Autor Tema: ARADAC  (Pročitano 3440 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 4176
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
ARADAC
« poslato: 08, 01, 2011, 12:35:51 posle podne »
Mesta za pecanje – Aradac


Do ovog odličnog mesta, prvenstveno za pecanje štuke, dolazi se autoputem Novi Sad – Zrenjanin. Iz smera Novog Sada odmah posle mosta na Tisi skrene se desno, zatim pravo do rampe i početka zemljanog puta. Od ovog zemljanog puta pa do Zabrana, kako se ovaj rukavac Tise popularno zove, ima otprilike 1.5 – 2km. Vodite računa o vremenskim prilikama, što kao pravi ribolovac sigurno i činite, jer u slučaju padavina, besni čuvar koji pazi na stanje nasipa, zabravljuje rampe i dalje možete samo peške. Ovo pešačenje i nije naporno ukoliko varaličarite, pa nosite samo jedan štap, ali ukoliko ste “plovkaroš” i nosite gomilu stvari, moraćete malo da se pomučite da biste došli do ovog pecaroškog raja na Tisi.


Iako je rukavac mali na njemu se nalazi veliki broj mesta za pecanje metodom čekanja. Kada je reč o varaličarenju – mesta ima na pretek. Potopljenih panjeva, kao i oborenih stabala ima na svakom koraku, a znamo da štuka uprvo na ovakvim skrovištima vreba svoj plen.

Po rečima varaličara, koji na ovo mesto dolazi svake zime, metoda pecanja veštačkim mamcima(varalicama) je daleko uspešnija nego čekanje štuke na plovak sisteme.
Neretko se dešava da preko dana “dodje” i 10-ak štuka. Kako kaže ovaj iskusni pecaroš iz Sremske Kamenice, (kojem se ovo prilikom zahvaljujemo na korisnim savetima) ove godine je najbolji izbor zlatni leptir sa crvenim detaljima. Ukoliko to ne ide probajte zelenim silikoncima manjih dimenzija pa tek onda voblerima. Gledajte da se udica na varalici nalazi što bliže repu, jer štuka baš tu napada. Takođe obratite pažnju na to da varalica ima crveni detalj na svom repu – ukoliko nema fabrički, nije na odmet imati malo crvene vunice koju ćete iskoristiti za kačenje na trokraku udicu.

Prelep ambijent za pecanje štuke


Ne morate rano ustati da biste ovde pecali. Kažu da se dešavalo da do podne nema ni jednog “udarca”, a onda iznenada krene da grize na sve strane.

Većina “udaraca” koji se ovde dešavaju je negde na sredini ili bliže drugoj obali. Voda je od sredine pa nadalje dublja, zato se trudite da tu i zabacujete.

Ovde se još može pecati i bandar kao i bodorka.

Za hladne zimske dane toplo vam preporučujemo ovo mesto. Ambijent je predivan i sigurno ćete uživati.
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Misha D

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1780
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
Odg: ARADAC
« Odgovor #1 poslato: 08, 01, 2011, 12:55:53 posle podne »
Ovo je vrlo interesantno, a koja dozvola tamo vazi>
Današnji dan je početak ostatka moga života....