E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kanali i prevodnice Vojvodine

<< < (3/21) > >>

bracal5520:
Pozdrav i veliko Vam hvala na dostavljenim informacijama koje će veoma koristiti nama zaljubljenicima u Tisu, Dunav i sistem DTD!!! Poznavajući Vašeg cenjenog oca i čitajući Vaše poruke shvatam onu narodnu poslovicu "Ne pada iver daleko od klade".

Pozdrav i još jedanput hvala na iscrpnim i veoma korisnim informacijama.

broker975fx:
Prosao sam kroz kanale od Rama prema Bečeju, na ulazu iz Rama za dva broda su hteli da nam naplate duplu cenu i to moram priznati da se prevodničar svojski potrudio da opravda zašto to radi, tek kada smo povadili telefone da zovemo upravu je odustao od ove varijante. E sada da li je moguće da ne zna cenovnik ili je nešto drugo to ne znam, inače nigde drugde nije bilo problema. Kanali su lepi i čisti ali je ono parče od tromeđe Begeja od Zrenjanina ka Titelu kardinalan - voda kao u kanalizaciji. Mi greškom tu ušli pa onda Tisom otišli do Bečeja :)
Sve u svemu lepo i pitomo - Leptirice puno hvala za sve informacije vratićemo se svakako prvom prilikom

leptirica:

--- Citat: bracal5520  23, 08, 2011, 23:45:12 posle podne ---Pozdrav i veliko Vam hvala na dostavljenim informacijama koje će veoma koristiti nama zaljubljenicima u Tisu, Dunav i sistem DTD!!! Poznavajući Vašeg cenjenog oca i čitajući Vaše poruke shvatam onu narodnu poslovicu "Ne pada iver daleko od klade".

Pozdrav i još jedanput hvala na iscrpnim i veoma korisnim informacijama.

--- Kraj citata ---
Hvala Vama na divnim recima :)


--- Citat: broker975fx  24, 08, 2011, 00:42:30 pre podne ---Prosao sam kroz kanale od Rama prema Bečeju, na ulazu iz Rama za dva broda su hteli da nam naplate duplu cenu i to moram priznati da se prevodničar svojski potrudio da opravda zašto to radi, tek kada smo povadili telefone da zovemo upravu je odustao od ove varijante. E sada da li je moguće da ne zna cenovnik ili je nešto drugo to ne znam, inače nigde drugde nije bilo problema. Kanali su lepi i čisti ali je ono parče od tromeđe Begeja od Zrenjanina ka Titelu kardinalan - voda kao u kanalizaciji. Mi greškom tu ušli pa onda Tisom otišli do Bečeja :)
Sve u svemu lepo i pitomo - Leptirice puno hvala za sve informacije vratićemo se svakako prvom prilikom

--- Kraj citata ---
Ranije se naplacivalo za svako plovilo pojedinacno (pa i camac) pa smo to izmenili kako bi koliko toliko omogucili vecem broju nauticara da plovi kanalima. Verovatno taj prevodnicar nije dugo prevodio camce (i dalje nam je losa statistika po broju prevodjenja jahti i camaca :( ). Sto se tice kvaliteta Begeja, sve zavisi od hidroloske situacije i protoka vode.


--- Citat: milosbg  24, 08, 2011, 10:47:44 pre podne ---Kakva iscrpna informacija od  nase Leptirice svaka cast,a cime se vi bavite lepa Leptirice... :preved: :preved:

--- Kraj citata ---
Radim u JVP Vode Vojvodine kao glavni inzenjer za plovidbu na kanalima hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav. Tako da ukoliko nekome trebaju bilo kakve informacije ili pomoc sto se tice plovidbe na nasim plovnim kanalima mogu slobodno da mi se obrate. Trudim se da uvek pomognem koliko mogu :)

Veliki pozdrav svima i uzivajte na vodi po ovom divnom vremenu!

mossi:
Leptirice,

1. Hoće li kanal DTD-a kod Monoštora biti odmulljen i plovan u neko dogledno vreme?
2. Na VBK kod monoštora prema Bezdanu postoji mali pontonski most, koje je tu "zvanično" pravilo oko propuštanja?
    ( pošto se mora obustaviti drumski saobraćaj )
3. Ima li projekat popravke i vraćanje u funkciju Ajfelove prevodnice Bezdan VBK/DUNAV ?
   ( Pošto imam utisak da vikendašima na Šebešfoku baš odgovara da prevodnica više ne zaživi,
     čak sam čuo i neke bisere da je trebalu da se zaspe peskom ?!?!?!?! )


 :drinks:

leptirica:
Mossi,

1. Izmuljivanje kanala kod Monostora je zavrseno ove godine (trajalo je dve god.) a sto se tice plovidbe on je bio plovan i ranije, samo sto sad ima i vecih dubina.
2. Pontonski most se otvara po potrebi, odnosno kada plovila naidju. Covek koji je zaduzen za otvaranje mosta je uglavnom tamo i kada naidje plovilo otvara most. U svakom slucaju do sada nije bilo problema.
3. Sto se tice prevodnice u Bezdanu, nase preduzece je uspelo da isfinansira zajedno sa Fondom projekat sanacije koji se zavrsava i cim se obezbede sredstva za sanaciju (oko 2 mil eura) i zavrse radovi (datum, vreme ??) prevodnica ce ponovo proraditi. Bilo je raznih varijanti obzirom da je prevodnica u dosta losem stanju i manjih dimenzija u odnosu na sve ostale prevodnice (68x9,1 m dok su nove 85x12m), od sanacije iste i vracanje u predhodno ispravno i funkcionalno stanje, do izgradnje nove vecih dimenzija..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju