Autor Tema: Kanali radio stanica na unutrašnjim plovnim putevima  (Pročitano 2887 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dule

  • Gost
Kanali radio stanica na unutrašnjim plovnim putevima
« poslato: 22, 02, 2009, 23:23:38 posle podne »
TABELA KANALA, PREDAJNIH FREKVENCIJA, EFEKTIVNE IZRAČENE SNAGE (ERP), IZLAZNE SNAGE (OP) I KATEGORIJA SLUŽBI ZA UNUTRAŠNJU PLOVIDBU



1.1.2 U nekim zemljama, određeni kanali se koriste za drugu kategoriju službe ili u drugim radio službama. Te zemlje su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Rumunija, Ruska Federacija, Slovačka Republika, Češka Republika (sa izuzetkom kanala 08, 09, 72, 74 i 86), Ukrajina i Savezna Republika Jugoslavija. Administracije tih zemalja treba da učine sve kako bi ovi kanali u najkraćem mogućem roku, postali dostupni radiotelefonskoj službi na unutrašnjim plovnim putevima.
1.2 Objašnjenje posebnih napomena za tabelu 1.
a) Korišćenje ovog kanala je strogo zabranjeno u zemljama pomenutim u tački 1.1.2.
b) Nije dozvoljeno korišćenje ovog kanala na reci Rajni i to u njenom toku od 150. do 350. kilometra.
c) Ovaj kanal se u Holandiji koristi za komunikacije za vreme operacija spasavanja na Severnom moru, Ijsselmeer-u, Waddenzee-u, Ooster-and Westerschelde-u.
d) Ovaj kanal se može koristiti za vođenje, usidravanje, vuču brodova i za druge nautičke svrhe.
e) Dok nadležna Administracija ne odredi drugi kanal, ovaj kanal je prvi kanal za komunikacije sa broda na brod.
U zemljama pomenutim u tački 1.1.2. dozvoljeno je da se do 1. januara 2005. godine, izlazna snaga podesi prema vrednosti od 6 do 25 W.
f) U zemljama pomenutim u tački 1.1.2. ovaj kanal se koristi za kategoriju službe sa broda do organa u luci.
g) Ovaj kanal u Holandiji koristi nacionalna obalska straža za komunikacije tokom operacija usled zagađenja Severnog mora naftom i za poruke pri spasavanju ljudi na Severnom moru, Ijsselmeer-u, Waddenzee-u, Ooster-and Westerschelde-u.
h) Ovaj kanal se može koristiti samo za kategoriju službe komunikacija na brodu.
i) Ovaj kanal se može koristiti samo za komunikacije plovila koja plove morem i koja su uključena u rad kopnenih stanica u slučajevima opasnosti i komunikacija za potrebe spasavanja u pomorskim područjima.
U zemljama pomenutim u tački 1.1.2. ovaj kanal se može koristiti samo za slučaj opasnosti, operacije spasavanja i poziva za pomoć.
j) Izlazna snaga će se automatski smanjiti na vrednost između 0,5 - 1 W.
k) Ovaj kanal može se koristiti za komunikacije društvenog karaktera.
l) Ovaj kanal se u Holandiji i Belgiji može koristiti za emitovanje poruka koje se odnose na transport uglja i hrane. Izlazna snaga se mora ručno smanjiti na vrednost između 0,5 - 1 W.
m) Ovaj kanal se može takođe koristiti za javnu korespondenciju.
n) Ovaj kanal će se koristiti za automatsko identifikovanje brodova i sistem nadgledanja (AIS) koji može da funkcioniše na svim morima i unutrašnjim plovnim putevima u svetu.
o) Ovaj kanal se može koristiti na dobrovoljnoj osnovi. Sva postojeća oprema treba da bude osposobljena da radi na ovom kanalu i to za period od deset godina od datuma stupanja na snagu ovog Dogovora.
p) Po dobijanju dozvole nadležnog organa, ovaj kanal se može koristiti samo u posebnim slučajevima na privremenoj osnovi.
lj) Ovaj kanal se koristi u Češkoj Republici za kategoriju službe nautičke informacije.
r) Ovaj kanal se koristi u Češkoj Republici za kategoriju službe sa broda do organa u luci.
« Poslednja izmena: 10, 04, 2009, 18:19:56 posle podne skipper »