E, ovako treba... > Brodogradnja

Egije ili Rebra

<< < (14/14)

Kapetan:

--- Citat: marke  16, 12, 2010, 01:03:39 pre podne ---Zasto pricati o trajnosti broda u odnosu na projekat ?
I sa projektom i bez njega brod napravljen od iste vrste i debljine materijala isto zastcen trajace isto.

--- Kraj citata ---

u tome je trik nece... napravi brod od 6 metara sa egijama i sa rebrima... posle godinu dana naprezanje celoupnog materijala kod ovog sa egijama je visestruko vece , samim time i zamor materijala dolazi ranije ...

LSI:

--- Citat: poljo  15, 12, 2010, 19:17:54 posle podne ---Barba , potpuno se slazem sa tobom da je uska specijalizacija jedini nacin da se dodje do kvalitetnog proizvoda. Nimalo se ne slazem sa tobom da si gori od LSI-a od njega nema "gori " .  :yahoo: :taunt: :yahoo: :taunt: :lol:

--- Kraj citata ---


Sram vas bilo, obojicu!
Znam čoveka - mnooooogo fini gospodin! Samo voli da kuca... baš voli  :dance:

marke:
Pa dobro bre da glisiras po talasima pa da razumem ali sa 15-20 konja po Dunavu i Savi koje naprezanje trpe jegije pogotovu kad ni ne izlazis na talase sa tabanasem. To mora da traje bar 30 godina a i flahovi su bar duplo deblji od limenih rebara tako da nece stradati nikad, pre ce se lim raspasti a oni ostati u komadu. ako imaju toruglasta ukrucenja nema zamora skoro uopste. 

marke:
Da jos i ovo: na tabanasima i da 'oces nemozes da stavis rebra jer su plitki i koristi se prostor od samog dna, gde da stavis rebra pa da ih preskaces?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju