Nautika opšta... > GPS

GPS preciznost

(1/3) > >>

Kapetan:
Verovao GPS-u i završio na dnu jezera
Izvor: Beta |
24. oktobar 2008. 17:05:25

VARŠAVA, 24. oktobra 2008. (Beta-AFP) - Jedan poljski vozač, koji je imao previše poverenja u svoj navigacioni sistem GPS, završio je na dnu veštačkog jezera koje je nedavno napravljeno, saopštila je danas poljska policija. "Vozač je krenuo putem koji je pre godinu dana zatvoren zato što je potopljen malim veštačkim jezerom. Nije se obazirao na tri postavljena znaka", rekao je Frans presu portparol policije mesta Glubčice, Pjotr Smolen (Piotr). Prema njegovim rečima, bio je mrak i vozač nije primetio da put uranja u jezero. "GPS mu je signalizirao da treba tuda da prođe i on je pratio uputstva", rekao je Smolen dodajući da vozač nije bio u alkoholisanom stanju. Pošto se radi o strmoj nizbrdici, kamionet je ušao dosta duboko u vodu i počeo da tone. Vozač i dvoje putnika na krovu kamioneta su dočekali policiju i vatrogasce.


http://www.kurir-info.rs/aktuelne-vesti/2008-10-24/verovao-gps-u-i-zavrsio-na-dnu-jezera

broker975fx:
Da ne otvaram novu temu može i ovde, pitanje je pre svega za Peru ali naravni i za sve druge.

Imam GPS nuvi 550 zanima me da li postoji opcija alarma dok sam na sidru u slučaju neželjenog kretanja, proklizavanja. Deluje mi kao dobra stvar za još mirniji san.

Kapetan:
ja pitah to peru pre nekog vremena i rece da postoji ali za koji tacno model ne znam ... ali to je savrsena varijanta ako planiras da spavas na sidru ... samo iskljuci RIBICE sa sonara... celu noc na hajduckoj vodenici su me budile...

mossi:
Iskljućiš funkciju sonara totalno.
Ostane uključena samo navigacija.
Uključiš drift alarm, podesiš krug na 15m.
Smanjiš osvetljenje ekrana da ne troši struju.
I odeš na spavanje.

Ovo važi sa Humminbird 797.

Ostalo će Pera!

broker975fx:
Ovaj 550 je model kombinovan za auto/brod i samo je GPS. - čekamo Peru ali ja kad sam to tražio nisam našao

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju