E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Drvenarija u brodogradnji

<< < (3/3)

broker975fx:
Ne mogu da se setim brenda ali nesto na slovo E a bilo je isto to na slovo M:)
U svakom slucaju na epoxi bazi, zahteva malo bolju obradu, skupo je ali efekat je stakla kada se uradi u vise slojeva.
Nisam ti pomogao ali mozda se neko seti

MiletaStamat:
Jas sam mazao Irkolin Sandolinom sa voskom. U nekoliko premaza i nije ispalo loše. Sad ću na Polarisu isto tako, pa dokle traje. Vosak mu valjda daje elastičnost da ne puca.

neptun:
Za ovaj mahagoni izgled, najbolje bi bilo odneti te ploce da se furniraju, furnirom od mahagonija, sve ostalo je imitacija. I u tom slucaju je obavezno mazanje..lakom mat ili sjajnim po zelji. najbolje poliuretanskim, prvo podloga pa zavrsni sloj...za ovo sve je potreban kompressor pistolj i malo iskustva.
Druga opcija je sadolin, uzmite mahagoni boju sadolina.obavezno pravi sadolin ne neki lazni, a prvi sloj je podloga za sadolin, ovo sve moze cetkom i ispadne dobro i dosta je jeftinije od ove prve varijante.. znace nista se ne furnira samo premazi..ispasce losije od prve varijante ali trajace dugo i vrsice posla

neptun:
Za drvo koje je napolju na brodu, tu ne gine premaz svake druge sezone. Moguce je da neki bas dobri npr internacional neki najbolji za drvo izdrzi malo vise. dosta je vazno koja je vrsta drveta, tikovina je najbolja,ali mora dva tri puta godisnje da se cisti i maze tikovim uljem ili da se ostavi da se skroz isposti pa svakog proleca detaljno ciscenje specijanim deterdzentima ili smirglanje i premaz tikovim uljem.
Po meni tikova paluba nije bas za nase uslove, vise je za sever, potamni pa se greje i kad je sunce bude vruca.
Inace ako se drvo premazuje lakom ili sadolinom, npr na dve godine mora da se skine stari premaz pa se onda nanosi nov, inace mazanje preko starih slojeva je bas ruzno i onda je bolje staviti neki drugi materijal : plastiku, prohrom..
Bagrem se pokazao kao odlicno drvo ,ako se koristi neki premaz, dosta dugo traje premaz,a i samo drvo je otporno na trulez i dovoljno je tvrdo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju