Autor Tema: Шаран за Божичну вечеру  (Pročitano 3698 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran

  • Moderator
  • Kapitalac Dunavski
  • *****
  • Poruke: 1687
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
Шаран за Божичну вечеру
« poslato: 06, 01, 2011, 16:18:53 posle podne »
           У спомен,на мог покојног пријатеља капетана Шукија,
  припремио сам за Бадње вече шарана на његов начин.
           Потребан је очишчен шаран,пуно пуно лука,зачини по
  укусу и врло мало уља.Ја сам шарана одрао и мало бацио на
  дим,чисто ради шмека.
           Лук се исече на кришке,и половина се стави на дно на-
  уљеног плеха.Стави се шаран,напуни се и прекрије луком,до-
  дају се зачини,и прелије се са шољицом вина (које пијете).
           Пече се у рерни на 250 степени 45 минута.



Пс. Пошто сам известан број година провео у Словенији
     имам проблема са словима ч и ћ.Тако да чу вам ост-
     вити неколико и ако сам погрешио ви их ставите на
     право место ч,ч,ч,ћ,ћ,ћ,ћ. :)
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.