Ribolov > Zakoni i Propisi u vezi ribolova

Stigao je novi "Zakon o ribarstu"

<< < (2/3) > >>

deda:

--- Citat: mushu  26, 03, 2009, 15:01:59 posle podne ---Pazi cinjenica je  da nikom ne ide u prilog da izlovljava  odredjenu vrstu ribe sem ako nije stetna za plemenitiju vrstu ribe. Mozda si ti u pravu ja sam u slusajuci ihtiologa stekao utisak da zna sta prica, e sad nisam nikakav expert. Iz revolta sam prestao da pecam pre 7 god, ali i tada sam mnogo cesce dobijao "cverglana" nego soma, iako na tim terenima soma bilo koliko hoces i upravo je jedan od razloga prebrzo raznozavanje "cvergalana". Sa babuskom su i nasi napravili slicnu gresku na jezeru Erdevik, u jednom momentu saran je skoro nestao, sada ne znam koja je situacija nisam duo pecao, a pecao sam od 4-te godine.

--- Kraj citata ---
     O cverglanu necu da pricam,zlo!!Babuska je malo manje zlo jer ugrozava sarana i amura!!Letos sam [na mestu gde 3 god. nisam video babusku]dobio dve babuje za koje sam jedva utvrdio sta su!!Sve vise se mesaju sa saranom pa dobijamo neki mix! :shout:

budens72:
Bojim se da ovaj zakon može samo da ide na ruku ne savesnim ribarima i ribokradicama,jer izlovljavajući vrste koje po njima treba iskoreniti,loviće i ostale plemenite vrste,a proglasiti ih za kolateralnu štetu...Jer ne postoji mreža samo za jednu vrstu ribe....
A najveća nepravda je učinjena po pitanju bassa,to je jedna od najsportskijih riba,a da ne govorim koliko novca mnoge zemlje zarađuju na ribo-turizmu,upravo na ovoj plemenitoj ribi...
Očigledno je da neko u ministarstvu nema sluha i ne razume se puno u neke stvari u ribarstvu... :nono:

rade:
Koliko sam citao i na zapadu ako vratis sarana placas veliku kaznu.

budens72:

--- Citat: mushu  26, 03, 2009, 15:26:56 posle podne ---Budens72>postujem znanje i iskustvo, nisam imao nameru da rasplamsavam diskusiju.

--- Kraj citata ---
Upravo i treba diskutovati,ima puno nelogičnosti i dobro je pričati o tome  :good:

ПЕЦОВ:
zakon kao takav i nije toliko los.samo se postavlja pitanje ko i u kojoj meri ce ga postovati

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju