E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Drvenarija u brodogradnji

(1/3) > >>

broker975fx:
Dobar dan,

Treba mi savet vezan za izbor materijala za vrata kuhinje. Stare stranice su bile od neke ružne i preteške iverice koja se vremenom primila vlagu i mnogo ružno izgledala. Da li kupovati neki od gotovih frontova ili onu varijantu lepljenih letvica (što zahteva i dodatnu obradu i verovatno deluje prirodnije. Druga varijanta je možda pravljenje vrata od tanje šperploče ili možda pravljenja od punog drveta (u Tihosu prave od punog drveta sve sa nekoliko varijanti rada na drvetu ali za 18000 rsd po m2).

broker975fx:
Istina aka,
trska uklopljena u drveni ram bi sigurno lepo izgledala.
Možda bi moglo drvo u masivu kao okvir a ispuna od špera. Za ovo bi već bilo potrebno naći nekog stolara da ovo odradi.

Što se tiče pločastih materijala tu mi se dopada jedan koji je ustvari sastavljen od lepljenih letvica i kada se obradi verujem da izgleda lepo e sada sa čim je lepljen to ne znam prodavac mi reče da kada se lepo zaštiti može da posluži i za potrebe kuhinje u brodu.

broker975fx:
Za vrata kuhinje uzeo sam šper 18m - topola.

Hteo bih da postignem mahagoni efekat, kažu mi da uzmem sandolin (to je valjda bajc :scare:) boje mahagoni i malo eksperimentišem sa kombinacijom nanošenja četkom, sušenjem od par sekundi do par minuta i prelaskom pamučnom krpom do željenog efekta. Da li je to ok i da li se to zaista tako radi?

Admiral:
Taj sper je vodootporan i kada ga dobro izsmirglas, pa dodas ram od drveta i sve premazes sadolinom izgleda kao pravi.
Dve ruke laka preko i ...
Dodji kod mene kuci da vidis sta uradi moja zena cetkom.
Jedino sto susi dan-dva. Ipak je to uljana baza.

broker975fx:
Pa znam ja da je bolje pitati pa uraditi ali jbg.
Lak je bezbojni ili ima neku boju (mislim čuo sam da postoji bezbojni onda valjda postoji i neki u boji) Hoću sa njim dobiti efekat mahagonija

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju