Autor Tema: Boat HUD za iPhone.  (Pročitano 3565 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sdrpa

• Brodski mali
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Tagtaxa
Boat HUD za iPhone.
« poslato: 25, 04, 2012, 14:38:28 posle podne »
Pozdrav,

Ja sam nov u svetu nautike, pre mesec i po, uzeli smo nas prvi brodic. Posle pola meseca vozanja, iako brodic ima navigaciju odlucio sam da napravim aplikaciju za iPhone koja bi upotpunila praznine koje nemam na navigaciji i fishfinder-u. Cilj je bio sto jednostavnije i preglednije, sve funkcije na jednom ekranu.

Aplikacije je u poceku zamisljena da pokazuje brzinu broda, pravac vetra u odnosu na camac i trenutne meteo uslove. Nova verzija, na ideje kolega, je ukljucila i drugo: alarm za sidrenje, prikaz i iscrtavanje predjejnog put na mapi, tajmer. i drugo.

Ne znam koliko kod nas ima nauticara zaljubljenika u gadget-e, iskreno ja sam i uzeo brod da se malo odvojim od svega toga, ali ako ima postavljam nekoliko besplatnih kodova pa ako se nekome svidi nek slobodno isproba.

Trenutno je prva verzija na app store, posto svaka verzija mora da bude odobrena od strane Apple-a, updejti kasne nekoliko dana pa i ova sa alarmom za sidrenje i mapom ceka na odobrenje.

http://www.tagtaxa.com/apps/boathud/

Ovo su kratki prikazi kako radi alarm za sidrenje i prikaz na mapi:

Sve ideje su dobrodosle, samo ako iskoristite kod navedite u komentaru, a ako zafali posaljite PM pa cu poslati.

PMLKMXN334W4
3W34P7TKE6NJ
4J37TNTJELKP
6YLKAHRTFJME
ENEKA73JPMRE

Van mreže mossi

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
Odg: Boat HUD za iPhone.
« Odgovor #1 poslato: 25, 04, 2012, 14:56:39 posle podne »
Meni fali aplikacija za Android!?  stri m4

Svaka čast!  114 hi

P.S. Zar treba reći da obožavam gadžete!  kgk

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 25, 04, 2012, 16:53:05 posle podne »
pa gde bas za Iphone ... daj nesto za android bre:)

barometar/termometar graph zadnjih 24 casa
satelit overview sa podacima sa pocetnog ekrana
grib download i viewer
...

ih sta bih ja sve dodao kad bih se ponovo vratio porgramiranju :)

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #3 poslato: 25, 04, 2012, 18:27:15 posle podne »
@ ih sta bih ja sve dodao kad bih se ponovo vratio porgramiranju :)

Nemoj molim te!! Svi znamo kako "opravljas"sajt!! sajkaca
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #4 poslato: 25, 04, 2012, 22:03:11 posle podne »
Ma pusti ga nek se vrati sigurno mu bolje ide od plovidbe i pecanja ha ha ha

Van mreže dankan

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 25, 04, 2012, 22:50:07 posle podne »
Probao sam da skinem sa app store ali mo trazi credit card info a nemam mogucnost da platim online. Sta se radi sa codeovima?

Van mreže sdrpa

• Brodski mali
  • *
    • Tagtaxa
« Odgovor #6 poslato: 25, 04, 2012, 23:34:33 posle podne »
Probao sam da skinem sa app store ali mo trazi credit card info a nemam mogucnost da platim online. Sta se radi sa codeovima?

Evo ga uputstvo: http://www.innerfence.com/howto/redeem-free-promo-code-for-iphone-app-from-iphone-or-itunes

Van mreže dankan

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 26, 04, 2012, 00:09:57 pre podne »
uspeo, hvala   kgk
necu moci da plovim jos mesec dana jer sredjujem pasaru ali cim budem probam i javim utiske!
U medjuvremenu probam na drugim camcima. Na prvi pogled deluje zaista dobro!

Van mreže dankan

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 26, 05, 2012, 22:10:19 posle podne »
Pozz, ne znam da li si vec pustio live mape, ali ja nemam taj deo... Takodje, distancer ne pokazuje dobro, ostalo je ok sa tim da brzina nije konstantno precizna, recimo, idem 10 na sat, on drzi na 3/h i samo povremeno prebaci na 10. A ja preko gps vidim da idem 10....

Van mreže sdrpa

• Brodski mali
  • *
    • Tagtaxa
« Odgovor #9 poslato: 27, 05, 2012, 08:52:46 pre podne »
Pozz, ne znam da li si vec pustio live mape, ali ja nemam taj deo... Takodje, distancer ne pokazuje dobro, ostalo je ok sa tim da brzina nije konstantno precizna, recimo, idem 10 na sat, on drzi na 3/h i samo povremeno prebaci na 10. A ja preko gps vidim da idem 10....

Klikni onu ikonicu globusa u gornjem desnom uglu (odmah poreg geo. koordinata) da te prebaci na mapu.

Distancer i brzina su direktno vezani za iPhone GPS koji bi trebao da bude precizan u 10m. Vidi da ti nije ostalo u podesavanjima da pokazuje MPH umesto KMPH.
Takodje imas dole u podesavanjima da koristi alternativni metod proracuna brznine, ostavi to na OFF, kad je ON tad proracunava brzinu na osnovu predjenog puta i vremena ne koristi direktno podatak sa GPS-a.

I ja sam primetio da azuriranje brzine nekad kasni za sekund, gledam sad u dokumentaciji kaze:

Citat
GPS chips do not compute speed by dividing distance by time. As I mentioned earlier, that would be too imprecise, given that positions (and hence distances) fluctuate quite a bit. Instead, they measure Doppler shift in signals received from GPS satellites. Because positions and speeds of satellites are known to a very high precision, the speed of the receiver can also be computed very accurately, down to a fraction of mph.

Videcu, ja koristim svaki dan distancer se slaze sa Garmin-om, brzina kasni za sek u odnosu na Garmina, testiracu i dalje.