Autor Tema: VLAŠKI KAČAMAK  (Pročitano 9623 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže busa2

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1199
  • Pol: Muškarac
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
VLAŠKI KAČAMAK
« poslato: 09, 09, 2010, 22:08:39 posle podne »
VLASKI KACAMAK , u prvi mah mi je zvucalo kao vic ali kada sam to jelo probao pod homoljskim planinama gde ga znaju praviti na krupajskom vrelu u restoranu HOMOLJSKI ZOV ,JA SAM SE ODUSEVIO.
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže busa2

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1199
  • Pol: Muškarac
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
Odg: VLAŠKI KAČAMAK
« Odgovor #1 poslato: 09, 09, 2010, 22:12:11 posle podne »
belo projino brasno , homoljski kravlji sir,domaca kobasica tanka prodimljena, prepecani crni luk i neke arome i mirisi koje nisam provalio. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

kako je to otkrice bilo za mene ., sad mi voda ide na usta.
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže busa2

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1199
  • Pol: Muškarac
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
Odg: VLAŠKI KAČAMAK
« Odgovor #2 poslato: 09, 09, 2010, 22:15:00 posle podne »
a da i pecurke su bile zastupljene  :good:
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže busa2

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1199
  • Pol: Muškarac
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
Odg: VLAŠKI KAČAMAK
« Odgovor #3 poslato: 09, 09, 2010, 22:19:39 posle podne »
tu se krkalo
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže Zoran

  • Moderator
  • Kapitalac Dunavski
  • *****
  • Poruke: 1687
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
Odg: VLAŠKI KAČAMAK
« Odgovor #4 poslato: 10, 09, 2010, 00:04:18 pre podne »


             Busa,
     Kulinarski kutak je za recepte,zato postavi recept za pripremu kacamka.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže busa2

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1199
  • Pol: Muškarac
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
Odg: VLAŠKI KAČAMAK
« Odgovor #5 poslato: 10, 09, 2010, 22:35:38 posle podne »
ma pitao ja kako ga spremaju :

ma kao, to malo domace hrane . skuvas kacamak od belog projinog brasna krupnog (to je neko domace),iseckas te njihove tanke domace kobasice blago prodimljene, naseckas domaceg crvenog luka,naseckas neke sumske pecurke,ubacis malo homoljskog kravljeg sira starijeg,malo prelijes sa svinjskom mascu ,ubacis neke travke,posolis i zapeces u rerni. TO TI JE NJIHOV ODGOVOR.
i kada bih nasao u zemunu sve te njihove domace stvari sigurno to nebi bilo to .ali probacu jednom uskoro pa cu reci sta sam uradio.
a olimpe nisam pio pivo posle toga zbog voznje vec izvorsku vodu od koje trnu zubi.
ali sam zato uvece pio neko crno vino GROM  proizvodnja lokalnog gazde i mogu ti reci da je bas i bilo GROM , SPAVAO SAM KAO SISANČE.
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR