E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

SIDRENJE SAVETI

<< < (26/27) > >>

Bakara:
Da se i ja prijavim sa losim iskustvom vezanim za macak sidro. Bilo je tezine 4kg, i nije me drzalo nigde na Dunavu  sajkaca
Imao sam dva manja plasticna camca, ne teza od 220kg.
Posle macka sam se odusevio danfortom, nisam probao ove varijante koje Misa pominje, ali sam imao prilike da cujem i od drugih ljudi da su se dobro pokazale  hi

petar_kozic:
Ja za metalnu šiklju na Dunavu koristim ovo sklopivo mačak sidro od 6kg i nisam imao problema do sada. Bitno je samo da imaš dugačk kanap, oko 30m da sidro može da se obori i ima mali ugao i nema problema.
Inače, jeste problem ako zapne za neku sajlu ili panj, ali to se ne dešava često.


Sent from my Mi A2 using Tapatalk

zankiki:
Dok sam imao čamac, imao sam metalnu šipku, sa zavarenim armaturama od 4-5mm ne sećam se.
Em je držalo svuda, em ako se zapne, upreš malo jače, ispraviš armaturu i izvučeš sidro.
Nešto ovako, samo sa malo manjim kracima:

Drivee:
Sidro sa slike i nije macak. Macak mora da se napravi. Uglavnom je to parce cevi i armatura 8mm. Ja se kacim na plvnom putu ispod Zezelja sa takvim sidrom bez problema. I ako zapne, a zapne, pri potezanju se krive aramture i vadim ga napolje gde kasnije ponovo samo iskrivim aramturu da moze da se kaci. Neprevazidjeno je. Ako si na pesku, onda dandurf ili kako se zove, od 6 kg radi posao. Samo ga vezati kako treba da ga ne izgubis zakacenog negde. Ono se veze na vrh tanjim kanapom, a na sam kraj debljim, glavnim, te i ako zapne, manji kanap se kida i sidro izlazi jer kanap ga vuce od dole.

Da dopunim ovo, mislio sam na sliku onog sidra od gusa ili cega je vec, ne na sliku koju je poslao zankiki. Poslat je post samo 1 min posle mog.

zankiki:
Da li si ikad probao da tog livenog mačka vezuješ sa sva kanapa ili to teorija govori?

Ja sam jednom davno, dok sam bio mlad i voljan da probam svašta probao, i toliko se mrsi i prepliće da izgubi čovek volju za tim. Na kraju sam ga poklonio nekom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju