Sale, nemoj da uzimas Parsun 5. I ja sam cuo da su krs, mada sam cuo da su 15 ozbiljnije. Nema tu nikakve posebne filozofije. To je prevazidjena tehnologija i stvar je vrlo jednostavna, ako zelis da budes jeftiniji moras da ugradjujes jeftine komponente, a onda imas stalne probleme sa pouzdanoscu.
A da dodam i da nas narod ima jednu sjajnu izreku (na konto kineske filozofije), a to je da pioniri uvek najebu. Ne moras bas ti da budes pionir. Vozio si onog Johnson dinosaurusa i bio si zadovoljan. Uzmi i sada neki proveren motor i teraj.
Pozdrav,
Dobro, mnogi su "čuli" a ja ga imam. Mozemo sad imati chitavu debatu, ja sam čuo da je kum čuo od svog prijatelja koji je čuo od prijatelja......I ja sam čuo priče za skoro svaki model Japanca, svakom je nešto falilo...Činjenica da Parsun 5 ima dečije bolesti al koji to motor nema? Ko se odluči za Kineza od par stotina evra ne može očekivati čudo. Te priče Yamaha, Džonson i sl cvaje 20 godina stare bolje, bolje za šta? Deru se ko mazge, smrde, dime, maste svecicu, noge ukršene, menjao lagere ko je stigao u čizmi... O potrošnji da i ne govorim, pa s takvim motorom "spališ" kineza za sezonu. čak i mladji Japanci imaju svoje falinke, recimp (
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=5393.msg59675;topicseen#new ) Ja sam imao problem na Parsunu sa plovkom, činjenica, koji sam rešio i od tada motor radi besprekorno, naravno u granicama očekivanog za tu cenu.
Imam predlog:
Zbog ljudi koji su potencijale "žrtve" kineskih motora, da bi dobili pravu informaciju...
Ajde da na ovoj temi pišu samo ljudi koji imaju Parsune, ili su ga lično popravljali, a struchnjaci koji su nešto čuli da se uzdrže od komentara jer samo prave zabunu ljudima koji treba da daju , za današnje vreme ipak dosta para a potrebna im je proverena a ne paušalna informacija..