E, ovako treba... > Enterijer

Zidne obloge

(1/31) > >>

poljo:
Saraju ci po netu i trazeci razne ideje poprilicno cesto se spominju , pored drveniarije , skaj (eko koza) i pluto kao materijeli koji se koriste u enterijerima na raznim plovilima . Imal neko konkretno iskustvo sa tim materijalima ? Da li stavljati ispod skaja spuzvu ili nesto drugo? Raspisite se malo mislim da bi moglo da koristi iskustvo mnogima. Nekako mi se cini da je lamperija toliko uobicajena da je postalo bljak vidjeti je . Vecina plovila i onako vec lice jedno na drugo ko da ih je isti covjek pravio.

Kapetan:
aj da dodam i ja ovaj materijal... da li neko ima iskustva sa njim ?

Decotex ili Flotex , ili kako ga zovu tecna tapeta...

http://www.flotex.co.rs

koliko sam skapirao to je tkanina sitno seckana i mesana sa lepkom

Mezija:
Ja imam dekotex gajbi ,al mislim da se postavlja mesanjem sa toplom vodom, isto tako se i skida kad se dobro pokvasi pa neznam kako bi sa pokazao na camcu. Inace moze da se postavi i preko drveta.
Ja razmisljam o pur peni koja je u sendvicu od tankog pleksija koriste je na sajmovima za standove (pregrade) moze blago da savije ada nepukne,mlecne boje.Moze da se nabavi u Grafixu u Bigzovoj zgradi ali prodaju samo firmama.

zorter:
Kod mene je od celog stana ostale jos dve sobe pod Decotex-om. Izuzetno sam zadovoljan.
Ne skuplja prasinu, lako se nanosi, lako skida, ne izaziva alergiju....... ali nije za camac i vlazno okruzenje. Inace je dobar toplotni izolator, ali u dodiru s vlagom pocinje da se odlepljuje i najmanji dodir ga ljusti sa zida. :good:

zorter:

--- Citat: olimp  04, 01, 2010, 21:45:17 posle podne ---I ja sam u dilemi što postaviti između stjenke kabine i unutrašnje obloge koja će vjerojatno biti vodootpotns šperploča  :stop:

--- Kraj citata ---

Stiropor (stirodur) je dobar, ali ako slucajno udje mis u kabinu, ne izadje dok sve ne pojede. A u tu svrhu je najbolja staklena vuna pomesana sa krecom u prahu. Tu nece uci ni misevi, ni bube, ni zmije. Mislim da je to jedino resenje za prostor izmedju spoljnje i unutrasnje obloge zidova kabine.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju