Nautika opšta... > Ono što niste znali...

Muzej jugoslovenskih brodova - Crvena zona

<< < (2/2)

micko67:
kazu da ima 8 starih brodova sa istorijskom vrednosti u srbiji  ali ni ja neznam detalje

tomicbanee:
Dobro bi bilo pogledati kako je tekla tenderska prodaja JRB-a i BBP-a, pa će biti sve jasno što  je zapuštena masa rečnih brodova?

STG:
JRB nije privatizovan.

tomicbanee:
Nisam ni rekao da je privatizovan, ali evo kako je to Blic video tada:

Prvorangirani na tenderu za „Jugoslovensko rečno brodarstvo“ konzorcijum „Tomoza“ - „Daksin“ trebalo je do 10. decembra da Agenciji za privatizaciju dostave originale dokumenata da u svojoj delatnosti imaju rečni transport.

To je osnovni uslov da bi započeti pregovori o potpisivanju kupoprodajnog ugovora mogli da budu nastavljeni, odnosno u protivnom taj konzorcijum bude diskvalifikovan, a započeta procedura nastavljena sa drugorangiranim - malteškom brodarskom kompanijom „Palmali“.

U Agenciji za privatizaciju kažu da će danas saopštiti koja dokumenta im je poslao konzorcijum „Tomoza“ - „Daksin“, a izvori „Blica“, kažu da je opet reč o kopijama ugovora. Privatizacioni savetnik „Palmalija“ izričit je da te kopije ugovora, bez obzira što su overene u Džakarti, ne mogu da budu uzete kao validne, jer su obe kompanije („Rikso“ i „Silverston“) navedene u tim ugovorima negirale da su ih ikada potpisale. Smatrajući da je reč o skandaloznom kršenju tenderske procedure drugorangirani „Palmali“ uputio je zahtev Agenciji za privatizaciju i resornom ministarstvu da i oni direktno urade proveru kod kompanija „Rikso“ i „Silverston“, a da bi se se upravo sačuvala zakonitost postupka.
Zašto ovo kažem: kada sam prodavao brodić, a pare su mi trebale ko za glavu, prodavao sam ga pola godine. Taštinu njivu kad sam prodavao, brže smo dogovorili cenu nego što smo popili kafu... Interes nema sećanje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju