bombardovan 1999. još uvek nema mehanizam za podizanje (postavljen je ali se ne može proći ispod). Od Srbobrana do Sombora jedino preko Kucure, Odžaka i Srpskog Miletića..

Pozdrav!

George:
Pitanje za Leptiricu, kad smo već kod ovog zamuljenog kanala kod Vrbasa. Planira li se u skorijoj budućnosti revitalizacija tih kritičnih 6km od triangla do Vrbasa? Bilo bi lepo da se može tuda ploviti prema Malom Staparu. Koliko sam do sada uspeo da vidim kanal od Vrbasa do Malog Stapara je fenomenalan, samo što se ne može do njega zbog ovih prvih 6km do prevodnice u Vrbasu.

leptirica:
Projekat remedijacije i izmuljenja čuvenog zagađenog mulja na tih 6 km traje već dugi niz godina, tako da bi odgovor bio da, planira se. A kada će doći i do izvođenja radova, to niko ne može da kaže. U pitanju su mnogi problemi, najviše finansijski. Radovi na remontu prevodnice Vrbas i mehanizmi na pomenutom mostu su lakše izvodljivi.

Kanal uzvodno od prevodnice Vrbas je stvarno divan, i u proteklih par godina je izvršeno izmuljenje, čišćenje i uređenje kanala i obala do Malog Stapara. Prevodnica Mali Stapar trenutno nije u funkciji zbog dotrajalosti, ali se predviđa remont ove godine, nakon čega će ponovo vršiti prevođenja, ručno. Još jedan tehničko-operativni problem su još 3 pokretna mosta, sa kojima se ne manipuliše baš lako (potrebna je ekipa ljudi da vrši podizanje i spuštanje).

zankiki:
U koje vreme se sada prolazi kroz prevodnicu na Tisi? Sad je valjda besplatno, ali samo u određeno vreme?
Koja je procedura...

George:
Možeš dva puta dnevno da se prevedeš. Mislim da je pre podne od 9 do 11 i poslepodne ako se ne varam od 5 do 7. Najbolje je da nazoveš i pitaš. Posebne procedure nema. Predostrožnosti radi ja ih ipak nazovem pre nego što isplovim da me ne iznenadi neki kvar na prevodnici ili slično.
Evo ti broj prevodnice: (066)864-3051

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju