E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Obrtomer kod dizela

(1/1)

broker975fx:
Danas smo nešto čačkali i pokušavali da stavimo jednu obrtaljku na DMB i ništa. Rekošemi da ide na neki priključak W ali na ovom iskrinom altenatoru iako na jednom mestu piše W tog prikljućka nema, kao da je model bez tog. Da li neko ima ideju gde bi mogao da priključim obrtomer i da li je jedino rešenje zamena celog altenatora. Vezano za struju imam još jedo pitanje ali pošto je reč o paljenju i anlanseru baciću post na drugu temu.

wemax:
 
  poydrav  :preved: dizel motori nemaju varnicu pa zato postoje samo
  rešenje da direktno broji obrtaje na radilici,bregastoj, odnosno
  preko alternatora. Kod tebe nije uradjen izvod za obrtomer.
  postoji opcija da se to uradi kod autoelektričara ili uzmi drugi koji
   ima tu opciju, vodi računa o remenici,mora da bude istog
   prečnika da nebi lagao (podrazumeva se da kačenje mora da drži remenicu
  u pravcu )

broker975fx:
Wemax, ekipo da li znate nekog autoelektričara gde bi ovo mogao da uradim, ili ako ne može da se budži da menjam ovaj uz doplatu za neki koji ima ovaj W ulaz za uključivanje obrtomera?

broker975fx:
Aka, ne videh ovaj tvoj post juče ali zamisli slučajnost i ja se setih juče autoelektričara, najverovatnije je to isti, jedno kilometar iznad nadvožnjaka u Cvićevoj mislim da se zove Mića. Sve u svemu danas mu odnesoh i alternator i anlaser na sređivanje. Uradio mi je upravo to što si rekao, izvukao žicu koja se kači na obrtaljku. Pored ovog sredio mi je i anlaser i sada ostaje da se montira na motor.
Hvala svima na odgovorima :dance: :dance:

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju