Малко се славило.
Димљени шаран на банаћански начин
Полутку димљеног шарана потопите у воду, да стоји једно петнаестак минута, исеците на крупну парчад, најбоље дуж ребара и поређајте у плех, кожом на доле, али тако да задржи облик. Поспите ситно сецканим белим луком, и покрите листићима сланине. Ко мора, може сланину да изостави. Залите маслиновим уљем, богато, додајте 2-3деци бела вина и мало воде. Треба да се пече 45мин. на 200степени. (док вода из моче сасвим не уври) па онда још мало да евентуално добије боју. За време печења преливајте мочом.
Обарите кромпир и исеците на крупне колутове.
Прелив за шарана и обарен кромпир, прави се од ситно сецканог першуна, са соком од лимуна и маслиновим уљем.
Поређајте шарана, око њега кромпир преливен мочом и све то прелите першуном.
И, опрезно са вином, може да превари.
Пројект чамца, урађен на рачунару, лакше се модификује, поготово сложенија корита, али без обзира тражи добро урађен пројект, чистих линија. Све грешке се виде, као и код аљкавог сечења брусилицом.
Простија корита се трасирају на лицу места, нарочито табанаши.
Мајстор Драган, успешно користи оба. Ово, мало футуристичко корито је сечено на нумеричкој машини, а надградња је рађена са мотом....Радимо по слики, а испада до мојега. (
www.boatcnc.com)
За мој укус, урађено је одлично.