Autor Tema: Odluka o postavljanju plovnih objekata....  (Pročitano 3656 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dule

  • Gost
Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« poslato: 18, 12, 2010, 17:40:04 posle podne »
Izvor: Službeni list grada Beograda
http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2010/32-2010.pdf#view=Fit&page=16

Odluka o postavljanju plovnih objekata na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda

I. OSNOVNE ODREDBE

Član 1.

Ovom odlukom uređuju se način određivanja delova obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda na kojima se mogu postavljati plovni objekti, uslovi i način postavljanja i uklanjanja plovnih objekata, obaveze vlasnika plovnih objekata, kao i vršenje nadzora nad primenom odredaba ove odluke.

Član 2.

Plovni objekti koji se u skladu sa ovom odlukom mogu postaviti na određenom delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda su: ugostiteljski objekat na vodi, marina u toku, pristan i splav kućica za odmor (u daljem tekstu: plovni objekat).

Član 3.

Za držanje i korišćenje plovnog objekta plaća se lokalna komunalna taksa i druge naknade u skladu sa zakonom i drugim propisima.

II. ODREĐIVANJE DELOVA OBALE I VODENOG PROSTORA ZA POSTAVLJANJE PLOVNIH OBJEKATA

Član 4.

Delovi obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda na kojima se u skladu sa ovom odlukom mogu postavljati plovni objekti, određuju se planom mesta za postavljanje plovnih objekata na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda (u daljem tekstu: plan).

Član 5.

Plan donosi Skupština grada Beograda za period od deset godina. Plan priprema organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za komunalne poslove (u daljem tekstu: nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave), u saradnji sa organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Beograda nadležnim za poslove saobraćaja, privrede, urbanizma i zaštite životne sredine.

Izradu plana nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave poverava javnom preduzeću, odnosno drugoj organizaciji koju je grad Beograd osnovao za obavljanje poslova prostornog i urbanističkog planiranja, odnosno privrednom društvu ili drugom pravnom licu, koje je upisano u odgovarajući registar za obavljanje poslova prostornog i urbanističkog planiranja i izrade planskih dokumenata.

Plan se izrađuje u skladu sa uslovima republičkog organa nadležnog za bezbednost plovidbe, Uprave protivpožarne policije, JVP ‘’Beogradvode’’, Direkcije za unutrašnje plovne puteve "Plovput", PD "Elektrodistribucija Beograd" d.o.o, nadležnog zavoda za zaštitu spomenika kulture i nadležnih javnih komunalnih preduzeća koja obavljaju komunalne delatnosti održavanja čistoće, prečišćavanja i distribucije vode i prečišćavanja i odvođenja atmosferskih i otpadnih voda na području pojedinih gradskih opština.

Stručna organizacija iz stava 3. ovog člana u toku izrade plana pribavlja mišljenje gradskih opština čije područje obuhvata delove obale i vodenog prostora na rekama na teritoriji grada Beograda.

Plan definiše zone i mesta unutar zone na kojima se može postaviti plovni objekat, mesta izvan zona na kojima se može postaviti plovni objekat, izgled, vrstu, namenu i veličinu, kao i pravila postavljanja plovnog objekta.

Planom se određuju i delovi obale i vodenog prostora na kojima nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave, u skladu sa ovom odlukom, može utvrditi mesta za postavljanje plovnog objekta.

Zona je deo obale i vodenog prostora na kome se postavljaju plovni objekati iste vrste i namene (zona ugostiteljskih objekata, zona marina, zona sportskih klubova na vodi, zona splav kućica za odmor), deo obale i vodenog prostora na kome je zabranjeno postavljanje plovnih objekata (zona zabrane), kao i deo obale i vodenog prostora koji služi za odlaganje uklonjenih plovnih objekata (zona za odlaganje uklonjenih plovnih objekata).

Plan se izrađuje u razmeri 1:5.000 i 1:500.

Plan se objavljuje u "Službenom listu grada Beograda".

Član 6.

Izmene i dopune plana vrše se po potrebi, po postupku predviđenom za donošenje plana, i važe do isteka roka važenja plana koji se menja. Izmene plana kojima se vrše promene broja i rasporeda mesta utvrđenih planom na kojima su već postavljeni plovni objekti, mogu se vršiti samo zbog realizacije promene prostornog ili urbanističkog plana.

III. POSTAVLJANJE PLOVNIH OBJEKATA

Član 7.

Plovni objekti se postavljaju na osnovu odobrenja koje izdaje nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave, po sprovedenom javnom konkursu ili po zahtevu. Jednom pravnom licu, preduzetniku ili fizičkom licu može se odobriti postavljanje jednog plovnog objekta u okviru jedne zone, a na celoj obali i vodenom prostoru obuhvaćenim planom može se odobriti postavljanje maksimalno ukupno pet plovnih objekata. Ukoliko su dva ili više pravnih lica ili preduzetnika povezana lica u smislu zakona kojim se uređuje porez na dobit privrednih društava, odnosno porez na dohodak građana, smatra se da je reč o jednom pravnom licu ili preduzetniku, u smislu stava 2. ovog člana.

1. Postavljanje ugostiteljskog objekta na vodi i marine u toku

Član 8.

Ugostiteljski objekat na vodi i marina u toku mogu se postaviti samo u zoni koja je Planom određena za postavljanje te vrste plovnog objekta.

Član 9.

Ugostiteljski objekat na vodi i marinu u toku može postaviti na mestu određenom Planom, pravno lice, odnosno preduzetnik izabran na javnom konkursu (u daljem tekstu: konkurs). Izuzetno od stava 1. ovog člana, ugostiteljski objekat na vodi i marina u toku mogu se postaviti bez sprovedenog konkursa, na slobodno mesto u zoni, pod uslovima utvrđenim u članu 42. stav 2. ove odluke.

Član 10.

Konkurs raspisuje i sprovodi komisija koju obrazuje gradonačelnik grada Beograda (u daljem tekstu: komisija). Broj članova, sastav i mandat komisije određuje se aktom o obrazovanju komisije. Stručne i administrativne poslove za potrebe komisije vrši nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave. Komisija je dužna da vodi zapisnik o svom radu koji mora biti potpisan od strane članova komisije.

Član 11.

Konkurs se objavljuje u najmanje dva dnevna lista koja izlaze na teritoriji Republike Srbije. Konkurs obavezno sadrži:

– određenje zone za koju se raspisuje konkurs i broj mesta u okviru zone;

– vrstu plovnog objekta;

– obavezne elemente koje mora da sadrži projekat plovnog objekta za čije se postavljanje konkuriše;

– uslove iz plana u pogledu pravila postavljanja, veličine, namene i izgleda plovnog objekta;

– uslove koje moraju ispuniti lica koja učestvuju na konkursu;

– iznos depozita za učešće na konkursu;

– broj računa na koji se uplaćuje depozit za učešće na konkursu;

– adresu organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda kojoj se dostavljaju prijave;

– rok za dostavljanje prijava, koji ne može biti kraći od 60 dana od dana objavljivanja konkursa;

– kriterijume za rangiranje učesnika na konkursu;

– merila na osnovu kojih komisija vrši rangiranje učesnika na konkursu;

– rok u kome će komisija sačiniti predlog rang-liste učesnika na konkursu, koji ne može biti duži od 60 dana od isteka roka za dostavljanje prijava;

– dokaze koje su lica koja učestvuju na konkursu dužna da dostave uz prijavu.

Član 12.

Pravo učešća na konkursu ima pravno lice ili preduzetnik, ako je:

– registrovan za obavljanje odgovarajuće delatnosti;

– izmirio dospele obaveze prema gradu Beogradu po osnovu izvornih javnih prihoda, o čemu potvrdu izdaje Uprava javnih prihoda;

– izmirio dospele obaveze prema preduzeću koje je grad Beograd osnovao za obavljanje vodoprivredne delatnosti od opšteg interesa za grad Beograd (u daljem tekstu: vodoprivredno preduzeće), po osnovu naknade za zauzimanje akvatorije, o čemu potvrdu izdaje vodoprivredno preduzeće;

– uplatio depozit za učešće na konkursu.

Učesnik na konkursu, uz prijavu na konkurs, dostavlja dokaze o ispunjenosti uslova iz stava 1. ovog člana, kao i projekat plovnog objekta sa obaveznim elementima utrvrđenim Konkursom, za koji su dobijeni vodni uslovi uz prethodno pribavljena mišljenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije i vodoprivrednog preduzeća, kao i uslovi Uprave za vanredne situacije u Beogradu, PD "Elektrodistribucija Beograd" d.o.o. i nadležnog javnog komunalnog preduzeća koje obavlja komunalnu delatnost prečišćavanja i distribucije vode.

Član 13.

Komisija utvrđuje rang-listu učesnika na konkursu po zonama (u daljem tekstu: rang-lista). Učesnici na Konkursu rangiraju se na osnovu sledećih kriterijuma:

– prosečan neto prihod učesnika na konkursa u toku prethodne tri kalendarske godine pre objavljivanja konkursa ostvaren obavljanjem delatnosti povodom koje se dostavlja prijava, što se utvrđuje na osnovu godišnjeg finansijskog izveštaja, odnosno od dana osnivanja, ukoliko je učesnik na konkusru registrovan manje od tri godine. Ukoliko je učesnik na konkursu registrovan u toku godine u kojoj se sprovodi konkurs, kao dokaz o prosečnom neto prihodu dostavlja se overeni izvod poslovne banke iz koga se vidi iznos neto prihoda koji je ostvario učesnik na konkursu u tekućoj godini;

– prosečan broj stalno zaposlenih radnika kod učesnika na konkursa u prethodne tri kalendarske godine pre objavljivanja konkursa, odnosno od dana osnivanja, ukoliko je učesnik na konkursu registrovan manje od tri godine, što se utvrđuje na osnovu izveštaja o bonitetu koji izdaje Agencija za privredne registre.

U slučaju da dva ili više učesnika na konkursu imaju isti broj bodova, prednost ima učesnik na konkursu koji ima veći prosečan neto prihod u toku prethodne tri kalendarske godine pre objavljivanja konkursa, odnosno od dana osnivanja.

Komisija neće razmatrati neblagovremene prijave, već će ih neotvorene vratiti učesniku na konkursu. Neblagovremenom prijavom smatra se prijava primljena od strane organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda kojoj se dostavljaju prijave po isteku roka određenom za dostavljanje prijava, bez obzira na način dostavljanja.

Prijave učesnika na konkursu uz koje nisu dostavljeni svi traženi dokazi smatraće se nepotpunim i neće se rangirati.

Član 14.

Komisija vrši rangiranje učesnika na konkursu primenom kriterijuma iz člana 13. stav 2. ove odluke i merila utvrđenih konkursom i na osnovu izvršenog rangiranja sačinjava predlog rang-liste. Komisija objavljuje predlog rang-liste na način dostupan svim zainteresovanim licima (u sredstvima javnog informisanja, na oglasnoj tabli i na sajtu grada Beograda). Svaki učesnik na konkursu može gradonačelniku grada Beograda preko komisije uložiti prigovor u roku od 15 dana od dana objavljivanja predloga rang-liste.

Komisija, nakon odluke gradonačelnika grada Beograda po prigovorima, utvrđuje konačnu rang-listu i objavljuje je na način utvrđen u stavu 2. ovog člana, nakon čega je sa kompletnom dokumentacijom dostavlja nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave.

Protiv konačne rang-liste ne može se ostvarivati pravna zaštita.

Član 15.

Po dostavljanju konačne rang-liste, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave pismenim putem poziva najbolje rangirane učesnike na konkursu u okviru zone da se, u vreme i na mestu određenom u pozivu, izjasne o izboru mesta u okviru te zone. Poziv se dostavlja onom broju najbolje rangiranih učesnika na konkursu, koliko ima mesta za postavljanje plovnih objekata u okviru zone za koju su konkurisali. Najbolje rangirani učesnici na konkursu kojima je upućen poziv iz stava 1. ovog člana, prema redosledu utvrđenom konačnom rang listom, izjašnjavaju se u pisanoj formi o izboru mesta u okviru zone za koju su konkurisali. Ukoliko se jedan ili više najbolje rangiranih učesnika na konkursu u okviru zone ne izjasni o izboru mesta u okviru te zone, komisija poziva jednog ili više sledeće najbolje rangiranih učesnika da se, u vreme i na mestu određenom u pozivu, izjasne o izboru mesta u okviru te zone.

Član 16.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave, u skladu sa izjašnjenjem iz člana 15. ove odluke donosi rešenje kojim se učesniku na konkursu odobrava postavljanje plovnog objekta na mestu utvrđenom rešenjem. Primerak rešenja dostavlja se svim učesnicima na konkursu koji su dostavili prijavu za zonu u kojoj se nalazi mesto za koje je doneto rešenje kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta. Rešenje iz stava 1. ovog člana sadrži podatke o licu kome se odobrava postavljanje plovnog objekta, kao i vrsti, izgledu, veličini i nameni plovnog objekta koji se postavlja. Projekat na osnovu koga je izdato odobrenje za postavljanje plovnog objekta čini sastavni deo rešenja iz stava 1. ovog člana.

Rešenjem iz stava 1. ovog člana određuje se i rok od godinu dana od dana pravosnažnosti rešenja, u kojem je lice kome se odobrava postavljanje plovnog objekta dužno da nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave dostavi ispravu o sposobnosti za plovidbu, izdatu od strane ovlašćenog pravnog lica na osnovu izvršenog osnovnog pregleda, vodnu saglasnost i saglasnosti na projekat subjekata iz člana 12. stav 2. ove odluke.

Lice kome je odobreno postavljanje plovnog objekta je dužno da plovni objekat čiji je vlasnik postavi u roku od petnaest dana od dana ispunjenja uslova iz stava 4. ovog člana i da prijavi dan postavljanja plovnog objekta nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda i vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja.

Odobrenje za postavljanje plovnog objekta važi do isteka važenja plana na osnovu koga je izdato.

Protiv rešenja iz stava 1. ovog člana može se podneti žalba Gradskom veću grada Beograda, preko nadležne organizacione jedinice Gradske uprave, u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

Član 17.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave vodi evidenciju o donetim rešenjima iz člana 16. stav 1. ove odluke i dužna je da jedan primerak svakog pravosnažnog rešenja dostavi nadležnim inspekcijama, upravi javnih prihoda, komunalnoj policiji i vodoprivrednom preduzeću.

Član 18.

Vlasnik plovnog objekta dužan je da najkasnije u roku od tri meseca od dana postavljanja plovnog objekta, nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave dostavi dokaz da je:

– priključio plovni objekat na elektrodistributivnu mrežu, u skladu sa aktom nadležnog privrednog društva;

– priključio plovni objekat na vodovodnu mrežu, u skladu sa aktom nadležnog javnog preduzeća;

– obezbedio kontejner za čvrste otpatke i zaključio ugovor sa nadležnim komunalnim preduzećem za odnošenje tih otpadaka;

– obezbedio tank za otpadne vode i zaključio ugovor sa nadležnim komunalnim preduzećem za njegovo redovno pražnjenje;

– zaključio ugovor o osiguranju od požara i osiguranju od odgovornosti prema trećim licima i stvarima.

Nadležno privredno društvo, odnosno javno preduzeće ne može priključiti plovni objekat na odgovarajuću infrastrukturnu mrežu, ako njegovom vlasniku nije izdato rešenje kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta.

Član 19.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave ukinuće izdato odobrenje ako vlasnik plovnog objekta ne ispuni obaveze iz člana 16. stav 4. ili člana 18. stav 1. ove odluke u propisanom roku, kao i ukoliko ne postavi plovni objekat u roku od petnaest dana od dana ispunjenja uslova iz člana 16. stav 4. ove odluke.

Član 20.

Po konačnosti rang-liste, vrši se povraćaj depozita iz člana 12. stav 1. alineja 4. ove odluke učesnicima na konkursu koji nisu rangirani, u roku od 15 dana od konačnosti rang-liste. Po konačnosti svih rešenja kojima se vlasnicima plovnih objekata odobrava postavljanje plovnih objekata u okviru jedne zone, vrši se povraćaj depozita iz člana 12. stav 1. alineja 4. ove odluke učesnicima na konkursu za tu zonu koji su rangirani, ali im nije odobreno postavljanje plovnih objekata, u roku od narednih 15 dana. Po ispunjenju uslova iz člana 18. stav 1. ove odluke, vrši se povraćaj depozita iz člana 12. stav 1. alineja 4. ove odluke vlasniku plovnog objekta koji je ispunio te uslove, u roku od 15 dana od dana ispunjenja uslova.

2. Postavljanje splav kućice za odmor i sportskog kluba na vodi

Član 21.

Splav kućica za odmor je plovni objekat sa malim gazom, koji nije predviđen za često premeštanje, a sadrži platformu za sunčanje i kabinu za smeštaj opreme i rekreaciju i odmor ljudi. Sportski klub na vodi je plovni objekat ili skup plovnih objekata u vlasništvu sportskog kluba registrovanog za sportove na vodi kod nadležnog ministarstva, u skladu sa zakonom.

Član 22.

Splav kućice za odmor postavljaju se na mestima određenim planom u okviru zona splav kućica za odmor, odnosno van zona splav kućica za odmor, kao i na delovima obale na kojima je planom predviđena mogućnost postavljanja pojedinačnih plovnih objekata.

Sportski klubovi na vodi postavljaju se na mestima određenim planom u okviru zona sportskih klubova na vodi.

Postavljanje splav kućice za odmor i sportskog kluba na vodi odobrava se na osnovu zahteva koji se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave.

Član 23.

Pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice može podneti zahtev za postavljanje splav kućice za odmor na mestima iz člana 22. stav 1. ove odluke koja su slobodna. Sportski klub registrovan za sportove na vodi može podneti zahtev za postavljanje sportskog kluba na vodi na mestima iz člana 22. stav 2. ove odluke koja su slobodna. Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave i vodoprivredno preduzeće vode evidenciju donetih rešenja kojima se odobrava postavljanje splav kućica za odmor i sportskih klubova na vodi i dužni su da zainteresovanom licu na njegov zahtev pruže informaciju o slobodnim mestima.

Član 24.

Uz zahtev za postavljanje splav kućice za odmor podnosi se projekat splav kućice za odmor na koji su dobijeni vodni uslovi, uz prethodno pribavljena mišljenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije i vodoprivrednog preduzeća, kao i dokaz o uplati administrativne takse. Uz zahtev za postavljanje sportskog kluba na vodi podnosi se dokumentacija koja je ovom odlukom propisana kao uslov za postavljanje onog tipa plovnog objekta čije se postavljanje traži, dokaz o vlasništvu nad tim plovnim objektom, kao i dokaz o uplati administrativne takse.

Član 25.

Zahtev za postavljanje splav kućice za odmor podnosi se na obrascu koji čini sastavni deo ove odluke i sadrži osnovne podatke o podnosiocu zahteva, tehničke podatke o splav kućici za odmor, pratećoj dokumentaciji i mestu za koje se podnosi zahtev za postavljanje splav kućice za odmor. Zahtev za postavljanje sportskog kluba na vodi podnosi se na obrascu koji čini sastavni deo ove odluke i sadrži osnovne podatke o sportskom klubu koji podnosi zahtev, tipu plovnog objekta čije se postavljanje traži, tehničke podatke o plovnom objektu, pratećoj dokumentaciji i zoni i mestu u okviru zone za koje se podnosi zahtev za postavljanje sportskog kluba na vodi. Ukoliko dva ili više lica podnesu zahtev za postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi na isto mesto, odobrenje će se izdati podnosiocu zahteva koji je ranije podneo zahtev, pod uslovom da ispunjava propisane uslove.

Član 26.

Ukoliko podnosilac zahteva ispunjava sve propisane uslove, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave izdaje odobrenje za postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahteva. Odobrenje iz stava 1. ovog člana izdaje se u formi rešenja koje sadrži: podatke o podnosiocu zahteva, mestu na kome se odobrava postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi i tehničkim podacima o plovnom objektu za koje je izdato odobrenje za postavljanje.

Projekat na osnovu koga je izdato odobrenje za postavljanje plovnog objekta čini sastavni deo odobrenja iz stava 1. ovog člana.

Odobrenje za postavljanje splav kućice za odmor sadrži i rok u kome je podnosilac zahteva dužan da dostavi vodnu saglasnost na projekat splav kućice za odmor, pri čemu taj rok ne može biti duži od šest meseci od dana pravosnažnosti rešenja.

Odobrenjem za postavljanje sportskog kluba na vodi određuje se dokumentacija koju je podnosilac zahteva dužan da dostavi, u zavisnosti od tipa plovnog objekta za čije postavljanje je podnet zahtev, kao i rok za dostavljanje dokumentacije.

Vlasnik splav kućice za odmor je dužan da postavi splav kućicu za odmor u roku od petnaest dana od dana dostavljanja vodne saglasnosti iz stava 4. ovog člana i da prijavi dan postavljanja splav kućice za odmor na vodi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda i vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja.

Sportski klub registrovan za sportove na vodi je dužan da postavi sportski klub na vodi u roku od petnaest dana od dana dostavljanja dokumentacije iz stava 5. ovog člana i da prijavi dan postavljanja sportskog kluba na vodi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda i vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja.

Odobrenje iz stava 1. ovog člana važi do isteka važenja plana na osnovu koga je izdato.

Član 27.

Protiv rešenja kojim se odlučuje po zahtevu za postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, može se podneti žalba Gradskom veću grada Beograda, preko nadležne organizacione jedinice Gradske uprave, u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

Član 28.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave ukinuće izdato odobrenje iz člana 26. stav 1. ove odluke, ukoliko vlasnik splav kućice za odmor, odnosno sportski klub registrovan za sportove na vodi ne ispuni uslove iz člana 26. stav 4, odnosno člana 26. stav 5. ove odluke u utvrđenom roku, ili ukoliko ne postavi splav kućicu za odmor, odnosno sportski klub na vodi u roku utvrđenom u članu 26. stav 6, onosno u članu 26. stav 7. ove odluke.

Član 29.

Najranije tri meseca pre isteka roka važenja odobrenja iz člana 26. stav 1. ove odluke vlasnik splav kućice za odmor, odnosno sportski klub registrovan za sportove na vodi, može se obratiti nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave sa zahtevom za produženje važenja odobrenja. Uz zahtev za produženje važenja odobrenja, vlasnik splav kućice za odmor, odnosno sportski klub registrovan za sportove na vodi, dužan je da dostavi dokaz da je:

– izmirio dospele obaveze prema gradu Beogradu po osnovu izvornih javnih prihoda, o čemu potvrdu izdaje Uprava javnih prihoda;

– izmirio dospele obaveze prema vodoprivrednom preduzeću po osnovu naknade za korišćenje vodnog zemljišta, o čemu potvrdu izdaje vodoprivredno preduzeće

– uplatio administrativnu taksu.

Član 30.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave dužna je da po jedan primerak donetih rešenja kojima se odobrava postavljanje splav kućica za odmor, odnosno sportskih klubova na vodi kao i rešenja o produžetku njihovog važenja, dostavi nadležnoj komunalnoj inspekciji, komunalnoj policiji, Upravi javnih prihoda i vodoprivrednom preduzeću.

3. Postavljanje pristana

Član 31.

Pristan je ploveće postrojenje koje se koristi za kratkotrajno pristajanje plovila sa sopstvenim pogonom, i preko koga se isključivo obavlja prijem i iskrcaj putnika i stvari za potrebe obavljanja linijskog rečnog prevoza ili obavljanja delatnosti javnog preduzeća, odnosno javne službe čiji je osnivač grad Beograd ili gradska opština. Pristani se postavljaju na mestima koja su planom određena za njihovo postavljanje, kao i na delovima obale na kojima je planom predviđena mogućnost postavljanja pojedinačnih plovnih objekata.

Član 32.

Postavljanje pristana odobrava se na osnovu zahteva prevoznika koji obavlja linijski rečni prevoz ili javnog preduzeća, odnosno javne službe čiji je osnivač grad Beograd ili gradska opština, koji se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave. Dva ili više javnih preduzeća, odnosno javnih službi mogu podneti zajednički zahtev za postavljanje pristana.

Član 33.

Podnosilac zahteva iz člana 32. stav 1. ove odluke dužan je da uz zahtev za postavljanje pristana dostavi projekat pristana, sa pribavljenim vodnim uslovima, uz prethodno pribavljena mišljenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije i vodoprivrednog preduzeća, kao i dokaz o uplati administrativne takse. Ukoliko zahtev podnosi prevoznik koji obavlja linijski rečni prevoz, uz zahtev dostavlja i saglasnost za postavljanje pristana organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda nadležne za poslove saobraćaja i akt o poveravanju obavljanja linijskog rečnog prevoza.

Član 34.

Ukoliko je dostavljena sva dokumentacija propisana u članu 33. ove odluke, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave donosi rešenje kojim se podnosiocu zahteva odobrava postavljanje pristana, u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahteva. Odobrenje iz stava 1. ovog člana, pored određenja mesta za postavljanje pristana sadrži podatke o podnosiocu zahteva, sa pripadajućom tehničkom dokumentacijom, kao i rok, koji ne može biti duži od šest meseci od dana dostavljanja rešenja, u kojem je podnosilac zahteva dužan da nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave dostavi ispravu o sposobnosti za plovidbu, izdatu od strane ovlašćenog pravnog lica na osnovu izvršenog osnovnog pregleda, kao i vodnu saglasnost na projekat pristana. Podnosilac zahteva je dužan da postavi pristan u roku od petnaest dana od dana ispunjenja uslova iz stava 2. ovog člana i da prijavi dan postavljanja pristana nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda i vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja.

Član 35.

Ukoliko podnosilac zahteva ne ispuni uslove iz člana 34. stav 2. ove odluke u roku određenom rešenjem iz člana 34. stav 1 ove odluke, ili ne postavi pristan u roku od petnaest dana od dana ispunjenja uslova iz člana 34. stav 2. ove odluke, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave ukinuće izdato odobrenje.

4. Postavljanje plovnih objekata za potrebe manifestacija

Član 36.

Za potrebe sportskih, kulturnih, turističkih ili sličnih manifestacija, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave može izdati rešenje kojim se organizatoru manifestacije privremeno odobrava postavljanje plovnog objekta na mestu određenom rešenjem. Odobrenje iz stava 1. ovog člana može se izdati pod sledećim uslovima:

- da se mesto na kome se zahteva privremeno postavljanje plovnog objekta ne nalazi u zoni zabrane utvrđenoj planom;

- da su za plovni objekat za koji se zahteva privremeno postavljanje pribavljeni važeća isprava o sposobnosti za plovidbu, izdata od ovlašćenog pravnog lica i uslovi vodoprivrednog preduzeća u pogledu načina vezivanja plovnog objekta za obalu;

- da je uplaćena administrativna taksa.

Odobrenje iz stava 1. ovog člana izdaje se na obrazložen zahtev organizatora manifestacije, u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahteva i njime se određuju aktivnosti koje je organizator manifestacije dužan da preduzme u roku od sedam dana od isteka važenja odobrenja iz stava 1. ovog člana, kako bi privremeno zauzeti deo obale i vodenog prostora i okolno vodno zemljište korišćeno za potrebe manifestacije bili dovedeni u prvobitno stanje.

Odobrenje se izdaje sa rokom važenja najduže do 90 dana.

Ukoliko organizator manifestacije privremeno zauzeti deo obale i vodenog prostora i okolno vodno zemljište korišćeno za potrebe manifestacije ne dovede u prvobitno stanje u roku od sedam dana od isteka važenja odobrenja iz stava 1. ovog člana, nadležna komunalna inspekcija će doneti rešenje kojim se nalaže vodoprivrednom preduzeću da to učini umesto organizatora manifestacije, o njegovom trošku.

IV. OBAVEZE VLASNIKA PLOVNIH OBJEKATA

Član 37.

Vlasnik plovnog objekta obavezan je da plovni objekat redovno održava u ispravnom i urednom stanju, da ga boji i zaštićuje od vlage i vode, da uklanja otpatke oko plovnog objekata i nanos reke na plovni objekat, da održava i da se stara o bezbednosti prilaza plovnom objektu, kao i da se stara da izvor svetlosti na plovnom objektu bude postavljen tako da svojim položajem i jačinom ne ugrožava sigurnost plovidbe plovnim putem.

Član 38.

Vlasnik plovnog objekta, izuzev splav kućice za odmor, obavezan je da vrši redovni pregled postavljenog plovnog objekta jednom godišnje, u skladu sa zakonom, kao i da ispravu o izvršenom redovnom pregledu dostavi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave u roku od 15 dana od dana izdavanja isprave.

Član 39.

Vlasnik plovnog objekta je dužan da postavi tablu sa oznakom zone i mesta u okviru zone, odnosno mesta van zone, kao i brojem rešenja kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, o svom trošku, najkasnije u roku od tri meseca od dana postavljanja plovnog objekta na vodi. Tabla se postavlja na plovnom objektu tako da bude lako vidljiva sa obale.

Obim, dimenzije i sadržinu table iz stava 1. ovog člana utvrđuje Gradsko veće grada Beograda posebnim aktom.

Član 40.

Vlasnik plovnog objekta dužan je da najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka važenja odobrenja: 1) ukloni plovni objekat sa mesta za koje je bilo odobreno njegovo postavljanje i 2) deo obale i vodenog prostora očisti, odnosno dovede u prvobitno stanje. Ukoliko vlasnik plovnog objekta ne ukloni plovni objekat u roku iz stava 1. ovog člana, nadležna komunalna inspekcija će ukloniti plovni objekat, preko drugog lica, o trošku vlasnika plovnog objekta.

Član 41.

Ukoliko se privremeno izvode neodložni radovi na delu obale i vodenog prostora na kome se nalazi plovni objekat za koji je izdato odobrenje za postavljanje, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave doneće rešenje kojim se vlasniku ukazuje na potrebu izmeštanja tog plovnog objekta i ostavlja rok za privremeno izmeštanje u trajanju od sedam dana od dana prijema rešenja. Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave donosi rešenje iz stava 1. ovog člana na obrazloženi pisani zahtev investitora neodložnih radova, uz koji je dostavljena prateća dokumentacija iz koje se jasno vidi katastarska parcela, plovni objekat koji ometa izvođenje neodložnih radova i odobrenja nadležnih organa na osnovu kojih se izvode neodložni radovi. Rešenje iz stava 1. ovog člana mora da sadrži razloge za privremeno izmeštanje plovnog objekta, kao i mesto i vreme na koje se privremeno izmešta plovni objekat. Troškove privremenog izmeštanja, čuvanja i vraćanja plovnog objekta, snosi investitor neodložnih radova. Ukoliko vlasnik plovnog objekta kome je uredno uručeno rešenje iz stava 1. ovog člana ne izmesti plovni objekat u propisanom roku, nadležna komunalna inspekcija će izdati rešenje kojim nalaže da se takav plovni objekat privremeno izmestiti, preko drugog lica, o trošku vlasnika plovnog objekta.

V. PRESTANAK VAŽENJA ODOBRENJA

Član 42.

Odobrenje za postavljanje plovnog objekta ukida se:

- ukoliko se izmenama ili dopunama plana ukida mesto na kome je rešenjem odobreno postavljanje plovnog objekta;

- ukoliko vlasnik plovnog objekta koji je postavljen na osnovu odobrenja, taj plovni objekat da u zakup ili ga da na korišćenje drugom licu ugovorom o poslovnotehničkoj saradnji ili drugim ugovorom,

- u drugim slučajevima propisanim ovom odlukom.

U slučaju iz stava 1. alineja 1. ovog člana, grad Beograd je obavezan da vlasniku plovnog objekta prethodno ponudi da taj plovni objekat postavi na slobodnom mestu u istoj zoni, odnosno u zoni iste namene, ukoliko takvo mesto postoji.

U slučaju iz stava 1. alineja 2. ovog člana, nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave grada ukinuće izdato odobrenje u roku od 15 dana od dana saznanja za činjenicu koja predstavlja razlog za ukidanje odobrenja.

Protiv rešenja kojim se ukida odobrenje za postavljanje plovnog objekta može se podneti žalba Gradskom veću grada Beograda, preko nadležne organizacione jedinice Gradske uprave, u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

Nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave dužna je da jedan primerak svakog pravosnažnog rešenja kojim se ukida odobrenje za postavljanje plovnog objekta dostavi nadležnim inspekcijama, upravi javnih prihoda, komunalnoj policiji i vodoprivrednom preduzeću.

VI. UKLANJANJE PLOVNOG OBJEKTA

Član 43.

Vlasnik plovnog objekta dužan je da isti ukloni u slučaju iz člana 40. ove odluke, kao i po nalogu nadležnog komunalnog inspektora, ako:

– postavi plovni objekat bez odobrenja za postavljanje, ili suprotno rešenju kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, izdatom u skladu sa odredbama ove odluke, ili odobrenje za postavljanje plovnog objekta bude ukinuto, a vlasnik dobrovoljno ne ukloni plovni objekat u utvrđenom roku;

– je plovni objekat postavljen suprotno pravilima postavljanja utvrđenim rešenjem kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, a u ostavljenom roku vlasnik plovnog objekta ne otkloni uočene nedostatke po nalogu izdatom od nadležnog komunalnog inspektora;

– se plovni objekat koristi suprotno rešenju kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, a u ostavljenom roku vlasnik plovnog objekta ne otkloni uočene nedostatke po nalogu izdatom od nadležnog komunalnog inspektora.

Član 44.

Po nalogu nadležnog komunalnog inspektora, ukloniće se:

– havarisani i napušteni plovni objekat i delovi plovnog objekta;

– plovni objekat čiji je vlasnik nepoznat.

Član 45.

Ukoliko vlasnik plovnog objekta isti ne ukloni u skladu sa odredbama člana 43. ili člana 44. ove odluke, uklanjanje plovnog objekta ili dela plovnog objekta naložiće nadležna komunalna inspekcija, preko drugog lica, o trošku njegovog vlasnika. Ukoliko se ne može utvrditi vlasnik plovnog objekta, uklanjanje plovnog objekta ili dela plovnog objekta izvršiće se na način utvrđen u stavu 1. ovog člana, o trošku grada Beograda.

Član 46.

Za čuvanje prinudno uklonjenog plovnog objekta plaća se naknada po danu čuvanja, po cenovniku koji donosi Gradsko veće grada Beograda. Ukoliko vlasnik plovnog objekta ni posle dva uzastopna pisana obaveštenja dostavljena nakon prinudnog uklanjanja, ne preuzme prinudno uklonjeni plovni objekat, vodoprivredno preduzeće organizovaće prodaju tog plovnog objekta na javnoj licitaciji. Od sredstava dobijenih prodajom na javnoj licitaciji, najpre se namiruju troškovi prinudnog uklanjanja plovnog objekta i naknade za čuvanje plovnog objekta, a preostala sredstva se uplaćuju na račun vlasnika plovnog objekta, a ukoliko je vlasnik nepoznat, ta sredstva pripadaju budžetu grada Beograda.

Ukoliko se prinudno uklonjeni plovni objekat ne proda na dve uzastopne javne licitacije, takav objekat se rastavlja i prodaje kao sekundarna sirovina ili odlaže na komunalnu deponiju.

Vodoprivredno preduzeće sprovodi operativno-tehničke poslove uklanjanja, čuvanja, rastavljanja i odlaganja na komunalnu deponiju prinudno uklonjenih plovnih objekata, samostalno ili preko organizacije ovlašćene za obavljanje tih poslova.

VII. ZABRANE

Član 47.

Zabranjeno je:

– prljanje vodenog toka i dela obale ispred plovnog objekta;

– ispuštanje otpadne (tehnološke) vode u reku;

– privezivanje plovnog objekta za kamen, drvo, klupu ili neki sličan predmet;

– oštećivanje obale ispred plovnog objekta.

VIII. NADZOR

Član 48.

Nadzor nad primenom odredaba ove odluke vrši organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za komunalne poslove. Inspekcijski nadzor nad primenom ove odluke vrši komunalna inspekcija grada Beograda. Komunalno-policijske i druge poslove na održavanju komunalnog reda uređenog ovom odlukom i kontrolu primene odluke u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji i drugim propisima, vrši komunalna policija.

IX. KAZNENE ODREDBE

Član 49.

Novčanom kaznom od 50.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

1) ne prijavi dan postavljanja plovnog objekta nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda ili vodoprivrednom preduzeću u roku od petnaest dana od dana postavljanja plovnog objekta (član 16. stav 5);

2) priključi plovni objekat na elektrodistributivnu mrežu, bez izdatog akta, odnosno suprotno aktu nadležnog privrednog društva (član 18. stav 1. alineja 1);

3) priključi plovni objekat na vodovodnu mrežu, bez izdatog akta, odnosno suprotno aktu nadležnog javnog preduzeća (član 18. stav 1. alineja 2);

4) ne prijavi dan postavljanja splav kućice za odmor nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda ili vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja (član 26. stav 6);

5) ne prijavi dan postavljanja sportskog kluba na vodi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda ili vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja (član 26. stav 7);

6) ne prijavi dan postavljanja pristana nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, upravi javnih prihoda ili vodoprivrednom preduzeću, najkasnije u roku od 15 dana od dana postavljanja (član 35. stav 3);

7) ne održava redovno plovni objekat u ispravnom i urednom stanju, ne boji ga ili ne zaštićuje od vlage i vode, ne uklanja otpatke oko plovnog objekata ili nanos reke na plovni objekat, ne održava ili se ne stara o bezbednosti prilaza plovnom objektu, kao i ako se ne stara da izvor svetlosti na plovnom objektu bude postavljen tako da svojim položajem i jačinom ugrožava sigurnost plovidbe plovnim putem (član 37);

8) nakon postavljanja plovnog objekta u skladu sa rešenjem ne vrši redovni pregled plovnog objekta jednom godišnje, ili ukoliko ispravu o izvršenom redovnom pregledu ne dostavi nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave, u roku od 15 dana od dana izdavanja isprave (član 38);

9) na plovni objekat ne postavi tablu sa oznakom zone i mesta u okviru zone, odnosno mesta van zone, kao i brojem rešenja kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, najkasnije u roku od tri meseca od dana postavljanja plovnog objekta na vodi, ili postavi tablu tako da nije lako vidljiva sa obale (član 39. stav 1);

10) najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka važenja odobrenja ne ukloni plovni objekat sa mesta za koje je bilo odobreno njegovo postavljanje ili korišćeni deo obale i vodenog prostora ne očisti, odnosno ne dovede u prvobitno stanje (član 40. stav 1);

11) privremeno ne izmesti plovni objekat sa dela obale i vodenog prostora na kome se privremeno izvode neodložni radovi, u roku od sedam dana od dana prijema rešenja kojim se nalaže privremeno izmeštanje (član 41. stav 1);

12) postavi plovni objekat bez odobrenja za postavljanje, ili suprotno rešenju kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, izdatom u skladu sa odredbama ove odluke, ili odobrenje za postavljanje plovnog objekta bude ukinuto, a dobrovoljno ne ukloni plovni objekat u utvrđenom roku (član 43. alineja 1);

13) postavi plovni objekat suprotno pravilima postavljanja utvrđenim rešenjem kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta (član 43. alineja 2);

14) u ostavljenom roku ne otkloni uočene nedostatke u pogledu pravila postavljanja utvrđenim rešenjem kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, po nalogu izdatom od nadležnog organa (član 43. alineja 2);

15) koristi plovni objekat suprotno rešenju kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta (član 43. alineja 3);

16) u ostavljenom roku ne otkloni uočene nedostatke u pogledu korišćenja plovnog objekat suprotno rešenju kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta, po nalogu izdatom od strane nadležnog organa (član 43. alineja 3).

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se odgovorno lice u pravnom licu, novčanom kaznom od 2.500 do 75.000 dinara.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom od 5.000 do 250.000 dinara.

Član 50.

Novčanom kaznom od 50.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj nadležno javno preduzeće koje priključi plovni objekat na odgovarajuću infrastrukturnu mrežu, ako njegovom vlasniku nije izdato rešenje kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta (član 18. stav 2). Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u javnom preduzeću novčanom kaznom od 2.500 do 75.000 dinara.

Član 51.

Novčanom kaznom od 20.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice i preduzetnik, ako:

1) organizator manifestacije privremeno zauzeti deo obale i vodenog prostora i okolno vodno zemljište korišćeno za potrebe manifestacije ne dovede u prvobitno stanje u roku od 7 dana od isteka važenja odobrenja iz člana 36. stav 1. ove odluke (član 36. stav 3),

2) prlja vodeni tok ili deo obale ispred plovnog objekta (član 47. alineja 1),

3) ispušta otpadne (tehnološke) vode u reku (član 47. alineja 2),

4) priveže plovni objekat za kamen, drvo, klupu ili neki sličan predmet (član 47. alineja 3),

5) ošteti obalu ispred plovnog objekta (član 47. alineja 4).

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, kazniće se fizičko lice novčanom kaznom od 5.000 dinara.

Kaznu iz stava 1. i 2. ovog člana na licu mesta naplaćuju komunalni inspektor odnosno komunalni policajac.

X. PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 52.

Skupština grada Beograda doneće plan iz člana 4. ove odluke u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 53.

Gradonačelnik grada Beograda obrazovaće komisiju iz člana 10. ove odluke u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Komisija iz stava 1. ovog člana raspisaće konkurs, u skladu sa planom i ovom odlukom, u roku od osam dana od dana stupanja na snagu plana iz člana 52. ove odluke.

Član 54.

Gradsko veće grada Beograda doneće akt iz člana 39. stav 2. ove odluke u roku od 90 dana od stupanja na snagu ove odluke.

Član 55.

Gradsko veće grada Beograda doneće cenovnik iz člana 46. stav 1. ove odluke u roku od 90 dana od stupanja na snagu ove odluke.

Član 56.

Vlasnik plovnog objekta postavljenog na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda do dana stupanja na snagu ove odluke, na mestu koje planom ne bude predviđeno za postavljanje plovnog objekta, odnosno na kome bude predviđeno postavljanje druge vrste plovnog objekta, dužan je da svoj plovni objekat ukloni sa tog mesta u roku od 30 dana od dana objavljivanja plana iz člana 52. ove odluke i da korišćeni deo obale i vodenog prostora, kao i okolno vodno zemljište očisti, odnosno vrati u pređašnje stanje o svom trošku.

Član 57.

Vlasnik plovnog objekta za čije postavljanje je predviđeno sprovođenje konkursa, postavljenog na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda do dana stupanja na snagu ove odluke, na mestu koje planom bude predviđeno za postavljanje te vrste plovnog objekta, dužan je da plovni objekat ukloni u roku od sedam dana od dana konačnosti rešenja kojim se odobrava postavljanje plovnog objekta drugom korisniku mesta i da korišćeni deo obale i vodenog prostora, kao i okolno vodno zemljište očisti, odnosno vrati u pređašnje stanje o svom trošku.

Član 58.

Ugostiteljski objekat na vodi, odnosno marina u toku, koji je postavljen do dana stupanja na snagu ove odluke, može ostati na mestu na kome je postavljen, ako je vlasniku tog plovnog objekta, po sprovedenom konkursu iz člana 53. ove odluke, odobreno postavljanje tog plovnog objekta na tom mestu.

Vlasnik plovnog objekta iz stava 1. ovog člana dužan je da obaveze iz člana 16. stav 4. i 5. i člana 18. stav 1. ove odluke izvrši u roku od šest meseci od dana konačnosti rešenja kojim mu se odobrava postavljanje tog plovnog objekta.

Član 59.

Vlasniku splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, postavljenih do dana stupanja na snagu ove odluke, na mestu koje planom bude određeno za postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, odobriće se postavljanje splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, na tom mestu, pod uslovom da:

– podnese zahtev za postavljanje splav kućice za odmor splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, u skladu sa odredbama ove odluke, u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu plana iz člana 52. ove odluke;

– je izmirio dospele obaveze prema gradu Beogradu po osnovu izvornih javnih prihoda, o čemu potvrdu izdaje Uprava javnih prihoda;

– je izmirio dospele obaveze po osnovu naknade za zauzimanje akvatorije, o čemu potvrdu izdaje vodoprivredno preduzeće.

Ako vlasnik splav kućice za odmor splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, iz stava 1. ovog člana ne podnese zahtev za postavljanje splav kućice za odmor splav kućice za odmor, odnosno sportskog kluba na vodi, roku od šest meseci od dana stupanja na snagu plana iz člana 52. ove odluke, odnosno ako zahtev bude odbijen, dužan je da ukloni splav kućicu za odmor splav kućice za odmor, odnosno sportski klub na vodi i da korišćeni deo obale i vodenog prostora, kao i okolno vodno zemljište očisti, odnosno vrati u pređašnje stanje o svom trošku.

Član 60.

Ako vlasnik plovnog objekta iz člana 56–57. ili člana 59. stav 2. ove odluke ne ukloni plovni objekat u skladu sa odredbama ove odluke, nadležni komunalni inspektor naložiće uklanjanje plovnog objekta, na način predviđen u članu 45. ove odluke.

Član 61.

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju i korišćenju mesta za postavljanje plovnog objekta na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda ("Službeni list grada Beograda", broj 29/05).

Član 62.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

Van mreže Kapetan

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 16690
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #1 poslato: 19, 12, 2010, 11:12:08 pre podne »
jos kada bi postavili i detaljan plan gde moze a gde ne...

Van mreže ПЕЦОВ

  • Veliki Rovac
  • ******
  • Poruke: 649
  • ај на ВОДУ
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #2 poslato: 25, 12, 2010, 01:13:40 pre podne »

Van mreže Kapetan

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 16690
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #3 poslato: 25, 12, 2010, 18:58:44 posle podne »
taj plan niko ne zna ko je radio .... a ko zmija noge kriju pravi plan

Van mreže petar_kozic

  • Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • ******
  • Poruke: 920
  • Pol: Muškarac
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #4 poslato: 26, 12, 2010, 14:26:03 posle podne »
U Vinci pocelo rusenje uz obalu.

Od kad znam za sebe u vinci je na obali dunava bio restoran Belo brdo ili kod Guske.

Neki su sigurno bili, riblji restoran odlican.


E od pre par dana ga vide nema. Sruseno sve do temelja, kazu imaju planove neke.

Videcemo....

Van mreže Kapetan

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 16690
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #5 poslato: 26, 12, 2010, 15:52:10 posle podne »
99% nekom iz DS-a se svidelo mesto i rasciscava ... eno na adi huji imas X primera takvih stvari...

Van mreže mesechar

  • Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • *****
  • Poruke: 1206
  • Pol: Muškarac
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #6 poslato: 26, 12, 2010, 17:46:09 posle podne »
Nema vise 'Belog Brda' pa mozda je bio konkurencija piceriji 'Da Vinchi' delili su parking ko ce ga znati :)
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže petar_kozic

  • Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • ******
  • Poruke: 920
  • Pol: Muškarac
Odg: Odluka o postavljanju plovnih objekata....
« Odgovor #7 poslato: 26, 12, 2010, 21:08:30 posle podne »
Mo koja konkurencija.

Ako je neko jaci od njih to je vlasnik Belog brda. Covek je veoma jak. I politicki i finansijski.

Ovo se cekalo od prosle godine.

Oni svi uz obalu imaju privremene gradjevinske.

Cekamo dalje rusenje.