E, ovako treba... > Brodski motori

Osovinski Vod - Pozicija Elise

(1/17) > >>

Kapetan:
Da li neko zna da li elisa na osovinskom vodu moze da bude i van korita recimo ispod onog gazista za kupanje?

budens72:
Nije praksa, a teško je i izvodljivo jer iza elise treba još da bude i krmeno pero, a ne bi bilo dobro da ono puno štrči iza plovila...

Kapetan:
zar ne moze krmeno pero da ide iza elise ? sa recimo usecima da prodje osovinski vod ? pitam ovo jer bi bilo prilicno lakse da elisa bude iza broda zbog eventualnog ciscenja, to jest kao sto je pera garmin napravio onaj poklopac na platformi tako i ovde otvoris i ocistis elisu ?

budens72:
E to bi već morao neko stručan da razmotri.... Verujem da se sve može izvesti,samo je pitanje koliko je to dobro i ispravno...

marke:
Mislim da se osovinski vod pravi sto krace jer se vibracije povecavaju sa duzinom a i lezaj osovine treba da bude blizu kraja ako nesto udari da se ne iskrivi osovina zbog principa poluge duzi krak manja potrebna sila. takodje opasno je ako je blizu gazista za kupanje da ne odvali nogu kad pliva blizu.
Ako projekat dozvoli da se lezaj stavi blizu kraja osovine a gaziste je toliko da je krma iza elise na njemu a ne u koritu broda mozda bi i moglo ali jos nisam video nesto takvo.


 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju